تاریخ انتشار : چهارشنبه 10 دی 1399 - 4:59
کد خبر : 79713

“ستاد امر به معروف” وارد مسئله گرانی می‌شود؟ / پس از انتخابات ۱۴۰۰، یقه حامیان رئیس‌جمهور خاطی را بگیرید!

“ستاد امر به معروف” وارد مسئله گرانی می‌شود؟ / پس از انتخابات ۱۴۰۰، یقه حامیان رئیس‌جمهور خاطی را بگیرید!

سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید. ***  پس از انتخابات ۱۴۰۰، یقه حامیان رئیس‌جمهور خاطی را بگیرید! محمدرضا خبّاز، فعال

سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

پس از انتخابات ۱۴۰۰، یقه حامیان رئیس‌جمهور خاطی را بگیرید!

محمدرضا خبّاز، فعال اصلاح‌طلب و از استانداران سابق در دولت آقای روحانی در مصاحبه با شماره سه‌شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون انتخابات ۱۴۰۰ گفته است:

“مردم باید احساس کنند، فردی که نامزد انتخابات بوده و مورد پسند آنهاست، برنامه عملیاتی قابل بررسی و شمارش دارد تا اگر فردایی رئیس‌جمهور از عهده کار برنیامد، بتوان به صورت مشخص و روشن، حداقل گریبان طرفداران آن فرد را گرفت. اگر رئیس‌جمهور بعدی از سوی حزبی معرفی شده، مردم بتوانند از طریق احزاب، از فرد موردنظر مطالبه کنند. به صورت خلاصه باید تفاوتی با انتخابات‌های گذشته وجود داشته باشد.”[۱]

*از قدیم گفته‌اند “ماهی را هر موقع از آب بگیرند، تازه است”!

فلذا می‌توان به این فرایند اندیشید که پیش از هر رخدادی طرفداران ستادی آقای روحانی از سوی مردم مورد استنطاق قرار بگیرند که چرا در ۲ دوره انتخابات از شخصی حمایت کردند که هیچ کارنامه اجرایی موفقی نداشت و عمده شعارهایش از جمله “لغو بالمرّه تحریم‌ها” محقق نشد.

باید دانست که رفتار سیاسی در قبال کارنامه ضعیف یک منتخب در دو شاخه “وظیفه مردم و وظیفه حامیان ستادی” قابل دسته‌بندی است.

در بحث مردم این انتظار از شهروندان وجود دارد که شعارهای یک منتخب را همواره مد نظر داشته باشند و ضمن سنجش کارنامه او با شعارها؛ به عبرتی که از آرای خود می‌گیرند نیز توجهی همیشگی داشته باشند.

به این نحو که اگر مطلوب است آنرا تکرار کنند و اگر نیست اصطلاحا از یک سوراخ دوبار گزیده نشوند.

وظیفه حامیان سیاسی و ستادی یک منتخب اما بسیار بیشتر و حتی مهمتر از وظیفه مردم است.

فرض بر ضعف در کارنامه یک منتخب؛ حامیان بایستی در وهله اول از مردم عذرخواهی کنند که چنین گزینه ضعیفی را در دامان رأی آنها گذاشتند.

در گام دوم، توضیح و تبیین این مسئله از سوی حامیان ضروریست که چرا اشتباه کردند و کدام قسمت از آنالیز آنها غلط بود که منجر به معرفی این گزینه ناکارآمد به مردم شد؟

در گام سوم نیز از حامیان ستادی یک منتخب انتظار می‌رود که با یک عملکرد مسئولانه اگر مثبتاتی در رقیب می‌بینند؛ شهامت این را داشته باشند که در یک بیان منطقی به مردم بگویند اگر فلانی از جناح یا حزب رقیب آمده بود می‌توانست بهتر عمل کند. دقت شود که این اشاره حامیان شکست‌خورده یک منتخب البته بایستی حاوی استدلال‌های متقن و بیان منطقی باشد نه اینکه شیطنتی در آن نهفته باشد برای اینکه مطامع سیاسی آنها بر خلاف مصلحت مردم و کشور تأمین شود!

نگاهی به رفتار اصلاح‌طلبان و سایر حامیان آقای روحانی در قبال سه گزینه فوق‌الاشاره به روشنی می‌تواند میزان وجود منطق و مردم‌گرایی را در این اردوگاه خاص سیاسی نشان دهد.

***

یک عضو مجلس خبرگان رهبری “گرانی” را منکر بزرگ دانست

“ستاد امر به معروف” وارد مسئله گرانی می‌شود؟

حجت الاسلام والمسلمین علی معلمی، امام جمعه قائمشهر و نماینده مجلس خبرگان رهبری در دیدار با دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت زهرا(س) گفته است: امروز یکی از منکرات بزرگ در کشور موضوع بی تدبیری و گرانی‌های افسار گسیخته است که موجب نگرانی و نارضایتی مردم نیز شده است.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری رسا، او می‌افزاید: ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید به دردهای اساسی مردم بپردازد و در جهت مرتفع کردن آنها همه تلاش و ظرفیت‌های قانونی خود را بکار بندد.[۲]

*طبیعیست هنگامی که دولت بعنوان حاکم جامعه و کارگزار اصلی از اعمال “نظارت بر قیمت‌ها” خودداری می‌کند؛ این مسئله موجب ترویج منکر گرانفروشی و سودپرستی در ابعادی از جامعه می‌شود.

در این شرایط نیز بیش از همه مردم هستند که درگیر آسیب در معیشت خود می‌شوند.

فلذاست که آمران به معروف و ناهیان از منکر بایستی در این شرایط به کمک مردم بشتابند و بسته به موقعیت و ابزارهایی که دارند با منکر گرانفروشی در همه اضلاع ستاد و صف آن بصورت قانونی برخورد کنند.

این تکلیف البته حمایت خواص و دستگاه‌های قضایی و امنیتی را نیز طلب می‌کند تا با حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر؛ زمینه را برای ترویج بیشتر فریضتین در جامعه فراهم کنند.

قوه قضائیه نیز به عنوان مدعی‌العموم وظایف سنگینی در این حوزه دارد.

***

“سوابق فتنه” با تدبیر نظام رفع نمی‌شود آقایان!

جواد امام، فعال چپ و از نزدیکان لیدر اصلاح‌طلبان در بخشی از یک مصاحبه با شماره سه‌شنبه گذشته روزنامه آرمان ملی پیرامون انتخابات ۱۴۰۰ گفته است:

“بنده امیدوارم تدابیر و منویات مقام معظم رهبری را احزاب و قوا درنظر داشته باشند تا شاهد تنش‌های سیاسی در کشور نباشیم و پیش‌بینی می‌کنم که در انتخابات ۱۴۰۰ شاهد تنش‌های سیاسی نخواهیم بود. با تدابیر ایشان شاهد انتخابات حداکثری خواهیم بود. بزرگ‌ترین تهدید و معضل یک نظام سیاسی حضور نداشتن مردم در انتخابات است و نظامی که فاقد پشتیبانی مردم باشد، نمی‌تواند در مسیر پیشرفت شتاب داشته باشد. “[۳]

*بایستی در نظر داشت که تدابیر مقام معظم رهبری یک مسئله است و درست و غلط عملکرد خواص و جریانات سیاسی کشور یک مسئله دیگر!

به دیگر سخن، هنگامی که اصلاح‌طلبان در سال ۸۸ تمام عقبه اجرایی خود را با دخالت دادن در فتنه سوزانده‌اند و از معرفی جوانان اصلاح‌طلب نیز اِبا می‌ورزند نمی‌توان بحث “تدبیر رهبری” را مطرح کرد زیرا این مسئله با ایراد و تناقض فلسفی مواجه می‌شود.

در بحث حضور حداکثری نیز اگرچه این حضور یک امتیاز است اما عامل حیات انتخابات رعایت قانون است. رهبر انقلاب نیز در تمام انتخابات‌های تاکنون و آینده بر حضور و مشارکت حداکثری مردم تأکید داشته و دارند.

اما این گناه مردم و رهبری نیست که اصلاح‌طلبان انتخابات ۸۸ را به آتش کشیدند و انتخابات مجلس یازدهم را “تحریم خاموش” کردند. یعنی این اقدامات پلشت و کج‌روانه یکسری آثار وضعی دارد که طبیعتا حتی در زمان مدیریت امام معصوم هم در جامعه بروز خواهد کرد.

کما اینکه در نهج‌البلاغه نیز می‌خوانیم که حضرت امیر(ع) بارها و بارها از آسیب‌هایی که بواسطه عملکرد بد کوفیان دامنگیر حضرتش شد؛ ‌ لب به شکوه گشوده است.

پس بدانیم که تدبیر ولی فقیه و امام جامعه هر لحظه جاری و ساری است اما نبایستی از عملکرد خائنان به نظام و مردم غفلت و اثر وضعی آنرا حاشا کرد و یا از رهبری خواست که در هر حالتی بتواند آثار خیانت را رفع کند.

کما اینکه می‌بینیم ائمه معصومین(ع) هم در حکومت‌های خود بعضاً موفق به چنین کاری نشدند.

برخی معتقدند بر اساس چینش مهره‌های بازی انتخابات ۱۴۰۰ تا این لحظه؛ اصلاح‌طلبان بدشان نمی‌آید که رفتار تحریمی خود در انتخابات مجلس یازدهم را تکرار کنند و کاهش مشارکت را رقم بزنند.

لازم به اشاره است که اظهارات جواد امام مبنی بر اینکه سال ۱۴۰۰ بدون تنش خواهد بود صحیح هستند اما اگر ستاد اصلاحات بگذارد!

در این باره یک نگاه ساده به نامه اخیر موسوی خوئینی‌ها که تلویحا بر تحریم خاموش انتخابات تأکید کرده است و خوانش اظهارات حجاریان مبنی بر وقوع اغتشاش در ایام انتخابات ۱۴۰۰؛ هشدارهای بیشتری را سبب می‌شود. [۴]

***

۱_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/۳۰۴۸۲۰

۲_ rasanews.ir/۰۰۲ofy

۳_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/۳۰۴۷۹۰

۴_ mshrgh.ir/۱۱۲۱۸۸۲

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد