تاریخ انتشار : دوشنبه 2 فروردین 1400 - 12:32
کد خبر : 101223

اقتصاد قزوین در سالی که گذشت / از بهره‌برداری ۲۱ طرح جهش تولید تا احیای ۹۴ واحد صنعتی راکد

اقتصاد قزوین در سالی که گذشت / از بهره‌برداری ۲۱ طرح جهش تولید تا احیای ۹۴ واحد صنعتی راکد

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، سال ۱۳۹۹ با وجود فراگیر شدن بحران شیوع ویروس کرونا و تشدید تحریم‌های ظالمانه و تحمیل شدن جنگ اقتصادی تمام‌عیار به جمهوری اسلامی ایران سالی سخت برای سروسامان دادن به مؤلفه‌های رشد

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از قزوین، سال ۱۳۹۹ با وجود فراگیر شدن بحران شیوع ویروس کرونا و تشدید تحریم‌های ظالمانه و تحمیل شدن جنگ اقتصادی تمام‌عیار به جمهوری اسلامی ایران سالی سخت برای سروسامان دادن به مؤلفه‌های رشد و توسعه اقتصاد مقاومتی بود. استان قزوین هم به عنوان استانی که اقتصاد آن بر ۲ پایه صنعت و کشاورزی استوار شده، مورد بیشترین هجمه اقتصادی از سوی تحریم‌های ترامپ ملعون و همچنین محدودیت‌ فعالیت بنگاه‌های اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا قرار گرفت. با توجه به اینکه در نخستین روز بهار ۱۴۰۰ قرار داریم، در گزارش پیش رو کوشیدیم، برخی شاخص‌های اقتصادی در حوزه‌های دو‌گانه تولیدی صنعت و کشاورزی بررسی کنیم.

بهره‌برداری از ۲۱ طرح جهش تولید در سال ۹۹

با توجه به اینکه سال ۱۳۹۹ از سوی رهبر معظم انقلاب سال جهش تولید نام گرفته بود، در چارچوب تحقق شعار سال طرح‌های اقتصادی و اشتغال‌زا به صورت ویژه در استان قزوین تعریف شد. معاون اقتصادی‌ استاندار قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین در ارتباط با طرح‌های جهش تولید سال ۹۹ در قزوین اظهار داشت: در راستای تحقق شعار سال گذشته ۲۱ پروژه جهش تولید در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری ‌اجرا و به بهره‌برداری رسید.

عیسی قبادی اضافه کرد: از این تعداد ۹ پروژه مربوط به حوزه صنعت و معدن، ۸ پروژه مربوط به حوزه کشاورزی و ۴ پروژه متعلق به حوزه گردشگری است.

وی ادامه داد: تولید خودروی سبک و سنگین، تولید موتور ۳ سیلندر کم مصرف، تولید مس کنستانتره،  تولید الکل صنعتی و پزشکی، تولید تسمه صنعتی و مکانیکی، تولید آجرهای سفالی، تولید و بازیافت کاغذ، توسعه خوشه صنعتی شیرینی سنتی و توسعه خوشه صنعتی فرآوری زیتون طرح‌های جهش تولید استان قزوین در حوزه‌ صنعت به حساب می‌آیند.

معاون استاندار قزوین یادآور شد: همچنین ایجاد ۳ مزرعه تولید گیاهان دارویی، بسته‌بندی مواد غذایی، تولید خوراک دام و طیور، ایجاد سایه‌بان در باغ انگور داربستی، احداث گلخانه سبزی و صیفی و ایجاد کارخانه فرآوری میوه و سبزی برای تولید رب گوجه‌فرنگی و سس هم طرح‌های جهش تولید حوزه کشاورزی محسوب می‌شوند.

احیای ۹۴ واحد تولیدی

اما تشدید جنگ اقتصادی و فشارهای تحریمی از سوی دشمنان مستکبر ملت ایران در سال گذشته مشکلات عدیده‌ای را برای صنعتگران و مجاهدان حوزه تولید و اشتغال به وجود آورد و بسیاری از واحدهای تولیدی ما از نظر تامین سرمایه در گردش و مواد اولیه دچار چالش‌های بزرگی کرد.

اما معاون اقتصادی استاندار قزوین با اشاره به تلاش مدیران و تولیدکنندگان استان قزوین برای گذر از این چالش‌ها در سال جهش تولید گفت: در سال ۱۳۹۹ نه تنها هیچ واحد تولیدی تعطیل نشد، بلکه ۹۴ واحد تولیدی قزوین در سال جهش تولید از رکود و تعطیلی خارج شدند و به چرخه تولید برگشتند.

قبادی مهمترین چالش واحدهای صنعتی و کارگاه‌های تولیدی در سال جاری را تامین نقدینگی دانست و اضافه کرد: برای رفع این چالش  15 هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان مجموع تسهیلات پرداختی در استان قزوین بوده که از این میزان ۲۱۵ میلیارد تومان از تسهیلات موضوع تبصره ۱۸ قانون بودجه برای تامین سرمایه ثابت و ۱۳۸ میلیارد تومان تسهیلات بهین‌یاب برای تامین سرمایه در گردش در اختیار واحدهای تولیدی و صنعتی استان قزوین قرار گرفت.

وی بزرگ‌ترین چالش پیش روی واحدهای تولیدی واردات‌محور را ترخیص کالا و نهاده‌های تولید از گمرک دانست و یادآور شد:‌ این چالش برخی از واحدهای صنعتی را تا آستانه رکود و تعطیلی هم پیش برد که با همکاری جانانه دستگاه قضا، سازمان‌های دولتی و واحدهای صنعتی مواد و مایحتاج تولید از گمرک ترخیص شدند.

استاندار قزوین: جهش تولید سبب ارتقای امنیت در کشور می‌شود۲۱۹ شغل جدید در طرح‌های جهش تولید کشاورزی استان قزوین ایجاد شد۵ طرح جهش تولید در استان قزوین به بهره‌برداری رسید

کاهش ۳۱ درصدی صادرات

اما فشار کرونا و تحریم در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ کار خود را کرد و در مجموع صادرات استان قزوین در سال جهش تولید را بیش از ۳۰ درصد کاهش داد. مدیرکل گمرک استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با بیان اینکه در ۱۱ ماهه نخست سال ۹۹ کل ارزش صادرات صورت‌گرفته از محل گمرک قزوین ۲۷۶ میلیون دلار بوده است، گفت: بنابراین میزان صادرات استان قزوین در سال جهش تولید نسبت به سال ماقبل ۳۱ درصد کاهش یافته است.

رضا نیک‌روشت حجم کالای صادراتی از استان قزوین در این مدت را ۵۴۲ هزار تن عنوان کرد و افزود: در کل سال ۱۳۹۹ مقصد اصلی صادرات کلیه محصولات تولیدی و صنعتی استان قزوین کشور عراق بود که بیش از ۵۰ درصد صادرات استان قزوین به این کشور صورت گرفت. ترکیه، افغانستان، عمان و سوریه سایر مقاصد صادراتی اصلی استان در سال گذشته بودند.

وی ادامه داد: همچنین مواد شست‌وشو و پاک‌کننده، روغن‌های نفتی، میله آهنی، تخم مرغ و رزین‌های آلکید عمده کالاهای صادراتی استان قزوین در سال جهش تولید بودند که به ۵۸ کشور مختلف در جهان صادر شدند.

تولید ۶۲ هزار تن مرغ و ۷۹ هزار تن گوشت

اما سال ۱۳۹۹ سال به هم ریختن قیمت کالاهای اساسی و بازار ارزاق عمومی بود که بیشترین کارشناسان اقتصادی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی و اختصاص ارز نیمایی را عامل اصلی ۳ برابر شدن قیمت بسیاری از کالاهای اساسی دانستند. مشکلی که در نهایت دلیل آن بحران ارزی دولت و نبود منابع برای اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی عنوان شد.

اما بیشترین ضربه از این ناحیه به تامین نهاده‌های دامی خورد که سبب کمیاب شدن این نهاده‌ها برای تولید مرغ و گوشت قرمز در واحدهای مختلف دامی و طیور شد و قیمت مرغ که در ابتدای سال در استان قزوین به خاطر بحران کرونا حتی تا ۹ هزار تومان پایین آمده بود، در انتهای سال به کیلویی ۲۳ هزار و ۵۰۰ تومان رساند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تامین نشدن بین ۵۰ تا ۶۰ درصد نهاده‌های دامی در ۹ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ گفت: اما بعد از آزادشدن ترخیص نهاده‌های دامی از گمرکات با دستور رئیس‌جمهور و توزیع متمرکز آن از سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی در نهایت در استان قزوین ۶۲ هزار و ۳۶۰ تن مرغ گرم تولید شد و قزوین توانست در این سال پرچالش توانست نیاز ۲ استان بزرگ تهران و البرز را هم تامین کند.

فاطمه خمسه یادآور شد: همچنین قزوین در حوزه تولید تخم مرغ با تولید ۷۵ هزار تن بین کل استان‌های کشور ششم شد و توانست نیاز خود و برخی استان‌های همسایه و همجوار را هم تامین کند.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، سال ۹۹ اگر چه با سختی‌های فراوان ناشی از کرونا و جنگ اقتصادی آغاز شد، اما در نهایت با اجرای بخشی از سیاست‌های حوزه اقتصاد مقاومتی و حضور قوه قضائیه و قرارگاه صنعت معدن و انرژی سپاه در حوزه تسهیل و رفع موانع تولید بسیاری از بندها از پای صنعتگران باز شد. بندهایی که عمدتاً از سوی نظام بانکی و در قالب خودتحریمی به پای تولیدکنندگان بسته شده بود.

گزارش از آرش صالحی

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد