ترک امر به معروف و نهی از منکر و هدف غایی گرفتن دنیا عذاب الهی را بهدنبال دارد(حکایت خوبان)
کنار نهادن امر به معروف و نهی از منکر در هر جامعهای، اضمحلال، هلاکت و نابودی آن جامعه را در قالب عذاب الهی بهدنبال دارد. قرآن کریم در این زمینه میفرماید: پس چرا از نسلهای پیش از شما خردمندانی نبودند که مردم را از فساد در زمین بازدارند؟(۱) همچنین درباره انتقاد از عملکرد یهودیان عالم
کنار نهادن امر به معروف و نهی از منکر در هر جامعهای، اضمحلال، هلاکت و نابودی آن جامعه را در قالب عذاب الهی بهدنبال دارد. قرآن کریم در این زمینه میفرماید: پس چرا از نسلهای پیش از شما خردمندانی نبودند که مردم را از فساد در زمین بازدارند؟(۱) همچنین درباره انتقاد از عملکرد یهودیان عالم میفرماید: «و بسیاری از آنان را میبینی که در گناه و تعدی و حرامخواری خود شتاب میکنند، واقعا چه اعمال بدی انجام میدادند. چرا الهیون و دانشمندان آنان را از گفتار گناهآلود و حرامخوارگیشان بازنمیدارند؟ راستی چه بد است آنچه انجام میدهند.» (۲)
در این رابطه غوطهور شدن در لذایذ مادی و روی آوردن به تجملات و تفاخر و غفلت از یاد خدا و قیامت، یکی دیگر از عوامل هلاکت جوامع بهسبب عذابهای الهی است. حضرت هود(ع) در هشدار توبیخآمیزی به امت خود چنین میفرماید: «آیا بر هر تپهای بنایی میسازید که در آن دست به هر بیهودهکاری بزنید؟ و کاخهای استوار میگیرید به امید آنکه جاودانه بمانید؟»(۳)
____________
۱. هود- ۱۱۶
۲. مائده- ۶۲-۶۳
۳. شعراء – ۱۲۸-۱۲۹
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰