تاریخ انتشار : یکشنبه 10 اسفند 1399 - 6:44
کد خبر : 96317

بررسی کلیدواژه «عدالت» در گام دوم انقلاب

بررسی کلیدواژه «عدالت» در گام دوم انقلاب

میزگرد ایسنا با دانشجویان در خصوص محورهای مختلف بیانیه گام دوم انقلاب با حضور امیررضا بخشی پور، دانشجوی رشته علوم سیاسی و دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، محمدرضا آزاد، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، فاطمه کریمی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و دبیر واحد خواهران انجمن اسلامی دانشگاه

میزگرد ایسنا با دانشجویان در خصوص محورهای مختلف بیانیه گام دوم انقلاب با حضور امیررضا بخشی پور، دانشجوی رشته علوم سیاسی و دبیر انجمن اسلامی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)، محمدرضا آزاد، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، فاطمه کریمی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) و دبیر واحد خواهران انجمن اسلامی دانشگاه بین‌الملل امام خمینی (ره) و یاسین امامزاده، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد.

در این میزگرد که با حضور سمیه بکشلو، مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی قزوین برگزار شد، مسئله جوانی، امید و عدالت در بیانیه گام دوم انقلاب مورد بررسی قرار گرفت، در ادامه بخش سوم میزگرد با مسئله «عدالت در گام دوم انقلاب» را بخوانید:

عدالت بخش مهم بیانیه است

فاطمه کریمی با اشاره به اهمیت عدالت در بیانیه، اظهار می‌کند: اگر ما به جوامع خودمان و سایر کشورهای دیگر کمی تمدنی نگاه کنیم، ارزش‌هایی در عرصه اجتماعی و اقتصادی تعریف‌شده که یکی از آن‌ها عدالت است.

وی تأکید می‌کند: صحبت در خصوص عدالت از جانب دانشجو و هر شخصی که در نظام جمهوری اسلامی است ارزشمندتر از صحبت کسی است که در جامعه سکولار مبتنی بر تمدن غرب زندگی می‌کند، در جامعه سکولار الگوی توسعه در تمام بخش‌ها برخلاف عدالت اجتماعی است و هرکسی که بیشتر دارد و مصرف می‌کند ثروتمندتر می‌شود درحالی‌که ما این مسئله را در جمهوری اسلامی نمی‌پذیریم.

این دانشجو یادآور می‌شود: در بیانیه گام دوم نسبت عدالت با نظام ارزشی ما سنجیده شده است، از زمان انقلاب تاکنون اتفاقاتی رخ‌داده که ازنظر مقام معظم رهبری کم است؛ توزیع مسائلی مانند آموزش، سلامت و بهداشت باید مطابق با نظام و چهارچوب جمهوری اسلامی باشد. نظام ما زیر ذره‌بین بیشتری است ما در جامعه‌ای هستیم که ارزشش عدالت اجتماعی بر مبنای حق است بنابراین باید عدالت به‌صورت جدی در جامعه قابل‌مشاهده باشد.

عدالت مهاجرت را کم می‌کند

بخشی‌پور نیز یادآور می‌شود: عدالت و مبارزه با فساد لزوم و ملزوم یکدیگر هستند، در بیانیه به این مسئله اشاره و قسمت قابل‌توجهی از بیانیه گام دوم انقلاب به عدالت پرداخته‌شده است؛ رهبر انقلاب در این بیانیه تعارفات را کنار گذاشته و منکر زخم در بدنه کشور نشده است.

وی با اشاره به مهاجرت نخبگان از ایران، تأکید می‌کند: در برخی از کشورهای درحال‌توسعه همواره نرخ مهاجرت نخبگان بالا است این مسئله ریشه تاریخی دارد و از نظام‌های گذشته به جمهوری اسلامی به ارث رسیده است، این در حالی است که نرخ مهاجرت ایران نسبت به سایر کشورهای درحال‌توسعه کمتر است.

وی تأکید می‌کند: باید کارهایی انجام دهیم تا از مهاجرت نخبگان جلوگیری کنیم در این حوزه مسئله عدالت مهم است، اگر بستر اولیه برای نخبگان فراهم شود و در حوزه‌های مختلف اجازه دهیم فرد رشد کند اغلب آن‌ها در کشور می‌مانند.

این دانشجو خاطرنشان می‌کند: اگر نخبه و دانشجو بداند که از جمهوری اسلامی سهم یکسانی دارد حتماً می‌ماند، جوانان اگر بدانند که از مسکن، آموزش و سلامت سهم یکسانی دارند و اگر در کشور بمانند حداقل‌ها برایشان تأمین می‌شود به مهاجرت فکر نمی‌کنند. در سال‌های آینده که در پیش رو است باید به سمتی برویم که بقیه هم بمانند.

سمیه بکشلو با اشاره به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری بیان می‌کند: مردم از تلاش ناراحت نمی‌شوند، این دزدی‌ها و فساد است که مردم را نسبت به بدنه جامعه ناامید می‌کند، عدالت باید درونی و قابل‌لمس باشد درصورتی‌که عدالت کمرنگ شود دشمنان با استفاده از تبلیغات رسانه‌ای به‌نوعی بی‌عدالتی را به‌عنوان بازوی ناکارآمدی نظام مطرح می‌کنند، چطور باید با موج تبلیغات منفی روبه‌رو شویم؟

اصلی‌ترین زخمی که بر پیکره نظام وجود دارد، عدالت است

بخشی‌پور در این بخش تصریح می‌کند: زمانی که انقلاب اسلامی به ثمر رسید، دشمنان از همان آغاز با فشار رسانه‌ای سعی کردند با انقلاب اسلامی مقابله کنند، امروز نیز اگر ما به زخم‌ها توجه نکنیم رسانه‌های معاند بر روی آن نمک می‌پاشند، خیلی از مسائلی که برای دشمن ما اهمیت دارد برای مردم اهمیتی ندارد اما وقتی دست روی زخم می‌گذارند مردم دچار خطا در تصمیم‌گیری می‌شوند در حال حاضر اصلی‌ترین زخمی که بر پیکره نظام وجود دارد، عدالت است.

وی خاطرنشان می‌کند: باید نهضتی را به نام عدالت‌گستری شروع کنیم و هر آنچه در زندگی همگان تأثیر دارد را در اختیار همگان قرار دهیم، همه اقشار جامعه باید از مسکن برخوردار باشند، آموزش همگانی و سلامت رایگان و برخورداری از امنیت باید برای همه اقشار جامعه وجود داشته باشد.

این دانشجو اظهار می‌کند: وقتی سردار سلیمانی به‌عنوان نماد امنیت شهید می‌شود اقشار مختلف مردم برای تشییع او آمدند چراکه احساس کردند این آدم در خیر همگانی نقش داشته است و او را نماد فردی می‌دانند که ایران و امنیت را برای همه ایرانی‌ها می‌خواهد.

وی یادآور می‌شود: همه درک می‌کنند که قاسم سلیمانی در زندگی‌شان نقش داشته است و عدالت در امنیت را با تمام وجود احساس می‌کنند این امر باید در سه حوزه آموزش، سلامت و مسکن اتفاق بیفتد و در این حوزه‌ها ما نمونه‌ای از سردار سلیمانی بیافرینیم و روی ساخت این سه عنصر تلاش کنیم.

بخشی‌پور تصریح می‌کند: ما سردار این سه عرصه را می‌خواهیم و باید روی این سه حوزه به‌خوبی کارکنیم، بچه‌های انقلابی باید به این فکر کنند که عدالت باید حکم‌فرما باشد و هر آن کس که شبیه ما نیست هم از حق آموزش و مسکن و سلامت برخوردار باشد.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد