وفای به عهد؛ میراث ماندگار سردار سلیمانی است
فرهاد درویشی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سیر تاریخی زندگی سردار سلیمانی، تصریح کرد: عملکرد سردار سلیمانی در چند دهه گذشته بهگونهای است که میتواند برای همه افرادی که دغدغه انقلاب اسلامی و آرمانهای انقلاب را دارند الگوی منحصربهفرد باشد، عملکرد او قبل از شهادت را میتوان در چند برهه زمانی بررسی کرد.
فرهاد درویشی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سیر تاریخی زندگی سردار سلیمانی، تصریح کرد: عملکرد سردار سلیمانی در چند دهه گذشته بهگونهای است که میتواند برای همه افرادی که دغدغه انقلاب اسلامی و آرمانهای انقلاب را دارند الگوی منحصربهفرد باشد، عملکرد او قبل از شهادت را میتوان در چند برهه زمانی بررسی کرد.
وی افزود: در دوران جنگ تحمیلی سردار سلیمانی فرمانده رزمندگان منطقه کرمان بود، در بخشی از عملیات فتح المبین در قالب لشگر ۴۱ ثارالله در منطقه عین خوش بهعنوان تیپ رزمی فعالیت میکردند و آشنایی ما نیز به همان زمان برمیگردد، این تیپ بعدها به تیپ لشگر ۴۱ ثارالله توسعه پیدا کرد و در طول هشت سال دفاع مقدس به یکی از یگانهای اثرگذار و خطشکن در جنگ تبدیل شد، نیروهای این لشگر به فرماندهی قاسم سلیمانی عملکرد درخشانی را از خودشان بهجای گذاشتند که مهمترین آن عملیات والفجر ۸ و فتح فاو بود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: سردار سلیمانی ازجمله فرماندهانی بود که به دلیل سلوک عارفانه و اخلاق خاص بین نیروهای رزمنده و خانواده آنها در پشت جبهه بهشدت محبوب بود، علاوه بر اینیکی از توفیقات بزرگ حاج قاسم در جنگ این بود که توانست مردم استانهای کرمان، هرمزگان و سیستان بلوچستان را بسیج کند و بهخوبی از ظرفیت آنها برای پیشبرد اهداف جنگ بهره ببرد.
وی تأکید کرد: در منطقه سیستان و بلوچستان و هرمزگان بسیاری از برادران اهل تسنن زندگی میکنند، بنابراین توفیق بزرگی بود که بتواند آنها را بسیج و در جنگ حاضر کند، این توفیق بزرگی بود که فرماندهان کمی از جنگ نصیبشان شد.
درویشی خاطرنشان کرد: بعد از جنگ، دوران سازندگی و دوره ریاست جمهوری آیتالله رفسنجانی آغاز شد، در این دوران سردار سلیمانی به بازسازی لشگر ۴۱ ثارالله پرداخت و آن را به یگان توانمندی تبدیل کرد که بتوانند امنیت را در جنوب شرق ایران برقرار کنند، از طرف دیگر توانست از ظرفیت این لشگر برای وفاق و فقرزدایی مردم منطقه استفاده کند، ما هرگز نمیتوانیم رشادتهای ایشان و نیروهایش در مبارزه با طالبان، اشرار و قاچاقچیان شرق کشور را فراموش کنیم.
وی یادآور شد: دوران اصلاحات و ریاست جمهوری خاتمی نیز مصادف میشود با ورود سردار سلیمانی به نیروی قدس سپاه، در آن زمان قاسم سلیمانی مسئولیت فرماندهی نیروی قدس را عهدهدار و فعالیتهای فرامرزی او آغاز شد، میتوانیم بگوییم سردار سلیمانی در جهت توسعه حزبالله لبنان بهعنوان اهرم مؤثر و راهبردی برای پیشبرد منافع ملی ایران نقش بسزایی داشت.
عضو هیئتعلمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) اظهار کرد: در دوره ریاست جمهوری احمدینژاد نیز شاهد تداوم فعالیت حاج قاسم در نیروی قدس و سازماندهی نیروهای افغانستانی، عراقی، پاکستانی، سوری و یمنی بودیم، ساماندهی به شکلی بود که همه اینها که نقش بسزایی در امنیت ایران و بازدارندگی در مقابل تجاوزات احتمالی دشمنان ما را دارند به دوستان استراتژیک ایران تبدیل شدند.
وی تصریح کرد: در دوره ریاست جمهوری روحانی نیز فعالیت سردار سلیمانی اوج گرفت و مبارزه توأم با تروریسم داعشی و اشغالگری آمریکا در منطقه داشت، این مبارزات باعث شد که ایران ازیکطرف بتواند نقش مؤثری در دفع و نابودی داعش داشته باشد و از طرفی از مشروعیت حضور نیروهای آمریکایی در منطقه جلوگیری کند. غیرایرانیها هم معتقد هستند که حاج قاسم در نابودی داعش و از بین بردن گروههای تکفیری نقش بیبدیلی داشته است.
هنر مذاکره سردار سلیمانی
درویشی خاطرنشان کرد: برخلاف تصوری که از سردار سلیمانی در داخل کشور رواج پیداکرده و فقط بر مبارزات نظامی ایشان تأکید شده است، سردار سلیمانی علاوه بر مبارزه در مذاکره نیز مهارت داشت و میتوان گفت ایشان در هنر مذاکره در میدان جنگ و محاسبه عقلانی برای پیشبرد منافع ملی ایران مهارت زیادی داشته است.
وی اظهار کرد: میتوانیم بگوییم سردار سلیمانی ازجمله افرادی بود که دوشادوش ظریف وزیر امور خارجه درزمینه فعالیتهای دیپلماتیک حرکت میکرد، یک نمونه از کارهای برجسته حاج قاسم این بود زمانی که آقای ظریف به خاطر فشارهایی استعفا داده بود سردار سلیمانی با نامهای که به ظریف نوشت از وی تقدیر کرد و عیار شخصیت و انقلابیگری خودش را نشان داد.
این استاد دانشگاه افزود: با توجه به نگاه سردار سلیمانی به انقلاب اسلامی، آرمانهای انقلاب و شناخت عمیقی که از تفکر امام و رهبری داشت میتوان گفت او بهصورت توأمان آرمان استکبارستیزی و مردمداری را باهم داشت؛ شناخت سردار سلیمانی از دشمن و سیاست دشمن در قالب آمریکا و اسرائیل، در قالب گروههای تکفیری مثل داعش و القاعده مثالزدنی بود.
وی یادآور شد: علاوه بر این ویژگیهای عمومی میشود به برخی از ویژگیهای فردی سردار نیز اشاره کرد که در بین نظامیان و سیاستمداران بعد از انقلاب اسلامی میتوانیم بگوییم از این نظر ممتاز و شاخص بود، خلوص نیت، فروتنی، گشادهرویی و مثبت اندیشی که نسبت به افراد داشت، پشتکار و جدیتی که در انجام مأموریتهای محوله داشت نیز از دیگر ویژگیهای برجسته او بود.
درویشی تأکید کرد: سردار سلیمانی نگاه ملی به مسائل داشت و معتقد بود برای پیشبرد منافع ملی باید با همه شخصیتها و جریانات سیاسی داخلی کشور فعالیت کنند، او تلاش داشت که دچار سیاست زدگی نشود و جذب حداکثری نسبت به نیروها و نسبت به افراد با گرایشهای مختلف سیاسی داشت.
وی خاطرنشان کرد: میراث سردار سلیمانی در یککلام وفای به عهد بود، او بر عهد و پیمانش با شهیدان و رهبری باقی ماند، حاج قاسم برخلاف افرادی که در دوران جنگ حضور داشتند و بعد از جنگ آلوده به مسائل مختلف شدند، اشتباه نکرد و بر عهد خودش با شهدا باقی ماند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: این سردار بزرگوار درنهایت بهصورت ناجوانمردانه به دست افرادی که مدعی دموکراسی و حقوق بشر بودند به شهادت رسید، تشییع سردار هم بین همه گروههای سیاسی و اجتماعی کشور که از شهادت این مرد بزرگ متأثر شده بودند وحدت و اتحاد بیسابقهای ایجاد کرد، درواقع شهادت سردار سلیمانی سرآغاز یک وفاق و گفتوگوی ملی بود که ما برای مقابله با حوادث و رویدادهایی که امکان دارد در آینده با آن مواجهه شویم باید بتوانیم از آن بهره بگیریم.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰