تاریخ انتشار : سه شنبه 23 مهر 1398 - 7:13
کد خبر : 66082

اصفهان| مساجد قرارگاه مهر و امید؛ خانه الهی پایگاه حل معضلات اجتماعی می‌شود

اصفهان| مساجد قرارگاه مهر و امید؛ خانه الهی پایگاه حل معضلات اجتماعی می‌شود

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مساجد در اسلام از جایگاه والا و ویژه‌ای برخوردار هستند، آنگونه که پیامبر عظیم الشأن اسلام در بیان جایگاه این خانه الهی از قول خداوند باری تعالی می‌فرماید: «مساجد خانه‌های من در

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مساجد در اسلام از جایگاه والا و ویژه‌ای برخوردار هستند، آنگونه که پیامبر عظیم الشأن اسلام در بیان جایگاه این خانه الهی از قول خداوند باری تعالی می‌فرماید: «مساجد خانه‌های من در زمین هستند، همانگونه که ستارگان برای اهل زمین می‌درخشند، مساجد نیز برای اهل آسمان نورافشانی می‌کنند.»

مسجد در اسلام به عنوان محل عبادت پروردگار و مأمنی برای نزدیکی به خداوند و راز و نیاز و انجام اصول دینی و مذهبی جایگاه ارزنده‌ای دارد. علاوه بر این، همواره از مساجد به عنوان پایگاهی برای تقویت هویت‌ معنوی و دینی، محلی برای مشارکت اجتماعی و انجام فعالیت‌های خیرخواهانه نیز نام برده می‌شود.

آنچه که در بیان کارکردهای مسجد می‌توان به طور خلاصه مطرح کرد، ظرفیت و قابلیت آن در راستای انجام فعالیت‌هایی با پیش زمینه معنوی و دینی در جهت ارتقا سطح اجتماعی و فرهنگی مردم است. اهدافی که جایگاه مساجد را در نظام جمهوری اسلامی نیز روشن ساخته و از این خانه الهی کانون وحدت‌، همدلی، نیکوکاری و اتحاد امت اسلامی ساخته است.

برای دور نشدن مساجد از چنین کارکردهای مهمی که می‌تواند به حفظ هویت دینی و معنوی در جامعه اسلامی بینجامد باید تلاش کرد. صیانت از جایگاه رفیع مسجد و حفظ این پایگاه به عنوان کانون وحدت دینی در نظام اسلامی وظیفه همگانی است اما در این راستا مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان دست به اجرای طرحی زده است تا با تکیه بر آن جایگاه و کارکرد اصلی مساجد بیش از پیش مورد توجه واقع شود. طرح قرارگاه مهر و امید در استان اصفهان با همین هدف در حال اجرا است.

جواد استکی رئیس مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان درباره اجرای این طرح چنین می‌گوید: هدف از این طرح  ایجاد کارگروه‌های مشخص و منسجم برای ارتباط مردم با هم در مساجد محل و رسیدگی به امور همدیگر و ارتباط با مدیران و حمایت‌های دستگاه‌ها است. در نظر داریم در این طرح به واسطه مسجد، فقر، اعتیاد و طلاق را از محل ریشه کن کرده و به واسطه آن رشد موالید، ازدواج و امر به معروف را احیا کنیم.

مساجد، قرارگاه مهر و امید

حجت‌الاسلام حمیدرضا صادق‌زاده جانشین مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان در توضیحات مفصل‌تر درباره اجرای این طرح و اهدافی که مدنظر آن است، می‌گوید: طرح «مساجد قرارگاه مهر و امید» با محوریت مساجد محلات برای نخستین بار در کشور، در استان اصفهان اجرا می‌شود. از دی‌ماه سال گذشته با مشارکت مجمع رهروان امر به‌ معروف و نهی از منکر استان اصفهان، معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان، کمیته امداد و قرارگاه امربه‌معروف و نهی از منکر سپاه صاحب‌الزمان (عج) این طرح شکل‌ گرفته است.

وی ادامه داد: محله بدون فقر، اعتیاد و ‌طلاق، همچنین ترویج ازدواج، رشد موالید و امنیت اجتماعی و اخلاقی از محورهای هدف‌گذاری شده برای اجرای این طرح به شمار می‌روند. روند برنامه‌ریزی برای اجرای طرح در مساجد، با همکاری امور مساجد و محوریت امام جماعت هر مسجد صورت می‌گیرد.

آن طور که مسئولان مجمع رهروان امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان می‌گویند قرار است طرح مساجد قرارگاه مهر و امید که برای نخستین بار در کشور در اصفهان اجرا می‌شود الگویی برای سایر شهرهای کشور نیز باشد. طرحی کاربردی که اجرای آن می‌تواند به تحولی مثبت در محلات مختلف شهرها منجر شود.

آنچه که قرار است در این طرح مدنظر قرار گیرد، پیگیری مطالبات مردم در زمینه‌های اجتماعی است. ترغیب به ازدواج و فرزندآوری، راه‌های کاهش طلاق، مبارزه با اعتیاد و سایر آسیب‌های اجتماعی ازجمله این موارد است.

لزوم راه‌اندازی و تقویت هسته‌های هنری و ادبیِ بسیج در مساجدنقش مساجد در مبارزه با تهاجم فرهنگی حیاتی استدوره‌های عاشورایی توسط کانون‌های فرهنگی مساجد اصفهان برگزار می‌شود

فرماندهی انتظامی بازوی اجرای طرح

فرماندهی انتظامی استان اصفهان به عنوان یکی از بازوان اجرای این طرح در کنار مساجد قرار دارد. سردار مهدی معصوم بیگی فرمانده انتظامی استان اصفهان می‌گوید: مساجد بهترین مکان برای حفظ فرهنگ امت اسلامی هستند، زیرا از لحاظ امنیت اخلاقی، اقتصادی، فرهنگی و … ارزش بالایی دارند. برای اقدام برای پیشرفت فرهنگی کشور باید کار را از محلات آغاز کنیم و مهمترین مکان برای ترویج فرهنگ مساجد هستند. کارکردهای مساجد را مردم هنوز به طور کامل نمی‌دانند، اگر مساجد تقویت شوند مطمئناً دین مردم ارتقا می‌یابد.

وی بیان می‌کند: از ویژگی‌های مشترک کلانتری و مسجد می‌توان به کمک برای کنترل و کاهش آسیب‌ها اشاره کرد. کلانتری امنیت مردم را در بخش‌های کوچک تامین می‌کند و مسجد دین مردم را. این دو نهاد را در همه محلات کشور می‌توانید پیدا کنید که اگر نباشند امنیت و دین مردم از بین می‌رود.

بازرس کل استان اصفهان نیز درباره اجرای این طرح می‌گوید: مسجد اگر یک پایگاه مردمی هست باید در تمام زمینه‌ها فعال باشد و همیشه در دسترس مردم. متأسفانه امروز مساجد جایگاه و کارکردهای خود را از دست داده‌اند و این طرح می‌تواند با همت امام جماعت مسجد کارکردهای خود را احیا کند.

مهدی طباطبایی تصریح می‌کند: مسجد مأمن و پناهگاه مردم است و باید پایگاهی باشد که بتواند علاوه بر موضوعات عبادی به موضوعات اجتماعی مردم هم بپردازد و همچنین موضوع خانواده که این روزها مغفول مانده است با برگزاری جلسات و کلاس آموزشی با حضور علماء و کارشناسان دینی به این مسئله مهم هم پرداخته شود.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تسنیم، از صدر اسلام تاکنون مسجد به عنوان محلی برای عبادت مسلمانان کارکرد ویژه خود را حفظ کرده است اما آنچه که در بیان کارکردهای مهم دیگر مسجد ذکر شد و نباید کمرنگ شود پایگاه تمدن سازی اسلامی است. جایگاهی که قدم به قدم و با بررسی وضعیت روز حاکم بر جامعه اسلامی، نیازسنجی شهروندان و تدوین راهکارهایی لازم در راستای حفظ کارکرد مساجد قابل دست‌یابی است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد