رعایت نکردن حجاب، ریختن آب به آسیاب دشمن است
خداوند متعال در قرآن کریم لباس و پوشش را از آیات و نعمتهای خود معرفی کرده و در سوره اعراف آیات ۲۷-۲۶، می فرماید: «یا بَنِی آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَیْکُمْ لِباساً یُوارِی سَوْآتِکُمْ وَ رِیشاً وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِکَ خَیْرٌ ذلِکَ مِنْ آیاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ؛ یا بَنِی آدَمَ لا یَفْتِنَنَّکُمُ الشَّیْطانُ کَما أَخْرَجَ أَبَوَیْکُمْ
خداوند متعال در قرآن کریم لباس و پوشش را از آیات و نعمتهای خود معرفی کرده و در سوره اعراف آیات ۲۷-۲۶، می فرماید: «یا بَنِی آدَمَ قَدْ أَنْزَلْنا عَلَیْکُمْ لِباساً یُوارِی سَوْآتِکُمْ وَ رِیشاً وَ لِباسُ التَّقْوى ذلِکَ خَیْرٌ ذلِکَ مِنْ آیاتِ اللَّهِ لَعَلَّهُمْ یَذَّکَّرُونَ؛ یا بَنِی آدَمَ لا یَفْتِنَنَّکُمُ الشَّیْطانُ کَما أَخْرَجَ أَبَوَیْکُمْ مِنَ الْجَنَّهِ یَنْزِعُ عَنْهُما لِباسَهُما لِیُرِیَهُما سَوْآتِهِما إِنَّهُ یَراکُمْ هُوَ وَ قَبِیلُهُ مِنْ حَیْثُ لا تَرَوْنَهُمْ إِنَّا جَعَلْنَا الشَّیاطِینَ أَوْلِیاءَ لِلَّذِینَ لا یُؤْمِنُونَ».
نکاتی که از آیات فوق دریافت میشود این است که لباس نعمت الهی و وسیلهای برای پوشش عیوب است، لباس زینت است و زیبایی معنوی و نگهدارنده از گناه محسوب میشود، برهنگی کار شیطان و یاران اوست یا به تعبیر امروزی، برهنگی سبک غربی است.
لباس و پوشش یک نماد فرهنگی، اجتماعی، مذهبی و ملی انسان به حساب می آید که بیانگر روحیات فرد است. تأثیری که لباس در زندگی انسانها و تمدنهای گذشته داشته بیانگر اهمیت لباس بین اقوام و ملل، در گذشته می باشد و به نوعی پوشش هر قوم و ملت، نشان دهنده فرهنگ آن قوم است. لباس از ضروریات زندگی است و اسلام به این امر مهم اهمیت زیادی قائل شده است.
حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا مردانی، مدیر حوزه علمیه قائمیه فرخشهر در گفتوگو با ایکنا از چهارمحالوبختیاری، با اشاره به پوشش به عنوان یکی از شاخصهای مهم تفاوت انسان و حیوان، بیان کرد: همانگونه که پوشش و لباس در تن حیوان موجب خفت است، انسان نیز نمیتواند بدون لباس در انظار ظاهر شود.
وی با یادآوری نقش بزرگی که اسلام برای لباس انسانها قائل شده است، گفت: اسلام برای لباس انسان از بدو تولد تا مرگش برنامه و دستورالعمل ارئه میدهد که بدن نوزاد با قنداق کردن پوشیده میشود، لباس اموات نیز کفن نام دارد که آداب و قواعد خاصی برای تهیهاش بیان شده است، ضمن اینکه اسلام برای تمام حالات انسان اعم از هنگام اقامه نماز، انجام مناسک حج، در زمان اعیاد و سوگواری و … دستوراتی دارد.
حجتالاسلام مردانی در ادامه تأکید کرد: اسلام برای لباس زنان و مردان در حالات، مکانها، و بسته به اشخاص و … توصیههایی دارد، از جمله اینکه بر اساس روایات برهنگی کامل حتی در خلوت مکروه است و در حدیثی از امام علی(ع) داریم که فرمود: “إِذَا تَعَرَّى أَحَدُکُمْ نَظَرَ إِلَیْهِ الشَّیْطَانُ فَطَمِعَ فِیهِ فَاسْتَتِرُوا”، اگر کسی از شما برهنه شود شیطان به او نگاه می کند و در او طمع می کند، پس خود را بپوشانید.
انتخاب لباس مناسب شأن افراد
وی با اشاره به توصیههای جامع و همهجانبه اسلام در زمینه لباس چه از لحاظ کمی و چه کیفی و بلاتکلیف نگذاشتن مسلمان، ادامه داد: اسلام در این خصوص اوامر و منهیاتی دارد از جمله اینکه شبیه کفار لباس نپوشید، مردان لباس زنان و زنان لباس مردان بر تن نکنند، لباس رنگ تیره نپوشند، ضمن اینکه اسلام در ریزترین نکات مانند پایینتر گذاشتن شلوار از قوزک پا اوامری دارد از جمله در این حدیث از پیامبر اسلام(ص): «مَنْ جَرَّ ثَوْبَهُ خُیَلَاءَ لَمْ یَنْظُرْ اللَّهُ إِلَیْهِ یَوْمَ الْقِیَامَهِ»، کسی که لباسش را به قصد تکبر پایینتر بکشاند خدا در روز قیامت به او نگاه نمیکند.
حجتالاسلام مردانی با تأکید بر لزوم پوشیدن لباس مناسب با شأن انسان، بیان کرد: اسلام دستوراتی نیز در مورد توجه به رعایت شأن انسان در پوشیدن لباس دارد از جمله اینکه لباس مایه تشخص و مناسب با سن و موقعیت اجتماعی انتخاب شود و مایه مضحکه یا جلب توجه نباشد، اگرچه گاه لباس گاهی تبدیل به زینت میشود که در این مورد میتوان لباس عروس را مثال زد.
توصیه اسلام در مورد پوشش بانوان
وی در خصوص دستورات اسلام در مورد پوشش بانوان، گفت: اصل در پوشش زن، پرهیز از تظاهر و جلب توجه نامحرمان و بیگانگان است که عدم رعایت این نکته از سوی اسلام مذموم و مستوجب عذاب است، بنابراین زن نباید با زدن عطر، آرایش و پوشیدن لباسهای خلاف عرف جلب توجه کند.
کراهت رنگ سیاه لباس
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مکروه بودن رنگ سیاه در لباس و تعارض آن با استفاده زنان از چادر مشکی، تصریح کرد: کراهت پوشش سیاه مختص مردان است اما استفاده از رنگ مشکی در مراسم عزاداری نه تنها کراهت ندارد، بلکه به دلیل همدردی با اهل بیت پیامبر(ص) ثواب نیز دارد.
حجتالاسلام مردانی تأکید کرد: بیشتر روایات مربوط به این موضوع در زمان خلفای عباسی که عموماً سیاهپوش بودند و از سوی امام صادق(ع) نقل شده است که کراهت سیاهپوشی مورد تأکید واقع شده تا ظاهر مسلمانان شبیه قوم بنیعباس نباشد، اما سه چیز مثتثنی هستند یعنی ابا، عمامه و جلباب که پوششی نظیر چادر امروزی بوده است.
لزوم تبیین ضرورت حجاب به مردم
این مدرس حوزه در استان با تأکید بر اینکه اسلام برای ریزترین امور حجاب زنان نیز دستورات دقیق و جامعی دارد، گفت: در ابتدای ظهور اسلام در مکه تا سیزده سال آیهای درباره حجاب نازل نشد و اولین آیه حجاب در سال پنجم هجری در مدینه نازل شد؛ وقتی زنان پیامبر در این آیات مورد خطاب قرار میگیرند بدان معناست که حکومت اسلامی در خصوص توجه به حجاب زنان در جامعه وظیفه دارد و به تأخیر انداختن نزول این آیه نشان میدهد که میخواهد حکومت اقتدار داشته باشد تا بتواند الزام کند.
حجتالاسلام مردانی با اشاره به وضعیت امروز حجاب زنان در جامعه اسلامی، تصریح کرد: اقدام برخی زنان به بدحجابی و بیحجابی در انظار عمومی، آب به آسیاب دشمن ریختن و ناشی از بیسوادی و ناآگاهی است؛ دشمن نیز از همین طریق به جامعه رخنه میکند، اسلام مکتب امروز و دیروز نیست بلکه قرنها در اعصار مختلف و جوامع بشری گوناگون استقرار داشته است و انسانهای بسیاری در طول تاریخ احکام شرع را به خوبی اجرا کردهاند.
وی ادامه داد: امروز مشاهده میشود که در برخی کشورهای عربی بسیاری از اصالتهای اسلام حفظ شده است و علت این امر تبیین صحیح مبانی دین به مردم و توسط افرادی است که بر تمام جوانب سیاسی، اجتماعی، اقتصادی آموزههای اسلام واقف هستند.
حجتالاسلام مردانی با بیان اینکه در ابتدای شکلگیری انقلاب اسلامی در ایران کسی با حضور زنان در فعالیتهای اجتماعی مخالف نبود، تأکید کرد: وضعیت حجاب و پوشش زنان امروز در مقایسه با وضعیت پوشش زنان در اوایل انقلاب بسیار متفاوت و اسفبار است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰