کابینه احتمالی قالیباف برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ چگونه بسته میشود؟
محمدباقر قالیباف یکی از گزینههای اصلی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است، به همین دلیل بحثها درباره ترکیب دولت احتمالی او بسیار زیاد است. رویداد ۲۴ در این گزارش پیشبینی کرده کابینه قالیباف چگونه بسته خواهد شد. کابینه احتمالی قالیباف برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان
محمدباقر قالیباف یکی از گزینههای اصلی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است، به همین دلیل بحثها درباره ترکیب دولت احتمالی او بسیار زیاد است. رویداد ۲۴ در این گزارش پیشبینی کرده کابینه قالیباف چگونه بسته خواهد شد.
کابینه احتمالی قالیباف برای ریاست جمهوری ۱۴۰۰
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از روز نو :سردار قالیباف بیشتر از هر سیاستمدار دیگری تمایل دارد به ریاست جمهوری برسد. هرچند برخی نزدیکانش میگویند ریاست جمهوری در طالع او نیست اما خودش به این جمله باور ندارد و تا کنون در سه دوره انتخابات شرکت کرده و برای بار دیگر شرایط را میسنجد تا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت کند. درباره قالیباف و تمایلش برای رسیدن به ریاست جمهوری بحثهای زیادی شده اما سوال مهمتر این است که اگر او به ریاست جهموری برسد، با چه کابینهای وارد پاستور خواهد شد.
در میان دوستان و نزدیکان قالیباف، افراد زیادی بودند که گمان زیادی برای نشستن آنها بر صندلی وزرات در کابینه وجود داشت. برخی همچون پیرهادی و خانی به مجلس رفتند؛ برخی مثل پرویز اسماعیلی و علیرضا رزم حسینی در دولت روحانی پست گرفتند؛ برخی مثل عیسی شریفی به زندان افتادند و برخی مثل ابراهیم یاوری از کشور فرار کردند، با این حال دوستان سردار قالیباف به حدی هستند که نیروهای توانمند و با کیفیت را جایگزین نفرات قبلی کنند. رویداد ۲۴ در این گزارش پیشبینی کرده کابینه قالیباف چگونه بسته خواهد شد.
معاون اول قالیباف رستم قاسمی
رستم قاسمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد یکی از بهترین گزینهها برای همراهی با تیم قالیباف است. اگر روحانی با بهرهگیری از جهانگیری توانست آرای اصلاحطلبان را به دست بیاورد، قالیباف هم با بهرهگیری از رستم قاسمی به دنبال آرای احمدینژادیهاست.
رستم قاسمی این روزها شعار دیپلماسی اقتصادی میدهد و بر این باور است که او تنها کسی است که خواهد توانست تحریمهای ایران را دور بزند. احتمالا تصور بر این است که کابینه انقلابی سردار قالیباف مخالف برجام هستند و به همین علت، دلیلی برای ادامه برجام در دولت جدید وجود ندارد؛ از این منظر به کسی نیاز است که بتواند تحریمها را دور بزند و در راس دیپلماسی اقتصادی دولت قالیباف قرار بگیرد. اگر بنا بر چنین انتخابی باشد، گزینهای بهتر از رستم قاسمی برای قالیباف وجود نخواهد داشت.
وزارت کشور: محمد دهقان
محمد دهقان سال ۹۶ ریاست ستاد قالیباف را بر عهده داشت. او که همشهری و هفکر سردار قالیباف است، هم سابقه نظامی دارد و هم در شورای نگهبان حضور دارد و هم مورد اعتماد طیف زیادی از اصولگراهاست و برای نشستن بر صندلی وزارت کشور بهترین گزینه برای یاران قالیباف به شمار میرود.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: مجتبی عبدالهی
مجتبی عبداللهی از نزدیکترین چهرهها به شهردار سابق تهران که زمانی معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران را برعهده داشته است. عبداللهی هماکنون دیر کل سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران است.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: علیرضا زاکانی
از همین الان برای ریاست مجلس بعد از قالیباف اختلاف وجود دارد. یکی از مدعیان زاکانی است. زاکانی نیروهای اصولگرای زیادی را سازماندهی کرده است و سهم خوبی از دولت بعدی میخواهد. زاکانی ارتباط خوبی با بسیج دانشجویی دارد و به طور کلی جریان دانشجویی ایثارگران و رهپویان خود را در اداره دانشگاهها و برخورد با جنبشهای دانشجویی صاحب سبک میدانند. به این ترتیب بعید است در دولت قالیباف وزارت علوم به چهرههایی جز جریان ایثارگران برسد.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: مصطفی قانعی
مصطفی قانعی رئیس پیشین انستیتو پاستور ایران است که ریاست علمی ستاد مبارزه با کرونا را بر عهده دارد. در دورهای که قالیباف به کرونا مشکوک بود، قانعی پزشک معتمد قالیباف بود. قانعی از چهرههای جزو حلقه اصفهان محسوب میشود.
وزارت آموزش و پرورش: حسین مظفر
دوست و شریک قدیمی قالیباف که از سال ۸۴ برای ریاست جمهوری قالیباف تلاش کرده است. حسین مظفر سال ۹۲ رئیس ستاد انتخاباتی سردار قالیباف بود، اما توفیقی به دست نیاورد. بعد از آن در مجلس دهم و یازدهم هم شکست خورد. او هم اکنون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است. مظفر سابقه وزارت آموزش و پرورش در دولت خاتمی را هم دارد.
وزارت جهاد کشاورزی: محمد پژمان
قالیباف، سقائیان نژاد و پژمان، مثلث شهرداران اصولگرا را تکمیل خواهند کرد. مخالفان پژمان هم مثل منتقدان قالیباف و سقائیان نژاد مسائل مالی درباره او مطرح میکردند. این اتهامات البته ثابت نشده است و این شانس را دارند که در صندلی وزارت قرار بگیرند.
وزارت ارتباطات: مهدی تشکری هاشمی
مهدی تشکری هاشمی مشاور IT شهردار تهران و معاون توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، از نیروهای نزدیک به زهرا مشیر استخاره همسر قالیباف به شمار میرود که شنیده شده در ستاد اولیه قالیباف هم نقش محوری دارد. برخی نیز معتقدند وزارت ارتباطات به سردار قائمی خواهد رسید که همیشه بخش IT نهادهای تحت مدیریت قالیباف را برعهده داشته است.
وزارت راه و شهر سازی: علی اصغر خانی
علی اصغر خانی از نظامیان وفادار به قالیباف است که قطعا در کابینه او نقش کلیدی دارد. خانی هماکنون نماینده شاهرود در مجلس است. او پس از شهادت سردار سلیمانی، جملهای به نقل از ایشان درباره قالیباف گفت که بسیار عجیب بود: «شخصا از سردار سلیمانی پرسیدم و گفتند که بهترین فرد برای اداره کشور در وضعیت فعلی، آقای قالیباف است.»
وزارت امور خارجه: سید محمدصادق خرازی
دبیر کل حزب ندای ایرانیان اگرچه از احزاب اصلاح طلب به شمار میرود، اما صادق خرازی دبیرکل این حزب گزینه مناسب قالیباف برای وزارت خارجه است. خرازی از یک طرف در خیریه همسر قالیباف مشارکت داشته است. براساس اسناد موجود در روزنامه رسمی سید محمد صادق خرازی از سال ۸۹ عضو هیات امنای خیریه امام رضا است. خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان در تاریخ ۶ آبان ۹۵ رسما اعلام کرد که صادق خرازی رئیس هیات امناء این خیریه است. از طرف دیگر نگاه توسعهای همسو با قالیباف دارد و از طرحهای قالیباف مثل ایران مال که با انتقادات زیادی مواجه شده بود، حمایت میکند و گفته دست مالک آن را میبوسد.
این روحیه، خرازی را به گزینه مورد اعتماد قالیباف بدل خواهد کرد. اردیبهشت ۹۲ سایت مشرق نیوز در گزارشی درباره تیم سیاست خارجی قالیباف از صادق خرازی به عنوان یکی از مشاوران شهردار تهران نام برده بود اما بعدا اعضای حزب ندای ایرانیان سعی کردند این دوران را از رزومه رهبر معنوی خود حذف کنند.
حسین امیرعبداللهیان نیز گزینه جدی وزارت امور خارجه کابینه احتمالی محمدباقر قالیباف است که از دوره لاریجانی تا کنون مشاور رییس مجلس در امور سیاست خارجی بوده است.
وزارت ورزش و جوانان: حجت اسلام و المسلمین شهاب مرادی
شهاب مرادی معاون مرکز اسناد انقلاب اسلامی و مشاور قالیباف و عضو هیات امنای سازمان فرهنگی و هنری بوده است، اما تخصص او ازدواج زودهنگام است. چیزی که اصولگرایان این دوره به صورت جدی روی آن برنامهریزی کردهاند. نام شهاب مردادی هم چند بار در ماجرای املاک قالیباف مطرح شد که البته خودش آن را تکذیب کرده است.
وزارت امور اقتصاد و دارایی: ناصر امانی
ناصر امامی یکی از چهرههای اقتصادی مورد اعتماد قالیباف که البته نظامی نیست. امامی در سالهای گذشته بارها و بارها از عملکرد مالی شهرداری قالیباف دفاع کرده است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت: منوچهر منطقی
برای وزارت صنعت دولت قالیباف دو نام برده میشود، یکی علیرضا رزم حسینی که رابطه خوبی هم با سردار سلیمانی داشت. گفته میشد یکی از چهرههایی که به حضور رزم حسینی در وزارت دولت روحانی اصرار داشت، قالیباف بوده است. به جز رزم حسینی، منوچهر منطقی گزینه دیگری است که احتمال حضور در دولت قالیباف بالاست.
منطقی دکترای صنایع دانشگاه تهران دارد و مدیر عامل شرکت ایران خودرو بوده و پیش از آن رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح بوده است. شاید به دلیل سابقه نظامی مدیریتی، شانس منطقی برای گرفتن مسئولیت در دولت قالیباف بیش از رزم حسینی باشد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: محمدهادی ایازی
محمدهادی ایازی از نزدیکان قالیباف است. او معاون فرهنگی هنری و اجتماعی و سخنگوی شهرداری تهران بود و پیش از آن معاون نیروی انسانی و آموزش نیروی انتظامی بود و از فرماندهان نظامی بوده که با قالیباف همه جا رفته است!
وزارت نفت: پرویز فتاح
قالیباف برای حذف زنگنه، نیاز به یک چهره کلیدی دارد. فتاح که این روزها در بنیاد مستضعفان، مدعی ریاست جمهوری هم هست، سابقه حضور در قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) و سپاه پاسداران را دارد و میتواند یکی از مهرههای کلیدی دولت قالیباف باشد. قالیباف با انتخاب فتاح، دستکم میتواند یک رقیب بالقوه را کنار بگذارد.
وزارت نیرو: مرتضی سقاییان نژاد
شهردار قم که چندی پیش به خاطر حضور ۶ فرزندش در خارج کشور حاشیهساز شده بود. او سالها شهردار اصفهان بود، اما در نهایت به خاطر اختلافات داخلی اصولگرایان ناچار شد به قم بیاید. البته از نظر سیاسی سقائیان نژاد از مدیران نزدیک به علی لاریجانی محسوب میشود، اما گرایش پررنگ اصولگرایی او، برای حضور در کابینه قالیباف به کمک او خواهد آمد.
وزارت اطلاعات: حسین طائب
حسین طائب رییس سازمان اطلاعات سپاه است که از چهرههای نزدیک به قالیباف به شمار میرود. در صورت حضور طائب در وزارت اطلاعات، دو سازمان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات میتوانند در یک راستا حرکت کنند.
وزارت دادگستری: حسین قربانزاده
قالیباف در این سالها آسیب فراوان دیده است؛ از جمله بازداشت محمدعلی پور مختار که باعث شد این حقوقدان که معاون حقوقی ناجا هم بوده، نتواند در کابینه قالیباف به عنوان وزیر دادگستری حضور داشته باشد. با این شرایط حسین قربانزداده بهترین گزینه برای وزارت دادگستری قالیباف است. قربانزاده که هم اکنون دبیر کارگروه مشورتی تحول مجلس است، تمایل زیادی دارد که آزمون وکالت برای حقوق خواندهها حذف شود.
وزارت دفاع: سردار محمدنبی رودکی
سردار محمدنبی رودکی از فرماندهان ارشد سپاه و نماینده سابق شیراز در مجلس است. او از حلقه نزدیکان قالیباف به شمار میآید. پس از مجلس هفتم از سوی شهردار وقت تهران بهعنوان مشاور عالی شهردار تهران منصوب شد. او هماکنون با درجه سرتیپی از سپاه پاسداران، بعنوان رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس فعالیت میکند.
شورای عالی امنیت ملی: سردار حسین فتاحی
نظامیهای نزدیک به قالیباف فراوان هستند. اما سردار فتاحی از چهرههای مورد اعتماد قالیباف است که ریاست ستاد او در کرمان را هم بر عهده داشته است. قالیباف در میان نظامیان اطراف خود اعتماد ویژهای به فتاحی دارد.
سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور: حمید اصلانی
حمید اصلانی معاون اجرائی کل سپاه پاسداران و ریاست مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بوده است. سردار حمید اصلانی در دوران جنگ ایران و عراق در عملیات بیتالمقدس و رمضان، معاون گردان از تیپ ۳۱ عاشورا بود و سپس بهعنوان معاون تیپ ۳۸ زرهی ذوالفقار تا پایان جنگ در اکثر عملیاتها حضور داشت. او پس از جنگ، با سمتهای کارشناس عالی اقلام زمینی ستاد کل نیروهای مسلح، مسئول طرحوبرنامه نیروی زمینی سپاه، معاون هماهنگکننده نیروی زمینی سپاه و معاون اجرائی فرمانده کل سپاه انجام وظیفه کرده است.
ریاست بانک مرکزی: فرهاد رهبر
رهبر رییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی در دولت احمدی نژاد بود که ارتباط خوبی با قالیباف داشت. او مثل عیسی شریفی و بسیاری دیگر از نزدیکان قالیباف، سابقه امنیتی دارد و معاون اطلاعات اقتصادی وزارت اطلاعات بوده است. اگرچه رابطه فرهاد رهبر و سردار قالیباف، رابطهای رویایی و خیلی خوبی نیست اما قالیباف در انتخاب یامینپور نشان داد برای حفظ قدرت گاه منعطف میشود، از این منظر فرهاد رهبر گزینه دور از ذهنی برای کابینه او نیست.
بنیاد شهید و امور ایثارگران: مرتضی طلایی
مرتضی طلایی نایب رئیس پیشین شورای شهر تهران و یکی از نزدیکترین چهرهها به شهردار سابق تهران که این روزها در حال سازماندهی شورایاران برای انتخابات است. طلایی از سرهنگهای فرهنگی ایران است که میتواند در بنیاد شهید برنامه های خود را پیش ببرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: مجتبی یزدانی که یکی دیگر از نیروهای شهرداری و مورد اعتماد قالیباف است که زمانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران بوده است.
وزارت میراث فرهنگی: محمدجواد جوادی یگانه از نیروهای وفادار به قالیباف است که اتفاقا در دوره اصلاح طلبان هم او را در شهرداری تهران حفظ کردند. جوادی یگانه در دوره قالیباف هم معاونت شهرداری تهران را برعهده داشت.
معاون امور زنان و خانواده: زهرا مشیر استخاره
زهرا مشیر استخاره همسر قالیباف در دوران شهرداری او هم مشاور امور زنان بود. گرچه گفته شد حقوق نمیگیرد، اما کمکهای زیادی شهرداری به خیریه متوسلین به امام رضا میشد که مدیر آن بود. او یکی از گزینههای جدی قرار گرفتن در مسئولیت معاونت زنان دولت قالیباف است.
معاون حقوقی و پارلمانی: سردار حسین دهقان از گزینههای نظامی است که البته این روزها در تلاش برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری است. تجربه نشان میدهد چنین تلاشهایی بیش از هر چیز برای گرفتن پست در دولت بعدی است نه برای رییس جمهور شدن.
شورای هماهنگی مناطق آزاد: علیرضا نوین (شهردار سابق تبریز) از نیروهای نزدیک به قالیباف است. نوین فارغالتحصیل برنامهریزی شهری از دانشگاه تبریز و کارشناسی ارشد مدیریت و دکترای برنامهریزی شهری از دانشگاه آزاد است.
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور: سیداحسان خاندوزی هماکنون نماینده تهران در مجلس یازدهم است. خاندوزی از نیروهای نزدیک به قالیباف است که با حمایت او وارد لیست تهران شد و به مجلس راه یافت.
معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور: سورنا ستاری از سیاستمداران ایرانی است که در تمام کابینههای احتمالی نامش به میان میآید. ظاهرا او تصور میکند فعالیتی کاملا علمی دارد و به همین دلیل به تمام دولتها میتواند پاسخ مثبت بدهد. او چندی پیش با قالیباف نیز جلسهای برگزار کرده بود.
معاونت اجرایی رئیس جمهور: سردار هابیل درویش به عنوان سردار هابیل درویشی معاون مهندسی ناجا و مدیرعامل بنیاد تعاون ناجا فعالیت کرده است. او زمانی مدیرعامل متروی تهران بود و اگرچه گفته میشد از نیروهای مورد حمایت احمدی نژاد بوده اما روابط خود را با قالیباف حفظ کرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور: بابک نگاهداری معاونت ارتباطات شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونت نظارت و راهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده داشته است. او با حکم قالیباف به عنوان رییس حوزه ریاست مجلس انتخاب شد. البته از چهرههاییی همچون محمدجواد شوشتری نیز برای این پست میتوان نام برد.
بازرسی ویژه ریاست جمهوری: سیدمناف هاشمی با محمدباقر قالیباف رابطه خوبی دارد. او در دولت روحانی استاندار گلستان بود و پس از ماجرای سیل و سفر خارجی از استانداری برکنار شد. مناف هاشمی هماکنون با حکم پیروز حناچی به شهرداری تهران رفته است.
سخنگوی دولت: پرویز اسماعیلی اگرچه نیروی مورد حمایت قالیباف بود و در ستاد او فعالیت میکرد و نقش سخنگوی ستاد را برعهده داشت اما توانست به دولت روحانی نیز راه یابد. اگر قالیباف به ریاست جمهوری برسد، یار قدیمی بار دیگر بازخواهد گشت.
مشاور امور روحانیت: حجت الاسلام میثم امرودی از دیگر گزینههای قالیبافی است که اتفاقا او هم مانند جوادی یگانه به پست فرهنگی در شهرداری تهران در دوره اصلاح طلبان رسید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰