تاریخ انتشار : سه شنبه 28 بهمن 1399 - 14:41
کد خبر : 93691

واکاوی مشکلات ازدواج جوانان سمیرمی

واکاوی مشکلات ازدواج جوانان سمیرمی

این روزها، مشکلات مبتلابه اقتصادی و پیچیدگی‌های زندگی ماشینی بر روند پدیده ازدواج تاثیر گذاشته و آن را از دسترس جوانان دور کرده است. تشکیل زندگی و خانواده، به مثابه مهمترین پایه‌های تکوین یک جامعه سالم در گرو ازدواج است و تنها از رهگذر تشکیل کانون خانواده می‌توان فرزندانی را  تربیت کرد تا بتوانند نقشی شایسته در جامعه بیابند و به

این روزها، مشکلات مبتلابه اقتصادی و پیچیدگی‌های زندگی ماشینی بر روند پدیده ازدواج تاثیر گذاشته و آن را از دسترس جوانان دور کرده است.

تشکیل زندگی و خانواده، به مثابه مهمترین پایه‌های تکوین یک جامعه سالم در گرو ازدواج است و تنها از رهگذر تشکیل کانون خانواده می‌توان فرزندانی را  تربیت کرد تا بتوانند نقشی شایسته در جامعه بیابند و به رشد و توسعه آن کمک کنند.

امروزه جوانان با دیدن آمار و ارقام زیاد طلاق و جدایی در جامعه دچار نگرانی و وسواس ورود به زندگی مشترک می‌شوند که در کنار موانع دیگر عاملی مزید بر علت برای دیر ازدواج کردن آنها محسوب می‌شود.

 طبق گزارش‌ها، در ۶ ماهه نخست سال جاری ۲۸۹ هزار و ۲۹۰ فقره ازدواج در کشور ثبت شده که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۲۸۸ هزار و ۵۴۰ فقره بوده است.

همچنین در ۶ ماه امسال ۸۳ هزار و ۴۷۷ فقره و در مدت مشابه سال قبل ۸۱ هزار و ۹۰۹ فقره  طلاق در سطح کشور به ثبت رسیده است.

بر این اساس، آمار ازدواج در ۶ ماهه نخست سال ۹۹ تنها سه دهم درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل ارتقاء و میزان طلاق در  همین مدت نزدیک به ۲ درصد افزایش داشته است.

اگرچه به اعتقاد تعدادی از کارشناسان، شیوع ویروس کرونا مشکلات اقتصادی را دوچندان کرده اما همین عامل باعث کاهش هزینه‌های اضافی برگزاری تشریفات مراسم عقد و عروسی شده و یا تاریخ رُند و لاکچری ۹۹.۹.۹ نیز، رشد ازدواج‌ها در این بازه زمانی را بدنبال داشته است.

افزایش ۸ درصدی آمار ازدواج در استان اصفهان در سال جاری نیز از پیامدهای شیوع ویروس کرونا بوده که تغییر در باورها و سنت‌های غلط بویژه در بخش ازدواج زوجین ایجاد کرده است.

بطورکلی روند ازدواج و طلاق در شهرستان سمیرم نیز تابع متغییرات یاد شده است.

رییس اداره ثبت املاک و اسناد سمیرم به خبرنگار ایرنا گفت: این اداره نخستین جایی است که زوج‌های متقاضی طلاق یا خواهان مهریه برای تشکیل پرونده ابتدایی خود، به آن مراجعه می‌کنند.

به گفته محمود زمانی، در هفته گذشته ۱۳۸ نفر از بانوان، مهریه خود را از طریق اداره ثبت اسناد و املاک به اجرا گذاشته‌اند.

وی با بیان‌اینکه ۳۴۰ ازدواج و ۴۷ طلاق تا پایان دی امسال در این شهرستان به ثبت رسیده است، اظهار داشت: این آمار در سال گذشته ۴۰۰ فقره ازدواج و ۶۸ فقره طلاق بوده است.

رییس اداره ثبت اسناد و املاک سمیرم، بیکاری زوج را عامل نخست درخواست مهریه و طلاق ذکر کرد و گفت: اعتیاد، مشکلات مالی، خیانت جنسی، نداشتن تفاهم اخلاقی، دخالت خانواده‌ها، ترک زندگی و ناباروری، عوامل دیگر این موضوع را شامل می‌شوند.

طلاق صوری

این مسوول، تداول یک رسم غلط و بظاهر مختص سمیرم را انتقال بخشی از اموال پدر داماد به نام عروس عنوان کرد و افزود: مشکل زمانی ایجاد می‌شود که حکم برای انتقال سند اموال پدر داماد – نه اموال خود او- به اسم عروس صادر می‌شود و این موضوع یک یا چند خانواده را درگیر مشکلات بعدی می‌کند.

زمانی، طلاق‌ صوری برای بهره بردن از برخی مزایای نهادهای حمایتی را پدیده نازیبای دیگر در بی‌سر و سامان کردن ازدواج برشمرد و گفت: گاهی دیده شده که یک زوج به شکل رسمی از یکدیگر طلاق می‌گیرند تا زن بتواند از مزایای سرپرست خانوار بهره ببرد اما در عمل زندگی آنها در جریان است.

وی با یادآوری اینکه بیکاری مهمترین مانع ازدواج در سمیرم و حتی کشور است، تاکید کرد: وقتی یک جوان شغلی برای کسب درآمد نداشته باشد یا در صورت اشتغال، از آینده شغلی خود مطمئن نباشد چگونه می‌تواند به تشکیل خانواده فکر کنند.

کارشناس بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان سمیرم نیز در همین پیوند خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۵، همه ازدواج‌ها باید گواهی تایید از مراکز مشاوره، آموزش و و مشاوره ازدواج بگیرند.

خدیجه خادمی اظهار داشت: آمار ثبت شده مرکز مشاوره ازدواج از سال ۹۵ که در سمیرم پایه‌گذاری شده، بیشتر کاهشی بوده، به شکلی که سال ۹۵ با ۷۵۹ مورد، سال ۹۶ با ۴۴۲ مورد، سال ۹۷ با ۵۹۰ مورد، سال ۹۸ با ۵۵۸ مورد و سال ۱۳۹۹ با ۳۲۲ مورد تا امروز  ازدواخ در این شهرستان به ثبت رسیده که نشانه روند نزولی آمار است.

کارشناس مشاوره ازدواج و آسیب‌های اجتماعی مرکز شهید مطهری سمیرم نیز تصریح کرد: مراجعه زوج‌ها به شوراهای حل اختلاف و اینکه این مراکز فقط بدنبال دادن آمار مطلوب خودشان هستند دردی را درمان نخواهد کرد.

پیشگیری از ازدواج!

به گفته محمدرضا طغرایی، اگر بخواهیم فکری اساسی به حال ازدواج کرده باشیم باید قبل از این کار، به فکر چاره‌جویی مسائل مبتلابه باشیم نه اینکه با تشکیل چند ساعت کلاس فشرده مراکز مشاوره، زوج‌ها را به امان خدا رها کنیم.

وی مشکل دیگر در ساماندهی ازدواج را برگزاری نشست و کارگروه پیشگیری از طلاق برشمرد و تاکید کرد: این موضوع، اقدام غلطی است چرا که باید در مرحله قبل از ازدواج کاری انجام داد تا بعد مجبور نباشیم برای جلوگیری از طلاق، کارگروه و نشست برگزار کنیم.

کارشناس مشاوره ازدواج و آسیب‌های اجتماعی مرکز شهید مطهری سمیرم با پیشنهاد بهره گرفتن از مشاوران نهاد تعلیم و تربیت در موضوع ازدواج گفت: امور فرهنگی و دینی همواره در حاشیه است و تا زمانی که این تفکر در بین مردم و مسوولان حاکم باشد امور دیگر نیز دچار مشکلات و آسیب‌های جدی خواهند شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری سمیرم نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مشکل اصلی این است که همه در بحث ازدواج کار می‌کنند اما فقط در چهارچوب اداره خودشان فعالیت دارند.

علی‌رضا فخری‌زاده، از کارشناسان ساماندهی ازدواج و مسوولان مرتبط با این موضوع خواست تا برای کمک به کاهش آسیب‌ها، طرح‌های قابل اجرای خود را به فرمانداری ارائه کنند.

مدیر روابط عمومی اداره ورزش و جوانان سمیرم نیز گفت: چهار سازمان مردم نهاد فعال در امر ازدواج در سمیرم فعالیت دارند.

به گفته علی افشاری، تولید آثار رسانه‌ای و هنری، تقدیر از ازدواج‌های آسان و راه‌اندازی اپلیکیشن مشاوره از جمله فعالیت‌های این سمن‌ها بوده است.

تاکید بر برگزاری آموزش‌های میان مدت و نه ساعتی و کوتاه مدت، نداشتن نظارت بر فضای مجازی در خانواده‌ها، دور شدن از امور دینی و معنویات و ناآشنایی با مهارت‌های زندگی زناشویی از دیگر عواملی است که شمار دیگری از کارشناسان در باره تاثیر آنها در فروپاشی کانون خانواده‌ها هشدار دادند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد