امر به معروف برنامهای اسلامی برای اداره جامعه و روش زندگی است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، سردارعلی اکبر افراسیابی ظهر امروز در اولین نشست خبری ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی که در سالن جلسات ستاد امر به معروف و نهی از منکر مشهد برگزار شد، اظهار کرد:
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، سردارعلی اکبر افراسیابی ظهر امروز در اولین نشست خبری ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی که در سالن جلسات ستاد امر به معروف و نهی از منکر مشهد برگزار شد، اظهار کرد: قرار است در هر مسجد ۱۰ طلایه دار خواهر و برادر فعال شوند و آنها گروهی را تشکیل دهند.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی گفت: شهدای ما نمونههایی از امران به معروف هستند جان خود را برای ترویج ارزشهای انقلابی فدا کردند.
وی با بیان اینکه دفاع از کیان انقلاب اسلامی و از خاک پاک ایران اسلامی از جمله معروفایی است که شهدا دراین مساله گام برداشتند، تصریح کرد: امر به معروف برای حفاظت و صیانت از فرد خانواده و اجتماع بوده، در این راستا، امر به معروف برنامهای اسلامی برای اداره جامعه و روش زندگی است.
افراسیابی اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، اگر امر به معروف در جامعه انجام نشود اشرار به ما مسلط خواهند شد، بنابراین، شهدا بحث دفاع از کلیت نظام اسلامی داشتند تا بیگانگان، اشرار و افرادی که غیر از این مردم و خانواده هستند بر ما مسلط نشوند.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی تبلور امر به معروف را سبب صیانت از جامعه دانست و متذکر شد: در حوزه امر به معروف در وضعیتهای مختلف خودمان را متناسب با وضع جامعه نشان بدهیم؛ به عنوان مثال، در بحث فضای جاری کشور که بحث بیماری کرونا است دیدیم یک اولویت و اصل برای ماست که با سلامت و زندگی مردم سر و کار دارد، به همین سبب از اول سال حضور معناداری در این حوزه داشتیم.
وی با اشاره به اینکه بحث دوم بحث فضای اقتصادی است، از جمله مشکلات جامعه مسائل معیشتی بوده، بنابراین، عزیزانی که در حوزه امر به معروف دارند کار میکنند، عموما از مردم هستند، اضافه کرد: در بخش کمک به معیشت مردم، ما ورود چشمگیری داشتیم
افراسیابی اضافه کرد: این موضوع که باید به هم توجه کنیم، یک اصل است، باید بدانیم اگر همسایه ما به کمک ما نیاز دارد به کمکش بشتابیم، بنابراین، کمک به همدیگر، همسایه، همکار و خانواده از مسائلی است ک باید به آن توجه کنیم و از معروفات است.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی افزود: در موضوعات اقتصادی بحث احتکار، گرانفروشی و کم فروشی بود که امران به معروف به این موضوع توجه کردند.
وی اظهار کرد: کار اصلی که در ستاد امر به معروف بنابر قانون در ماده ۱۶ امر به معروف انجام میدهیم، تعیین سیاستها و خط مشیها در زمینه ترویج امر به معروف و تعیین الگوهای رفتاری است، کاری که در این حوزه انجام میدهیم، فراگیری و مردمی کردن امر به معروف است، یعنی یک فرد در هر موقعیت اجتماعی بتواند تاثیرگذار باشد.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با اشاره به اینکه از جمله کارهایی که در بحث مردمیسازی امر به معروف درحال انجام است، بحث اموزش بوده، افزود: اولین کاری که باید در ستاد امر به معروف انجام میدادیم جدا از فرهنگسازی بحث آموزش بود، بحث بعدی انسجامبخشی بود که در بین گروههای مختلف و تشکلهای مختلف امر به معروف مردمی و سازمانی باید انجام میدادیم و در بحث تعیین اولویتها باید توجه میکردیم که اولویت ما چیست؟
افراسیابی با اشاره به اینکه فعالین امر به معروف را چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی رصد میکنیم، اضافه کرد:در راستای رصد این افراد، حمایت و پشتیبانی را از آنها انجام میدهیم که اگر افرادی بنابر قانون درست عمل کردند لازم است، تشویق شوند.
وی گفت: کار دیگری که در دستور کار است کار پژوهشی و علمی است تا بدانیم اولویت مردم و نیازها چیست، ضمن اینکه به چه موضوعی باید بیشتر توجه کنیم.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی تاکید کرد: امر به معروف برنامه زندگی مردم است، برای اینکه به مدینه فاضله برسیم باید امر به معروف را ترویج دهیم؛ هرچه معروفات بیشتر ترویج پیدا کنند منکرات کاهش خواهند یافت.
وی با تاکید بر اینکه اصحاب رسانه خود امرین به معروف و ناهیان منکر هستند، ادامه داد: آنها با ترویج و فرهنگسازی معروفات و اطلاع رسانی و تذکر به موقع از منکرات جلوگیری میکنند.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی افزود: کار فضاسازی مسئولیت در حوزه تبلیغات اسلامی است؛ ما در ستاد امر به معروف ریشهیابی علل میکنیم و به افرادی که بیتفاوت هستند آنچه را که فراموش کردهاند تذکر خواهیم داد و بعد از طریق قانون دنبال میکنیم.
وی با اشاره به اینکه این موضوع خیلی حساسیت ورود ستاد امر به معروف را نداشت، اما خبرها را داریم و پیگیری هم کردهایم، اظهار کرد:۶ شهید امر به معروف در خراسان رضوی داریم که در مناسبتها و سالگردهایشان و بعضا روزانه با خانپاده ایشان در ارتباط هستیم، اما متولی امور شهدا بنیاد شهید است و ما از طریق بنیاد شهید پیگیری میکنیم، بازدیدهایی از خانواده ایشان داریم و اگر پشتیبانی لازم باشد انجام میدهیم.
افراسیابی با اشاره به اینکه امر به معروف در برابر قانون چهار قسمت دارد که بخش اول آن اعتقاد قلبی است، تصریح کرد: افراد باید نسبت به موضوعی اشتیاق و تنفر داشته باشند که این مساله بین انسان و خدا است، بخش دوم تذکر لسانی است که از باب خیرخواهی نه از باب آبروریزی که عنوان میشود این کار به ضرر شما و جامعه است و از باب خیرخواهی تذکر داده میشود، مرحله سوم نوشتاری است که اگر لازم بود به مسئول با فردی تذکر داد و تذکر شفاهی اثرگذار نبود، مرحله چهارم مرحله اقدام است که کار مسؤولان نظام در حوزه خودشان است.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی تاکید کرد: ما با مسؤولان بازرسی و تعزیرات در ارتباط هستیم و گزارشهای مردمی، تشکلها و امران معروف را به آنها ارجاع میدهیم.
وی گفت: در این ایام چند ۱۰ هزار نیروی امر به معروف طلایه داران ما در نقاط مختلف خراسان رضوی تذکر لسانی انجام میدهند و به صورت شبانهروزی در حال فعالیت هستند، در ساعتهای پیک جمعیتی و اماکن پرجمعیت حضور دارند و تذکر میدهند، هماهنگیهای خوبی با مجموعه بسیج داریم.
افراسیابی با اشاره به اینکه با مدیرکل صدا و سیماهم جلسه ای داشتیم تا بتوانیم در حوزه امر به معروف و تولید محتوا فعالیت مشترک داشته باشیم، گفت: با مسیولیت قضایی جلساتی گذاشتیم که اگر مشکلی برای امران به معروف وجود بیاید از اینها حمایت کنند تا مشکل خاصی برایشان پیش نیاید و ما از کسانی که کار امر به معروفی قانونی انجام میدهند بنا بر قانون حمایت میکنیم.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی با اشاره به اینکه ما در حوزه آموزش در سال جاری برنامه آموزش به حدود ۲۰ هزار نفر را داشتیم، افزود: آنچه که اجرا کردیم به صورت کلاسیک و کلاسی اجرا شده و متقاضیان آن بیش از ۵ هزار نفر بوده است.
وی با شاره به اینکه طلایهداران و شوراهای امر به معروف در سازمانها در حال ارائه آموزش هستند و این آموزشها بیش از ۲۰ هزار نفر مخاطب داشته است، ادامه داد: در حال حاضر نیز هم به صورت روزانه و وبیناری در سایت آموزشی امر به معروف آموزش میدهیم و قریب به ۱۰۰ نفر استاد داریم، همچنین، یک کتاب آموزشی هم چاپ کردهایم و به اساتید ارائه میدهیم تا یک موضوع واحد را برای امران به معروف تدریس کنند.
افراسیابی گفت: در این طرح بیش از ۵ هزار نفر خودشان ثبت نام کردند و کارنامه و گواهی برایشان صادر شده است.
مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان رضوی اظهار کرد: از بین ۵۰۰ مسجدی که تفاهم کرده بودیم، ۲۳۰ مسجد در مشهد در آن برنامه هستند.
وی بیان کرد: در حاشیه شهر هم در مباحث مختلف چه کمک معیشتی چه فرهنگسازی ورود میکنیم و در ستاد حاشیه شهر هم عضو هستیم.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰