تاریخ انتشار : چهارشنبه 31 خرداد 1396 - 7:37
کد خبر : 8017

آئین ۵۰۰ ساله کیسه‌دوزان در شاهرود و دامغان برگزار می‌شود

آئین ۵۰۰ ساله کیسه‌دوزان در شاهرود و دامغان برگزار می‌شود

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان، حسین خواجه بیدختی ضمن اشاره به برگزاری آئین ۵۰۰ ساله کیسه‌دوزان در شاهرود و دامغان، اظهار داشت: این آئین سنتی امسال نیز مطابق هر سال

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان، حسین خواجه بیدختی ضمن اشاره به برگزاری آئین ۵۰۰ ساله کیسه‌دوزان در شاهرود و دامغان، اظهار داشت: این آئین سنتی امسال نیز مطابق هر سال در بیست و هفتم رمضان در مساجد این دو شهرستان برگزار می‌شود.

وی گفت: در این آئین سنتی، زنان و دختران شاهرودی و دامغانی برای برآورده شدن حاجات و آرزوهایشان بین دو نماز ظهر و عصر روز بیست و هفتم ماه رمضان اقدام به کیسه‌دوزی و انداختن سکه یا پول در داخل کیسه دست‌دوزشان می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه این آئین سنتی بیش از سه قرن قدمت دارد، گفت: این مراسم هر ساله در مسجد جامع و برخی مساجد قدیمی شهر شاهرود و مسجد تاریخانه دامغان برگزار می‌شود.

خواجه بیدختی با یادآوری اینکه بیست و هفتمین روز از ماه مبارک رمضان مصادف با کشته شدن قاتل ملعون حضرت علی(ع) و در باوری دیگر از لیالی قدر است و زنان شاهرودی در این روز این کیسه را که «کیسه مراد» نامیده می‌شود می‌دوزند، گفت: زنان و دختران پس از دوخت کیسه با مقداری پارچه و نخ و سوزن، سکه‌ای را به‌عنوان تبرک در میان کیسه می‌گذارند و آن را تا سال آینده نزد خود نگه می‌دارند.

وی افزود: افرادی که با انجام این کار در سال‌های قبل نذرشان برآورده شده و به حاجت خود رسیده‌اند، در سال بعد مقداری پارچه و نخ و سوزن برای دوخت کیسه به مسجد آورده و آن را بین سایر نمازگزاران تقسیم می‌کنند، برخی زنان نیز مبلغی پول به نیت تشرف به سفرهای مذهبی در این کیسه گذاشته و در طول سال از همین مبلغ برای سفر به اماکن مذهبی و زیارت امامان و معصومین (ع) هزینه می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با اشاره به اینکه عده‌ای نیز این کیسه را به نیت باروری، بخت‌گشایی، برکت مال و دارایی و غیره می‌دوزند، گفت: دوخت کیسه همراه با ذکر سلام‌وصلوات و در فاصله بین دو نماز ظهر و عصر انجام می‌شود.

خواجه بیدختی با بیان اینکه زنان کهن‌سال شاهرودی انجام این آئین را در زمان خردسالی خود به یاد دارند، افزود: چنانچه فردی بنا به دلایلی در مسجد حاضر نشود، دوخت این کیسه را به دیگر نمازگزاران سفارش می‌دهد.

وی نیز با اشاره به برگزاری مراسم سنتی کیسه دوزی در دامغان گفت: زنان و دختران این شهرستان نیز هم‌زمان با بیست و هفتم رمضان این آیین سنتی را به‌رسم هرسال برگزار می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان با بیان اینکه زنان و دختران پس از دوخت کیسه و انداختن پول به داخل آن، دو رکعت نماز حاجت اقامه می‌کنند، افزود: زنان دامغانی باور دارند که دوخت کیسه، حاجات معنوی آن‌ها را برآورده و پول داخل آن نیز تا سال بعد از بی‌پولی و بروز مشکلات مالی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

وی گفت: زنان دامغانی پس از انداختن پول به داخل کیسه تا سال بعد پول را خرج نمی‌کنند و پس از برگزاری مراسم جدید، از پول داخل کیسه استفاده می‌کنند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد