سردار سلیمانی و نخبگان جهان عرب/ «منی بعزاوی» شاعر و ادیب تونسی
خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: از تونس، پنج شاعر برای مجموعه شعر شاعران عرب درباره سردار دلها، سروده های خود را فرستادند. خانم منی بعزاوی شاعر و ادیب تونسی که پایان نامه کارشناسی خود را در موضوع زن و شرافت در فرهنگ معاصر عرب نگاشته، هم اکنون در حال نگارش رساله دکتری خود با موضوع
خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: از تونس، پنج شاعر برای مجموعه شعر شاعران عرب درباره سردار دلها، سروده های خود را فرستادند. خانم منی بعزاوی شاعر و ادیب تونسی که پایان نامه کارشناسی خود را در موضوع زن و شرافت در فرهنگ معاصر عرب نگاشته، هم اکنون در حال نگارش رساله دکتری خود با موضوع عرفان و تاثیر آن در تصوف اسلامی؛ نمونه النفری است.
علاوه بر شرکت در نشست های علمی و ادبی، مقالاتی روانشناختی و جامعه شناختی دارد و دست کم ١۵ مقاله ادبی، شش دیوان شعر و دو کتاب تا کنون منتشر کرده و علاوه بر عربی و فرانسه و تا حدودی انگلیسی، به زبان فارسی هم سخن می گوید.
منی بعزاوی دعوت مرا برای حضور در میان شاعران عرب که درباره سردار دلها سروده اند، بی درنگ لبیک گفت و قصیده خود را فرستاد. او درباره آن شهید می نویسد: شهید سلیمانی خود یک مکتب تربیتی اصول مقاومت و راه و رسم پیروزی است. ما از روش جاودانه او میهن دوستی، عشق به استقلال و سر فرود نیاوردن در برابر استکبار جهانی را آموختیم. او فرماندهی دلاور در میدان بود که تا آخرین نفس مقاومت کرد؛ مردی شجاع که دل به دریای دفاع از حق می زد و به نام حق و برای یاری حق و آرمان فلسطین می جنگید و ایمان و اراده ای شگرف داشت.
توصیف او از دنیای پس از شهادتش نیز بسیار امیدوارانه و دلنشین است: ما به خوبی می دانیم که شهید هرگز نمی میرد و راه مقاومت ادامه خواهد یافت. اگر سردار سلیمانی رفت، هر دلی که برای حق می تپد و هر انسان دارای وجدان زنده، خود یک سلیمانی است. امروز در هر وجب از زمین، میلیون ها سلیمانی برخواهند خاست، زیرا او روح و اصول انقلاب را در میان ما به ودیعه نهاد.
از تونس، دکتر سالم المساهلی و دکتر ناجی الحجلاوی و نیز الصحبی العلوی هم سروده هایی درباره شهید سلیمانی داشتند.
المساهلی که دو سروده خود را با درود و نکوداشت روح شهید مقاومت ارسال کرده نویسنده، شاعر و تهیه کننده برنامه های فرهنگی و ادبی در رادیوی کاف در تونس است که پایان نامه کارشناسی ارشد خود را در رشته تمدن و گفتگوی فرهنگ ها با عنوان رابطه دین و سیاست در اندیشه طه عبدالرحمن نوشته و رساله دکتریش نیز عنوان علم کلام از عقل جدلی تا تجربه عملی؛ نمونه نورسی نگاشته و علاوه بر ۹ مجموعه شعر، کتاب هایی در تئاتر و نقد ادبی منتشر کرده است.
طه عبدالرحمن اندیشمند نوپرداز مغربی است که در بخش دوم این نوشته ها از او یاد کردیم و بدیع الزمان سعید نورسی صاحب رسائل النور، عالم دینی ترک است که او را از پیشگامان اندیشه نوین اسلامی می دانند و نه تنها در ترکیه، بلکه در آن سوی مرزهای این کشور اثرگذار بوده و البته در ایران کمتر شناخته شده است.
مساهلی در سروده خود، سردار سلیمانی را فرماندهی روشن ضمیر می خواند که چون کوهها پرصلابت است و می گوید: رزمنده مقاومت که پرچم مبارزه برافراشت و مژده پیروزی داد، هرگز نمی میرد.
الحجلاوی نیز کارشناسی ارشد خود را درباره اندیشه اجتماعی مالک بن نبی و دکتری را درباره تفسیر قرآن، از نظر تا اثر؛ دو نمونه جبائی و طبری نگاشته، همراه با گروهی از نویسندگان، کتاب ادبیات مقاومت را منتشر کرده است.
حجلاوی می گوید: شهید با جوهر گلوله ها و رهایی اش، شعرها می سراید که باید آن را قصیده اول نامید و بالاخره الصحبی العلوی که دو سروده کلاسیک و آزاد درباره سلیمانی دارد، شاعری است که در حال نگارش رساله دکتری خود در زمینه دین و هنر در تمدن اسلامی است، از مؤسسان جمعیت ادبی جاحظ و دارای دو مجموعه شعر و پنج کتاب کودک است و اثری به نام العلماء و الخلفاء منتشر کرده است.
سروده های او قاسم های اشتیاق و شفق موریات نام دارند. موریات را از قرآن وام گرفته و به معنای اسبان تیزتکی است که در هنگام جولان در میدان، آتش از برخورد سم آنها با زمین خیزد. جامعه تونس امروز را با همه فراز و نشیب هایش، می توان در زمره جوامع مدافع مقاومت به شمار آورد. ویرایش عربی مجموعه اشعار شاعران عرب درباره شهید سلیمانی به زودی در بیروت و ترجمه فارسی آن در ایران منتشر خواهد شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰