تاریخ انتشار : دوشنبه 9 دی 1398 - 7:39
کد خبر : 70592

۱۱درصد عروس هابزرگتر از دامادها

۱۱درصد عروس هابزرگتر از دامادها

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از مشرق، بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۷ میانگین سن طلاق در کشور برای زنان و مردان به طور متوسط ۲.۱ سال افزایش یافته که در این میان استان کهگیلویه و بویراحمد با افزایش ۳.۱

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از مشرق، بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال در فاصله سال‌های ۹۲ تا ۹۷ میانگین سن طلاق در کشور برای زنان و مردان به طور متوسط ۲.۱ سال افزایش یافته که در این میان استان کهگیلویه و بویراحمد با افزایش ۳.۱ سال در میانگین سن طلاق برای زنان و مردان، بیشترین میانگین سن طلاق را داشته است. همچنین در استان خراسان شمالی میانگین سن طلاق برای زنان با ۱.۵ سال افزایش از ۲۸.۲ در سال ۹۲ به ۲۹.۸ سال برای سال ۹۷ رسیده است.

میانگین سن طلاق برای مردان نیز در استان سیستان و بلوچستان با ۱.۶ سال افزایش از ۳۱.۸ در سال ۹۲ به ۳۳.۵ در سال ۹۷ رسیده است و این استان کمترین تغییر را در میانگین سن طلاق برای مردان طی این سال‌ها داشته است.

بیشتر بخوانید: بیشترین آمار طلاق و ازدواج طی ۵۰ سال اخیر

میانگین سن در زمان ازدواج برای زنان ۱.۴ سال و برای مردان ۱.۷ سال افزایش یافته است. به عبارت دیگر، طی این ۶ سال زنان به طور متوسط ۱.۴ سال دیرتر و مردان ۱.۷ سال دیرتر ازدواج کرده‌اند.

فاصله میانگین سن در اولین ازدواج با میانگین سن در زمان طلاق نزدیک به میانگین طول مدت ازدواج در زمان طلاق در کشور ۹ سال است و تلاش برای تسهیل‌گری با هدف کاهش سن در اولین ازدواج بر سن طلاق نیز مؤثر بوده و شانس همسران برای ازدواج مجدد پس از طلاق را افزایش خواهد داد.

هرم سنی افراد در زمان ازدواج و طلاق

در سال ۹۷، ۳۲.۸ درصد زنان و ۳.۶ درصد مردانی که ازدواج می‌کردند، سن کمتر از ۲۰ سال داشتند. ۹۰.۴ درصد زنان بین ۱۵ تا ۴۰ سالگی و ۸۹.۱ درصد مردان نیز بین ۲۰ تا ۴۰ سالگی ازدواج کرده‌اند. همچنین ۸۱.۳ درصد زنان و ۷۰.۲ درصد مردانی که طلاق می‌گیرند در سن کمتر از ۴۰ سال قرار دارند. ۹.۴ درصد زنانی که طلاق گرفته‌اند و تنها ۰.۵ درصد از مردان با این تجربه کمتر از ۲۰ سال داشته‌اند.

توزیع سنی همسران در زمان ازدواج و طلاق

در ۱۲ درصد از ازدواج‌های ثبت شده در سال ۹۷، مرد و زن همسن بودند و در ۱۱ درصد زن بزرگتر از مرد بوده است. همچنین سهم مردان سالمند ۶۰ ساله و بیشتر از ازدواج‌های به ثبت رسیده در سال ۹۷، ۱.۸ درصد معادل ۹۷۸۹ ازدواج بوده است که این سهم برای زنان سالمند همین گروه سنی ۰.۲۴ معادل ۱۳۰۸ مورد ازدواج ثبت شده است. از سوی دیگر، در ۱۲۲۲ مورد ازدواج‌ها، مرد و زن هر دو سالمند ۶۰ ساله و بیشتر بوده‌اند.

در ۱۱ درصد طلاق‌های ضبط شده در سال ۹۷، مرد و زن همسن بودند و در ۱۱ درصد موارد نیز زن بزرگتر از مرد بوده است. از سوی دیگر، در سال ۹۷، ۱۹۴۱ طلاق برای زنان بیش از ۶۰ سال ثبت شده که این رقم برای مردان ۶۲۹۳ مورد بوده است یعنی ۳.۶ درصد از کل طلاق‌های رخ داده. از سوی دیگر، در یک درصد از طلاق‌های ثبت شده، ۱۶۹۱ مورد طلاق (مرد و زن هر دو سالمند) بالای ۶۰ سال بوده‌اند.

بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال در سال گذشته، تعداد ۲۰۶ زن ۱۳ ساله و کمتر و ۵ مورد مرد کمتر از ۱۵ سال طلاق را تجربه کرده‌اند.

تفاوت در زمان سکونت و ثبت در زمان ازدواج و طلاق

آمارهای سازمان ثبت احوال نشان می دهند که در سال ۹۷ ،۴.۶ درصد ازدواج ها و چهار و نیم درصد طلاق‌های ثبت شده در کشور مربوط به رویدادهایی بوده است که فقط محل سکونت مرد با محل ثبت ازدواج و طلاق یکسان است این سهم برای زنانی که ازدواج خود را در محل سکونتشان کرده‌اند و برق و ۸.۹ درصد است رقم مشابه برای ثبت طلاق زنان ۹.۸ درصد است در ۸۶.۵ درصد ازدواج ها و ۸۵.۷ درصد از طلاق‌های ثبت شده در سال گذشته محل سکونت مرد و زن هر دو با محل ثبت ازدواج و طلاق یکی بوده است.

کمینه سهم یکسانی محل سکونت همسران و محل ثبت طلاق مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد و ۶۳ درصد از طلاق‌های ثبتی استان و رقم مشابه برای ازدواج هایی که محل سکونت همسران وبا محل ثبت یکی بوده مربوط به استان البرز با ۶۶ درصد از کل رویدادهای ازدواج ثبت شده در استان است.

در سال گذشته ۱۳.۵ درصد از ازدواج های ثبت شده در کل کشور در محل سکونت زن و مرد به ثبت نرسیده و این سهم برای طلاق های ثبتی نیز رقمی برابر با ۱۴.۳ درصد کل طلاق های ثبت شده است.

از سوی دیگر، استان های البرز، قم، گیلان و مرکزی، کمترین سهم یک ثانیه محل ثبت ازدواج و محل سکونت را داشتند که در مجموع ۲۶۹۴ مرد ساکن در استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، قزوین، گیلان، مازندران و همدان و ۱۵۳۳ زن ساکن در استان های تهران و قزوین برای ثبت ازدواج به البرز رفته اند. همچنین همزمان برای ثبت ازدواج ۴۱۶۹ مرد از استان البرز خارج شده و به استان های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، زنجان، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، گلستان، لرستان، مازندران، مرکزی و همدان رفته اند.

تعداد ۲۱۵۲ زن ساکن البرز برای ثبت ازدواج از محل سکونتشان خارج شده و به استان های تهران، قزوین، گیلان، مازندران و همدان رفته اند. در مجموع ۷۶۰ مرد ساکن استان های اصفهان، البرز، تهران و مرکزی به استان قم وارد شده و ۳۰۵ زن ساکن این استان ها به جز البرز، برای ثبت ازدواج به قم وارد شده اند. همچنین ۵۳۳ مرد نیز برای ثبت ازدواج از قم خارج شده و به استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، خراسان رضوی و مرکزی رفته اند. تعداد ۲۱۲ زن ساکن قم نیز برای ثبت ازدواج به استان های تهران و مرکزی رفته اند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد