ورود کانونهای فرهنگی مساجد به عرصه ورزش / تاسیس ۱۰۰۰ کانون جدید در سال آینده
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور صبح امروز دوشنبه ۱۸ اسفندماه در نشست خبری سالروز تأسیس این کانونها اظهارداشت: امروز مقارن با فتح خیبر هم است که
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور صبح امروز دوشنبه ۱۸ اسفندماه در نشست خبری سالروز تأسیس این کانونها اظهارداشت: امروز مقارن با فتح خیبر هم است که امیرالمؤمنین(ع) میفرمایند: اگر از ما سؤال شود، نشستن در بهشت یا نشستن در مسجد را دوست دارید، من نشستن در مسجد را انتخاب میکنم زیرا در بهشت بودن موجب رضای خودم است اما در مسجد نشستن رضایت خداوند را به همراه دارد.
وی با اشاره به اینکه مسجد فضایی است که مؤمنان و خداباوران در آن حضور دارند، تصریح کرد: خدامحوری و توحید عامل اصلی برنامههای بچههای مسجد است. این بچهها در زیستبوم فهما رنگین کمان توحیدی را خلق کردند. آثار آنها مملو از رنگ خداست و آثاری که رنگ خدا داشته باشد مانا میشود.
۱۸ سال فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد
ارزانی با بیان اینکه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در ۱۸ اسفندماه سال ۷۱ با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی با هدف فعال کردن ظرفیتهای هنری موجود در مساجد مانند معماری، خوشنویسی و جلوههای هنری ارتباط مردم با خداوند، برای جذب جوانان و نوجوانان به مسجد ایجاد شد. ما معتقدیم ارتباط افراد با مسجد بسیاری از مشکلات محله، خانواده و فرد را برطرف میکند.
ارزانی با بیان اینکه ما در کانونها از قالبهای هنری مختلف برای جذب افراد استفاده میکنیم، گفت: خدا در مسجد وحدت را به وسیله امام جماعت و صفوف منظم نمازگزاران ایجاد میکند، به طوری که افراد در مسجد با تماشای این وحدت، حضور خداوند را حس میکنند و این یکی از هنرهای خداست.
امام جماعت باید زیبا باشد!
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: در روایت داریم اگر ۲ فرد برای امامت جماعت در مسجد حضور داشتند که تمام ویژگیهایشان از قبیل تقوا، عدالت، علم و… یکسان بود، فردی باید امام باشد که از دیگری زیباتر است، دلیل آن هم جلوه هنری آن است. ما باید تلاش کنیم این زیباییهای مسجد را به خانوادهها نشان دهیم.
وی گفت: در طرح ایران قوی که در سال ۹۹ در سطح مساجد کشور اجرا شد، ۱۶ هزار اثر هنری مؤمنانه به دست ما رسید که سال آینده آلبوم آن رونمایی خواهد شد. در قالب طرح سهشنبههای تکریم نیز از ۳۵ هزار خانواده شهید با حضور بالاترین مقامات کشوری و استانی تجلیل شد که در تهران ۱۹ جلسه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
شبکه بچههای مسجد با حضور ۱۲۳۰ کانون
ارزانی با بیان اینکه پازل تمدن نوین اسلامی بدون حضور بچههای مسجد تکمیل نمیشود، گفت: بچههای مسجد بدون هیچ اجر و مزدی به صورت شبکهای در سراسر کشور فعال هستند و ۱۲۳۰ کانون در سطح کشور در بستر سامانه بچههای مسجد مشغول فعالیت هستند.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با بیان اینکه بزرگان دینی همواره با هنر عجین بودند، به طور مثال اهل شعر و یا خوشنویسی بودند، گفت: امام خمینی(ره) در حوزه خوشنویسی، زیباپوشی و سخنگویی هنرمند بودند و مقام معظم رهبری نیز امروز در زمینه سخنرانی و فصاحت و بلاغت سخن هنرمند هستند. نباید به هنر نگاه تشریفاتی و تجملاتی داشت، بلکه باید آن را لازمه زندگی بدانیم. ممکن است افرادی در شرایط فعلی کشور بگویند زمانی که مردم گرسنه هستند چرا سرود تولید میکنید؟ در دوران دفاع مقدس در شب عملیات، حاج صادق آهنگران برای رزمندهها سرود میخواند و آن بخشی از آمادهسازی نیروها بود. امروز نیز هنر همین وظایف را دارد و یک زبان مشترک و غیرتجملاتی است.
اگر جوانی به مسجد وصل شود، از آسیبهای اجتماعی مصون است
وی با بیان اینکه کانونها در عرصه خدمات اجتماعی به دلیل دغدغهای مقام معظم رهبری در زمینه آسیبهای اجتماعی وارد عمل شدهاند، گفت: اگر بتوانیم جوانی را به مسجد وصل کنیم، به تبع به خانواده نیز متصل خواهد شد و در این صورت آسیب کمتری خواهد دید. برای این مهم، ما یک مدل آکادمیک برای اجرای طرحهای سالانه خود مانند پایتخت فهما و ایران قوی ایجاد کردهایم که شامل شبستان و رواق است. این مدل سه شبستان فرهنگ، هنر و نوآوری دارد که در شبستان فرهنگ و هنر هرکدام ۵ رواق و شبستان نوآوری دارای ۲ رواق است که ذیل آن کانونها به اجرای برنامهها و فعالیتهای خود میپردازند.
وی افزود: مدل مدیریتی ما هرم واژگون است؛ یعنی مسجد در رأس هرم قرار دارد و به ما اعلام میکند که چه کاری میخواهد انجام دهد و ما بستر لازم را برایش فراهم میکنیم. یعنی برخلاف ادارات و سازمانهای دیگر، در ستاد به زیرمجموعه خود نمیگوییم چه باید انجام دهد.
افزایش ۴ برابری مخاطبان آموزش کانونها در دوران کرونا
ارزانی افزود: در دوران کرونا که مساجد تعطیل شد، برای ما باب خیر جدیدی ایجاد شد و وارد فضای مجازی شدیم. در طرح ایران قوی، امسال ۴۰۰ هزار نفر از آموزشهای ما بهره بردند و از مهرماه تا ۲۲ بهمن ۱۶ هزار و ۷۰۰ اثر هنری در قالبهای سرود، نمایش، تئاتر و… توسط بچههای مسجد تولید شد که هماکنون در مرحله ارزیابی و داوری است تا برگزیدههای آن مشخص شوند.
ارزانی گفت: براساس برنامه مصوب مجلس و سند ملی کانونها باید هر سال یکهزار کانون جدید در کشور ایجاد شود. ما هماکنون ۲۵ هزار و ۹۹۳ کانون در سطح کشور داریم و برای سال آینده نیز در صورت فراهم بودن شرایط یکهزار کانون جدید دیگر ایجاد میشود.
۲۹۱ کانون در کشور غیرفعالند
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور ادامه داد: هماکنون در سطح کشور ۲۹۱ کانون هیچ فعالیتی ندارند که در حال بررسی هستیم تا موانع و مشکلات آنها برطرف شود، البته ممکن است این کانونها فعال باشند، اما در قالب طرحها و برنامههای ستاد عمل نکنند. بنا داریم امروز با وزارت ورزش تفاهمنامهای امضا بکنیم تا در حوزه ورزشهای عمومی وارد عمل شویم، همچنین تفاهمنامهای نیز با سازمان بسیج در گذشته برای همافزایی و همکاری بیشتر منعقد کردهایم تا از موازیکاری در مساجد پرهیز شود.
براساس این گزارش، در پایان این نشست از کتاب «مستندنکاری روایت ۱۲۰۰ روز تلاش و خدمت به مسجدیها» رونمایی شد.
تیزر سالروز افتتاح کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را اینجا ببینید:
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰