تاریخ انتشار : دوشنبه 29 دی 1399 - 6:33
کد خبر : 86729

طرح تحول و تحرک کلانتری‌ها بالاخره کلید خورد+ جزئیات و حواشی/ مطالبه رهبری از پلیس چه بود؟

طرح تحول و تحرک کلانتری‌ها بالاخره کلید خورد+ جزئیات و حواشی/ مطالبه رهبری از پلیس چه بود؟

    تحریریه پارسینه – گروه اجتماعی: شهریور امسال بود که طرح تحول و تحرک کلانتری‌ها در پاسگاه‌های کشور کلید خورد. حالا قرارگاه تحول کلانتری و پاسگاه‌ها هم راه‌اندازی شده است. «با توجه به رهنمود‌های فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) و سیاست‌های کلی نظام مبنی بر سامان‌بخشی، تقویت و ارتقای ساختار کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها و

طرح تحول و تحرک کلانتری‌ها بالاخره کلید خورد+ جزئیات و حواشی/ مطالبه رهبری از ناجا چه بود؟     تحریریه پارسینه – گروه اجتماعی: شهریور امسال بود که طرح تحول و تحرک کلانتری‌ها در پاسگاه‌های کشور کلید خورد. حالا قرارگاه تحول کلانتری و پاسگاه‌ها هم راه‌اندازی شده است.

«با توجه به رهنمود‌های فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) و سیاست‌های کلی نظام مبنی بر سامان‌بخشی، تقویت و ارتقای ساختار کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها و پیشگیری و پایش ناهنجاری‌های عمومی ناشی از پدیده‌های اجتماعی در این بخش، تغییر ساختار و هدفمند کردن نوع مأموریت‌های کارکنان کلانتری‌ها و برون سپاری بخش اعظمی از مأموریت‌ها از اولویت‌های اساسی پلیس پیشگیری ناجا در این برهه زمانی است.» این‌ها را سردار محمد شرفی، رئیس پلیس پیشگیری ناجا گفته بود. از سال ۹۸ تا همین سال گذشته، اظهارنظرات متعددی در این زمینه شده بود.

سردار اشرفی در جلسه‌ای دیگر عنوان کرده بود: در حال حاضر در کشور جمعیت در حال افزایش است، بنابراین می‌طلبد که کلانتری‌ها با ساختاری مناسب و با تعداد نیروی انسانی متناسب با نوع و حجم مأموریتی، نسبت به امدادرسانی و ارائه خدمات مطلوب به شهروندان انجام وظیفه کنند که این امر مستلزم تقویت ساختاری در کلانتری‌ها و پاسگاه‌های برخی شهرستان‌ها و مناطق حاشیه نشین است. باید با در نظر گرفتن کلیه جوانب، یگان‌هایی که دارای حساسیت بیشتری هستند و از اهمیت بالایی برخوردارند را از لحاظ ساختار سازمانی و تأمین نیروی انسانی ساماندهی و ارتقا داد.

از سوی دیگر، رهبری هم چندین بار نسبت به این موضوع تاکید کرده بودند. سردار اشرفی به این مسئله هم بار‌ها اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مورد لزوم توجه ویژه به کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها و تعبیر ایشان از این واحد‌های انتظامی با عنوان سرانگشتان ناجا و همچنین ارتقای منزلت و معیشت کارکنان در این حوزه، یکی از اولویت‌های پلیس پیشگیری را در سال جاری تغییر ساختار این واحد‌ها نسبت به گذشته و تأمین نیروی انسانی مجرب برای رسیدن به هدف نهایی پلیس پیشگیری که همان کلانتری مطلوب است، دانست. در بحث ارتقای ساختار سازمانی نباید فقط کمیت را مد نظر قرار داد بلکه باید به ارتقای کیفیت نیروی انسانی از طریق آموزش مهارت‌های شغلی و تخصصی در راستای نیل به اهداف سازمان گام برداشت.

به گفته او، کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها بیشترین سطح ارتباطی را در بدنه ناجا با اقشار مختلف دارند و اجابت خواسته شهروندان در سطح حداکثری، موجبات رضایت مردم و خشنودی پروردگار متعال است؛ پلیس پیشگیری تلاش می‌کند با مجاهدت و به کارگیری فناوری‌های نوین در راستای خدمت رسانی هرچه بهتر به مردم از هیچ کوششی دریغ نکند. افزایش اقتدار و منزلت اجتماعی پلیس در گرو سازماندهی متناسب و جهت دهی درست مأموریت‌های سازمانی است و انجام صحیح مأموریت‌های این بخش با همکاری شهروندان امکان پذیر می‌شود و پلیس همواره در تلاش است بیشترین خدمات را با بازدهی بالا در کمترین زمان ممکن و با پایین‌ترین هزینه در اختیار شهروندان قرار دهد.

آغاز به کار طرح قرارگاه تحول کلانتری‌ها

حالا و با گذشت چند سال از این اظهارنظرات و تاکید‌های متعدد، این طرح آغاز به کار کرده است. ۴ شهریور ماه امسال، رییس پلیس پیشگیری ناجا از تصویب راه اندازی قرارگاه مرکزی تحول و تحرک کلانتری و پاسگاه ها با پیش بینی فعالیت ۹ کمیته تخصصی خبر داد و گفت: اجرای طرح‌های نو در پلیس پیشگیری ناجا کلید خورد. سردار  مهدی معصوم بیگی  در تشریح اولویت‌های ماموریتی پلیس پیشگیری ناجا، عنوان کرد: بخشی از اولویت‌های ماموریتی پلیس پیشگیری ناجا برگرفته از سیاست‌های کلان و کلی نیروی انتظامی و بخشی هم بر مبنای نیاز سنجی، احصاء دقیق امور انتظامی و مربوط به فعالیت” تخصصی ـ ماموریتی ویژه و تعریف شده این پلیس است؛ در حال حاضر هوشمند سازی  یکی از برنامه‌های اولویت دار است.   نصب دوربین بر روی لباس نیروی انتظامی به کجا رسید؟

تسریع و تسهیل خدمات دهی به مردم با هوشمند سازی پلیس، افزایش تحرک و تحول در پلیس پیشگیری با تقدم کلانتری‌ها، فعالیت ۹ کمیته تخصصی در قرارگاه مرکزی تحول و تحرک و بهبود وضعیت کلانتری‌ها از جمله مهم‌ترین اهداف این طرح شمرده شد. سردار معصوم بیگی در تشریح این اهداف توضیح داد: معتقدم هوشمند سازی پلیس ضمن  تسهیل امور  باعث تسریع و روان سازی در روند خدمات دهی به مراجعان می‌شود و در نتیجه تحقق این مهم ارتقاء رضایت مندی مردمی را در پی دارد.   همچنین، در راستای تحقق این مهم، راه اندازی ” قرارگاه مرکزی تحول و تحرک کلانتری و پاسگا‌ها (کوپ) در تداوم برنامه‌های شورای عالی تحول کوپ تصویب شده است و در واقع از این قرارگاه، به عنوان  گام دوم  طرح تحول کلانتری‌ها و پاسگاه‌ها یاد می‌شود.

وی با بیان اینکه فعالیت ۹ کمیته تخصصی در این قرارگاه پیش بینی شده است که به زودی عملیاتی خواهد شد، اضافه کرد: راه اندازی و عملیاتی شدن ” قرار گاه‌های فرعی ” به فرماندهی انتظامی استان‌ها نیز اعلام و ابلاغ شده است. کمیته “تصویر سازی مطلوب و اطلاع رسانی” با مسئولیت معاونت اجتماعی ناجا، کمیته “هوشمند سازی و فناوری پلیس” با محوریت فاوا ناجا و کمیته “افزایش بهره وری و اصلاح روندها” با مسئولیت معاونت طرح، برنامه و بودجه ناجا از جمله کمیته‌های تخصصی این قرارگاه هستند. کمیته ” عملیات انتظامی ” با مسئولیت پلیس پیشگیری ناجا، کمیته ” صیانت و بصیرت افزایی” با مسئولیت بازرسی کل ناجا و … از دیگر زیر مجموعه‌های عملیاتی قرارگاه مرکزی تحول و تحرک کلانتری و پاسگاه‌ها می‌باشند.

تشکیل قرارگاه تحول کلانتری و پاسگاه‌ها

آبان ماه امسال بود که رئیس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی هم از تشکیل تحول در کوپ (کلانتری و پاسگاه ها) ناجا خبر داد و گفت: تحول در سازمان‌ها امری ضروری و موجب بالندگی و پویایی می‌شود. تاکید فرمانده معظم کل قوا به فرماندهان و مسئولان ناجا در خصوص ضرورت توجه و اهمیت وی‌ژه به نقش کلانتری‌ها به جهت اهمیت ویژه آن‌ها و دارا بودن بیشترین تماس با مردم از جمله دلایل اصلی راه اندازی این قرارگاه به شمار می‌آید.

وی ادامه داد: قرارگاه مذکور به دبیری پلیس پیشگیری ناجا  با هدف ارتقای کمی و کیفی توان پاسخگویی به مراجعان توسط کلانتری ها، پاسگاه ها، بخش‌ها و یگان‌های عملیاتی۱۱۰ و دیگر رده‌های پلیس پیشگیری ناجا که در تماس مستقیم با مردم قراردارند، تشکیل شده است. ما در این حوزه نیاز به یک کار قرارگاهی داریم، کار قرارگاهی یعنی تلاش بی انتها و توقف ناپذیر، خلاقیت و نوآوری و مهمتر از همه  انتخاب بهترین و مطمئن‌ترین مسیر به اهداف. یکی از موضوعاتی که به صورت مستمر مطرح می‌شود و به عنوان یک اصل مهم در دستور کار ناجا قرار دارد؛ بحث تحول در کلانتری و پاسگاه هاست که به شکر خدا برنامه‌های دقیقی نیز در این حوزه درحال طرح ریزی است.
معصوم بیگی با تاکید بر اینکه نگاه به تحول کوپ بایستی همه جانبه دنبال شود، گفت: در حوزه آموزش، مهارت، رفتار، تجهیزات، ساختار، انگیزه، آموزش همگانی و مشارکت‌های مردمی در تولید امنیت مدنظر باشد. هدف تحول کوپ را کاهش جرایم، رضایتمندی مردم، برقراری امنیت مطلوب و ارائه خدمات به کارکنان دانست و افزود: قرارگاه تحول کوپ در اصلاح فرآیندها، اهتمام به پاسخگویی مطالبات مردم و کیفیت امور نقش بسزایی دارد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد