نظام پادشاهی مطلقه؛ ریشه اصلی فساد سیستماتیک بنیامیه
آیتالله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره چرایی دچار شدن جامعه اسلامی به انحطاط و فساد در دوران اموی و ضرورت اجتنابناپذیر قیام علیه حکومت یزید از سوی امام حسین(ع) گفت: آنچه که در آن دوران به منزله یک منکر بزرگ اتفاق افتاد و زمینه نهضت حضرت
آیتالله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره چرایی دچار شدن جامعه اسلامی به انحطاط و فساد در دوران اموی و ضرورت اجتنابناپذیر قیام علیه حکومت یزید از سوی امام حسین(ع) گفت: آنچه که در آن دوران به منزله یک منکر بزرگ اتفاق افتاد و زمینه نهضت حضرت سیدالشهدا(ع) را فراهم کرد جابجایی کلان ارزشها بود؛ به گونهای که معروف، منکر و منکر، معروف شد و در صدر معروفها نظام ولایی رسول الله(ص) بود که باید به امام علی(ع) منتقل میشد که این کار انجام نشد.
ریشه فساد سیستماتیک دوران اموی چه بود
وی ادامه داد: متأسفانه نظام ولایی به نظام پادشاهی مطلقه معاویه تبدیل شد و نظام معاویه به مدت ۱۰ سال از طریق تهدید، تطمیع، تزویر و چرخه باطل ثروت و قدرت، ویژهخواری و فساد نخبگان تداوم پیدا کرد و یک نظام و سیستم فاسد شده بود. در واقع ریشه فساد سیستماتیک در دوران بنیامیه نظام پادشاهی مطلقه بود که به نام اسلام بر کرسی رسول الله(ص) نشسته بود و آنها به دنبال نابودی اسلام بودند. به تعبیر قرآن کریم منشأ همه مفاسد و تبعیضها و ظلمها، نظام پادشاهی مطلقه است؛ «إِنَّ الْمُلُوکَ إِذَا دَخَلُوا قَرْیَهً أَفْسَدُوهَا وَجَعَلُوا أَعِزَّهَ أَهْلِهَا أَذِلَّهً وَکَذَٰلِکَ یَفْعَلُونَ» (پادشاهان چون به شهرى درآیند، آن را تباه و عزیزانش را خوار مىگردانند، و این گونه مىکنند.)
آیتالله کعبی با بیان اینکه فساد سیستماتیک در آن دوران با نظام پادشاهی ظالمانه و غصبی معاویه گره خورده بود، گفت: در ادامه حکومت معاویه که بعد به یزید منتقل شده بود که به معنی واقعی کلمه فردی فاسد و منحط بود. در واقع مشکل اساسی و پایهای که باعث انحطاط جامعه اسلامی و از بین رفتن اسلام شده بود تغییر نظام ارزشی با کنار گذاشته شدن نظام ولایی پیامبر(ص) و جانشینان بر حق او و جایگزینی نظام پادشاهی مطلقه بود و در بستر چنین نظامی، ساحتهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دچار فساد سیستماتیک شده بود و لذا امام حسین(ع) برای مبارزه با فساد سیستماتیک قیام کردند تا نظام پادشاهی مطلقه یزید را براندازند.
ریشهکنی نظام نامشروع یزید؛ آرمان اصلی نهضت امام حسین(ع)
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: این قیام دو نتیجه میتوانست داشته باشد؛ تشکیل حکومت اسلامی یا شهادت. اما آرمان اصلی امام حسین(ع) براندازی و ریشهکنی این نظام مطلقه نامشروع و ظالم بود که میخواست به نام اسلام ریشه بدواند و ماندگار شود. به عبارت دیگر امام حسین(ع) با برپایی نهضت به دنبال احیای اسلام ناب و از حاشیه به متن آوردن ارزشهای واقعی بود که در نهایت به شهادت امام حسین(ع) و یارانش منتهی شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز کرد: اما در دوران معاصر، انقلاب اسلامی با الهام از عاشورا باعث براندازی پادشاهی مطلقه و نظام پوسیده ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در ایران و برچیدن فساد سیستماتیک نظام پهلوی برپایی بزرگترین معروف، نظام جمهوری اسلامی، به مثابه یک نظام انقلابی شد.
استحاله و تضعیف وجه انقلابی نظام؛ آفت بیتوجهی به مبارزه با فساد
آیتالله کعبی درباره ضرورت توجه به مسئله امر به معروف و نهی از منکر مسئولان با عبرتگیری از قیام عاشورا برای دچار نشدن نظام به فساد سیستماتیک گفت: جمهوری اسلامی ایران برای اینکه برپایه باورها و ارزشهای اصیل اسلامی تداوم پیدا کند باید با فساد، فقر، تبعیض و بیعدالتی مبارزه کند و نهضت عدالتخواهی به منزله محتوای جمهوری اسلامی در کنار تقویت باورها و ارزشهای اسلامی در جامعه باید حرکت کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان با تأکید بر اینکه فساد مانند موریانه به شکل تدریجی باعث استحاله نظام اسلامی و تضعیف روحیه و وجه انقلابی آن میشود، گفت: لذا مبارزه با فساد و امر به معروف و نهی از منکر مسئولان به مثابه یک جهاد است که از حرکت و نهضت امام حسین(ع) الگو گرفته و باید هم از سوی مردم و هم از سوی مسئولان جدی گرفته شود.
گفتوگو از مهدی مخبری
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰