۱۰ میلیارد ریال برای فاز دوم ساماندهی بلادشاپور اختصاص یافت
مجیدصفایی روز سه شنبه در این باره اظهار داشت: برای ساماندهی فاز دوم بلادشاپور از طریق مناقصه عمومی پیمانکار مشخص شده است و در چند روز آینده عملیات اجرایی پروژه آغاز می شود. وی افزود: در این پروژه محوطهسازی مسجد مورک، نصب تاسیسات محوطهتاریخی مسجد، ساماندهی معبر قدیم، ساماندهی چهارسوق بازار و خانهعالم در بافتتاریخی دهدشت صورت می
مجیدصفایی روز سه شنبه در این باره اظهار داشت: برای ساماندهی فاز دوم بلادشاپور از طریق مناقصه عمومی پیمانکار مشخص شده است و در چند روز آینده عملیات اجرایی پروژه آغاز می شود.
وی افزود: در این پروژه محوطهسازی مسجد مورک، نصب تاسیسات محوطهتاریخی مسجد، ساماندهی معبر قدیم، ساماندهی چهارسوق بازار و خانهعالم در بافتتاریخی دهدشت صورت می گیرد.
صفایی تصریح کرد: همچنین یکی از منازل مسکونی بافت که قابلیت بهرهبرداری دارد مرمت آن در فاز دوم ساماندهی بلادشاپور آغاز می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایعدستی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در سال گذشته نیز ۶ میلیارد ریال برای انجام اقدامات ساماندهی بافتتاریخی دهدشت به کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد که قسمتهای تخریب شده کاروانسرا،حجرههای امامزادهجابر(ع) و بنایتاریخی مسجد مورک مرمت شد.
صفایی عنوان کرد: کارهای بزرگی برای ساماندهی بافتتاریخی دهدشت انجام شده و می توان گفت این شهرتاریخی جان دوباره گرفته است.
بافت قدیم شهر دهدشت بلادشاپور یکی از بزرگترین آثار دوره صفوی به لحاظ اهمیت بافت تاریخی و وجود بناهای ارزشمند سال های متمادی است که از سوی مسئولان خبرهای زیادی از احیای این بافت منتشر شده است.
بافت قدیمی بلاد شاپور با ۴۵ هکتار وسعت یکی از بزرگترین بافت های تاریخی کشور به شمار می آمد اما این بافت به دلایل توسعه شهرنشینی تخریب شد و هم اینک ۳۷ هکتار از این شهر قدیمی باقی مانده است.
براساس شواهد تاریخی موقعیت جغرافیایی این شهر به عنوان یکی از مراکز سکونت صفویان و تجارت با بنادر جنوبی ، نقش مهمی در اقتصاد و تجارت زمان خود داشته است.
وجود بیش از دو هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا و بازار بزرگ در این بافت قدیمی نشان از قدمت بالای آن است که روز به روز درحال نابودی و تخریب است.
در ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت کاروانسرایی بهجا مانده از عصر طلایی صفویه وجود دارد، این بنا دارای ۳۷ حجره و ۳۰ ایوان در جلوی حجرهها بوده که دور تا دور حیاط بنا شدهاند.
چهار ایوان بزرگ در چهار گوشه آن به شکل متقارن وجود دارد که هر ایوان به سه یا چهار حجره راه دارد و این کاروانسرا محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.
بلاد شاپور ، میراثی تاریخی در دل شهر دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه از ظرفیت های گردشگری مهم شهرستان است که تاکنون اقدام قابل توجهی برای معرفی و جذب گردشگر در این بافت صورت نگرفته است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰