تاریخ انتشار : پنجشنبه 25 خرداد 1396 - 10:30
کد خبر : 7710

«نجف» ایران اسلامی آماده میزبانی از عزاداران «شاه نجف» است

«نجف» ایران اسلامی آماده میزبانی از عزاداران «شاه نجف» است

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- حسین کدخدائیان: سحرگاه بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان در حرم حضرت محمد هلال بن علی(ع) که به نجف ایران اسلامی شهرت دارد در عزای شهادت مولای متقیان امام علی (ع) غوغایی برپاست. غوغایی که در آن مردم کاشان و شهرهای اطراف در قالب دسته‌جات عزاداری خود را به

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- حسین کدخدائیان: سحرگاه بیست و یکمین روز از ماه مبارک رمضان در حرم حضرت محمد هلال بن علی(ع) که به نجف ایران اسلامی شهرت دارد در عزای شهادت مولای متقیان امام علی (ع) غوغایی برپاست. غوغایی که در آن مردم کاشان و شهرهای اطراف در قالب دسته‌جات عزاداری خود را به صحن هلال بن علی (ع) می‌رسانند تا در عزای مولای خود به سوگ بنشینند.

به گفته یک استاد حوزه و دانشگاه در روز ۲۱ ماه مبارک رمضان هزاران نفر از مردم ولایتمدار شهرستان کاشان و شهرهای حومه آن برای عرض تسلیت به حرم حضرت محمد هلال بن علی بن ابیطالب (ع) فرزند بلافصل امیر مؤمنان(ع) مشرف می‌شوند.

سنت ۲۰۰ ساله عزاداری در حرم هلال ابن علی(ع)

حجت‌الاسلام علی ناصریان در این راستا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر افزود: این سنت ۲۰۰ ساله ریشه در رؤیای صادقه یکی از علمای صاحب‌نام و بافضیلت شهر دارالمؤمنین کاشان دارد که در آن آیت‌الله «ملا حبیب‌الله شریف کاشانی» گلایه رسول خدا(ص) از عدم زیارت فرزندی از فرزندانش را در خطه آران و بیدگل می‌شنود.

این آئین سنتی هر ساله از سحرگاهان روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان پس از اقامه نماز صبح، آغاز می‌شود و مردم روزه‌دار در قالب دستجات عزاداری و هیئت مذهبی به زیارت ضرت محمد هلال بن علی(ع) می‌شتابند

وی اظهار کرد: پس‌ازاین اتفاق خاص، روز بعد این عالم بزرگوار همراه کاروانی از مؤمنان کاشانی برای عرض ارادت به آستان مقدس فرزند علی بن ابیطالب(ع) با پای پیاده به راه می‌افتند و زائر بارگاه نورانی حضرت محمد هلال بن علی(ع) می‌شوند.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: ازآن‌پس، این آئین سنتی هرساله از سحرگاهان روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان پس از اقامه نماز صبح، آغاز می‌شود و مردم روزه‌دار در قالب دسته‌های عزاداری و هیئت مذهبی به زیارت حضرت محمد هلال بن علی(ع) می‌شتابند و تا هنگام افطار و اقامه نماز مغرب و عشا به عزاداری مولی‌الموحدین امام علی(ع) می‌پردازند.

وی حضور دسته‌جات نجفی‌ها، کربلایی‌ها و کاظمینی‌های مقیم کاشان با برگزاری عزاداری سنتی در حرم هلال بن علی(ع) را از دیگر مراسم‌های روز ۲۱ ماه مبارک رمضان در آران و بیدگل بیان کرد که شور خاصی را در حرم پسر امام علی(ع) ایجاد می‌کند.

با توجه به حضور پرشور زائران و عزاداران امام علی(ع) در حرم هلال بن علی مجاوران و مردم شهر همه یکپارچه آماده پذیرایی در موقع سحر و افطار برای آن‌ها می‌شوند.

در شب ۲۱ ماه رمضان خانواده‌های آران و بیدگلی که صاحب دام هستند شیر دام‌های خود را نمی‌فروشند و به‌صورت رایگان به همسایگان و افراد مستمند می‌دهند، همچنین بسیاری از خانواده‌ها و زنان مؤمنه آران و بیدگلی به‌عنوان نذری برای افطار آش رشته پخته و بین همسایگان و زائران علوی توزیع می‌کنند.

در کنار نذرهای مردمی برای زائران حرم هلال بن علی، آستان مقدس در سحرگاه و افطار ۲۱ ماه مبارک رمضان بیش از ۲۰ هزار پرس غذای نذری بین نیازمندان و زائران توزیع می کند

این سنت دیرینه در سال‌های گذشته شور دوچندانی یافته و علاوه بر خانواده‌ها و زنان خانه، کسبه بازار و اصناف شهر نیز با برپا کردن دیگ‌های پرتعداد آش نذری در کنار خیابان و محل کسب، این آیین دیرینه را به‌جا می‌آورند.

مدیر اجرایی حرم حضرت محمد هلال بن علی(ع) در رابطه با پذیرایی از سیل خروشان مهمانان در روز ۲۱ ماه مبارک رمضان در حرم حضرت محمد هلال به مهر گفت: از سحرگاه روز ۲۱ ماه رمضان خادمان افتخاری در کنار مردم به پذیرایی از زائران می‌پردازند.

یک‌صد هزار زائر میهمان حرم هلال ابن علی (ع)

سید جواد تکیه افزود: در کنار نذرهای مردمی برای زائران حرم هلال بن علی، آستان مقدس در سحرگاه و افطار ۲۱ ماه مبارک رمضان بیش از ۲۰ هزار پرس غذای نذری بین نیازمندان و زائران توزیع می‌کند.

وی برگزاری آیین‌های ملی جزء خوانی قران کریم، سحرخوانی، خطبه‌خوانی و شمع گردانی در ایام مختلف ماه رمضان را بهانه‌ای برای حضور هزاران زائر دوستدار اهل‌بیت در حرم هلال بن علی(ع) بیان کرد و گفت: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از یک‌صد هزار زائر مهمان حرم هلال بن علی(ع) بوده‌اند.

حضرت محمد هلال فرزند امام علی(ع)  بعد از واقعه عاشورا  در سال ۶۱ هجری قمری پس از فرار از دست دشمنان اهل‌بیت راه ایران اسلامی  و شهرهای قم و سپس آران و بیدگل را در پیش می‌گیرد و پس از سه سال اقامت در نزد یکی از محبان اهل بیت به نام بابا یعقوب و فعالیت در جهت ترویج فرهنگ والای اسلام و عاشورا در آخرین جمعه ماه رمضان سال ۶۴ هجری قمری دار فانی را وداع گفت و در همان محل زندگی خود دفن شد.

هم‌اکنون حرم این امام‌زاده واجب‌التعظیم در تمام ایام سال میزبان زائران و دوستداران اهل بین عصمت و طهارت از سراسر ایران و کشورهای اسلامی است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد