تاریخ انتشار : یکشنبه 26 آبان 1398 - 18:38
کد خبر : 67774

نشست بررسی «لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت» برگزار شد

نشست بررسی «لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت» برگزار شد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت کارگروه زنان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر نشست تخصصی «بررسی لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت» برگزار شد؛ بنابراین گزارش در این نشست پیرامون لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت کارگروه زنان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر نشست تخصصی «بررسی لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت» برگزار شد؛ بنابراین گزارش در این نشست پیرامون لایحه صیانت، کرامت و تامین امنیت زنان در برابر خشونت مباحث مختلفی مطرح شد. در همین راستا نرگس حسینی مسئول خواهران دفتر تحکیم وحدت در مورد روند تصویت لایحه توضیحاتی را ارائه کرد.

در ادامه کلهر معاون فرهنگی اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گفت: اولین سوالی که برای طرح چنین لایحه‌ای پیش می‌آید این است که تا چه حد برای آسیب‌های اجتماعی و خانوادگی می‌توانیم از ابزار حقوقی استفاده کنیم؟ و آیا می‌توان با این رویکرد به سمت جامعه‌ای بهتر رفت؟

وی افزود: اگر قرار باشد زندگی و صیانت از حقوق با یکدیگر جور نباشد اولویت با کدام است؟ در واقع مشکل کلیت لایحه است. چرا که نمونه‌های بارز آن تجربه شده از جمله مداخله سازمان ملل در کاهش خودسوزی زنان در استان ایلام که نتیجه مثبتی نداشت.

کلهر ادامه داد: این لایحه با شرایطی که دارد در نهایت نتیجه‌ای جز این نخواهد داشت چرا که بیشتر برای اهداف سیاسی بوده و پشتوانه علمی و واقعی ندارد و لذا در تلاقی حقوق فرد (به تنهایی) و زندگی یک خانواده (به صورت جمع) است و همچنین هیچ آماری تاکنون به صورت دقیق اعلام نشده که این یعنی بدون هیچ گونه آسیب شناسی صحیح این لایحه نوشته شده است. چرا که وقتی از خانم ابتکار می‌پرسند میزان خشونت در ایران چقدر است می‌گویند کم است همین.

وی تصریح کرد: اول باید عوامل و درصد خشونت را شناسی کرد که بتوان برمبنای آن یک برنامه ریزی مناسب صورت بگیرد.‌ای کاش پشتوانه مکتوب این لایحه را منتشر شود که مشخص شود دقیقا درصد این مشکلات و اصل مشکلات چه بوده که چنین لایحه‌ای برای آن تنظیم کرده اند.

کلهر تاکید کرد: وقتی حقوق تا این حد وارد زندگی بشود و تمام زندگی زن را تحت الشعاع قرار بدهد ناخود آگاه اعتماد به ترس تبدیل می‌شود. اما می‌تواند راه حل‌های مناسب و بهتری مطابق با نظام اجتماعی تعریف شود. مثلا می‌توان به جای مداخله حقوقی، در مراحل ابتدایی از کمک خانواده‌ها به صورت موثر‌تر استفاده گردد. در واقع ما مخالف مداخله قانونی نیستم بلکه مخالف مداخله نادرست که منجر به تشدید مشکل می‌شود هستیم.

وی گفت: با وجود آنکه در آمریکا و اروپا قوانین منع خشونت علیه زنان تصویب شده، اما همچنان طبق آمار، از هر سه زن یک زن خشونت جنسی و جسمی را تجربه کرده است؛ بنابراین اگر مداخله قانونی نتواند ریشه یابی درستی بکند و راه حل درست برای آن ارائه دهد باعث تشدید مشکل و عمیق‌تر شدن آن می‌شود.

کلهر تاکید کرد: در نهایت اینکه این لایحه تعریف خشونت را محدود به زن کرده و با برخورد گزینشی با آیات قرآن آن هم بخشی از آیه به جای درست کردن جامعه آن را وارد فضای نگاه‌های خاص جنسیتی و … می‌کند و همچنین این لایحه تبعات بلند مدت آن را مانند کاهش ازدواج و در نهایت افزایش ازدواج‌های غیر رسمی یا افزایش طلاق را در نظر نگرفته و گذشته از این موارد برای اثبات این قوانین هم هیچ گونه ضمانت اجرایی تعریف نکرده است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد