لوایحFATF تصویب نشود کشور لطمه میخورد؛ نه یک جناح
رهبرمعظم انقلاب مانند همیشه با بینش و آگاهی دقیقی که به مسائل کشور دارند با بررسی دوباره لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کردند. این مسأله قطعا در شرایطی که کشور با مشکلات زیادی اعم از اقتصادی دست و پنجه نرم میکند بسیار مهم تلقی میشود و کشور ما نیاز دارد به اینکه
رهبرمعظم انقلاب مانند همیشه با بینش و آگاهی دقیقی که به مسائل کشور دارند با بررسی دوباره لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کردند. این مسأله قطعا در شرایطی که کشور با مشکلات زیادی اعم از اقتصادی دست و پنجه نرم میکند بسیار مهم تلقی میشود و کشور ما نیاز دارد به اینکه رابطههای بهتری با جهان داشته باشد و مردم ما در مسائل بانکی به خاطر تصویب نشدن این لوایح به مشکل نخورند.در همین راستا با جلال میرزایی نماینده مجلس دهم گفت وگویی داشته است که در ادامه میخوانید.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از روز نو :مقام معظم رهبری با درخواست دولت برای بررسی لوایح پولشویی موافقت کردند، با این تفاسیر فکر میکنید میتوانیم چشمانداز مثبتی به برجام و البته لوایح پولشویی در آینده داشته باشیم؟
ما برای اینکه ارزیابی دقیقتری نسبت به موافقت رهبری با بررسی دوباره لوایح مبارزه با پولشویی داشته باشیم باید به یک سال قبل برگردیم و به زمینه قبلی آن توجه کنیم. اول باید بررسی کنیم که ایران در چه وضعیتی قرار داشته و چرا با تصویب این لوایح مخالفت شده و چرا دوباره با موافقت رهبری این پرونده باز شده است. زمانی که ایران در برجام حضور داشت مسأله لوایح مبارزه با پولشویی مورد بررسی قرار گرفته بوده و درباره آن اظهارنظرهای مختلفی صورت میگرفت،اما با خروج تاثیری در برون رفت ایران ازFATF آمریکا از برجام برخی در داخل به این جمع بندی رسیدند؛ حالا که قرار است تحریم ها به قوت خود باقی بمانند چرا باید مواردی از از این لایحه را قبول کنیم که منجر به بروز فشارهای بیشتری به ایران شود و برای ما محدودیت ایجاد شود. در مجمع تشخیص مصلحت نظام بزرگان کشور تصمیم گرفتند که این لایحه برای مدتی مورد بررسی قرار نگیرد. موافقت رهبری انقلاب با بررسی دوباره این لایحه با توجه به اتفاقات گذشتهای که درکشور رخ داده و مسائلی که درآینده برای کشور بسیار مهم تلقی میشود میباشد. اگر دولت جدید ایالات متحده با رهبری رئیسجمهور دموکرات آمریکا یعنی جوبایدن به برجام برگردد، با توجه به صحبتهایی که بایدن انجام داده باید حتما ایران این لوایح را بپذیرد تا آمریکا هم به برجام برگردد. بنابراین با توجه به سخنانی که دکتر روحانی بیان کردند و رئیسجمهور در تلاش هستند با هماهنگیهایی که با مسئولان کشور انجام میدهند این لوایح که بسیار مهم تلقی میشود و در جابهجایی مسائل مالی ما در بانکهای خارجی و داخلی اهمیت بالایی دارد و البته در تامین داروهای مورد نظر بیماران خاص باید جمهوری اسلامی تدبیر کند. ایران به دنبال اختلافاندازی و تنش با هیچ کشوری نیست و به نظر میآید تصمیم رهبری انقلاب برای بررسی دوباره این لوایح در مجمع تشخیص برای فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران پیام بسیار مثبتی تلقی میشود. اگر ایالات متحده آمریکا و شخص جو بایدن تصمیم بگیرد که دوباره به برجام برگردد راه تصویب لوایح مورد نظر در مجمع تشخیص با تصمیم سران قوا هموار خواهد شد. تصمیم رهبری درباره بررسی لوایح پولشویی منوط به اتفاقاتی که در برجام خواهد افتاد میباشد. اگر ایالات متحده به برجام برگردد و چشمانداز مثبتی به آینده برجام وجود داشته باشد احتمال اینکه این لوایح تصویب شود وجود دارد.
اصولگرایان در مجلس دهم بارها به شخص رئیسجمهور توهین کردهاند، با توجه به اینکه عدهای اعتقاد دارند دولت سیزدهم کـــه احــتمال دارد از جـــناح خـــود تندروها باشد با آمریکا توافـــق خواهد کرد شما فکر میکنید چند درصد احتمال دارد که طیف اصولگرایان با دولت ایالات متحده توافق کنند؟
من چنین اعتقادی ندارم که با سرکار آمدن دولت اصولگرایان آنها به دنبال توافق با آمریکاییها باشند. اصولگرایان با رفتار و موضعگیریهایی که در مسائل سیاست خارجی از خود نشان میدهند، بخشی از مشکل برای حل مشکلات مردم شدهاند. در دورهای که مذاکرات هستهای در دست این جناح سیاسی بوده است با وجود اینکه چندین سال این مذاکرات در جریان بوده نتیجه مثبتی برای مردم ایران نداشت. آخر این مذاکرات فقط باعث رفتن پرونده ایران به شورای امنیت شد. دولت اصولگرایان باید ببینیم که با چه شرایطی وارد پاستور میشود. اگر دولت اصولگرایان با توجه به نارضایتیهای مردم و فشارهایی که بر اغلب جامعه وارد شده با مشارکت پایین مردم در انتخابات ۲۸ خرداد وارد خیابان پاستور شود مادولت قدرتمندی که قادر به حل مشکلات مردم و مذاکره با طرفهای خارجی داشته باشد را نداریم. چه بسا در کشور شرایط به سمت چالشهای بیشتر در حوزه اقتصادی و سیاسی حرکت میکند و وضعیت کشور بدتر خواهد شد. در شرایطی وضعیت اقتصادی مردم مساعد خواهد شد که مردم مشارکت بالایی در انتخابات ۱۴۰۰ داشته باشند و جامعه حتی اگر قصد داشته باشد به کاندیدای اصولگرایان رای دهد با مشارکت حداکثری این اتفاق خواهد افتاد. اما اگر وضعیت مشارکت مردم در انتخابات مانند مجلس باشد قطعا دولت ضعیفی بر سرکار خواهد آمد که از به نتیجه رساندن پروندههای سنگینی مانند برجام و لایحه پولشویی باز خواهد ماند.
بـــه نـــظر شــما امکان دارد مجلس یازدهم با دولت دوازدهم در این مدت باقی مانده تعامل کند و به جای پرداختن به موضوعات حاشیهای مشکلات مردم را حل کند؟
مجلس جدید به نظر نمیآید که به دنبال تعامل با دولت دوازدهم باشد و من این موضوع را کاملا حس میکنم که نمایندگان مجلس یازدهم به دنبال لجبازی با دولت آقای روحانی هستند و اگر نسبت به مسأله بدبین باشیم من معتقدم که مجلس یازدهم به دنبال تقابل با دولت است و راه تعامل را پیش نمیگیرد. من احساس میکنم این نمایندگان به دنبال هیاهوهای سیاسی و به فکر انتخابات ۱۴۰۰ هستند و حداقل تا خرداد سال آینده مجلس یازدهم راه تعامل را با دولت پیش نمیگیرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰