تاریخ انتشار : چهارشنبه 4 فروردین 1400 - 9:56
کد خبر : 101594

کلاف هزارپیچ سرمایه گذاری؛ دلارهایی که نقد نشد

کلاف هزارپیچ سرمایه گذاری؛  دلارهایی که نقد نشد

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: روند روبه رشد سرمایه گذاری طی سال‌های اخیر در مازندران بر کسی پوشیده نیست اما همچنان موانع بی شماری در این بخش وجود دارد و برخی فعالان رغبت به سرمایه گذاری در این استان ندارند. موانع بروکراسی، بخشنامه‌های ضد ونقیض و متناقض، عدم همراهی دستگاه‌های مختلف و چالش زمین و قیمت‌های

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: روند روبه رشد سرمایه گذاری طی سال‌های اخیر در مازندران بر کسی پوشیده نیست اما همچنان موانع بی شماری در این بخش وجود دارد و برخی فعالان رغبت به سرمایه گذاری در این استان ندارند.

موانع بروکراسی، بخشنامه‌های ضد ونقیض و متناقض، عدم همراهی دستگاه‌های مختلف و چالش زمین و قیمت‌های گزاف، سرمایه گذاری در استان مازندران را به نسبت دیگر مناطق پرهزینه تر کرده است.

کلاف سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران خارجی در مازندران بیش از طرف‌های داخلی‌ها سردرگم و دارای مشکل است و طی سال‌های اخیر برخی از این سرمایه گذاران از خیر سرمایه گذاری در استان گذشتند.

یک فعال در امور اقتصادی و سرمایه گذاری در مازندران با بیان اینکه قیمت زمین در استان مهمترین مانع برای سرمایه گذاری محسوب می‌شود، اظهار داشت: نرخ بالای زمین در استان در حالی است که هزینه‌های تمام شده را برای سرمایه گذاری و انجام کارهای تولیدی افزایش می‌دهد و این مسئله سبب پشیمانی متقاضیان می‌شود.

نرخ بالای زمین در استان در حالی است که هزینه‌های تمام شده را برای سرمایه گذاری و انجام کارهای تولیدی افزایش می‌دهد و این مسئله سبب پشیمانی متقاضیان می‌شود

حسن هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر بروکراسی اداری و سنگ اندازی های ادارات را از دیگر موانع فراروی سرمایه گذاری ها بیان کرد و گفت: این مسائل در بسیاری از موارد منجر به شکست و بی انگیزه شدن سرمایه گذاران می‌شود.

وی با بیان اینکه به دلیل وضعیت خاص جغرافیای مازندران، استعلام از دستگاه‌های مختلف زمان بر است، به طرح پنجره واحد اشاره کرد و گفت: این طرح باید در تمامی بخش‌های از جمله کشاورزی، گردشگری، اقتصادی و غیره اجرایی شود.

وی مشکل انتقال ارز و پول را از دیگر موانع فراروی سرمایه گذاری خارجی در استان بیان کرد و گفت: از سوی دیگر بسته‌های مختلف و فرصت‌های گوناگون برای سرمایه گذاری در استان باید تعریف شود و حمایت‌های قانونی از این بخش مدنظر قرار گیرد.

اقبال خارجی‌ها برای نیروگاه سازی

پایش سرمایه گذاری‌های خارجی صورت گرفته در مازندران نشان می‌دهد که بیشتر متقاضیان برای ساخت نیروگاه مقیاس کوچک در استان تمایل نشان می‌دهند و سرمایه گذارانی از کشورهای ایتالیا، کانادا، چین، فرانسه و آلمان در این عرصه ورود پیدا کرده‌اند. حسین افضلی مدیرعامل برق منطقه‌ای مازندران و گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقبال سرمایه گذاران برای ساخت نیروگاه‌های مقیاس کوچک در استان، حجم سرمایه گذاری صورت گرفته در این بخش را ۲۳ میلیون دلار بیان کرد و گفت: خارجی‌ها دو سال قبل سه نیروگاه با ظرفیت ۳۸ مگاوات برق احداث کردند و توانستیم رتبه اول جذب سرمایه گذاری را کسب کنیم.

وی پربازده بودن را دلیل اقبال برای ساخت نیروگاه‌ها توسط سرمایه گذاران ذکر کرد و گفت: ماهانه یک نیروگاه حدود ۲۰۰ میلیون تومان بابت تولید یک مگاوات انرژی کسب می‌کند و این مسئله اقبال برای سرمایه گذاری در این بخش بیشتر کرده است.

وی همچنین با بیان اینکه سال قبل ۹ نیروگاه همزمان با دهه فجر افتتاح شد، ظرفیت آن را ۱۱۷ مگاوات بیان کرد و گفت: از این تعداد پنج نیروگاه توسط بخش خصوصی و با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی احداث شده است.

فرصت‌های سرمایه گذاری که از دست رفت

پایش های نشان می‌دهد که طی بازه زمانی هشت ساله از سال ۹۰ تا ۹۸ حدود ۴۷ طرح سرمایه گذاری خارجی در مازندران مصوب شد که از این تعداد ۲۹ پروژه قطعی و یا اجرا شد و مابقی مجوزها از دست رفت. به باور کارشناسان، بی ثباتی در نرخ ارز، محدودیت سرمایه گذاری صنعتی، نبود پنجره واحد سرمایه گذاری، واردات محصولات و بخشنامه‌های متناقض از جمله دلایل از دست رفتن فرصت‌های سرمایه گذاری خارجی بوده است.

یک کارشناس حوزه اقتصادی با اظهار اینکه باید نگرش نسبت به سرمایه گذاری در استان تغییر کند، افزود: باید در عمل از تولید وسرمایه گذاری حمایت و موانع فراروی رفع شود.

محمد اسدی با اظهار اینکه سرمایه گذاران و بخش صنعت همچنان با مشکلات عدیده ای روبرو هستند، افزود: فرایند کسب مجوز به رغم ادعای متولیان امر طولانی و با مشکل روبرو است و این مسئله به فرایند سرمایه گذاری در استان لطمه می‌زند.

وی با اظهار اینکه مشکل و مانع فعالیت و استقرار صنایع مادر از یک سو و قوانین مربوط به محیط زیست و مناطق حفاظت شده از سوی دیگر سبب از دست رفتن فرصت‌های سرمایه گذاری می‌شود، خواستار تسهیل در فرایند سرمایه گذاری در استان شد.

به گفته وی بسیاری از سرمایه گذارانی که با ایجاد موانع متعدد از سرمایه گذاری در استان منصرف می‌شوند، به راحتی در استان‌های دیگر جذب می‌شوند و باید دلایل عدم رغبت آنان به سرمایه گذاری در استان بررسی و رفع شود.

بسیاری از سرمایه گذارانی که با ایجاد موانع متعدد از سرمایه گذاری در استان منصرف می‌شوند، به راحتی در استان‌های دیگر جذب می‌شوند

این فعال حوزه اقتصادی حمایت از تولید را نیازمند رفع مشکلات و مانع زدایی بیان کرد و گفت: تهیه زمین، کسب مجوز، وام و تسهیلات از جمله خان‌هایی بوده که سرمایه گذاران باید از آن عبور کنند.

وجود موانع فراروی سرمایه گذاری خارجی و کلان در حالی است که براساس آمارهای متولیان امر روند سرمایه گذاری داخلی طی سال قبل در استان مازندران شتاب گرفت و مجوز تأسیس بیش از هزار واحد تولیدی در استان صادر شده است. همچنین کاهش مدت زمان صدور جواز و بهره برداری، انگیزه سرمایه گذاران وطنی را بیشتر کرده است با این حال همچنان موانع فراروی برای ناکام کردن فرصت سرمایه گذاری وجود دارد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد