روایت مسجد جامعی از پیش بینی آیت الله هاشمی در مورد بهار عربی و حوادث سوریه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از جماران؛ احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «آقای هاشمی رفسنجانی شاید تنها روحانی دوره ماست که به جز علوم حوزوی و مطالعات گسترده قرآنی، به تاریخ، آن هم تاریخ معاصر ایران و جهان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از جماران؛ احمد مسجد جامعی، عضو شورای شهر تهران، در یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: «آقای هاشمی رفسنجانی شاید تنها روحانی دوره ماست که به جز علوم حوزوی و مطالعات گسترده قرآنی، به تاریخ، آن هم تاریخ معاصر ایران و جهان پرداخته و در همان سالهای پیش از انقلاب ۲ اثر درباره امیرکبیر و فلسطین تألیف و ترجمه کرده است. پرداختن به تاریخ در بین طبقه روحانی به این شکل و در آن روزگار رایج نبود و اگر هم به تاریخ ایران یا تاریخ معاصر میپرداختند، به همان حوزه نهضتها و شخصیتهای روحانی و دینی و مذهب محدود می شد.
یکی از سخنرانیهای سالهای اخیر ایشان در مراسم رونمایی از کتاب تاریخ جامع ایران نشان داد که او تاریخ ایران پیش از اسلام را هم مطالعه کرده که این موضوع هم چندان باب میل روحانیت نبوده است.
زندگی سیاسی پرفراز و فرود و جستوجو در تاریخ و تیزهوشی او دستبهدست هم داد تا نخستین شخصیت ردیف اول کشور باشد که چاپ و انتشار خاطرات او در زمان حیات خودش انجام شد. این اتفاق، حکایت از دلیری او هم میکرد زیرا در آن خاطرات مواردی را برای طعن و انتقاد منتقدان فراهم مینمود. این خاطرات بیش از هر چیز حاکی از حضور تأثیرگذار او در بیش از ۳دهه از مهمترین ادوار تاریخ ایران است. اما خاطرات هاشمی فراتر از تاریخ ایران است. یکبار در حضور ایشان سخن از سقوط پیدرپی دولتهای عربی همزمان با آنچه بهار عربی خوانده میشد، پیش آمد. آن سالها برخی مسئولان ذوقزده بودند و از حرکت غرورآفرین جوامعکشورهایعربی نام میبردند و آن را نتیجه فعالیتهای برونمرزی ایران، بهویژه برنامههای صداوسیما میدانستند و تا زمانی که محمد مرسی، رئیسجمهور منتخب مصر که انتخاب او محصول بهار عربی بود به ایران آمد و سخنان و رفتارهای بیقاعدهای از او سر زد، این شور و هیجان بیپایه همچنان ادامه داشت. آقای هاشمی چنان نمیاندیشید.
به یاد دارم وقتی از گسترش این موج به سوریه صحبت شد، ایشان به صراحت از تفاوت اوضاع سوریه با سایر کشورهای عربی سخن گفت و حوادث بعدی را تا حد زیادی به روشنی پیشبینی کرد.
در نمونه دیگر بحث درباره اوضاع داخلی ما در زمان دولتی بود که چندان به بحثهای کارشناسی عقیدهای نداشت و کوشش میکرد امور را ساده و پیشپاافتاده و دمدستی جلوه دهد و روی هم رفته از مذاکره با نخبگان دوری میکرد و این کار را موجب کندی حرکت و طولانیشدن فرایند پیشرفت کشور میدانست. وقتی بحث حرکتهای عوامفریبانه با ذکر مثالهایی مطرح شد، آقای هاشمی گفتند الان دنیا هم رو به همین سمت میرود. نتایج انتخابات قبلی آمریکا با همین دیدگاه قابل پیگیری است و آنچه بعدها در کشورهای دیگر و ازجمله آمریکا اتفاق افتاد، نشان از درستی دیدگاه آقای هاشمی بود.
دور نیست اگر بگوییم این پختگی و دوراندیشی حاصل نه فقط تیزهوشی، بلکه همچنین بهدلیل مطالعات تاریخی او و نشست و برخاست ایشان با نخبگان حوزههای اقتصاد، اجتماع، سیاست و صنعت بهویژه پس از پایان مسئولیت ریاستجمهوری بود که از ایشان یک رجل سیاسی پرتجربه پرورده بود که توان پیشبینی وقایع آینده و تأثیرگذاری بر روند تحولات را داشت. بیآنکه (بهویژه در سالهای پایانی عمر) عملا در قدرت دستی داشته باشد، هر چند او هیچگاه از تلاش و کوشش برای اصلاح امور و نزدیککردن هویتهای متکثر گروههای اجتماعی و سیاسی کناره نگرفت.»
اخبار مرتبط نقش آیت الله هاشمی رفسنجانی در تداوم انقلاب مهمترین توصیه آیت الله هاشمی رفسنجانی از زبان محسن هاشمی عارف: سال ۹۲، دغدغههای مشترک، من و آیت الله هاشمی را به صحنهی انتخابات آورد نوبخت: در دوره ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی تراز اقتصادی ایران از منفی به مثبت تبدیل شد مراسم چهارمین سالگرد رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره) در حرم مطهر امام-۱ حرفهای تازه محسن هاشمی در مورد رفتار احمدی نژاد با آیت الله هاشمی و دلیل رد صلاحیت وی در سال ۹۲

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰