تاریخ انتشار : شنبه 23 اسفند 1399 - 20:48
کد خبر : 98796

روحانیون گرگان در دهه ۹۰

روحانیون گرگان در دهه ۹۰

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از گرگان، در دهه ۹۰ برخی از روحانیون مؤثر شهر گرگان، از دنیا رفتند که هر کدام ویژگی‌ها و جایگاه خاصی داشتند. در فوت آنها، فقط به اطلاعیه، پیام تسلیت و برگزاری مراسمات جزئی بسنده شد و آن‌گونه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از گرگان، در دهه ۹۰ برخی از روحانیون مؤثر شهر گرگان، از دنیا رفتند که هر کدام ویژگی‌ها و جایگاه خاصی داشتند. در فوت آنها، فقط به اطلاعیه، پیام تسلیت و برگزاری مراسمات جزئی بسنده شد و آن‌گونه که شایسته بود، توجهی نشد. لذا ما برای یادبود روحانیون متوفای این شهر، به گفتگو با «محمد انصار» نویسنده «کتاب محله سبزه مشهد گرگان» نشستیم.

محمد انصار با اشاره به اینکه مسجد و حوزه، کار اصلی و اولیه روحانیون است، گفت: برخی از روحانیون مرحوم شده در دهه آخر قرن چهاردهم شمسی، مانند «شیخ صادق ریاضی» در مسجد ماندند و به جای دیگری نرفتند، او پیش‌نماز مسجد «سرپیر» و از منبری‌های خوش‌صدا و از بانیان «زینبیه میرکریم» بود.

وی افزود: به غیر از این دو مکان مهم، برخی در جاهای دیگری مثل سیاست، نمازجمعه، ادارات و… حضور یافتند. مثلاً مرحومان «قنبر معصومی»، «سیدعلی‌اکبر قریشی» و «علیرضا یوری» به ترتیب در نهادهای نمایندگی ولی فقیه در ادارات جهادکشاورزی، بنیاد مسکن و منابع طبیعی مسئولیت داشتند و یا اینکه مرحومان «رسول رضایی» و «ابوالفضل عامری» ضمن پذیرش مسئولیت‌های مختلف، به نماز جمعه گرگان هم خدمت کردند.

 

نویسنده کتابشناسی استان گلستان گفت: حضرات آیات «سیدمحمدرضا میبدی» و «سیدحبیب‌الله قدمی» از کسانی بودند که کارهای فرهنگی هم انجام دادند. میبدی متولی حوزه علمیه رضویه و مؤسس کتابخانه مسجد جامع و قدمی مؤسس مرکز عالی تربیت مدرس قرآن و مؤلف کتاب‌های دینی بود.

وی بیان کرد: این دو عالم، در مسائل سیاسی و اجتماعی، رفتار یکسانی نداشتند، قدمی برخلاف میبدی، آشکارا نظر می‌داد، با رسانه‌ها ارتباط داشت، در رد یا تأیید نظرات دیگران سخن می‌گفت، از این جهت، شخصیت سیاسی او پررنگ‌تر از شخصیت دینی و فرهنگی او شد، اما میبدی که در حوزه علمیه نجف درس خوانده، تمام همت خود را برای تبلیغ دین به کار گرفت، اصلاً دنبال خودنمایی نرفت، مردم و علما به او احترام ویژه‌ای می‌گذاشتند، برای تشییع جنازه او، عاشقانه و خالصانه آمدند، زیرا او و بستگان نزدیکش، هیچ‌گونه پست دولتی یا حکومتی نداشتند.

انصار گفت: از روحانیون کم‌نظیر، مرحوم «آیت‌الله سیدمحمد رئیسی گرگانی» بود، او در خانواده‌ای گرگانی‌الاصل و روحانی تربیت شد، سیاستمدار و فرهنگ‌دوست بود، تاریخ معاصر گرگان را می‌دانست، سابقه مبارزه علیه رژیم شاه و تبعید در آن دوران را در کارنامه خود داشت، پس از مدتی از سیاست کناره‌گیری و دفتر ازدواج و طلاق راه‌اندازی کرد، سپس وکالت آیت‌الله سیستانی را در کویت به‌عهده گرفت، مرگ زود هنگام او باعث خساراتی شد، اکنون که ۱۰ سال از فوت او می‌گذرد هنوز جایگزینی هم سطح او نداشتیم.

نویسنده کتاب «گل‌های محراب» گفت: از میان علمای مرحوم شده در این دهه، آقایان «رئیسی» و «رضایی» قبل از فوت، اقدام به چاپ خاطراتشان کردند، اما بقیه چنین نکردند، حتی پس از فوت، کسی برای آنها چیزی منتشر نکرد.

انصار با ارائه پیشنهادی از پژوهشگران خواست با همکاری نهادهای دولتی یا خصوصی در راستای حفظ تاریخ منطقه، خاطرات و فعالیت‌های روحانیون متوفای دهه آخر قرن چهاردهم شهر گرگان را گردآوری کنند.

انتهای پیام/۸۳۰۰۱

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد