تاریخ انتشار : شنبه 16 شهریور 1398 - 4:58
کد خبر : 63321

اقدامات دستگاه‌های متولی در حوزه عفاف و حجاب ظهور و بروز اجتماعی ندارد/ آمران آشنا به احکام باشند

اقدامات دستگاه‌های متولی در حوزه عفاف و حجاب ظهور و بروز اجتماعی ندارد/ آمران آشنا به احکام باشند

حجت‌الاسلام محمد هادی نظیری، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان در گفت‌و‌گو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: وظیفه و مأموریت این مجموعه در حوزه امر به معروف و نهی از منکر، تبیین معرفتی است. مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه رویکرد و سیاست کلان سازمان تبلیغات اسلامی نگاه معرفتی به امر به

اقدامات دستگاه‌های متولی در حوزه عفاف و حجاب ظهور و بروز اجتماعی ندارد/ آمران آشنا به احکام باشندحجت‌الاسلام محمد هادی نظیری، مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان در گفت‌و‌گو با ایکنا از همدان، اظهار کرد: وظیفه و مأموریت این مجموعه در حوزه امر به معروف و نهی از منکر، تبیین معرفتی است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه رویکرد و سیاست کلان سازمان تبلیغات اسلامی نگاه معرفتی به امر به معروف و نهی از منکر است، افزود: شبکه تبلیغی اداره تبلیغات اسلامی، به عنوان تکلیف معرفتی وظیفه تبیین امر به معروف و نهی از منکر در حوزه‌های مختلف برای آحاد مردم را برعهده دارند.

نظیری اضافه کرد: زاویه، رویکرد و مأموریت تخصصی و اصلی تبلیغات اسلامی، مهندسی فرهنگی و اطلاع و شناسایی از اهم آسیب‌های اجتماعی اخلاقی رفتاری و …است.

وی با اشاره به اینکه تشخیص درست یک مسئله می‌تواند در ارائه راه حل آن مسئله نقش بسیار مهم و موثری داشته باشد، گفت: موضوعی همچون عفاف و حجاب و تبعات آن در فضای جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: نحوه برخورد با افراد بی‌حجاب در جامعه، راهکارهای درست در جهت ترویج فرهنگ عفت در میان مردان و حجاب در میان زنان و مسائل دیگر در این حوزه با تشخیص درست مسئله قابل حل است.

نظیری ابراز کرد: در راستای مبارزه با بی‌حجابی و ترویج عفاف و حجاب در استان این مجموعه با همکاری مدرسه علمیه فدک در حال سامان دهی کارگروه تخصصی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر در بخش‌های مختلف است.

تذکر لسانی همراه با گشاده‌رویی باشد

وی بیان کرد: آنچه در این بین مهم است این است که آمران به معروف و ناهیان از منکر و افراد فعال در این حوزه باید به «قواعد، لوازم و ضرورت‌ها و نیاز‌های حوزه امر به معروف و نهی از منکر» آشنا باشند و با «احکام و اخلاق امر به معروف و نهی از منکر» آگاه باشند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه عمده چالش های انسان در حوزه امر به معروف و نهی از منکر از حواشی آن است، گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده اند «وظیفه انسان در امر به معروف و نهی از منکر گفتن و عبور کردن است».

نظیری بیان کرد: اما به صورت متعارف طبق آنچه در شعائر اسلامی و دینی ما عنوان شده تذکر لسانی از سوی انسان باید همراه با رویی گشاده و نگاه مهربانانه باشد.

وی با بیان اینکه نباید نگاه آمر به معروف و نهی از منکر نگاه مجرمانه و از بالا به پایین نسبت به فرد گنهکار باشد، گفت: نگاه آمر به معروف و ناهی از منکر باید نگاهی دلسوزانه و خیرخواهانه باشد که در صورت تحقق این مهم، فرد در آن شرایط ملزم به رعایت آن اصل شده و او را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

این مقام مسئول ابراز کرد: بسیاری از نزاع و هنجار شکنی‌ها در حوزه امر به معروف و نهی از منکر به دلیل عدم آگاهی و آشنایی فعالان این حوزه نسبت به آداب، احکام ، اخلاق و قواعد امر به معروف و نهی از منکر است.

نظیری با بیان اینکه متأسفانه هیچ نقش موثری از سوی دستگاه‌های حکومتی در راستای ترویج عفاف و حجاب در جامعه انجام نمی‌شود، ادامه داد: اقدامات دستگاه‌های متولی در حوزه ترویج عفاف و حجاب و امر به معروف و نهی از منکر در جامعه با وجود مکلف و قانونی بودن آنها در این حوزه، ظهور و بروز اجتماعی ندارد.

کم‌کاری دولت در حوزه عفاف و حجاب

وی با بیان اینکه عدم کنترل فساد در جامعه، نشان از عدم ظهور و بروز اجتماعی اقدامات دستگاه های متولی در حوزه امر به معروف و نهی از منکر است، ابراز کرد: متأسفانه جریان‌های دولت و مجلس‌ ما به عنوان قانون‌گزاران، ناظران و مجری اقدامات این حوزه قابل مشاهده و لمس نیست.

نظیری با اشاره به اینکه دولت و مجلس ما دغدغه زیادی در حوزه عفاف و حجاب در جامعه را ندارند، گفت: اگر دولت و مجلس آنگونه که نسبت به بسیاری مسائل و موضوعات دغدغه‌مند هستند نسبت به عفاف و حجاب نیز دغدغه مند بودند بی‌شک امروز شاهد بی‌حجابی و بی‌عفتی در جامعه نبودیم.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: اگر قانون عفاف و حجاب به دستگاه‌های ابلاغ شده چرا هیچ نهاد دولتی آن را اجرا نمی‌کند و اگر ابلاغ نشده چرا مجلس نسبت به این مهم اقدامی نمی‌کند لذا مجلس و دولت هیج نقش موثری در این راستا انجام نداده و نمی‌دهند.

وی افزود: از طرف دیگر وقتی مردم خود را دغدغه‌مند نسبت به امر مهمی چون حجاب دانسته، وارد کار شده و با تذکر لسانی فرد را از کار نادرست نهی می‌کنند که ممکن است این تذکر منجر به نزاع و درگیری شود در این میان، دولت موظف به حمایت از آمر به معروف است.

نظیری ابراز کرد: عدم حمایت دولت از آمران به معروف و ناهیان از منکر زمینه را برای بیان دیدگاه توده‌های مردم با جملاتی همچون «گفتن تو مشکلی را حل کرد؟ و یا کسی از تو حمایت نمی‌کند چرا خودت را به آب و گل می‌زنی» و سرزنش فرد را مهیا می‌کند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: این برخورد مردم با فرد آمر و عدم حمایت دولت و دستگاه‌های متولی از فعالان در این حوزه، موجب می‌شود تا دیگر افراد در حوزه اخلاق و رفتار اجتماعی حساس و دغدغه‌مند نباشند.

وی اشاره‌ای به حادثه چند روز پیش یک آمر به معروف در همدان داشت و گفت: ما در قوانین خود ملزم به امر به معروف نیستیم و اگر کسی در این حوزه وارد شد قانون و دولت و دستگاه‌های متولی موظف به حمایت از شخص آمر هستند.

نظیری با بیان اینکه تحلیل چنین پدیده و حوادثی از جنبه‌های مختلف قابل تأمل است، ادامه داد: متولیان امر باید هوشمندانه ابعاد مختلف صحنه‌های چنین حوادث و اتفاقاتی را مطالعه کرده، تجزیه و تحلیل کرده و آموزش دهند تا دیگر شاهد تکرار چنین رویدادهای تلخی در جامعه نبود.
انتهای پیام

 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد