تاریخ انتشار : سه شنبه 21 آبان 1398 - 5:33
کد خبر : 67471

چند همسری و مصائب آن…

چند همسری و مصائب آن…

پدیده چند همسری در واقع برخلاف تصور برخی از افراد که به آن توصیه دارند، در جامعه امروزی کارکرد خود را از دست داده و ترویج آن نه تنها با استقبال مردم همراه نیست بلکه با توجه به ارتقاء آگاهی جامعه فعلی و ثبات شخصیت زن، نوعی توهین به جایگاه زن و کوچک شمردن آن

پدیده چند همسری در واقع برخلاف تصور برخی از افراد که به آن توصیه دارند، در جامعه امروزی کارکرد خود را از دست داده و ترویج آن نه تنها با استقبال مردم همراه نیست بلکه با توجه به ارتقاء آگاهی جامعه فعلی و ثبات شخصیت زن، نوعی توهین به جایگاه زن و کوچک شمردن آن محسوب می‌شود.

محمدیاسین سیفی استادیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا، در این خصوص اظهار کرد: نگاه فقهی و نگاه روانشناختی و اجتماعی در مورد چند همسری وجود دارد که از نظر فقهی چند همسری جایز، ولی از نظر روانشناختی و اجتماعی جایز نبوده و لزوما انجام دادن آن به سود کسی نیست.

وی افزود: اگر چند همسری رخ دهد، قطعا بنیان خانواده با مشکل مواجه خواهد شد، گرچه جایز بودن چند همسری تنها در حالت اضطرار و شرایط خاص جایز است اما اکنون که شرایط عادی است چند همسری هیچگونه کمکی به جامعه نخواهد کرد.

سیفی گفت: آنچه امروز مشاهده می‌شود موج نگران کننده‌ای از اختلافات خانوادگی، طلاق عاطفی و قانونی است که آمارها نشان می‌دهد طلاق در جامعه افزایش یافته و این امر بیانگر آن است که متاسفانه جامعه از اداره زندگی تک همسری ناتوان است و در این میان نتوانسته‌ایم یک همسر را راضی نگه داریم.

وی بیان کرد: در قرآن کریم شرط چند همسری رعایت عدالت است، حال این سوال مطرح است افرادی که نمی‎‌توانند حق یک همسر را ادا کنند، چگونه می‌خواهند حق چند همسر را ادا کنند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: از نظر روانشناسی برای فردی که شرایط اضطرار وجود نداشته و همسرش مشکل جسمی و جنسی ندارد، اختیار کردن زن دوم و سوم خیانت زناشویی است که به زندگی آسیب وارد می‌کند.

وی افزود: متاسفانه استدلال‌های نادرستی در مورد چند همسری رخ می‌دهد به گونه‌ای که بیان می‌شود، دختران بسیاری در سن ازدواج قرار دارند و همسری برای آن‌ها نیست، از طرفی طلاق افزایش یافته و باید کسی آنها را مدیریت کند که این امر می‌تواند موثر باشد.

سیفی با اشاره به اینکه اگر افراد به دنبال حل مشکل ازدواج در جامعه هستند باید راهکار منطقی برای آن بیابند، تصریح کرد: بهترین راهکار ازدواج آسان، به هنگام و آگاهانه به جای برگزاری کارگاه‌های آموزشی چند همسری است، زیرا با ترویج آن موجی در جامعه به راه می‌افتد و افراد تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند.

وی در خصوص این سوال که آیا مردانی که از تمکن مالی برخوردار هستند می‌توانند چند همسر برای خود اختیار کنند، گفت: در این استدلال دو مشکل وجود دارد، نخست آنکه شکاف میان دارا و ندار عمیق‌تر می‌شود و کسی که از تمکن مالی کافی برخوردار است، آیا تنها پول برای همسران در زندگی مهم است یا عشق، علاقه و محبت؟

این استاد دانشگاه افزود: از افرادی که مروج چند همسری در جامعه هستند سوال می‌شود، با این کار قصد دارند چه مشکلی را حل کنند؟ آیا مشکل ازدواج با این روش حل می‌شود یا خیر؟

وی تاکید کرد: برای یک خانم چیزی سخت‌تر از آن نیست که مرکز توجه و تمرکز همسر نباشد، مگر اینکه زن به میل خود همسری برای شوهر انتخاب کند، ولی اگر ازدواج مجدد بدون رضایت همسر اول رخ دهد زندگی ابتدایی دیگر احیا نخواهد شد.

سیفی بیان کرد: استدلال‌هایی مبنی بر اینکه گاها در برخی از قومیت‌ها و اقلیت‌های مذهبی، چند همسری مشاهده می‌شود که این بحث چالش برانگیز است، در قومی که باور بنیادین تمام زنان این بوده که اگر با همسری از این قوم ازدواج کنند به دلیل رواج چند همسری، قطعا همسر آن‌ها با این امر مواجه می‌شود، ولی فردی که با دیدگاه تک همسری وارد زندگی فردی می‌شود، پذیرش این امر وجود ندارد.

وی گفت: بزرگترین آسیب ناشی از چند همسری، متوجه زنان است، چرا که احساس می‌کند جایگاه قبلی را ندارد و افسردگی، طلاق و خودکشی برای این زندگی پیش‌بینی می‌شود.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر قصد داریم مشکل جامعه را برطرف کنیم نخست باید آسیب شناسی کرد تا علت تاخیر در ازدواج مشخص شود؟ گرچه مهم‌ترین دلیل تاخیر در ازدواج، مسائل اقتصادی است، همچنین اگر برخی از رسومات دست و پا گیر کنار گذاشته شود و ازدواج آسان  ترویج یابد با دخترانی که سن ازدواج آن‌ها بالا رفته مواجه نخواهیم شد.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد