تاریخ انتشار : جمعه 15 شهریور 1398 - 9:21
کد خبر : 63237

پلیس بیش از گذشته از آمران به معروف حمایت کند

پلیس بیش از گذشته از آمران به معروف حمایت کند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا؛ علی تقوی، معاون ستاد احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر تهران، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک واجب شرعی است و به هیچ وجه نباید نقش این واجب

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا؛ علی تقوی، معاون ستاد احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر تهران، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، گفت: امر به معروف و نهی از منکر یک واجب شرعی است و به هیچ وجه نباید نقش این واجب الهی در جامعه اسلامی ایران کمرنگ شود. در دعا‌هایی که از حضرات ائمه نقل شده می‌خوانیم که شرط نصرت و استجابت دعا این است که مردم به معروف و نهی از منکر توجه کنند، در غیر این صورت هر مقدار که خوبانتان دعا کنند مستجاب نخواهد شد.   وی ادامه داد: قرآن کریم در آیاتی از سوره حج شرط نصرت الهی را امر به معروف و نهی از منکر می‌داند و مردمی که امر به معروف و نهی از منکر نکنند نصرت نخواهند داشت. اگر شما گناهی می‌بینید و تذکر نمی‌دهید و یا ساکت از مقابل آن گناه رد می‌شوید بدانید که دعا‌های شما هم مستجاب نخواهد شد. کسی که منتظر امام زمان(عج) است باید امر به معروف و نهی از منکر کند.
تقوی در ادامه افزود: حضرت علی(ع) در خطبه ۳۷۴ نهج البلاغه می‌فرمایند: «تمام اعمال خوب و جهاد در راه خدا یک طرف و امر به معروف و نهی از منکر یک طرف»؛ این یعنی اینکه همه اعمال خوب مثل یک قطره آب و امر به معروف و نهی از منکر همچون دریاست. کسانی که به دنبال کسب ثواب و یا اصلاح جامعه هستند، باید امر به معروف و نهی از منکر کنند.
معاون ستاد احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر تهران تصریح کرد: امام حسین(ع) در راه فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر شهید شد تا ما بفهمیم امر به معروف چقدر مهم است؛ لذا باید به این نکته توجه داشت که عقب‌نشینی در این رابطه نداشته باشیم. امام حسین(ع)، ناموس و خانواده‌اش در این راه اسیر می‌شوند، عزیزانش در مقابل چشمانش پر می‌کشند تا مسلمین اهمیت امر به معروف و نهی از منکر را بفهمند؛ پس چرا ما گناه می‌بینیم، اما ساکت عبور می‌کنیم؟ امام راحل عظیم الشأن فرمود: «همه آحاد این مملکت باید عامل به معروف و ناهی از منکر باشند».
تقوی اضافه کرد: رهبر عزیز انقلاب نسبت به این فریضه فرمودند: «امر به معروف و نهی از منکر مثل نماز واجب است». کسی که نهی از منکر نمی‌کند مثل کسی است که نماز نمی‌خواند. البته رهبری فرمودند شاید در این جریان مورد بی احترامی هم قرار بگیرید، اما باید به خاطر خدا، تحمل کنید. امر به معروف و نهی از منکر اذیت و آزار هم دارد. اذیت نشدن و تمسخر نشدن از شرایط وجوب امر به معروف نیست.
وی بیان کرد: بعضی‌ها می‌گویند تکرار امر به معروف و نهی و سخن گفتن از آن در بین مردم باعث می‎شود آن‌ها از دین زده شوند؛ احیای این فریضه حتما اذیت شدن و ناسزا خوردن هم دارد، اما باید برایش استقامت کرد. مراجع معظم تقلید می‌فرمایند اگر شما درست تذکر بدهید و آنگونه که باید برخورد کنید، اشکال ندارد اگر فرد دلخور هم بشود. صد البته که باید با زبان خوش و روی گشوده باشد و همچنین با مراتب و مسائل و اصولش باشد. علت بقای اسلام، احیای این فریضه است.
معاون ستاد احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر تهران با بیان اینکه امروز حل و فصل مسائل نسبت به قبل با کمترین دلخوری انجام می‎شود، افزود: سوزن آمپولی که برای درمان زده می‎شود قطعا کمی هم درد دارد، پس اگر کسی تذکر زیبای شما را بشنود، نباید دلخور شود. نمی‎توان گفت، این واجب را از واجبات حذف کنیم، چون ممکن است به کسی بر بخورد. استاد شهید آیت الله مطهری علت مبقیه اسلام را امر به معروف و نهی از منکر می‌دانست؛ علت بقای اسلام امر به معروف و نهی از منکر است.
وی اظهار کرد: ما امروز گناه می‌بینیم، اما سکوت می‌کنیم، بعد شعار می‌دهیم، سکوت هر مسلمان خیانت است به قرآن. امروز در تهران هر معتاد سالانه صد‌ها نفر را معتاد می‌کند حالا باید پرسید هر نمازخوان و هر فرد محجبه چند نفر را محجبه و نمازخوان می‌کند؛ ما در قانون اساسی‌مان برای احیای این فریضه ماده داریم در حالی که خیلی‌ها به این موضوع و قانون توجه نمی‌کنند. قانون حمایت از آمران به معروف را داریم، اما این قانون را نخوانده‌ایم و وقتی با افراد مخالف احیای امر به معروف مواجه می‌شویم، نمی‌دانیم چه بگوییم؛ این در حالیست که امر به معروف در سایر کشور‌ها حتی اروپایی هم وجود دارد و آنجا با اسم «تذکر دادن» از آن یاد می‌شود و این باعث می‌شود کار حکمرانانش کاهش پیدا کند.
تقوی تصریح کرد: محور مقاومت اولیا در دین امر به معروف و نهی از منکر است. امروز قانون حمایت از آمرین به معروف در ۲۴ ماده تصویب شده است. در این قانون آمده است که هیچکس در هیچ مقامی حق ندارد جلوی آمر به معروف و نهی از منکر را بگیرد. خطر بزرگی که امروز متوجه انقلاب ماست، بی‌تفاوتی عمومی نسبت به این موضوع است.

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا؛ معاون ستاد احیای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر تهران در بخش دیگری از سخنانش گفت: مدینه‌ای که بنیانگذارش پیامبر(ص) بود، کارش به جایی رسید که بهترین آوازخوانان و رقاصان در این شهر ساکن شدند و این از عدم اجرای این فریضه نشأت گرفت. تاریخ نشان داده که مردم شیخ فضل الله نوری را هم در جنگ با منکرات تنها گذاشتند، مسلم بن عقیل را در جنگ تنها گذاشتند؛ امروز ما با ولی فقیه امتحان می‌شویم که اگر این فریضه را احیا کنیم حتما، ولی خود را همراهی کرده‌ایم و اگر این فریضه احیا نشد یعنی، ولی خود را تنها گذاشته‌ایم.
وی ادامه داد: بهترین باقیات و صالحان و بهترین صدقه جاریه همین فریضه امر به معروف است، البته این فریضه سه مرحله دارد؛ اولا اشاره، ثانیا تذکر زبانی و در نهایت مرحله سوم که همان برخورد است. مرحله اول و دوم مثل نماز برهمه واجب است. همه باید با اشاره کردن به گناهکار آن را متوجه عملش کنند و در مراحلی با زبان ایشان را متوجه عملش کنند. تذکر زبانی وظیفه همگانی است، اما مرحله سوم به‌عهده مسئولان حکومت است. دستگیری و درگیری، کار پلیس و قوه قضاییه است و آن‌ها باید در این امر مداخله کنند.
معاون فرهنگی ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان تهران گفت: هر مسئله و ضرر کوچکی نمی‌تواند باعث شود که این فریضه ترک شود یعنی حتما نباید با اولین بی‌مهری عقب‌نشینی کنیم، البته حتما اگر با قول نرم تذکر داده شود اثرگذار خواهد بود. از پلیس تشکر می‌کنیم، اما از این نیروی وظیفه‌شناس می‌خواهیم که بیشتر از گذشته از آمران به معروف حمایت کنند؛ البته رهبر معظم انقلاب بار‌ها تذکر داده‌اند که مبادا از موضوع امر به معروف سوء استفاده شود و برخی تندروی‌ها صورت گیرد، بلکه باید در مسیر درست قدم برداشت.
تقوی به برگزاری دوره آموزش مجازی امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و گفت: امروز شرایطی ایجاد شده که می‌توان با یک گوشی تلفن همراه به این دوره آموزشی متصل شد و به صورت رایگان آموزش دید.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد