تاریخ انتشار : دوشنبه 22 دی 1399 - 9:58
کد خبر : 84445

تدوین سند ملی توسعه و ساماندهی مساجد در کشور

تدوین سند ملی توسعه و ساماندهی مساجد در کشور

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حجت‌الاسلام رضا غلامی ظهر امروز در جلسه شورای مدیران ادارات تبلیغات اسلامی شهرستان‌های تابعه اظهار کرد: با روی کار آمدن حجت الاسلام قمی؛ مسجد یکی از اولویت‌های جدی و اول سازمان تبلیغات قرار گرفت و سیاست‌گذاری

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، حجت‌الاسلام رضا غلامی ظهر امروز در جلسه شورای مدیران ادارات تبلیغات اسلامی شهرستان‌های تابعه اظهار کرد: با روی کار آمدن حجت الاسلام قمی؛ مسجد یکی از اولویت‌های جدی و اول سازمان تبلیغات قرار گرفت و سیاست‌گذاری و طراحی مدلی که باید در آنجا ورود کنیم در دستور کار است.

وی افزود: تقریبا طی یک سال و با برگزاری نشست‌های مختلف محصول این رفت‌وآمدها در لایه‌های مختلف کتاب سه جلدی به نام “سند ترویجی” به علاوه جلد چهارم شد که نتیجه مذاکرات و مباحثات در نشست شهید ذوالفقاری قم است تا اینکه چهار جلد سند ترویجی مسجد به دست آمد.

مسوول منطقه شمال غرب بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه تصمیم بر این شد کار را به صورت بنیادی پیش ببریم که خوبی آن این است در گیرودار اداری نیست و تعاملات ما با نهادهای مختلف راحت‌تر است و هم میدان عمل گسترده گفت: با این استدلال بنیاد تشکیل شد که در این راستا قرار است از ابتدای بهمن ماه اولین دوره آموزشی مسجد را برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه مرحله اول دوره تخصصی با حضور ۳۰ نفر از افراد در کشور برگزار می‌شود خاطرنشان کرد: باید در این راستا نقاط قوت و ضعف احصاء شود و یک بسته جامع و کامل از دوره تخصصی تربیت امام محله را ارائه دهیم.

غلامی با بیان اینکه یکی از مسائل جدی ما در مساجد موازی‌کاری‌ها بود عنوان کرد: پنج نهاد جدی مرتبط با مسجد موازی‌کاری‌ها و تداخل شرح وظایفشان باعث مشکلاتی شده که با ارتباط از طریق شورای عالی انقلاب فرهنگی برای حل موضوع میز مسجد احیا شد.

وی گفت: از سال ۸۶ تا ۸۹ جلسات کارشناسی برگزار شده بود که موازی‌کاری‌ها در مسجد حل و سند الزامات مسجد در ۲۴ ماده تشکیل شود اما هیچگاه به صحن شورا برای تصویب هم نرفته بود که با توجه به مختصات امروز هم دیگر کارایی ندارد چون نیازها متفاوت شده است.

مسوول منطقه شمال غرب بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی افزود: در همین راستا به پیشنهاد شورای عالی انقلاب فرهنگی و با ابلاغ معاون اول رئیس جمهور، سازمان تبلیغات موظف شد سند ملی توسعه و ساماندهی مسجد را تدوین و شرح وظایف هریک از دستگاه‌ها را مشخص کند.

وی با تاکید به اینکه رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تدوین این سند را به بنیاد ارجاع داده‌ که در حال آماده‌سازی آن با همکاری دستگاه‌های مرتبط هستیم گفت: به دنبال هم‌افزایی هستیم تا از طریق این سند اتفاقات خوبی رقم بخورد.

غلامی گفت: زمانی حرفی برای گفتن خواهیم داشت که بتوانیم اقدامات مهمی انجام دهیم چون ایده امامت را هر جا مطرح می‌کنیم آن را تایید می‌کنند اما  می‌گویند آن مدینه فاضله‌ای که از آن صحبت می‌کنید کجاست؛ در مجموع آنچه به ذهن می‌آید مشکلات و گرفتاری در مسجد است و صحبت از این مدینه فاضله خوب است اما انجام و به ثمر رساندن آن به سادگی نیست.

وی خاطرنشان کرد: یکی از کارهایی که بنیاد هدایت به طور جدی دنبال می‌کند این است که مجموعه‌ای از آرمان و مبانی نظری را در کف زمین مستقر و عملیاتی کند و این سومین بخش کار ماست که آن در قالب سه عرصه طرحی و پیگیری می‌شود.

مسوول منطقه شمال غرب بنیاد هدایت سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: جمع شبکه ۵ هزار نفر است که حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر در روستا، ۵۰۰ نفر در محلات حاشیه‌ای شهر و یک هزار نفر در محلات شهری مستقر هستند.

وی با بیان اینکه ایده‌آل ما این است اگر از این ۵۰۰ نفر یعنی امام محله ۵ هزار محله، در گام اول که بازه زمانی یک تا دو سال است ۱۰۰ نفر را برجسته کنیم به هدف نزدیک شدیم افزود: اگر بتوانیم ۱۰۰ نفر از ۵ هزار نفر یا در خوشبینانه‌ترین حالت ۵۰۰ امام محله را در گام اول برجسته کنیم و نماد الگوی موفق ارائه دهیم که در کف میدان نشسته و در همه عرصه حضور دارد، پازل تکمیل و هدف محقق خواهد شد.

غلامی تصریح کرد: این مدل را بنیاد هدایت به صورت جدی در دستور کار دارد و تمام تلاش خود را برای تحقق آن به کار خواهد گرفت. 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان نیز با اشاره به اهمیت اجرای طرح «امام محله» و « امام روستا» عنوان کرد: امروز برادران و خواهران مبلغ در فضاهای مختلف شهری و روستایی با تمام توان مشغول خدمت رسانی هستند که خوشبختانه اثرات آن را می‌بینیم.

حجت‌الاسلام محمدهادی نظیری با تاکید به اینکه اگر مبلغان جایگاه خود در جامعه را به درستی درک کنند اثرات خوبی را شاهد خواهیم بود گفت: ارتقای سطح فرهنگی و رفع معضلات اجتماعی باید در دستور کار امام محله و یا امام روستا باشد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد