تداوم نقشآفرینی مساجد مشهد در طرح مواسات/ از تهیه تبلت برای دانشآموزان تا رایزنی تخفیف اجارهبها
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، با شروع شیوع ویروس کرونا برخی اقشار جامعه به ویژه افرادی که دارای مشاغل آزاد و روزمزد بودند و با تعطیلی واحدهای صنفی، مشکلات اقتصادی و معیشتی بر آنها وارد شد، لذا مقام
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، با شروع شیوع ویروس کرونا برخی اقشار جامعه به ویژه افرادی که دارای مشاغل آزاد و روزمزد بودند و با تعطیلی واحدهای صنفی، مشکلات اقتصادی و معیشتی بر آنها وارد شد، لذا مقام معظم رهبری تاکید بر کمک به این افراد داشتند، از آنجایی که مساجد به واسطه جایگاه معنویای که در بین مردم دارند همواره مورد اعتماد همگان بوده است، از همینرو مساجد در اجرای طرح قرارگاه مواسات و همدلی نیز توانستند پل ارتباطی خوبی میان خیرین و مردم نیازمند را ایفا کنند.
یکی از کارکردهای مهم مساجد فعالیت در عرصههای مختلف از جمله فعالیتهای خدماتی با مشارکت خیران و مردم است، از همینرو در چند ماه اخیر شاهد مساله محور شدن مساجد در اجرای طرح قرارگاه مواسات و همدلی هستیم.
برنامههای مساجد گرچه به سبب شیوع کرونا تعطیل بود اما مساجد محور مواسات و همدلی قرار گرفتند و توانستند در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا نقش به سزایی را داشته باشند، لذا نقش ائمه جماعات و جمعه و فعالان فرهنگی و مذهبی در اجرا و پیشبرد این طرح بسیار حائز اهمیت بود.
حجت الاسلام علی ساروزه رستمی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهد با اشاره به اینکه مساجد یک بانک اطلاعاتی از نیازمندان منطقه با کمک امام جماعت محله تهیه کردهاند و براساس همین بانک اطلاعاتی کمکها را انجام میدهند، بیان کرد: در این بانک اطلاعاتی مشخصات، ایتام، زنان سرپرست خانواده، نیازمندان بحث درمان، زوجین نیازمند و غیره به صورت جداگانه ثبت میشود و متناسب با کمکهایی که صورت میگیرد نیازمندان اولویتبندی میشوند و کمکها صورت میگیرد.
مسئول منطقه شهید نواب صفوی امور مساجد در مشهد گفت: طرح قرارگاه مواسات و همدلی در منطقه شهید نواب صفوی با استقبال زیادی رو برو شد و مردم و خیرین کمک در خور توجهی در اجرای این طرح داشتند، لذا از زمان اجرای این طرح کمکهای بسیاری به نیازمندان منطقه صورت گرفت و در موقعیتها و مناسبتهای مختلف به تناوب این کار صورت میگیرد، لذا تاکنون همه نیازمندان منطقه تاکنون حداقل یک بار کمک معیشتی دریافت کردهاند.
آیتالله دری نجفآبادی: برنامههای تبلیغی و فرهنگی نباید به مساجد و هیئتهای مطرح خلاصه شوداهتزار پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران بر سر در منازل، مساجد و معابر شهر بندرعباس از دریچه دوربین تسنیمتعلیق اقامه نماز و برگزاری مناسبات دینی در مساجد بحرین در آستانه سالروز قیام ۱۴ فوریه
وی افزود: برخی خیرین با بستههای معیشتی به مساجد مراجعه میکردند و براساس بانک اطلاعاتی که در اختیار مساجد بود کمکها توسط بچههای مسجدی صورت میگرفت، برخی خیرین هم به صورت نقدی کمک میکردند و مساجد بستهها را تهیه و بین نیازمندان توزیع میکردند.
ساروزه رستمی اظهار کرد: در ایام شیوع ویروس کرونا و با تعطیلی مدارس و شروع آموزش مجازی ۲۰ تبلت و گوشی توسط مسجدیها تهیه شد و به دانشآموزانی که در تهیه این کالا برای امر آموزش با مشکل رو برو شده بودند، داده شد.
مسئول منطقه شهید نواب صفوی بیان کرد: همچنین مسجد منطقه ما با دانشگاه علومپزشکی مشهد و اداره اوقاف در تهیه ماسک و گان برای کادر درمان و مردم همیاری میکردند، اما حال که نیاز بازار در تهیه این اقلام اشباع شده است این همیاریها به ندرت صورت میگیرد.
ساروزه رستمی بیان کرد: مساجد منطقه شهید نواب صفوی همچنین پتانسیل بسیار بالایی در بحث تولید و کارگاههای کوچک و زودبازده دارند و اقدامات بسیار خوبی هم در این زمینه انجام میشود.
وی افزود: در مساجد این منطقه تعاونیهای اقتصادی در بحث تولید اقلامی مانند مهر و تسبیح، انواع اسباببازی و تهیه خوراکیهای خانگی بسیار خوب شکل گرفته است.
حجت الاسلام محمد اصلانی سناجردی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اجرای طرح «مسجد سنگر سلامت» در مساجد منطقه آیتالله شهید بهشتی بیان کرد: در طرح مسجد سنگر سلامت دو نوع کمک به مبتلایان ویروس کرونا صورت میگرفت، یکی کمک در بحث معیشت و دیگری هم در بحث درمان بود که در کنار این موارد اهتمام بر بحث عاطفی هم بود.
مسئول منطقه آیتالله شهید بهشتی امور مساجد در مشهد اظهار کرد: آمار افراد مبتلا به کرونا از مراکز امور بهداشت گرفته میشد و از آنها به طور تلفنی سرکشی میشد و نیازهای بیماران به صورت تلفنی پرسیده و برطرف میشد.
وی افزود: کمکها به صورت تهیه بستههای معیشتی، پرداخت قبوض، پرداخت اجاره بها و پرداخت هزینه دارو و درمان بود.
اصلانی سناجری با اشاره به اجرای طرح قرارگاه همدلی و مواسات گفت: در اجرای این طرح اولین گام شناسایی افراد نیازمند و نوع کمکهایی که احتیاج داشتند بود، لذا کمکهای خیرین هر محله و سایر ارگانها توسط مساجد ساماندهی و کمکها بین افراد نیازمند توزیع میشد.
وی افزود: شیوع ویروس کرونا باعث بیکاری بسیاری از سرپرستان خانواده شده بود، لذا ما سعی کردیم کمکها در هر ماه ادامه پیدا کند و رزمایشهای مختلفی به مناسبتهای مختلف صورت میگرفت و کمکها انجام میشد، به طور مثال در بهمنماه و ایام دهه فجر ۴۰ هزار بسته معیشتی با محوریت مساجد بین نیازمندان توزیع شد.
اصلانی سناجری بیان کرد: هدف از اجرای طرح مواسات و همدلی ایجاد انگیزه برای خیرین محل و انسجام کمکها و توزیع مناسب میان نیازمندان بود، به طور مثال در همین ایام شیوع ویروس کرونا که بسیاری از کسب و کارها با مشکل رو برو شده بود برخی صاحبان املاک اجاره بهای خود را بخشیدند.
حجت الاسلام حسن بهشتی نیک نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اجرای طرح قرارگاه مواسات و همدلی بیان کرد: کمکهای معیشتی در چند مرحله توسط مردم و خیرین در منطقه آیتالله شهید بهشتی انجام شد.
مسئول منطقه آیتالله شهید مدرس امور مساجد در مشهد گفت: کمکها در قالب اهدای بستههای معیشتی، پرداخت قبوض و غیره بود، متاسفانه از آنجایی که منطقه ما در حاشیه شهر قرار دارد و مردم منطقه ما قشر ضعیف هستند کمکها به مدت دو الی سه ماه است که دیگر انجام نمیشود و اجرا وتداوم این طرح در منطقه ما با وجود اینکه مردم این منطقه از شیوع ویروس کرونا بسیار آسیب دیده هستند، بسیار کم رنگ شده است.
وی افزود: متاسفانه در منطقه ما ۳۵ درصد دانشآموزان به خاطر نداشتن تبلت و گوشی در امر آموزش با مشکل رو برو شدهاند، لذا در این زمینه از خیرین درخواست کمک کردهایم که تاکنون اقدامی نشده است.
بهشتی نیک گفت: مردم برای دریافت کمک به مساجد مراجعه میکنند، اما متاسفانه خیران تا حدودی میتوانند به آسیب دیدگان کرونا کمک کنند، زیرا تعداد افرادی که در منطقه ما نیاز به کمک دارند کم هم نیست.
مسئول منطقه آیتالله شهید مدرس با اشاره به فعالیت برخی مساجد منطقه در زمینه راهاندازی کارگاههای مشاغل خانگی در این منطقه گفت: مردم این منطقه قابلیت بسیار خوبی در زمینه کارآفرینی دارند و از ما فقط برای راهاندازی شغل نیاز به دریافت وام دارند.
وی افزود: در این منطقه زنان سرپرست خانواده و بدسرپرست بسیار زیاد است و این افراد در ایام شیوع ویروس کرونا آسیب زیادی دیدهاند، از همینرو از مسئولان مربوطه درخواست دارم تا به جای کمکهای مقطعی با ایجاد اشتغالزایی و کارآفرینی از این خانوادهها حمایت کنند.
طرح قرارگاه مواسات و همدلی توسط رهبر انقلاب اعلام شد و برای کمک به افرادی بود که در ایام شیوع ویروس کرونا با مشکلات مالی رو برو شده بودند لذا این طرح در کل کشور از جمله شهر مشهد با کمک مردم و خیرین و با محوریت مساجد به تناوب در قالب رزمایشهای متفاوت برگزار شد، اجرای این طرح توانست در ایام سخت کرونا تا حدودی برخی از مشکلات مردم را حل کند و اجرای این طرح تا به امروز در برخی مناطق مشهد همچنان ادامه دارد و مساجد همچنان فعال هستند.
اما از آنجایی که تعداد افراد و خانوادههای آسیبدیده از کرونا در برخی مناطق مشهد بسیار زیاد است و کمکهای مقطعی نمیتواند جبران خسارتهای وارده از ویروس کرونا باشد، لذا از مسئولان مربوطه انتظار میرود تا جایی که امکان دارد برای سرپرستان خانواده علیالخصوص زنان بی سرپرست و بد سرپرست که تعدادی حتی شغل خود را از دست دادهاند فکری کنند تا این افراد برای گذران زندگی با مشکل رو برو نشوند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰