کتابچه قرارگاه مساجد مهروامیدآماده شد
اجمالی از کتب مساجدقرارگاه مهروامید هدف :باهدف حمایت ازمسجدواحیاءکارکردهای مسجد مطالبه گری براساس اصل ۸ قانون اساسی مبارزه باآسیب های اجتماعی همراه با گام دوم انقلاب عدالت ومبارزه بافساد مقدمه:ارتباط مسجد با مبارزه با فقر ، اعتیاد ، ترغیب جوانان به ازدواج ، ممانعت از طلاق و ایجاد امنیت اخلاقی در پناه امر به معروف
اجمالی از کتب مساجدقرارگاه مهروامید
هدف :باهدف حمایت ازمسجدواحیاءکارکردهای مسجد
- مطالبه گری براساس اصل ۸ قانون اساسی
- مبارزه باآسیب های اجتماعی
- همراه با گام دوم انقلاب عدالت ومبارزه بافساد
مقدمه:ارتباط مسجد با مبارزه با فقر ، اعتیاد ، ترغیب جوانان به ازدواج ، ممانعت از طلاق و ایجاد امنیت اخلاقی در پناه امر به معروف و نهی از منکر .
قُلْ أَمَرَبِّی بِالْقِسْطِ وَأَقِیمُوا وُجُوهَکُمْ عِنْدَکُلِّ مَسْجِدٍوَادْعُوهُ مُخْلِصِینَ لَهُ الدِّینَ کَمَابَدَأَکُمْ تَعُودُونَ (اعراف: ۲۹)
بگو: «پروردگارم امر به عدالت کرده است و توجّه خویش را در هر مسجد به سوى او کنید! و او را بخوانید، در حالى که دین (خود) را براى او خالص گردانید! (و بدانید) همان گونه که در آغاز شما را آفرید، بازمىگردید!
هر کس که مسجدها خانهاش باشد، خداوند آسایش و آرامش و عبور از صراط را برای او ضمانت میکند. و این گونه است که مؤمن در مسجد، به مانند ماهی در دریا میماند.
واژهی مسجد، جمعاً ۲۸ بار در قرآن کریم ذکر شده که در ۲۲ مورد به صورت مفرد و در ۶ مورد دیگر، به صورت جمع آمده است.
در این آیات، به اهمیت و جایگاه رفیع مسجد در اسلام، پارهای از احکام مسجد و مسجد الحرام و احکام خاص آن، مسجد الاقصی و مسجد اصحاب کهف، اشاراتی شده است. البته، آیههای دیگر نیز در قرآن دربارهی مسجد و اهمیت آن آمده است که هر چند لفظ مسجد در آنها نیامده است، ولی بنابرمفهوم این آیات وگفتهی تمامی مفسران،میتوان درمورد مساجد، این آیات را نیز ذکر کرد
چرامسجد؟؟؟
۱- مسجد، محلی مناسب برای اجتماع همه افراد و خانوادهها از جمله شیعه و سنی است.
۲- مسجد بهترین مکان برای ارتباط خانوادهها در یک محله و منطقه است.حضرت علی علیه السلام می فرماید: همسایه مسجد اگرامکان حضوردرمسجدراداردبایدبرای نمازهای واجب به مسجد بیاید.
با توجه به زندگی ماشینی امروز و آپارتمان نشینی که بین ما معمول است ارتباط بین همسایهها، بسیار کم شده و خانوادهها مثل جزایری جدا از هم بدون اینکه با کسی در ارتباط باشند زندگی میکنند. مسجد بهترین مکان برای ایجاد چنین رابطه و اطلاع خانوادهها از هم میباشد تا از مشکلات هم آگاه شوند و در وقت نیاز به داد هم برسند)).
۳- مسجد ملاک وشاخصی مهم برای ایجاد ارتباط خانوادگی است.امام صادق (علیه السلام)نقل میکنند که به امیرالمؤمنین (علیه السلام)خبر رسید که گروهی از مردم در مسجد برای اقامه نماز حاضرنمیشوند.حضرت درسخنرانی خودفرمودند:کسانی که برای نمازبامادرمسجدحاضر نمیشوندنبایدباما هم غذا شوندوباما مشاورت کنند وازبین مابرای ازدواج، کسی را انتخاب کنند و…
۴- مسجد بهترین مکان برای پر کردن اوقات فراغت اعضای خانواده است. حضرت علی (علیهالسلام) بارها میفرمودند: کسی که زیاد به مسجد بیاید یکی از هشت چیز نصیبش میشود که یکی از آن آنها برادری و دوستی در راه خدا، علمی جدید و حرفی که او را هدایت میکند و مطلبی که او را از هلاکت و نابودی حفظ میکند.
یکی از مشکلات عصر ما، چگونه پر کردن اوقات فراغت مردم خصوصاً نسل جوان است. طبق این روایت، مسجد گزینه بسیار خوبی برای رفع این دغدغه است. بنابراین مساجد باید طوری برنامهریزی کنند که در کنار اقامه نماز جماعت، برنامههای متنوع دیگری در جهت رشد نمازگزاران داشته باشد. آن وقت است که خانوادهها، شور و شوق بیشتری نسبت به حضور درمسجدپیدا میکنند.
۵- پیاده روی خانوادگی به سوی مساجد، حرکتی الهی است. رسول اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند: هر کسی به سمت مسجدی از مساجد خدا حرکت کند، به ازای هر قدمی که بر میدارد تا اینکه به خانهاش برگردد، ده حسنه به حسناتش افزوده میشود و ده تا از کارهای زشتش محو میشود و ده درجه بالا برده میشود. طبق این روایت، حرکت و پیاده رفتن به سوی مسجد، ما را به سمت بهشت میبرد، چون به حسنات و درجات ما میافزاید و ضمناً ما را از جهنم دور میکند، چون سیئات ما را محو و نابود میکند.
۷- آرامش را باذکر خدا وبه دور از مباحث دنیایی در مساجد دنبال کنیم.شاید فردا فرصتی نباشدوبی شک روز قیامت از ما درخصوص مسجد محله ویا محل کسبمان سوال می کنند
۸-امروزه که عادات متفاوت که شاید بعضی از آنان درحد اعتیاد درجامعه پدید آمده مثل استفاده از اینترنت وشبکه های اجتماعی ویا سیگار کشیدن وتماشای زیادتلویزیون به نظر می رسد بهترین جا برای تقویت اراده وانس با خالق ودوری از این وسائل مسجد است .
۹-از همه مهمتر در قرآن به همه مؤمنین خطاب شده که شما وظیفه دارید خود و خانوادهتان را از آتش جهنم حفظ کنید؛ «یا ایها الذین آمنوا قوا انفسکم و اهلیکم نارا»
۱۰-مسجد مکانی است که مومنین نه فقط به جهت نماز وعبادت بلکه برای بررسی مشکلات محل وعاری کردن محل از ناهنجاری ها گرد هم می آیند واین مکان گرانقدر کارکردهای مختلفی دارد که باید احیا شود.
۱۱-مزمت بی تفاوتی به همسایه واحوالات آن بسیار شده ورفع گرفتاری محرومین توصیه شده چه مکانی بهتر از مسجد که بهترین افراد درآن جمع شود.بتوان این مشکل را مرتفع نمود پس کارمسجد گره گشایی است.
۱۲-آیارواست درجامعه ای مساجد گوناگون درمحلات وجوددارد وتوصیه های خدا واهلبیت علیهم السلام هم بعنوان یک پایگاه پاکی شده است ماشاهد کناره گری ها از کارکردهای اجتماعی مسجد باشیم وهروز مناره ها ویا کاشی کاری های زیادی و زیورآلات بیشتررا ببینیم وفقرا در کنار مسجدواعتیادوطلاق وناهنجاری های زیادی را شاهد باشیم وحتی به بهانه چندریال پول برای فاتحه دربعضی مساجد شاهد حضور زنان بدپوشش ویا باشگاههای بدنسازی همراه باآهنگ های تند باشیم وگویا درامد هرنوع به مساجد هم سرایت کرده ولی ایا این مسجدی بود که پیامبر صلی الله علیه توصیه می کرد وخدادستور به ساخت آن را می داد؟؟؟از ابتدای اسلام تا کنون مسجد پناهگاه عبادی و همچنین هر گونه حرکت جهادی و فرهنگی و اقتصادی بوده است . ناخودآگاه جمعی که دغدغه ایجاد حکومت اسلامی و به عمل پوشاندن همه ابعاد این حکومت را داشتند در مسجد حضور پیدا می کردند. از محراب تا آخرین نفر همه به محلِ حرب با شیطان چشم دوخته اند و با روزنه هایی که ابلیس به وجود می آورد مبارزه می کنند. اما متاسفانه آرام آرام این کانونِ عظیمِ تاثیرگزار در جامعه اسلامی به صورت ناخودآگاه تبدیل به یک جایگاهی صرفا برای خواندن نمازهای یومیه و متاسفانه بدتر از آن کانونهایی برای ایجاد سر و صدا به عنوان مجالس ختم و فاتحه با آزارهای همسایه گان شده و همچنین با ایجاد فرهنگسراها و مباحث دیگر آرام آرام مساجد از حضور جوانان کم رنگ تر و مسن ها بیشتر شده است که ورود میز و صندلی های بیشتر به مساجد تصدیقی بر گفته این حقیر می باشد. گرچه که از حضور بسیج و یا کانون های فرهنگی و یا هیاتها نباید غافل شد که تا حدودی جلوی این روند را کند کرده اند اما باید با دید جامع به نماز جمعه و مساجد نگاه کرد که نبود این دید یک انزوا برای امام جماعات و حاشیه رفتن برای مسجد را در پسِ خود داشته است. اگر به اول انقلاب نگاه کنیم و یا روزگار اهل بیت علیهم السلام خواهیم فهمید که توقع مسجد در نظام اسلامی برآورده شده است. حقیر در کتابی که حدود ده سال پیش در این خصوص نگاشته و جامعه مسجد محور را الگوی اصلی دیدم به این نکات اشاره کرده ام اما صد حیف که در کشور ما وجودِ نهادها و دستگاه های کمک کننده معضلی است برای به پیش بردن کار و دیگر هیچ که امیدواریم مسجد به جایگاه اصلی خود برگردد و همسایه های مسجد از کنار مسجد بودن افتخار کنند نه اینکه …
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰