بیانیه بسیج دانشجویی ۱۰ دانشگاه درباره تشکیل سازمان طب سنتی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی در بیانیهای به نکاتی درباره «طرح تشکیل سازمان طب اسلامی-ایرانی» که از سوی جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، شاره کرده است که در ذیل میآید: ۱-
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی در بیانیهای به نکاتی درباره «طرح تشکیل سازمان طب اسلامی-ایرانی» که از سوی جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شده است، شاره کرده است که در ذیل میآید:
۱- سازمان بهداشت جهانی در سالهای اخیر برنامه استراتژیک جهت بهره گیری از طب سنتی ارائه کرده است. همچنین تا سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۰۹ کشور قوانین و مقررات مربوط به توسعه طب سنتی و مکمل را وضع کرده اند. در ایران نیز جهت بهره مندی هرچه بیشتر از گنجینه علمی و فرهنگی طب سنتی، در قوانینی از جمله سیاستهای کلی سلامت، سند نقشه علمی جامع کشور، نقشه جامع سلامت کشور، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی و برنامه توسعه پنجم و ششم به این مقوله پرداخته شده است.
در سال گذشته شاهد تشکیل فراکسیون و کمیته طب سنتی در مجلس شورای اسلامی بودیم. اکنون نیز جمعی از نمایندگان دغدغه مند مجلس شورای اسلامی جهت ساماندهی و تقویت طب سنتی طرح تشکیل سازمان طب اسلامی-ایرانی را مطرح کردند. نفس توجه و پرداختن نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مقوله طب سنتی ارزشمند و قابل تقدیر است. در همین جا از این توجهات و دغدغه نمایندگان ملت سپاسگزاریم.
۲- اما طرح ارائه شده اشکالاتی جدی دارد. مهمترین این اشکالات، به رسمیت شناختن چیزی است که «طب اسلامی» نامیده میشود. طب، شاخهای از علوم است و جایگاه علوم در نظام اسلامی، دانشگاهها و حوزههای علمیه است. حال آنکه طب اسلامی، مورد تأیید دانشگاه و حتی حوزه علمیه نیست و به نوعی ادعای عدهای است. لذا به رسمیت شناختن و جایگاه قائل شدن برای آنچه که طب اسلامی نامیده میشود، آن هم از سوی نمایندگان ملت در قوهی مقننه تعجب برانگیز است! البته در اسلام توصیهها و آموزههای بهداشتی و طبی وجود دارد و باید به درستی و با روش صحیح از آنها بهره برد اما اسلام مکتب طبی جدایی ندارد که اکنون مورد ادعای عدهای قرارگرفته است.
با شناختی که از دغدغه و منطق نمایندگان طراح طرح وجود دارد، پیشنهاد و پیگیری این طرح را از خارج مجلس شورای اسلامی و توسط افرادی میدانیم که نفعشان در پیوند اعتقادات پاک اسلامی و علم طب است که منجر به ابداعی شده است به نام «طب اسلامی». متأسفانه برخی از این افراد با ایجاد جو تبلیغات و روانی سنگین، قبل از اثبات وجود علمی به نام طب اسلامی، به دنبال گسترش و ساماندهی آن هستند و به اصطلاح «برادری خود را اثبات نکرده، ادعای ارث و میراث دارند.»
با عنایت به بحثهای مفصل صورت گرفته در حوزه علمیه و نظر علما، از نمایندگان مجلس تقاضا داریم، فارغ از توصیهها و پیگیریهای ذی نفعان نام طب اسلامی، بار دیگر و اصولیتر به این مقوله بنگرند و اگر به وجود طب اسلامی رسیدند اقدام به ساماندهی و تقویت آن کنند.
۳- اما باید به علل گسترش چنین تفکرات غیرعلمی، حال به هر نامی که باشند، توجه کرد. مهمترین این علل عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عدهای از مؤثرین و اهالی علوم پزشکی کشور در این مورد است.
اعتقاد به طب سنتی در جامعه ایرانی جزئی از فرهنگ ملت است. در این شرایط اگر نسخه صحیح به مردم ارائه نشود، نسخ ناصحیح رواج مییابد. قریب به ۱۴ سال است که رشته طب سنتی ایرانی (که از زمان استبداد رضاخانی محدود شده بود) ایجاد شده است و به موازات آن دانشکدههای طب ایرانی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور فعالند. اما هنوز هم عدهای سعی دارند وجود چنین علمی را انکار کنند! این افراد حتی حاضر نیستند دستاوردهای علمی این رشته که در مراجع معتبر علمی جهان ثبت شده است را مورد توجه قرار دهند که این خود عملی ضد علم است.
حتی مجمع و انجمنهای علمی پزشکی در بیانیه اعتراضی خود به طرح تشکیل سازمان طب اسلامی-ایرانی نیز، انجمن علمی طب سنتی ایرانی را نادیده گرفته اند. این رویکرد که در موضوعی، وجود و نظرات مرتبطترین انجمن علمی انکار شود، خود جای تأمل بسیار دارد. طبعاً تا زمانی که به اهالی طب سنتی ایرانی که دانش آموختگان مورد تأیید علوم پزشکی هستند و با روشهای علمی به این مقوله ورود کرده و میکنند بهای کافی داده نشود، هر روز باید منتظر افرادی بود که بدون داشتن تخصص کافی از اعتقادات مردم بهره ببرند.
البته در همه آنچه نگاشته شد، حساب علاقه مندان طب سنتی از سودجویان این عرصه جداست. همانان که دغدغه مندانه به دنبال مجرایی برای فعالیت و همیاری در این مقوله علمی و فرهنگی هستند اما راهی نیافته اند و از این رو به سمت نامهای مدعی طب سنتی هدایت شده اند.
۴- در نهایت پیشنهاد بسیج دانشجویی نیز ارتقا اساسی ساختار طب سنتی ایرانی و حتی تشکیل سازمان طب سنتی است؛ اما نه به آن صورتی که طرح شد. در صورت تمایل مراجع ذی ربط، آمادگی تبیین لزوم و فواید تشکیل چنین ساختاری وجود دارد.
همچنین تشکل بسیج دانشجویی آمادگی خود را برای هرگونه کمک در زمینه توسعه صحیح طب سنتی ایرانی اعلام میدارد.
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بابل
بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰