تاریخ انتشار : جمعه 1 اسفند 1399 - 8:06
کد خبر : 94261

در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت / از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا برنامه عارف

در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت / از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا برنامه عارف

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب با حضور حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس، عارف رئیس بنیاد باران ایرانیان و

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب با حضور حداد عادل عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس، عارف رئیس بنیاد باران ایرانیان و محصولی دبیر کل جبهه پایداری برگزار شد.   غلامعلی حداد عادل، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در همایش تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب گفت: امروز مردم به لحاظ اقتصادی در شرایط سختی به سر می‌برند و اگر ما به حافظه خود رجوع کنیم متوجه می‌شویم که هیچ گاه اوضاع اقتصادی به مانند امروز سخت نبوده است این فشار‌ها نیز عمدتا بر روی دوش مردم ضعیف جامعه قرار دارد.

وی با بیان اینکه انتخابات سال ۱۴۰۰ بسیار مهم به شمار می‌آید، تصریح کرد: مردم با توجه به شرایط بد اقتصادی خواهان بهبود و تغییر وضع موجود هستند. البته فشار‌های اقتصادی به حدی بوده که برخی‌ها مایوس شده‌اند و همین یاس ممکن است موجب کاهش مشارکت شود.

حدادعادل با اشاره به اینکه از سال ۹۶ تا ۱۴۰۰ دو اتفاق در فضای سیاسی کشور افتاد و شاهد تحول در قوه قضائیه و قوه مقننه بودیم، تصریح کرد: امروز فعالیت قوه قضائیه در مبارزه با فساد سرعت گرفته و همین مسئله موجب امیدواری مردم شده است. از طرفی مجلس نیز در سال ۹۹ تبدیل به مجلسی شد که جریان سیاسی موجود در قوه مجریه آن را به طور کامل از دست داد و شاید هم این جریان قوه قضائیه را به سود خود نداند.

انتخابات ۱۴۰۰ برای جریان اصلاحات انتخابات سرنوشت است
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه امروز جریان اصلاح طلب تمام توان خود را به کار گرفته تا قوه مجریه را از دست ندهد تصریح کرد: با وجود این مجلس و قوه قضائیه، احتمال اینکه جریان حاکم بر دولت قوه مجریه را هم از دست بدهد زیاد است. اگر چنین اتفاقی بیفتد جریان اصلاحات دچار فضای مبهمی در فضای سیاسی کشور خواهد شد. از این رو می‌توان گفت انتخابات ۱۴۰۰ برای جریان اصلاحات انتخابات سرنوشت است.   در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت/ از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا تشریح مدل انتخاباتی جبهه پایداری
حدادعادل با توضیحی درباره اینکه دولت فعلی، وضع خوبی در بین افکار عمومی ندارد و این را از نظرسنجی‌ها می‌توان فهمید، اضافه کرد: نتایج نظرسنجی‌ها حاکی از این است که مردم از قوه مجریه ناراحت و ناراضی هستند و این آمار تاحدی است که شاید تاکنون هیچ رئیس جمهوری در دور‌های گذشته با این روند نزولی محبوبیت روبرو نبوده است و بنده این را از روی حب و بغض نمی‌گویم.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب اظهار کرد: بخشی از نابسامانی‌ها متوجه تحریم‌ها است، اما سوء مدیریت نقش قابل توجهی در نابسامانی‌های کشور داشته است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه امروز جریان مقابل نیرو‌های انقلاب اسلامی محبوبیت خود را بین افکار عمومی از دست داده، گفت: آقایان در سال ۹۲ از پیروزی روحانی در انتخابات خوشحال بودند، ولی امروز همه از او تبری می‌جویند و می‌گویند روحانی از ما نیست و ما هم از روحانی نیستیم. این در حالی است که روحانی و اصلاحات سرنشینان یک کشتی بودند و حالا که کشور دچار نابسامانی شده، همان جریان حامی او، می‌خواهد وی را از کشتی بیرون بیاندازد.

وی در ادامه به چالش و آسیب‌های پیش روی جبهه انقلاب اشاره کرد و گفت: برخی‌ها پیروزی جبهه نیرو‌های انقلاب اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری را به مانند انتخابات مجلس قطعی می‌دانند و تصور می‌کنند که برای کاندیدا‌های این جبهه یک فرش قرمز پهن شده تا به پاستور برود و رئیس جمهور شود. بنده معتقدم که این یک سهل انگاری است چرا که اصلا نمی‌توان به پیروزی اطمینان داشت.

نتیجه انتخابات هر لحظه قابل تغییر است
رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب گفت: ممکن است جامعه، دو سه هفته مانده به انتخابات رفتاری از خود نشان دهد که نتیجه آن، تغییر کند و اتفاقات انتخابات سال ۷۶ مجدد تکرار شود. همانطور که در انتخابات سال ۷۶ همه تصور می‌کردند ناطق نوری رئیس جمهور می‌شود، اما نتیجه انتخابات به گونه دیگر رقم خورد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت با اشاره به اینکه جامعه یک واقعیت است و قاعده و قوانین خود را دارد و ممکن است آنچه ما می‌خواهیم رقم نخورد، تصریح کرد: بنده پیش از این گفتم که با آمدن بایدن ممکن است یک گشایش اقتصادی در کشور ایجاد شود و یا حداقل وعده این گشایش را بشنویم با این وجود رسانه‌ها تلاش خواهند کرد تا مانند انتخابات سال ۹۲ روی افکار عمومی کار کنند و به گونه‌ای مردم را نسبت به گفتمان مذاکره متمایل سازند. به هر روی زمانی که این بخش از اظهارات بنده در رسانه منتشر شد با بارانی از اعتراضات مواجه شدم و گفته شد که ما دوست داریم مردم در سختی باشند و اینکه نان ما در بدبختی مردم است، ولی واقعا منظور من این نبود که مردم سختی بکشند تا ما پیروز شویم.

دستاورد برجام برای ما صفر بوده است
حدادعادل بیان کرد: بعد از پایان دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی که برجام تصویب شد تا پیش از انتخابات هر هفته شاهد حضور گروه‌های مختلف از کشور‌های اروپایی برای سرمایه گذاری در کشورمان بودیم و مردم هم با خود می‌گفتند که حتما گشایشی ایجاد می‌شود، اما انتخابات که تمام شد نه تنها گشایشی صورت نگرفت بلکه آقای سیف رئیس وقت بانک مرکزی در نشست بانک جهانی گفت دستاورد برجام برای ما صفر بوده است.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با تاکید بر اینکه ما نباید پیروزی خود را در انتخابات قطعی بدانیم، تصریح کرد: این آسان گرفتن پیروزی در انتخابات باعث شده تا از بین نیرو‌های انقلاب اسلامی ۱۵ نفر برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری خود را مهیا کنند و البته ممکن است تعداد آن‌ها هم بیشتر شود

کثرت کاندیدا و کثرت متولی در انتخابات اشتباه است   این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، کثرت کاندیدا‌ها و همچنین کثرت متولی در انتخابات را به عنوان دو اشتباه انتخاباتی در بین نیرو‌های انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: ما در انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز بر سر کثرت متولی در انتخابات دو سه تا درگیری داشتیم مثلا جامعه روحانیت مبارز به کار ما انتقاد می‌کرد که آن داستان به یک شکلی حل شد و نهایتا جامعه روحانیت فهرست ما را تایید کرد، ولی ما با دوستان پایداری تا دقیقه ۹۰ به نتیجه نرسیدیم تا اینکه در وقت اضافه آن هم با یک جراحی وحدت حاصل شد.   در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت/ از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا تشریح مدل انتخاباتی جبهه پایداری
وی تصریح کرد: مشکل امروز ما این است که جامعه روحانیت مبارز به طور مستقل راه افتاده و می‌گوید من هم می‌خواهم انتخابات را میزبانی کنم و محور وحدت شوم. حرف بنده به آن‌ها این است که وقتی تجربه شورای ائتلاف وجود دارد چرا آنرا نادیده می‌گیرید؟ از طرف دیگر دوستان پایداری هم داستان خود را دارند. البته ما هنوز خط مذاکره‌ای با آن‌ها باز نکرده ایم و مذاکرات را برای مراحل بعدتر گذاشته ایم.

اگر نتوانیم اختلافات اردوگاه خود را حل کنیم احتمال شکست بالا می‌رود
رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه باید به گونه‌ای عمل کنیم که کثرت متولی و کثرت مدیر یا پدر در انتخابات کار دست ما ندهد، اضافه کرد: مسئله دیگری که در انتخابات مهم است مسئله گفتمان است با این وجود اگر ما نتوانیم اختلافات را در اردوگاه خود حل کنیم احتمال شکست ما افزایش می‌یابد.

حدادعادل با اشاره به اینکه نارضایتی مردم از دولت فعلی به معنای تمایل همه مردم نسبت به ما نیست و ما باید این را منصفانه بفهمیم، خاطرنشان کرد: فرض کنید نتیجه رای مردم به ما ۶۰ به ۴۰ باشد، اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که اگر ما با دو یا سه نفر نامزد در انتخابات حاضر شویم سبد رای ما تقسیم خواهد شد و این در حالی است که طرف مقابل با یک کاندیدا می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه اگر ما نتوانیم در انتخابات به وحدت برسیم رای ما تقسیم خواهد شد و تجربه نیز نشان می‌دهد که ما در انتخابات‌های مختلف به دلیل کثرت لیست‌ها شکست خوردیم، اضافه کرد: در انتخابات ۱۴۰۰ هم ممکن است که ما به وحدت برسیم و یا نرسیم البته مسئله‌ای که باید روی آن حساس شویم این است که باید روی گفتمان انتخابات در افکار عمومی حساس باشیم.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه طرف مقابل به دنبال طراحی دوگانه سازی‌ها است به گونه‌ای که می‌خواهند وانمود کنند تنها دو راه مذاکره یا جنگ و یا سختی معیشت و یا مذاکره مقابل کشور است، افزود: باید در مقابل دام‌هایی که مقابل ما پهن می‌شود با هوشمندی عمل کنیم. به هر روی امروز در کنار وحدت نهایی، وحدت مدیریت، انتخابات گفتمان، انتخابات سازمان رای، ایجاد بصیرت در بین مردم با توجه به اقلیت‌ها و قومیت ها، سازماندهی انتخابات و حضور مردم جزئی از چالش‌های ما در انتخابات پیش رو خواهند بود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه یکی از راهبرد‌های رقیب برای پیروزی در انتخابات سیاه نمایی در مورد مجلس است به گونه‌ای که از روز اول نیز نظریه پردازان اصلاحات گفتند ستاد پیروزی ما در انتخابات مجلس است، گفت: جریان اصلاحات تلاش می‌کند تا مجلس را ناکارآمد جلوه دهد تا مردم به سمت ما نیایند.

حدادعادل گفت: موجی که در جریان سفر رئیس مجلس به روسیه راه افتاد با هدف ضربه زدن به کلیات مجلس و همچنین ضربه زدن به قالیباف بود، چون جریان اصلاحات هم نسبت به مجلس و هم نسبت به آقای قالیباف احساس نگرانی می‌کند البته این رویه از طرف جریان رقیب تعجب آور نیست، ولی آنچه خطرناک است بی بصیرتی افرادی است که خود را جزو نیرو‌های انقلاب می‌دانند، اما با کارت طرف مقابل بازی می‌کنند.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب خاطرنشان کرد: داستان ملاقات پوتین با روسای مجلس یا آقای قالیباف هیچ ربطی با آنچه در فضای مجازی مطرح می‌شود، ندارد چرا که ملاقات با روسای مجلس اصلا جزو برنامه‌های رئیس جمهور روسیه نیست.

وی با بیان اینکه پیام رهبری برای رئیس جمهور روسیه به این معنا نبوده که قالیباف بتواند با پوتین ملاقات کند گفت: ما با روسیه در خصوص مسائل مختلف از جمله سوریه، قره باغ، روابط اقتصادی و برجام حرف داریم و پیام رهبر معظم انقلاب نیز ناظر به این مسائل راهبردی بوده است.

حدادعادل تصریح کرد: بنابر اعلام وزارت امور خارجه روسیه به دلیل شرایط کرونایی کسانی که قصد ملاقات با رئیس جمهور روسیه را داشته باشند باید دو هفته در هتل قرنطینه شوند و این برای آقای قالیباف امکان پذیر نبوده، ولی دیدیم که چه جنجال سازی در فضای مجازی صورت گرفت.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در پاسخ به این سوال که ارزیابی او در خصوص حضور آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری چیست گفت: بنده بار‌ها به صورت مستقیم با آقای رئیسی صحبت کرده ام و او می‌گوید وظیفه من اداره قوه قضائیه است با این وجود او هیچ وقت تمایل خود را برای حضور در انتخابات اعلام نکرده و البته بنده نظر بزرگان نظام را هم در این رابطه نمی‌دانم.

وی با اشاره به اینکه امروز گروه‌های مختلف اعم از روحانیون و تشکل‌ها خواهان حضور آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری شدند، اضافه کرد: برخی از تشکل‌ها مدعی شدند که شورای ائتلاف به دنبال رئیسی زدایی است و این یعنی که ما مخالف آمدن رئیسی در انتخابات هستیم که ظاهرا به نظر می‌رسد این تشکل‌ها مسائل را زودتر تشخیص دادند.

حدادعادل در پاسخ به این سوال که آیا سفر رئیسی به عراق یک سفر انتخابات بوده یا خیر تصریح کرد: سفر آقای رئیسی به عراق انتخاباتی نبوده چرا که پیش از این رئیس قوه قضائیه عراق نیز به تهران سفر کرده بود و همان طور که می‌دانیم امروز هر دیدی بازدیدی دارد مضاف بر اینکه رابطه ما با عراق راهبردی است.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه امروز مسئله ترور شهید قاسم سلیمانی به یک داستان مشترک بین ما و عراق تبدیل شده و نیرو‌های انقلابی ما و عراق خواهان گرفتن انتقام خون شهید سلیمانی هستند و این مسئله دارای جنبه‌های قضائی است که بخشی از هدف سفر رئیسی به عراق را تشکیل می‌داد، اضافه کرد: از طرفی هم ما زندانیانی در عراق داریم و هم عراقی‌ها زندانیانی در کشورمان با این وجود این مسئله نیز از جمله مسائلی است که در سفر آقای رئیسی پیگیری شده است.

وی با بیان اینکه سفر به نجف و کربلا و ملاقات با آیت الله سیستانی جزو برنامه‌های آقای رئیسی در جریان سفر به عراق نبوده است البته اگر این ملاقات صورت می‌گرفت بهتر بود، افزود: مسئله دیگری که وجود دارد این است که به دلیل شرایط کرونایی ملاقاتی از سوی آقای سیستانی صورت نمی‌گیرد اگرچه ملاقات با پاپ تحت شرایط دیگری انجام شد.

هیچ گاه نگفتیم که مردم در انتخابات شرکت نکنند تا ما پیروز شویم
رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه ما هیچ گاه نگفتیم که مردم در انتخابات شرکت نکنند تا ما پیروز شویم گفت: ما معتقدیم که کاهش مشارکت در انتخابات خوب نیست با این وجود ما علاقه مندیم که انتخابات با شکوه باشد و البته نظر رهبری نیز این است که انتخابات پرشور و با مشارکت بالا برگزار شود.

وی تصریح کرد: ایده آل ما این است که مردم در انتخابات شرکت کرده و به درستی انتخاب کنند چرا که مشارکت در انتخابات معنای مهمی در امنیت ملی و مسائل کلان کشور دارد و نشان دهنده اعتماد مردم به نظام است بنابراین هیچ نیروی انقلابی از خلوت شدن صندوق‌های رای خوشحال نمی‌شود.

حدادعادل افزود: گاهی اوقات انتخابات پرشور بوده و ما رای نیاورده ایم و در برخی انتخابات‌ها که مشارکت کم بوده ما رای آورده ایم، ولی این دلیل نمی‌شود که ما علاقه‌مند باشیم که مشارکت پایین بیاید.   در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت/ از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا تشریح مدل انتخاباتی جبهه پایداری
رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب با بیان اینکه کاهش مشارکت مردم در انتخابات مجلس نتیجه عملکرد ضعیف دولت و مجلس برآمده از جریان حامی دولت بوده و این جریان خود باید پاسخگوی عملکردش باشد، اضافه کرد: بنده نمی‌گویم که کثرت در انتخابات در نتیجه آن تاثیر نمی‌گذارد، اما هر چه انتخابات پرشور باشد به نفع نظام است البته ما باید عرضه داشته باشیم و نیرو‌های معتقد به نظام را پای کار بیاوریم.
سیاست ما سیاست رهبری است
وی با اشاره به اینکه در خصوص مذاکره سیاست ما سیاست رهبری است گفت: ما می‌گوییم مومن از یک سوراخ چند بار گزیده نمی‌شود به هر روی اگر آمریکایی‌ها تحریم‌ها را لغو کنند ما بعد از راستی آزمایی در چارچوب برجام با آن‌ها مذاکره می‌کنیم.

حدادعادل با بیان اینکه سیاست کلی این است که آمریکا نمی‌خواهد ایران قوت بگیرد و این یک اصل است گفت: تحریم برای آمریکایی‌ها یک مسئله جدی است و از طرفی نظام می‌گوید ما برای برداشتن تحریم‌ها و اینکه آمریکایی‌ها در مذاکره به دنبال گرفتن امتیاز باشند مذاکره نمی‌کنیم.

رئیس شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب در پایان تصریح کرد: سیاست رهبری این است که تحریم‌ها را خنثی کنیم و البته خنثی سازی تحریم‌ها با وجود یک دولت جدی امکان پذیر است پس اگر ما دولت را به دست بگیریم باید با نیرو‌های جهادی و با استفاده از توان داخلی اوضاع را بهتر کنیم. مضاف بر اینکه باید مبارزه با فساد و تبعیض در اولویت قرار بگیرد.   نیازمند انقلاب در مدل حکمرانی هستیم   قاضی زاده هاشمی نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز گفت: اصل ماجرا نوع نگاه به مردم در بین حکمرانان است. در بین حکمرانان دو اندیشه در نگاه به مردم وجود دارد که یکی اندیشه‌ مردم صغیر و دیگری اندیشه مردم رشید است.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: اندیشه مردم صغیر می‌گوید مردم غیرمتخصص و ناتوان هستند و فهم در سیاست، اقتصاد و دانش ندارند. براساس این اندیشه سهم مردم در مشارکت سیاسی تنها انتخاب قیم است یعنی اینکه مردم باید در بین افراد نخبه گروه‌های مختلف بگویند منتخب اصلاح طلب می‌خواهند یا اصولگرا و وقتی هم که قیم انتخاب می‌شود همه مسئولیت‌ها برعهده او خواهد بود.

وی با بیان اینکه در اندیشه مردم صغیر همه اختیارات در اختیار مسئولان قرار می‌گیرد گفت: اندیشه دیگری که وجود دارد اندیشه مردم رشید است. بنابراین اندیشه مسئولین به صورت محدود وکلای مردم هستند و آن‌ها باید مدام امور را با مردم چک کنند. در اندیشه اندیشه مردم رشید تصمیم گیر اصلی آحاد مردم هستند.

قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه عده‌ای که دارای تفکرات لیبرالی هستند می‌گویند مردم باید مشارکت کنند، ولی نیاز به هدایت دارند و به این بهانه جریان رسانه‌ای انحصاری درست می‌کنند، تصریح کرد: خیلی از حرف‌ها مثل شفافیت و گفتگو در بین غربی‌ها هم مطرح می‌شود، اما وقتی کار به تقابل با انحصار می‌کشد آن‌ها با انحصار در نظام مالی و اندیشه‌ای مردم را کنترل می‌کنند. این در حالی است که ما معتقدیم حکومت اسلامی باید به دنبال رشد جامعه باشد.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی افزود: ما امروز در درون نیازمند یک انقلاب سوم هستیم و این انقلاب، در مدل حکمرانی باید باشد که شامل بازتعریف نظام ولایی و نسبت جامعه با ولایت می‌شود.

وی بیان کرد: امت وظایفی نسبت به ولایت دارد. مجموعه امت باید بتواند وظیفه خود را نسبت به ولایت انجام دهد، اما نظام موجود بین مردم و مسئولان فاصله انداخته به گونه‌ای که انگار مسئولان آمدند بین امام و جامعه قرار گیرند و نگذارند جامعه وظیفه خود را نسبت به امام انجام دهند.

قاضی‌زاده با اشاره به اینکه مسئولان در نظام ولایی باید تسهیل کننده ارتباط امت و امام باشند نه مانع، تصریح کرد: ما امروز به یک مدل قابل ارائه در نظام اداری، اقتصادی، فرهنگ، تعلیم و تربیت، بهداشت و سلامت، امینت و سیاست خارجی رسیدیم و این مدل را در موقع خود ارائه خواهیم کرد.

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، افزود: اگر بخواهیم در بین منظومه «اصلاح رویکردی» فقط به شفافیت و آن هم تنها علنی شدن آرا بپردازیم ممکن است مشکلاتی پیش بیاید، اما اگر بگوییم شفافیت یک امر دینی است آنگاه می‌پذیریم که این مردم هستند که انقلاب را رقم زده و موجب رشد آن شدند و باید آن را حفظ کنند.  پس باید نسبت به مسائل آگاه شوند.

وی با بیان اینکه در کنار شفافیت باید گفتگو هم شکل بگیرد، اضافه کرد: گفتگو یعنی اینکه مردم، خواص و حاکمیت با هم حرف بزنند و دلیل بیاورند تا سره از ناسره و درست و غلط روشن شوند و قطعا تصمیم اکثریت تصمیم درستی خواهد بود.

قاضی‌زاده، اظهار داشت: اگر یک گفتگوی صحیح به موضوع شفافیت پیوست شود و نگاه میان مدت و دراز مدت به شفافیت داشته باشیم می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا کسانی که به برجام رای دادند امروز خجالت زده بودند یا خوشحال؟ پس شفافیت می‌توانست در این زمینه یک تجربه تاریخی ایجاد کند. در واقع شفافیت موجب پاسخگویی می‌شود به همین دلیل هر کسی در مقابل شفافیت مجبور می‌شود که برای عملکرد خود دلیل بیاورد.

در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت/ از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا تشریح مدل انتخاباتی جبهه پایداری
نایب رئیس مجلس، گفت: بنده جزو افرادی بودم که در دوره‌های گذشته مجلس طرح شفافیت آرا را ارائه کردیم، چون معقدم بودیم نماینده برای اقدامات خود باید دلیل داشته باشد و بگوید که چرا رای می‌دهد. نماینده برای اینکه دلیل بیاورد باید مطالعه کند و از دیگران مشورت بگیرد و بعد توضیح دهد که رای مخالف و یا موافق داده است. ممکن است مردم نسبت به شفافیت آرا آمادگی نداشته باشند و برخی مسائل درپی آن پیش بیاید. ما در حوزه شفافیت آرا خیلی عقب هستیم.

وی با بیان اینکه امروز نظریات انقلاب باید در روش اداره کشور سرایت پیدا کند، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب به منزله تغییر مسیر و تغییر روش حکمرانی است؛ اما با وجود این دولت، مجلس، نحوه قانون گذاری، نحوه توزیع بودجه، نظام برنامه ریزی، نحوه برقراری عدالت، مبارزه با فساد، نحوه مقابله با دیوان سالاری و نحوه شناخت و انتصاب مدیران که ساختار سیاسی و اداری کشور را شکل می‌دهند نمی‌توانیم به اهداف انقلاب برسیم.

قاضی‌زاده با تاکید بر اینکه باید نحوه اداره کشور را تغییر دهیم، تصریح کرد: کسانی می‌توانند موجب تغییر در رویه اداره کشور شوند که توانایی انجام انقلاب رویکردی و شجاعت به هم ریختن وضع موجود را داشته باشند به همین دلیل این عرصه نیازمند حضور جوانان است.

یک دولت رانتی – غارتی درست کردیم که تمام وجود آن رانت است

نایب رئیس مجلس با بیان اینکه انقلابی کسی است که از وضع موجود ناراضی است، ولی دارای یک نقطه آرمانی است و می‌داند که بعد از تغییر می‌خواهد به کدام سمت برود، اضافه کرد: ما امروز یک دولت رانتی – غارتی درست کردیم که تمام وجود آن رانت است و این رانت موجب غارت می‌شود.

وی اظهار کرد: امروز کسانی که به منشأ قدرت متصلند می‌توانند از فرصت‌هایی که این دولت رانتی – غارتی در اختیار آن‌ها گذاشته حداکثر سوء استفاده را کنند و البته این رانت هم به ضرر مستضعفین و محرومین جامعه است، چون اموال عده کثیری از مردم به نفع یک گروه خاص در یک نظام اقتصادی تورم زده طولانی غارت می‌شود. چنین اوضاعی باعث یاس اجتماعی و کاهش سرمایه اجتماعی خواهد شد.

قاضی‌زاده با طرح این سوال که آیا با تغییر برخی از سیاست‌های اقتصادی و تغییر برخی افراد مسئله رانت حل می‌شود؟ اضافه کرد: حتی اگر یک جریان انقلابی هم روی کار بیاید، ولی ما نتوانیم سیستم‌ها را اصلاح کنیم تغییری اتفاق نمی‌افتد. به هر روی ارزش روی کار آمدن جریان انقلابی در این است که بتواند اصلاح سیستمی کند وگرنه فاصله‌ها همچنان باقی می‌ماند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، از شفافیت به عنوان یک انقلاب رویکردی نام برد و گفت: ما شفافیت را از مجلس شروع کردیم، اما واقعیت این است که شفافیت یک موضوع کلان‌تر است با این وجود باید تمام ساختار‌ها و رفتار‌ها اصلاح شوند.

وی افزود: انقلاب رویکردی یعنی اینکه مردم باید با برنامه ریزی مدیران را بپذیرند و در رابطه با برنامه ریزی مدیران نظر بدهند و البته در این راستا خواص، متخصصین و دانشگاهیان هم باید صحبت کنند و عموم مردم نیز نظر مثبت یا منفی خود را بدهند و این یعنی گفتگو، اما سوال این است که امروز گفتگو در نظام اداری ما چه جایگاهی دارد؟

قاضی‌زاده تصریح کرد: انقلاب رویکردی یعنی مقابله با انحصار مقابله با رانت، مقابله با تبعیض، ایجاد جامعه‌ای با رقابت سالم و برقراری عدالت. در جامعه‌ای که عدالت نباشد جامعه اسلامی نیست و دولتی هم که نتواند عدالت را برقرار کند این دولت هم اسلامی نخواهد بود.

مسئولیت مشکلات اقتصادی را متوجه دولت می‌دانم

همچنین محمدرضا عارف، نماینده مردم تهران در مجلس دهم با بیان اینکه امروز باید دغدغه همه اقتصاد و معیشت مردم باشد چرا که خط فقر نسبی در جایگاه بدی قرار گرفته افزود: بنده مسئولیت اصلی این مشکلات را متوجه دولت می‌دانم، اما نمی‌توانیم از عوامل دیگر همچون تحریم‌ها نیز بگذریم.

وی با بیان اینکه بنده نمی‌گویم تحریم‌ها در مشکلات کشور نقش اصلی را دارند، اما اثرگذار بودند، تصریح کرد: من نقش اصلی در مشکلات کشور را ناکارآمدی می‌دانم و بخشی از این ناکارآمدی در دولت و بخشی هم متوجه بیرون از دولت است.
عارف با تاکید بر اینکه بنده همواره به نهاد‌های نظارتی و امنیتی گفتم که اصولا با حذف تشکل‌های دانشجویی و برخورد‌های خشن مخالفم مگر کسی که آئین نامه شفاف شورای عالی انقلاب فرهنگی را زیرپا گذاشته باشد، تصریح کرد: مشکل امروز ما بچه‌های انجمن اسلامی دانشگاه تهران نیستند بلکه مشکل آن‌هایی هستند که شورا‌های صنفی را می‌گیرند و در بازجویی‌ها می‌گویند که ما چه کسی هستیم. ما باید این افراد را نجات دهیم نه اینکه آن‌ها را به حال خود رها کنیم.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به اینکه ما باید مشکلات تشکل‌های اسلامی را تا جایی که امکان دارد حل کنیم، اضافه کرد: تشکلی که خلاف آئین نامه‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می‌کند باید با آن برخورد شود.

برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری در حال بررسی شرایط هستم

عارف همچنین در خصوص حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به عنوان کاندیدا در حال بررسی شرایط هستم.

در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت/ از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا تشریح مدل انتخاباتی جبهه پایداری
وی با بیان اینکه بنده با هر گونه برچسب زنی برای حذف جریان‌های سیاسی و افراد مخالفم گفت: امروز تریبون نظام در اختیار جریان خاصی است مثلا بنده از ابتدای انقلاب تاکنون در مسئولیت‌های بالا حضور داشتم و همواره هم موفق بودم، اما سوال این است که بنده جز در ایام انتخابات چند دقیقه در صدا و سیما حضور پیدا کردم.

عارف در پاسخ به این سوال که آیا اگر اصلاح طلبان در انتخابات ۱۴۰۰ رای نیاورند باز هم به مانند انتخابات سال ۸۸ به خیابان می‌ریزند، گفت: در انتخابات مجلس یازدهم هم اصلاح طلبان رای نیاوردند، اما چه کردند چرا برچسب می‌زنید؟ ما بناست که براساس قانون و شرع صحبت کنیم البته وقتی به مردم می‌گویند خس و خاشاک واقعا آن‌ها چه باید می‌کردند؟   دشمن چشم طمع به تجزیه کشور دوخته
وی با اشاره به اینکه دشمن امروز دیگر امیدی به سقوط انقلاب ندارد، اما چشم طمع به تجزیه کشور دوخته، افزود: دشمن ما رها نمی‌کند؛ از این رو باید با آگاهی به این دغدغه‌ها بپردازیم تا از اقدامات دشمن جلوگیری شود.

عارف با تاکید بر اینکه باید با پذیرش اصل رقابت، برادری و در شرایط یکسان علی‌رغم اختلاف نظر‌ها به تعامل با هم بپردازیم، تصریح کرد: سوال این است که مطالبات مردمی باید در کجا جمع‌بندی و به گوش مسولان برسد و پیگیری شود؟ یقینا یکی از نهاد‌های مربوط به این امر دانشگاه است.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم با بیان اینکه بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد از پژوهش‌ها، نتایج تلاش‌های جوانان کشور است از این رو باید با اتکا به نیرو‌های خودی و جوان، شرایط را بهبود ببخشیم، گفت: اگر این پتانسیل با انسجام و صمیمت به کار گرفته شود، مشکلات حل می‌شوند.

وی بر ضرورت رقابت با حفظ روحیه اسلامی تاکید کرد و افزود: رقابت به معنای حذف کردن و چربیدن زور نیست، یقینا رقابت خوب و سالم در شرایط یکسان بسیار ارزشمند است.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم به جایگاه جوانان در گام دوم انقلاب اشاره کرد و افزود: در ایام پیروزی انقلاب رهبری به ترسیم روشن و شفافی از گام دوم انقلاب پرداختند و بنده نیز می‌خواهم در این جمع با بیانی صمیمی و ساده به تشریح مسائل در این زمینه بپردازم.

وی از توسعه علم و پژوهش به عنوان یکی از موضوعات مهم در بیانیه گام دوم نام برد و تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های کشور در دو دهه اخیر موضوع علم و پژوهش بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم در ادامه با اشاره به حضور دانشجویان در عرصه‌های مختلف و تکیه و باور مردم به این قشر، گفت: سهم دانشگاه در تاثیرگذاری بر جامعه سهم قابل توجهی بوده با این وجود تحلیل این چهار دهه تاثیرگذاری وظیفه‌ای است که برای کارآمدی بیشتر باید به آن بپردازیم.

عارف، از پاییندی به ارزش‌های انقلاب و تبعیت از رهبری به عنوان یکی از راهبرد‌های جنبش‌های دانشجویی یاد کرد و گفت: جنبش دانشجویی در انقلاب فرهنگی و مقابله با گروهک‌ها در ۸ سال دفاع‌مقدس نقش بی بدیلی داشته است. مضاف بر این تعداد زیادی از فرماندهان هم در جبهه حضور جدی داشتند و هم درس می‌خواندند.

وی با بیان اینکه هرجا خلا و کمبودی حس می‌شد، دانشجویان بدون چشم‌داشت در آنجا حضور می‌یافتند، افزود: دانشجویان کسانی بودند که به دنبال اسم و رسم نبودند البته به رغم نقاط ضعفی که در مقاطعی به جنبش‌های دانشجویی وارد بوده، اما آن‌ها فعالیت‌های بسیار قوی داشتند.

عارف با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی به نگاه و سازوکار جدیدی برای ادامه کار نیاز دارد چرا که ممکن است روندی که در دهه‌های اول و دوم انقلاب داشتیم برای دهه پنجم قابل اجرا نباشد، افزود: کاهش همدلی و صمیمیت بین تشکل‌های اسلامی از اشکالات امروز فضای جنبش‌های دانشجویی است. عدم تحمل رقیب و تلاش برای حذف آن‌ها از دیگر آسیب‌هایی است که در سه دهه اخیر در تشکل‌ها و فعالیت‌های دانشجویی شاهد آن بودیم.

عارف با بیان اینکه تحمل و سعه صدر مسئله‌ای است که باید افزایش پیدا کند، افزود: انشعاب‌های مختلف به جای وحدت و انسجام مسئله‌ای است که جنبش دانشجویی با آن درگیر است.

عارف، با اشاره به اینکه نگاه کوتاه مدت و بی‌ثبات در دهه‌های اخیر در تشکیلات باعث ایجاد برچسب‌زدن‌های غیراخلاقی به یکدیگر شده، اضافه کرد: کمرنگ شدن مسائل انقلاب و آرمان‌های آن، آسیب مهمی است که دانشگاه‌ها با آن مواجهند.

وی درخصوص تاثیرپذیری از مسائل خارج از دانشگاه اظهار کرد: دانشگاه باید به خارج از محیط خودش خط بدهد؛ اما این روز‌ها شاهدیم که جنبش‌ها، نمایندگی یک حزب یا گروه را در دانشگاه بر عهده دارند.

عارف با بیان اینکه اگر یک گروه در دانشگاه حامی یک حزب باشد بلامانع است؛ اما جنبش‌ها با سازوکاری که دارند نباید نمایندگی احزاب را برعهده بگیرند، تصریح کرد: اختلاف نظر چیز بدی نیست؛ این مسئله می‌تواند باعث حرکت نیز شود و آنجا بد است که باعث دشمنی شود، باید روی مسائل مشترک حرکت را شروع کرد و به مسیر ادامه داد.   وی به اهمیت و جایگاه کرسی های آزاد اندیشی در نزد رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: کرسی های آزاد اندیشی جایگاهی است که برای اعلام همه نظرات نقش حائز اهمیتی دارد؛ اما امروز نیاز داریم تا برای برگزاری این کرسی ها تلاش بیشتری صورت بگیرد.
عارف ضمن بیان اینکه جایگاه دانشجو باید ارتقا پیدا کند، گفت: مراسم‌های مذهبی را با هم برگزار کنید تا شروعی برای انسجام و وحدت عمل باشد.

وی افزود: دانشگاه جمعیتی ۴ میلیونی دارد و اگر موثر باشد، می‌توان از ظرفیت این ۴ میلیون استفاده کرد یا اگر فاصله گرفتند می‌توان آن‌ها را به مسیر برگرداند.

عارف در ادامه گفت: این تعداد دانشجویان، با احتساب خانواده‌های آن‌ها، نزدیک بیست میلیون نفر می‌شوند که با فضای دانشگاهی درگیر هستند، پس ارزش زیادی برای برنامه‌ریزی و تلاش وجود دارد.

وی حفظ حرمت دانشگاه و دانشجو را مسئله مهمی دانست و خاطرنشان کرد: این مبحث از اصول پیشرفت کشور است. در مسائل و بحران‌های کشور از فقر و اقتصاد تا فساد و سایر آسیب‌ها باید در دانشگاه‌ها و در قالب میزگرد و سمینار به آن‌ها پرداخته شود.

نماینده مردم تهران در مجلس دهم افزود: صرفا نباید نقد شود، بلکه باید راهکار هم ارائه داد. دانشگاه نهادی است که می‌تواند و باید برای مسائل، راهکار ارائه دهد.   تشریح مدل انتخاباتی جبهه پایداری   صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری نیز به مدل جبهه پایداری برای تحقق وحدت در بین نیرو‌های انقلاب، اشاره کرد و گفت: مدل جبهه پایداری در چهار مرحله طراحی شده است. گام اول این مدل این است که نیرو‌های انقلابی همدیگر را تخریب نکنند همچنین ما باید سعی کنیم تا کسانی که در جبهه انقلاب تعریف می‌شوند به هم نزدیک کنیم.   در نشست تحول حکمرانی در گام دوم انقلاب چه گذشت/ از واکنش حداد به کثرت کاندیداها تا تشریح مدل انتخاباتی جبهه پایداری
وی با اشاره به اینکه نیرو‌های انقلاب باید در راستای ترویج گفتمان انقلاب با هم تعامل داشته باشند، افزود: یکی از اهداف ما این است که نیرو‌های انقلاب دوگانه‌های کاذب را برای مردم تببین کنند.

محصولی با بیان اینکه ۱۰ شاخص انتخاباتی برگرفته از بیانات امام خمینی و رهبر معظم انقلاب به عنوان شاخص‌های جبهه پایداری در انتخابات ۱۴۰۰ تعیین شدند، افزود: ما دنبال وحدت در چارچوب هستیم نه خارج از چارچوب با این وجود درانتخابات ریاست جمهوری به سمت نامزد واحد و در انتخابات شورای شهر به سمت لیست واحد حرکت می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه آیت الله مصباح بار‌ها به ما تذکر دادند که کار سیاسی را باید با نگاه دینی و فرهنگی انجام داد، تصریح کرد: باید به سیاست با نگاه دینی و اصولی بنگریم وگرنه هیچ فرقی بین ما با کسانی که هیچ اعتقادی به دین ندارند وجود نخواهد داشت.

محصول با بیان اینکه جبهه پایداری در انتخاب حضور فعالی دارد به همین دلیل ما باید از مواضع کاندیدا‌های احتمالی مطلع باشیم، به همین دلیل بنده با کسانی که در معرض انتخابات هستند جلساتی داشتم، افزود: یکی از مواضع جبهه پایداری و محصولی این است که اهل بده بستان نیست و این یکی از دلایل تخریب جبهه پایداری است.   برخی‌ها خود را متولی نیروهای انقلاب می‌دانند
دبیر کل جبهه پایداری با اشاره به اینکه برخی‌ها خود را متولی نیرو‌های انقلاب می‌دانند و کسانی هم که با آن‌ها نباشند برچسب وحدت شکن به آن‌ها می‌زنند، گفت: با سازوکار درست وحدت هم محقق می‌شود؛ البته وحدت هدف نیست بلکه وسیله است. هدف رضای خدا و تقویت حاکمیت نیرو‌های انقلاب در مسند امور است و وحدت در این راستا واجب است در غیر اینصورت اگر وحدت هدف باشد ما باید با معاویه هم وحدت کنیم.

وی با بیان اینکه وحدت توصیه دین است، اما ما نباید به هر قیمتی زیر بار وحدت برویم، افزود: ارزش وحدت به زیر پا نرفتن اصول و ارزش‌ها و رعایت خطوط قرمز است.

محصولی بیان کرد: بنده در جایگاهی که هستم، وظیفه دارم با همه کسانی که در معرض نامزدی انتخابات یا موثر در آن هستند جلسه برگزار می‌کنم و نقطه نظرات آن‌ها را برای تصمیم گیری‌های بعدی جویا می‌شوم که در این راستا با آقایان رئیسی، نیکزاد، رستم قاسمی، حدادعادل و ضرغامی و چند نفر دیگر جلساتی داشته ایم.

دبیرکل جبهه پایداری در پایان در پاسخ به سوال نامزدی اش در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: آیا به من می‌خورد که وارد انتخابات شوم؟

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد