تاریخ انتشار : پنجشنبه 5 فروردین 1400 - 19:41
کد خبر : 102025

جوانانی که خستگی را خسته کردند

جوانانی که خستگی را خسته کردند

خبرگزاری فارس ـ اردبیل| مصطفی آمون: امروز ۱۱ شعبان، روز میلاد حضرت علی‌اکبر(ع) در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان روز جوان نامیده شده‌ است. همین مناسبت بهانه‌ای شد تا اقدامات برخی از جوانان نخبه، خلاق و توانمند استان اردبیل که در سال ۹۹ با آنها هم‌صحبت شده و گزارشات و گفت‌وگوهایی از آنان در

خبرگزاری فارس ـ اردبیل| مصطفی آمون: امروز ۱۱ شعبان، روز میلاد حضرت علی‌اکبر(ع) در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان روز جوان نامیده شده‌ است.

همین مناسبت بهانه‌ای شد تا اقدامات برخی از جوانان نخبه، خلاق و توانمند استان اردبیل که در سال ۹۹ با آنها هم‌صحبت شده و گزارشات و گفت‌وگوهایی از آنان در خبرگزاری ثبت کرده بودیم را مروری کنیم.

جوانان ایرانی امروزه با حضور در صحنه‌های مختلف فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و سیاسی توانسته‌اند افتخارات بزرگی برای کشور کسب کنند و این در سایه تلاش و پشتکار جوانان حاصل شده است.

اقدامات جوانان استان اردبیل در عرصه‌های مختلف نشان دهنده توانایی آنان است که در صورت اعتماد مسؤولان و به‌کارگیری این توانایی‌ها می‌تواند زمینه شکوفایی هرچه بیشتر کشور در زمینه‌های مختلف را فراهم کند.

 

*نقش جوانان در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی

پرویز پرزور، مسؤول بسیج دانشجویی استان اردبیل، خود جوانی است که نقش جوانان را در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی بسیار حیاتی می‌داند.

وی با بیان اینکه گام دوم انقلاب اسلامی زمینه‌ساز تحقق ظهور منجی عالم بشریت است اظهار کرد: جوانان نقش مهمی در پیشرفت و رفع مشکلات کنونی کشور برعهده دارند.

پرزور افزود: بدون شک به کار بردن بیش از ۴۰ بار واژه جوان در بیانیه گام دوم بدون دلیل و حکمت نیست و نقش آفرینی جوانان در تحقق گام دوم انقلاب و تمدن اسلامی بسیار مهم است.

سردار جلیل بابازاده، فرمانده سپاه حضرت عباس(ع) استان اردبیل نیز پیشرفت علمی جوانان ایرانی و هر گام آن‌ها در این زمینه را باعث ناامیدی و خنثی شدن توطئه دشمن دانست.

وی افزود: جوانان با استعداد اردبیل دارای ایده‌ها، طرح‌ها، و اختراع‌هایی برای حل بخشی از مشکلات جامعه هستند اما متاسفانه بعضی اوقات عدم استقبال از این طرح‌ها، باعث دلسرد شدن آن‌ها می‌شود.

*مخترعی جوان از دیار آیت‌الله مشگینی

عباس بشیرزاده نخبه‌ی جوان و متولد سال ۱۳۶۸ در مشگین شهر، دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت بیمارستانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و کارشناسی مدیریت بیمارستانی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز است.

از سال ۱۳۹۰ فعالیت‌های پژوهشی، تحقیقاتی و اختراعی خود را به‌صورت جدی آغاز کرده و در این مسیر ضمن ارائه‌ی مقالات متعدد پژوهشی در کنگره‌های کشوری و بین‌المللی و انجام فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اجرایی مختلف دانشگاهی و کشوری توانسته ضمن ثبت اختراعات مختلف در کشور، با شرکت در مجامع علمی جهانی مختلف افتخارات زیادی کسب کند.

بشیرزاده ادر اوایل تیرماه سال ۱۳۹۸ به‌همراه تیم اختراعی توانسته با ارائه‌ی اختراعی تحت عنوان «کفی طبی هوشمند برای پیشگیری از زخم پای بیماران دیابتی» در معتبرترین و برترین جشنواره جهانی اختراعات آمریکا با حضور بیش از ۴۰۰ مخترع از ۳۰ کشور دنیا، مدال طلا و دیپلم افتخار این رویداد مهم جهانی را برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورد.

کسب مدال طلا و دیپلم افتخار جشنواره جهانی اختراعات سیلیکون ولی آمریکا، مدال نقره و دیپلم افتخار از جشنواره‌های جهانی اختراعات کشورهای سوئیس، چین  و کویت، مدال طلا و دیپلم افتخار از جشنواره جهانی اختراعات کشور صربستان و … از جمله برخی از مهم‌ترین افتخارات علمی جهانی این نخبه جوان علمی است.

کفش طبی هوشمند برای پیشگیری از زخم پای بیماران دیابتی، طراحی ارگونومیک صندلی و محافظ سیستم نخاعی بدن در سوانح،  ابزار پزشکی تعیین محل انسزیون در جراحی‌های نخاعی وعمل دیسک، عصای طبی ویژه سالمندان و بیماران ترومای پا و نخاعی با قابلیت ذخیره انرژی از جمله برخی از اختراعات ثبت شده بشیرزاده و تیم اختراعی همراه وی در اداره ثبت اختراعات کشور است.(متن کامل گفت‌وگو با این نخبه اردبیلی)

 

*اختراع جوان اردبیلی که درمان سرطان را سرعت می‌بخشد

هانیه پورفرج، دانشجوی کارشناسی‌ارشد نانوشیمی دانشگاه آزاد واحد اردبیل به همراه یاری اساتید خود سمیه رستم‌زاده و محمد ضیعفی‌زاده از اعضای هیأت علمی این دانشگاه، مخترع این نانوکمپوزیت است.

 پورفرج که فعالیت‌های عملی این تحقیق و اختراع را انجام داده است در خصوص اختراع خود اظهار می‌کند: بیش از یک سال بود که پس از طرح موضوع توسط دکتر سمیه رستم‌زاده و کمک‌های فراوان دکتر محمد ضعیفی‌زاده در آزمایشگاه به صورت عملی کار می‌کردم که در نهایت پس از رسیدن به هدف، پروژه را ثبت اختراع کردیم.

وی در درباره دلیل انتخاب این موضوع که با چند علم در ارتباط است، می‌گوید: شیمی در نهایت باید به کاربرد برسد و یکی از کاربردهای مهم نانوشیمی در پیشرفت و توسعه سلامت جامعه است؛ در واقع همکاری بین رشته‌ای از کلیدهای موفقیت این پروژه به‌شمار می‌رود و رشته‌های شیمی معدنی، نانوشیمی، بیولوژی در این تحقیق دخیل بودند.

این مخترع ادامه می‌دهد: در دنیای امروزی تمام علم‌ها مرتبط با یک‌دیگر هستند و با استفاده از ویژگی‌های هر کدام می‌توان به یک جمع‌بندی و نتیجه خاص و مطلوب‌تر رسید که این تحقیق نیز این موضوع را تصدیق می‌کند‌.(متن کامل گفت‌وگو با این نخبه اردبیلی)

 

*اختراعی برای کمک به بیماران تنفسی

«حسین واثقی دودران» مجری این پروژه که دانشجوی نمونه کشوری و عضو بنیاد نخبگان استان می‌باشد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: دستگاه طراحی شده یک نمونه از سیستم‌های تنفس مصنوعی دو فشاره یا به اختصار BiPAP است. این سیستم به منظور کاستن از پیچیدگی، هزینه پایین و قابلیت ساخت در شرایط بحرانی مانند شیوع بیماری‌های تنفسی، یک طرح ابداعی و جدید بوده که از فشار هیدرواستاتیک آب برای تنظیم فشار استفاده کرده است.

وی افزود: قابلیت تنظیم هر دو سطح فشار بالا و پایین، قابلیت تنظیم زمان دم و بازدم، قابلیت تامین فشار PEEP، سهل الاستفاده بودن و عدم نیاز به فناوری‌های خارجی از مزایای این دستگاه است.

این نخبه اردبیلی با اشاره به اینکه ساختار این دستگاه قابلیت توسعه و درنظر گرفتن سیستم‌های پیچیده‌تر مانند مانیتور کردن فشار سیستم و هماهنگی با تنفس بیمار را نیز دارد تصریح کرد: ماهیت این دستگاه به صورت درمان غیرتهاجمی بوده و می‌تواند در موارد خفیف بیماری جایگزین دستگاه ونتیلاتور بیمارستانی گردد.

وی عنوان کرد: علاوه بر استفاده درمانی و بیمارستانی، با توسعه و انطباق این دستگاه می‌توان در مصارف‌ خانگی از قبیل درمان اختلال تنفسی در خواب و یا بیماری‌های تنفسی مزمن نیز از آن بهره گرفت.(متن کامل گفت‌وگو با این نخبه اردبیلی)

 

*اختراعی برای کاهش درد تزریق بدون بی‌حسی

مژده غفاری، پزشک کارآفرین و مدیر بخش پزشکی استارتاپ اینوکول که در پارک علم و فناوری استان اردبیل مستقر است و اخیرا موفق به ثبت اختراع این دستگاه شده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: کودکان اغلب از سرنگ می‌ترسند و حتی به خاطر ترس از تزریقات، وجود درد خود را انکار می‌کنند.

درد بدون کنترل می‌تواند منجر به پیامدهای کوتاه مدت و طولانی مدت فیزیولوژیکی، روانی و عاطفی برای کودکان شود.

دستگاه طراحی شده، احساس درد را به‌طور موثر و ایمن کاهش می‌دهد و مکانیسم آن با کاهش انتقال درد از گیرنده‌های محیطی به مغز می‌باشد. دستگاه برای کودکانی که فوبیای سوزن دارند امنیت روانی ایجاد کرده و  اثرگذاری سریع دارد.(متن کامل گفت‌وگو با این نخبه اردبیلی)

 

*جوانی که در اوج تحریم‌ها دومین کارخانه بزرگ توپ جهان را ایجاد کرد

صفا مهدی زاده، جوان خلاق، خوش ذوق و کارآفرین دهه شصتی است که با خلاقیت و تعهد خود توانسته کارخانه‌ای ایجاد کند که ۳۰۰ نفر را با خود برای تولید انواع توپ با کیفیت در شهرک صنعتی اردبیل با برند بتا توپ همراه کند.

تولیدهای توپ فوتبال، فوتسال، والیبال، بسکتبال، هندبال و مدیسین بال از جمله تولیدات این شرکت موفق بوده و بیشتر تولیدات آن علاوه بر تامین نیاز داخلی صادر می‌شود، مجموعه «بتا» در مدت بسیار کوتاهی به موفقیت‌های بزرگ و کسب گواهینامه استاندارد ملی ایران و سایر استانداردهای معتبر بین‌المللی دست یافته است.

یکی از بارزترین آن‌ها، تولید و صادرات توپ‌های مسابقات فوتبال جام ملت‌های آسیا بود که با وجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی موجود توانست توپ‌های مورد نیاز بازی‌های آسیایی را تولید و تامین کرده و حدود ۱۵ هزار توپ با آرم مخصوص مسابقات و طبق استانداردهای فیفا به امارات، صادر کند. (متن کامل گفت‌وگو با این نخبه اردبیلی)

 

*قطعه‌ای حیاتی برای خودرو که به‌دست جوانان اردبیلی ساخته شد

بهمن طاهری، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل که  به‌‌عنوان داور بین‌المللی مجلات رشته برق، تاکنون موفق به چاپ بیش از ۲۰ عنوان مقاله علمی در مجلات معتبر بین‌المللی و داخلی شده، قطعه‌ای اختراع کرده که می‌تواند مشکل تسمه تایم را قبل از پارگی و ایجاد مشکلات فراوان اعلام کند.

این اختراع با عنوان سیستم هشداردهنده خوردگی، سائیدگی و پارگی تسمه ‌تایم خودرو به ثبت رسیده که تشخیص خرابی سریع واتر پمپ، فرسودگی تسمه تایم، پارگی یا سائیدگی تسمه ‌تایم، شل شدگی تسمه سفت کن و هشدار به راننده با قطع آنی برق استارت خودرو از قابلیت‌‌های این محصول است.(متن کامل گفت‌وگو با این نخبه اردبیلی)

 

*کارآفرین برتر کشور که با سرمایه ۴ میلیونی کار را شروع کرد

چند ماه پیش در جشنواره فن‌آوران بسیج استان اردبیل بود که با جوانی مبتکر و خلاق آشنا شدم، چهره‌ای شاداب و فعال که در اولین برخورد می‌شد به توانمندی و توانایی‌اش در عرصه‌های علمی پی برد.

چهره و رفتار کنجکاوش در این جلسه که با حضور سایر فناواران برتر استان برگزار می‌شد، قابل مشاهده بود، با اینکه خودش تولید کننده بود ولی باز با سایر تولیدکنندگان نیز هم صحبت می‌شد و جملات و کلمات انگیزشی را به آن‌ها منتقل می‌کرد.

فردی که در اوج تحریم‌ها و زمانی‌که برخی افراد تحریم‌ها را سدی محکم بر توسعه کشور دانسته و تمامی مشکلات را بر گردن تحریم می‌انداختند با اتکا به توان داخلی و بهره مندی از قدرت علمی خود و سایر همکارانش توانسته کارخانه‌ای برای طراحی و ساخت ماشین آلات و دستگاه‌هایی که نمونه خارجی داشته و به دلیل تحریم‌ها ورود این دستگاه‌ها به کشور با محدودیت مواجه شده راه‌اندازی کند.

حسن مددی، فن‌آور، مخترع و تولیدکننده‌، یکی از جوانان انقلابی است که بدون حتی دریافت تسهیلات برای بیش از ۱۵۰ نفر اشتغال ایجاد کرده و بدون هیچ‌گونه بهانه‌ای با استفاده از توان علمی و تخصص خود و سایر مهندسان این خطه به فکر رفع تحریم و فرصت‌سازی برای کشور افتاده و ایده‌های جدید خود را با ساخت دستگاه‌های مختلف در حوزه فناوری و تولید به مرحله عمل رسانده است. (متن کامل گفت‌وگو با این نخبه اردبیلی)

 

*جوان اردبیلی در میدان تولید اسباب‌بازی

جوان نخبه و پرتلاش اردبیلی که پس از ایجاد برند بتا توپ، امروز به فکر تولید اسباب بازی بر اساس ذائقه ایرانی برای کودکان کشور افتاده و در این جهت بسیار تلاش کرده، تولید اسباب بازی در استان اردبیل باعث اشتغال بسیاری از جوانان نیز شده است.(متن گامل گفتگو با این جوان کارآفرین اردبیلی)

 

*ساخت اولین کفش ورزشی میخی جهان توسط محققان بسیجی اردبیل

با توجه به اهمیت انتخاب کفش ورزشی مناسب توسط ورزشکاران برای جلوگیری از وارد شدن آسیب‌های حین ورزش به بدن ورزشکار به‌ویژه به قسمت کمر و اندام تحتانی از جمله زانو و مفاصل پا، محققان بسیجی اردبیل موفق به طراحی و ساخت اولین کفش ورزشی میخی در سطح کشور و جهان با قابلیت پیشگیری از آسیب‌های ورزشی در ورزشکاران رشته دو و میدانی شدند.

طراحی و ساخت این کفش ورزشی توسط دکتر امیرعلی جعفرنژاد گرو، عضو هیت علمی دانشگاه محقق اردبیلی و احسان فخری میرزانق، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته بیومکانیک ورزشی از دانشگاه محقق اردبیلی صورت گرفت.

اما با شیوع ویروس کرونا در کشور و استان اردبیل، باز جوانان کشور و دیار سبلان همچون روزهای دفاع مقدس وارد عرصه مقابله با این ویروس منحوس شدند و با همدلی و ایثار در جهت سلامت جامعه و مردم اقدامات ارزشمند بسیاری انجام دادند.

مدافعان سلامت، کادر درمان و گروه‌های جهادی که با اقدامات بسیاری از جمله درمان بیماران کرونایی، تولید کالاهای بهداشتی همچون ماسک و مواد ضدعفونی کننده، ضدعفونی معابر، حمایت از بیماران و … بخشی از مشکلات مردم را رفع کردند.

*ربات کمک پرستار حکیم به جنگ با کرونا آمد

بهزاد کهنی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان الکترونیک پردازش سبلان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اردبیل گفت: پس از سفارش موکد استاندار اردبیل در خصوص ساخت رباتی برای کمک به پرستاران در بخش‌های بیمارستانی برای حفظ جان بیماران و پرستاران و پزشکان سریعا دست بکار شده و در عرض ۵ روز تمامی مراحل از طراحی تا ساخت این ربات را انجام دادیم.

وی افزود: این ربات به‌عنوان دومین ربات کمک پرستار با نام «حکیم» در جهان پس از کشور چین در ایران توسط فناوران اردبیلی ساخته شده و تمامی مراحل ساخت این ربات توسط مهندسان بومی و اردبیلی انجام گرفته و در طول تمام مراحل ساخت این ربات ۶ نفر از مهندسان متبحر و جوان اردبیلی دست به‌کار شده بودند

*محلول ضد عفونی کننده آنتی سپتیک برای مقابله با ویروس کرونا

مخترع بسیجی، محلول ضد عفونی کننده آنتی سپیک را تولید کرده که از گسترش و تکثیر این ویروس جلوگیری می‌کند. ذرات مس دارای یک فعالیت کاتالیزوری بسیار قوی است که می‌توان آن را به ناحیه سطحی کاتالیزوری بزرگ آنها نسبت داد.

 

*دستگاه جت پلاسمایی ۱۶ گانه با قابلیت چرخش در فضا

دکتر ناصر سپهری جوان عضو هیأت علمی دانشگاه محقق اردبیلی و مخترع بسیجی، موفق به طراحی دستگاهی شده است که با خروجی ۱۶ گانه پلاسمایی که قابلیت چرخندگی نیز دارد قادر به استرلیزاسیون سطوح حساس ْدرمان زخم‌های مزمن دیابتی کنترل و درمان انواع مختلف سلول‌های سرطانی و … است.

این دستگاه قادر به دوران حول مرکز خود است که این نیز بر قابلیت تاثیرگذاری پلاسما روی نمونه‌های مختلف بیولوژیکی می‌افزاید. این دستگاه برای استریل کردن تمامی سطوح از انواع ویروس‌ها به‌کار می‌رود.

*ساخت دستگاه پدالی و تمام مکانیکی شستشو کننده دست و ضد عفونی کننده محیط

بهترین روش برای مقابله با ویروس کرونا شستشوی مرتب دست‌ها و ضد عفونی مکان‌ها است.

جاوید پرسیاوش مخترع بسیجی و عضو مرکز رشد دانشگاه محقق اردبیلی، به‌منظور جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و بیماری‌های واگیردار، دستگاه پدالی و تمام مکانیکی شستشو کننده دست و ضد عفونی کننده محیط را برای اولین بار در کشور و حتی در جهان طراحی و ساخته است.

این دستگاه با حمایت سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان در سپاه حضرت عباس(ع) در مراکز عمومی و اداره‌های استان اردبیل نصب شده و به چند استان دیگر نیز ارسال شده است.

*محلول ضدعفونی کننده گیاهی چند منظوره

مخترع بسیجی، فرزانه پورحبیب جهت مقابله با ویروس کرونا طرح محلول ضدعفونی کننده گیاهی چند منظوره را ابداع و ارائه داده است. این محصول از ترکیب عصاره چند گیاه دارویی درست شده و خاصیت آنتی ویرال دارد و این محلول به قرارگاه زیستی دانشگاه بقیه الله ارسال شده است و درحال آزمایش است.

 

*تولید ست لوله ونتیلاتور توسط فناوران اردبیلی

جهادگران عرصه علمی کشور و استان اردبیل آستین‌های خود را برای مقابله با ویروس کرونا بالازده و این بار با تولید ست ونتیلاتور به رویارویی با ویروس کرونا رفتند.

برومند صلاحی، رئیس مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه محقق اردبیلی از تولید ست لوله ونتیلاتور «EVA» توسط فناوران دانشگاه محقق اردبیلی در راستای درمان بیماران ناشی از ویروس کرونا خبر داد. (متن کامل گزارش)

 

*«دست‌های مهربانی» گروه‌های جهادی در اردبیل

با شیوع ویروس کرونا در کشور و استان اردبیل، گروه‌های جهادی نیز همانند گذشته در جهت رفع نیازهای جامعه و مردم برآمده و اقدامات مختلفی انجام دادند.

کمبود ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده تبدیل به دغدغه‌ای برای مردم شده بود و از این‌رو گروه‌های جهادی اقدام به تهیه و تولید ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده و توزیع آن در سطح جامعه و مناطق محروم کردند.

هیات‌های مذهبی نیز برای مقابله با شیوع این بیماری تجمعات و برگزاری مراسمات را تعطیل کرده و در عوض برای رفع دغدغه مردم پا به عرصه سلامت مردم نهادند تا در کنار جهادگران عرصه سلامت و دیگر نیروهای تلاش‌گر این عرصه حضور داشته باشند.

گروه جهادی انصارالمهدی(عج) شهرک حافظ اردبیل با همت طلاب، جوانان و بسیجیان محله، علاوه بر گندزدایی و ضدعفونی کردن معابر پرتردد، اقدام به تهیه بسته‌های غذایی و بهداشتی و توزیع آنها بین خانواده‌های نیازمند کرد.

 

*خدمت بی‌منت؛ حکایت طلاب و روحانیان جهادی اردبیل در روزهای کرونایی

با شیوع ویروس کرونا در کشور و استان اردبیل گروه‌های جهادی مختلف از مساجد، گروه‌های جهادی بسیج و گروه‌های جهادی طلاب و روحانیان در کنار مدافعان سلامت برای خدمت به مردم و مقابله با این ویروس منحوس وارد میدان شده‌اند.(متن کامل گزارش)

 

*کمک‌های مومنانه بانوان اردبیلی/ از غسل فوت شدگان کرونایی تا تدریس دانش آموزان نیازمند

حضور بانوان جوان در عرصه مقابله و مبارزه با ویروس کرونا خلق کننده صحنه‌های ارزشمندی است که همواره ماندگار خواهد ماند و اقدامات «بانوانی از جنس جهاد» تداعی کننده روزهای آتش و خون و ایثار بانوان ایران اسلامی دوشادوش مردان این سرزمین است.(متن کامل گزارش)

 

*مشق مهربانی زوج عاشق اردبیلی بر دیوار قلب بیماران/ سفیدپوشان محکم ایستاده‌اند

آیدا عادلی و امیرحسین احمدی، دو پزشک جوانی هستند که در روزهای اوج شیوع ویروس کرونا در جامعه به صورت داوطلب در بخش کرونایی بیمارستان اردبیل حاضر شده و به مداوای بیماران کرونایی پرداختند.

این زوج آرزوی‌شان زندگی بدون کرونا است ولی گفتند این آرزو به خاطر خستگی خود نیست، بلکه این آرزو را به‌خاطر سلامت مردم و برای مردم دارند. 

این زوج پزشک، در حال حاضر در اردبیل دوره انترن را می‌گذارند، هر دو دانشجوی پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل هستند و در طی دوران دانشجویی آشنا شده و ازدواج‌ کرده‌اند. در زمان شیوع کرونا هر دو در بیمارستان علوی اردبیل بودند و از اوایل اردیبهشت‌ماه به بیمارستان امام خمینی(ره) منتقل شدند و در کنار و دوشادوش هم با امید دادن به یکدیگر در کنار مردم و کادر درمان حضور دارند.(متن کامل گفتگوی این زوج پزشک)

 

*آغاز زندگی مشترک در بخش کرونا

بهمن خاکزاد و الهام شفایی زوجی هستند که به شکل داوطلبانه طی یک قرارداد به عنوان کمک پرستار در بخش کرونای بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل برای سلامتی بیماران کرونایی آغاز به‌کار می‌کنند.

 

این زوج جوان در زمان سپری کردن دوره کمک پرستاری در بیمارستان امام خمینی(ره) پارس آباد با هم آشنا می‌شوند و زمان ازدواج و شروع زندگی مشترکشان را مشخص می‌کنند، اما با شیوع ویروس کرونا در کشور، تصمیم به حضور در بخش کرونایی گرفته و در این بخش شروع به فعالیت می‌کنند.

با مشاهده وضع وخیم و افزایش شدت شیوع  و بستری شدن بیماران در بخش کرونایی، از تصمیم خود مبنی بر برگزاری مراسم ازدواج منصرف می‌شوند و تصمیمی جدید می‌گیرند.(متن کامل گفتگوی زوج پرستار)

 

*وقتی شهید سلیمانی‘>طرح شهید سلیمانی امید می‌آفریند/ مجاهدان خط مقدم سلامت که تاریخ را تکرار کردند

روزهای پایانی آبان‌ماه بود که «طرح شهید سلیمانی» با همکاری بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت کلید خورد تا همانند روزهای دفاع مقدس، موج سنگین کرونا نیز زمین‌گیر همت بسیجیان و کادر درمان شود، در این طرح، مقرر شد کار بیماریابی خانه‌به‌خانه توسط سربازان حاج قاسم انجام شود.

طرح شهید سلیمانی بهانه‌ای شد تا باری دیگر بسیجان و مردم همدل شده و برای روزهای خوب تلاش کنند، طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در سه فاز «مراقبتی»، «حمایتی» و «نظارتی» در سطح کشور براساس تفاهم‌نامه بین سازمان بسیج مستضعفین‘>سازمان بسیج مستضعفین و وزارت بهداشت و درمان شکل گرفت.(گزارش کامل طرح شهید سلیمانی در اردبیل)

 

*طلبه جوانی که کلاس‌های قرآنش تعطیل نشد

یکی از افرادی که در ایام کرونا از نبوغ خود استفاده کرد و جهادی‌وار در سنگر معنویت حاضر شد علی درخشان است، طلبه‌ای جوان که با تعطیلی مراکز معنوی دست به کار شد و بدون توقع و با هزینه و امکانات شخصی جلسات دینی و مذهبی را برقرار کرد.

درخشان با همراهی جمعی از جوانان و طلاب جلسات قرائت و آموزش قرآن برای نوجوانان و جوانان، زیارت عاشورا، ادعیه‌ها و پرسش و پاسخ مذهبی را در فضای مجازی برگزار کرد و اکنون پس از حدود ۶ماه این جلسات ادامه داشته و هر روز بر مخاطبانش افزوده می‌شود.(گفتگوی کامل با طلبه جهادی قرآنی)

 

*میدان‌داری جوانان نقطه عطف مقاومت در برابر مشکلات و تهدیدات

مهدی اصلانی زاویه، رئیس مجمع جهادگران بسیج استان اردبیل، خود جوانی است که در گروه‌های جهادی میدان‌داری می‌کند، وی معتقد است؛ میدان‌داری جوانان و ورود آن‌ها به عرصه مدیریت در روزهای آغازین انقلاب اسلامی و دوران هشت ساله دفاع مقدس دقیقا همان نقطه عطفی بود که باعث شد انقلاب نوپای ملت ایران بتواند در مقابل انواع مشکلات و تهدیدات داخلی و خارجی مقاومت کند و اتفاقا امتحان‌های مختلف را با سربلندی پشت سر بگذارد.

رئیس مجمع جهادگران بسیج استان ادبیل تصریح کرد: جوانان بصیر و مومن ایران اسلامی بعد از دفاع مقدس نیز همان روحیه جهادی خود را حفظ کرده و در مبارزه با داعشی‌ها و در دوران شکوفایی و موفقیت‌های پی در پی در لباس مدافعان حرم همواره در کنار رهبری، ایفای نقش نموده و تأثیرات عمیق خود را در تاریخ‌سازی نیم قرن اخیر میهن اسلامی به نحو احسن بر جای گذاشته‌اند.

 

 

*حضور در گروه‌های جهادی و کمک به نیازمندان، عامل موفقیت در زندگی

سارا مقدم‌نیا یکی از جوانان تلاشگر جهادی است که سالهاست در عرصه خدمت‌رسانی به مردم فعالیت می‌کند، وی با بیان اینکه در زندگی موفقیتم را مدیون مسیر و مسولیت حال حاضرم می دانم اظهارکرد: به‌عنوان یک بسیجی تمام تلاش و خواسته‌ام کمک خالصانه به  مردم و دستگیری از نیازمندان است و پروردگار متعال را شاکرم که این مسیر را در پیش روی من قرار داده است.

فرمانده حوزه خواهران حضرت سکینه(س) بیله سوار با بیان اینکه همیشه حرف شهید سردار سلیمانی «خدمت به مردم عبادت است» را سرلوحه تمام کارهایم قرار داده‌ام بیان کرد: در پایگاه در کنار  برگزاری و اجرای برنامه‌ها در مناسبت‌های مختلف به حل مشکلات بانوان منطقه هم می‌پردازیم و از این بابت که بانوان جایی برای طرح مشکل دارند خوشحال هستم.(متن کامل گفتگو با جوان جهادگر)

 

*گروه‌های جهادی استان اردبیل در عرصه مبارزه با کرونا چه کردند؟

امروز جوانان غیور وطن پا جای قهرمانان هشت سال دفاع مقدس گذاشته‌اند و بی‌پروا حامل بیرق جهاد شده‌اند. در اقدامی زیبا و چشم‌نواز، جوانان تحصیل‌کرده و بسیجی، بی هیچ چشم‌داشتی با کوچ از دیارشان به دنبال خلق لبخند بر لبان محرومان و دردمندان جامعه هستند، جوانان و دانشجویانی که رنج اردوهای جهادی را به جان می‌خرند تا پیام آور انسان‌دوستی برای کسانی باشند که تنگدستی بر پیشانی‌شان مهر محرومیت زده است.

از ساخت خانه برای محرومان و نیازمندان تا کمک به مردم سیل‌زده شمال و جنوب استان اردبیل در عید سال ۹۸ و برگزاری اردوهای جهادی در تعطیلات نوروز و تابستان اقداماتی بود که گروه‌های جهادی انجام می‌دادند.(متن کامل گزارش)

 

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اردبیل، جوانان این مرز و بوم در عرصه‌های مختلف و در طول سال‌های گذشته از دوران انقلاب اسلامی تاکنون پای کار هستند، اگر دیروز در صحنه دفاع از ایران اسلامی با دشمن بعثی در عرصه جنگ سخت حاضر بودند، امروز نیز در عرصه دفاع از سلامت و معیشت و اقتصاد کشور و ملت پای کار هستند.

جوانانی که با توان علمی و خلاقیت خود در جهت مقابله با تحریم‌های دشمنان در عرصه صنعت وارد شده و با کمترین توقع و امکانات کاری کرده‌اند کارستان تا کشور به دیگران وابسته نباشد؛ از تولید تجهیزات مقابله با کرونا تا محصولاتی که علاوه بر صرفه‌جویی ارزی، صادرات محور بوده و به نوعی چرخ دنده‌های اقتصادی کشور را به راه می‌اندازند.

 

مسؤولان نیز باید از توان این جوانان در جهت توسعه و رشد اقتصادی کشور بهره‌مند شوند تا شاهد رفع مشکلات اقتصادی کنونی کشور باشیم.

در این بین رفع دغدغه‌های جوانان کشور باید در راس برنامه‌های مسؤولان باشد تا با فراهم کردن زمینه‌های رشد استعداد‌ها و حل مشکلات آنان به‌خصوص در حوزه اشتغال و ازدواج، زمینه بروز استعداد و توانمندی جوانان فراهم شود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد