شهرداری: در رفتگی کابل عرشه پل سردارهمدانی ایراد طراحی بود/کارشناسان: اطمینانی به عرشه پل نداریم
خبرگزاری فارس- همدان: خبر نگرانکننده بود، پلی که قرار است روزانه زیر بار ترافیک بیش از صدها خودروی سبک و سنگین برود و بار شهر را سبک کند، هنوز افتتاح نشده، شانه خالی کرده و عرشه پل سردار شهید حاج حسین همدانی تخریب شده است. به لطف شبکههای مجازی و پیام رسانها در کسری از
خبرگزاری فارس- همدان: خبر نگرانکننده بود، پلی که قرار است روزانه زیر بار ترافیک بیش از صدها خودروی سبک و سنگین برود و بار شهر را سبک کند، هنوز افتتاح نشده، شانه خالی کرده و عرشه پل سردار شهید حاج حسین همدانی تخریب شده است. به لطف شبکههای مجازی و پیام رسانها در کسری از ثانیه همه شهر خبردار میشوند. آیا خبر صحت دارد و اگر آری، دلیل آن چیست؟ آیا این پل قابل اعتماد هست؟ انتشار بدون تعلل خبر، کمتر اجازه بررسی همهجانبه آن را میدهد.
بدون تردید در این میان مردم تشنه اطلاعات واقعی هستند به ویژه اینکه بازار شایعه هم داغ میشود، پس لازم است که هرچه سریعتر این نیاز جامعه برطرف و اطمینان خاطر لازم در مردم ایجاد شود. کانون هماندیشی و اتحادیه اندیشهورزان انقلابی اسلامی استان همدان دست به کار میشود و در سلسله نشستهای مطالبهگری، مسأله محور، صریح و تخصصی بدون تعارف از شهردار دعوت میکند تا به همراه تیم کارشناسی خود در این نشست حاضر و به سوالات کارشناسان متخصص این حوزه پاسخ دهد. عباس صوفی، شهردار همدان؛ امیرفتحیاننسب، سرپرست معاونت فنی و عمرانی شهرداری همدان به همراه کارشناسان و پیمانکار پروژه در محل حاضر شدند تا به سؤالات و ابهامات پاسخ دهند.
انتقادات در فضای مجازی منصفانه نبود
عباس صوفی، بیدرنگ پشت تریبون قرار گرفت و با آرامش به تشریح وقایع پرداخت. شهردار در ابتدا از مباحثی که در شبکه اجتماعی توسط فعالان اجتماعی و رسانهای منتشر شده بود، انتقاد کرد و قضاوتهای انجام شده را یکطرفه خواند، چراکه قبل از آن با او صحبت نشده بود. همچنین او ادعا کرد این جلسه میتوانست زودتر برگزار شد و او به عنوان شهردار و حافظ منافع مردم، به ابهامات پاسخ دهد.
وی با بیان اینکه قرارداد پل سردار همدانی در دوره قبلی مدیریت شهری منعقد شده است اظهار کرد: وقتی بنده مدیریت شهری را برعهده گرفتم، پروژه احداث پل سردار همدانی ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و زمان قرارداد رو به اتمام بود، بنابراین ساماندهی و اتمام آن به یکی از اولویتهای ما در شهرداری بدل شد.
هیچ کوتاهی نکردیم
شهردار همدان با اشاره به اینکه هیچ کوتاهی در روند اجرای پروژه نکردیم افزود: طراحی پل به صورت کابلی انجام شده بود، اما زمانی که به دنبال تهیه کابل رفتیم متوجه شدیم که هیچ شرکت ایرانی امکان ساخت آن را ندارد و ناچاراً باید به خارج از کشور مراجعه کنیم، اما در بهمن ماه سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا حدود هشت ماه کارخانههای خارجی نیز تعطیل شدند.
وی تصریح کرد: پس از این جستجو، بالاخره شرکت خوانسار در داخل کشور پذیرفت که این محصول را تولید کند، پس از آن با افزایش ناگهانی قیمتها مواجه شدیم و از آنجا که ساخت پلها بر اساس منابع داخلی شهرداریها انجام میشود و دولت سهم اندکی در آن دارد، کار با توجه به شرایط موجود سختتر هم شد.
صوفی با بیان اینکه تمام اقدامات انجام شده بود تا در ابتدای بهمن ماه فاز یک پروژه پل سردار همدانی افتتاح شود ادامه داد: در دنیای پیشرفته امروز و با اختراع افزودنیها مسأله بتن ریزی در زمستان و هوای سرد مرتفع شده است و اینکه بگوییم در زمستان نباید بتن ریزی انجام شود، یک سخن عامیانه است.
وی با تأکید بر اینکه ادبیات ریزش پل صحیح نیست خاطرنشان کرد: در کارگاه عمرانی هر لحظه امکان خطر وجود دارد و در پل شهید همدانی در حالی که کشش کابل در حال انجام بود، به علت ایراد طراحی، کابل در رفت و باعث تخریب بتن شد.
شهردار همدان با اشاره به اینکه این تخریب پل نیست گفت: بلافاصله پس از وقوع این اتفاق، گروه مهندسی و مشاور گردهم آمدند و تصمیم گرفتند بخشی از قسمت آسیب دیده حدود چهار متر را هم تخریب کنند و عملیات بتن ریزی را مجدداً انجام دهند.
پنهان کاری نکردیم
وی تأکید کرد: در این حوزه هیچ پنهانکاری صورت نگرفته و عامل انسانی در آن دخیل نبوده و یک اتفاق مهندسی رخ داده و در این میان نه شهرداری همدان و نه معاونت فنی و گروه مهندسی ناظر شهردار مقصر نیستند.
صوفی سخنان ابتدایی خود را با این جملات به پایان رساند که شبانه روز شهرداری در تلاش است که این پروژه به اتمام برسد و زیر سؤال بردن خدمات شهرداری در این شرایط منصفانه نیست.
آزمایشهای درجا انجام نشده است
ابراهیم قیاسوند، دانش آموخته دوره دکتر مدیریت ساخت و عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا به بیان نقطه نظرات کارشناسی خود پرداخت و مباحث و سؤالاتی را مطرح کرد.
وی اهمیت انجام آزمایشهای درجا را برای کنترل بتن در پلهای پیش تنیده را به میان کشید که بر اساس اطلاعات او انجام نشده است.او پس از توضیحات علمی درباه اهمیت انجام آزمایشهای درجا اعلام کرد که در این پروژه به جای انجام آزمایشهای درجا، آزمایشها در آزمایشگاه انجام شده است. قیاسوند سوال خود را اینگونه مطرح کرد: در این پروژه آزمایشهای در محل جهت ارزیابی کفایت مقاومتی بتن برای خاتمه عملیات حفاظتی و نیز صدور مجوز کشش کابلی انجام شده است؟
شهرداری از مشاوره بهره نگرفته است
وی اظهار کرد: پیمانکار که توان طراحی این پروژه را نداشته، از ظرفیت یک شرکت مشاور استفاده کرده است، پس نتیجه آنکه کارفرما که شهرداری همدان باشد، مشاور اتخاذ نکرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا در ادامه سخنانش به بحث نظارت به پروژه بیشتر پرداخت و افزود: ناظر این پروژه در قرارداد واحد فنی و مهندسی منطقه چهار شهرداری همدان تعریف شده که این بخش توان علمی و سابقه کاری در این حوزه ندارد، بنابراین شهردار به عنوان حافظ منافع مردم باید از مهندسان مشاور بهرهمند شود.
وی با بیان اینکه توان مهندسان شهرداری به میزانی نیست که بتواند بر این پروژه نظارت کنند تصریح کرد: چون مشاور، از طریق پیمانکار وارد کار شده، پس منافع پیمانکار راهم دنبال میکند، بنابراین شهرداری باید مشاور دیگری برای این پروژه بگیرد و تا پایان در کنار طرح بماند.
قیاسوند با تأکید بر اینکه تعجیل از افتتاح این طرح باعث بروز مشکلاتی خواهد شد خاطرنشان کرد: به عنوان یک فرد اطمینانی نسبت به سرویس دهی عرشه ندارم ضمن آنکه هنوز بار پل به کابلها منتقل نشده است.
مهندسان شهرداری توان بالایی دارند
شهردار همدان درباره اظهارات این استاد دانشگاه بیان کرد: شهرداری با یک گروه مشاور قرارداد منعقد کرده که در حال بررسی نقشههاست و مسؤولیت نظارت از شهرداری منطقه چهار گرفته شده و به گروه مهندسی حوزه معاونت فنی داده شده است.
وی همچنین از مهندسان شهرداری دفاع کرد که آنها سواد لازم برای نظارت بر این پروژه را دارند.
درد دل معاون شهردار
پس از صوفی، امیرفتحیان نسب، سرپرست معاونت فنی و عمرانی شهرداری همدان بود که به بیان مباحث فنی پرداخت. او سخنش را با درد دل آغاز کرد و از مشکلاتی که پیش روی شهرداری است، گفت. فتحیاننسب بیان کرد: ما با وجود افزایش قیمتها اجازه افزایش عوارض را نداریم و از دریافت ارزش افزوده کارخانهها نیز محروم هستیم.
سرپرست معاونت فنی و عمرانی شهرداری همدان با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ بودجه عمرانی شهرداری ۶۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود اظهار کرد: ما حاضر هستیم درباره همه این ۶۰۰ میلیارد جلسه بگذاریم و صحبت کنیم، پل شهید همدانی که حدود ۳۰ میلیارد تومان از این بودجه را شامل میشود.
وی با بیان اینکه این اتفاق برای پل شهید همدانی از روزهای اول هم برای ما جای سؤال داشت افزود: در این پروژه ۱۶ کابل در حال کشش بوده است که بر همان کابل در رفته هم میزان سایر غلافها نیرو وارد شده است.
فتحیاننسب تأکید کرد: به علت ایراد طراحی، یکی از کابلها موجب شکستگی عرشه پل شده است.
وی با اشاره به اینکه در اجرای بتن و عرشه همه موارد را در نظر گرفتیم تصریح کرد: همه اقدامات لازم برای نگهداری بتن انجام شده بود و پس از این اتفاق مهندسین مشاور هگزا به عنوان عامل چهارم وارد پروژه شدند.
سرپرست معاونت فنی و عمرانی شهرداری همدان با بیان اینکه مشاور طرحهای اصلاحی را ارائه داده است ادامه داد: امور عمرانی شهرداری به اندازهای متنوع است که باید از مشاوران بیرونی و گسترده استفاده کرد که ما اکثراً با دانشگاه بوعلی سینا قرارداد منعقد کردیم.
وی همچنین تأکید کرد: گزارش مکتوب مبنی بر علت بروز این حادثه ارائه خواهد شد و در سال آینده نیز تعیین مشاور برای همه پروژهها در دستور کار قرار گرفته و در بودجه نیز پیش بینی شده است.
فتحیان نسب در سخنان خود از بهرهبرداری از فاز اول پروژه طی یک ماه کاری آینده در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
استفاده مجدد از کابل در رفته منطقی نیست
پس از سخنان فتحیاننسب، قیاسوند عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان اظهار کرد: از آنجا که مشاور اولیه، مشاور کارفرما نیست و توسط پیمانکار به کار گرفته شده، پس عامل چهار معنا ندارد و در اصل عامل سوم به تازگی وارد پروژه شده است.
در ادامه مهاجری، پیمانکار پروژه نیز به بیان مسائلی پرداخت و از انجام آزمایشهای لازم سخن گفت که هم توسط مجریان و هم آزمایشگاه مکانیک خاک همدان انجام شده است. وی گفت: ۱۵ سری آزمونه توسط ما و ۲۲ سری توسط آزمایشگاه مکانیک خاک انجام شده و تمام مستندات آن موجود است. وی تصاویری هم از اجرای عملیات به همراه خود آورده بود که به استحضار حضار رساند.
مهاجری وقتی از استفاده دوباره کابل در رفته سخن گفت، قیاسوند اعلام کرد که از کابل دررفته شده، نمیتوان مجدداً استفاده کرد، اما مهاجری ضمن اینکه اطمینان داد اگر لازم باشد، کابل تعویض میشود، گفت: البته فعلا این نتیجه گرفته شده که این کابل مجددا قابل استفاده است.
عجله نکنید
مسعود مکارچیان، دانش آموخته دوره دکترای عمران، گرایش ژئوتکنیک و عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلیسینا نیز پس از بیان مباحث علمی به چند نکته مهم اشاره کرد و گفت: در این جلسه کلمات حساب شده کمتری به میان آمد، چرا که مهندس بدون متر نمیتواند به دقت سخن بگوید.
وی با بیان اینکه ابهاماتی همچنان در طراحی پل وجود دارد اظهار کرد: به نظر میرسد برای افتتاح این پروژه نباید عجله به خرج داد و با تأمل و تعمق بیشتری درباره آن تصمیم گیری کرد.
انتهای پیام/۸۹۰۴۰/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰