تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 شهریور 1398 - 4:40
کد خبر : 62454

۱۳ چالش در قوه قضائیه شناسایی شد/ حجم فزاینده پرونده‌ها؛ اولین ابرچالش

۱۳ چالش در قوه قضائیه شناسایی شد/ حجم فزاینده پرونده‌ها؛ اولین ابرچالش

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از لرستان، سیدعلی‌اصغر رفاهی، مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه سه‌شنبه، پنجم شهریور در جلسه هم‌اندیشی فعالان مدنی در حوزه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی استان با تسلیت فرارسیدن ایام محرم، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت فعالان مدنی در راستای

13 چالش در قوه قضائیه شناسایی شد/ حجم فزاینده پرونده‌ها؛ اولین ابرچالشبه گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از لرستان، سیدعلی‌اصغر رفاهی، مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه سه‌شنبه، پنجم شهریور در جلسه هم‌اندیشی فعالان مدنی در حوزه کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی استان با تسلیت فرارسیدن ایام محرم، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت فعالان مدنی در راستای پیشبرد اهداف نظام است.

وی با بیان این‌که روز گذشته کار خوبی در لرستان کلید خورد و ما آرزو داشتیم که برای دختران و پسران در شرف ازدواج برخی آموزش‌ها اجباری شود، گرچه هنوز قانونی در این راستا ندارد اما چند سال است که تلاش می‌شود این امر به یک قانون تبدیل شود، بیان کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه‌ای در این رابطه داشت و در این شورا کارگروه کنترل و کاهش طلاق و یک کمیته علمی نیز در ذیل این کارگروه تشکیل شد.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه با بیان این‌که با نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت بهداشت، سازمان تبلیغات، قوه قضائیه، نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌ها این مهم در کشور عملیاتی خواهد شد، ادامه داد: در این راستا چهار رشته در استان شناسایی ‌شده‌اند تا مربیان این آموزش‌ها را به‌صورت کیفی به زوج‌های در شرف ازدواج ارائه شوند.

۴۷ درصد طلاق‌ها مربوط به پنج سال اول زندگی

رفاهی با بیان این‌که ۴۷ درصد طلاق‌ها در کل کشور مربوط به پنج سال اول زندگی زوجین است، افزود: توجه به تحکیم خانواده باید مورد اهتمام قرار گیرد، علت اول طلاق دخالت اطرافیان است.

وی با اشاره به این‌که خطا و اشتباهات زوجین نباید سریعاً قضایی شوند، گفت: در ایران ۲۰ هزار خانوار داریم و اگر این تعداد خانوار مورد توجه قرار گیرد اجتماع نیز اصلاح می‌شود.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه با بیان این‌که مددکاران، روحانیون، مسئولان و … باید در مسئله طلاق ورود جدی پیدا کنند، تصریح کرد: آسیب‌های خانواده را هنگامی قضایی کنیم که کارشناسان اعلام کنند که ادامه زندگی فایده‌ای ندارد.

رفاهی با بیان این‌که در حوزه آسیب‌های اجتماعی و جرائم مربوط به آن‌ها اگر تک‌محوری کنیم موفق نخواهیم شد، افزود: ما باید منیت را کنار بگذاریم و همگی باهم کار کنیم تا به اهداف موردنظر برسیم.

قوه قضائیه در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی ندارد

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه در ادامه با بیان این‌که با وجود حجت‌الاسلام رئیسی، رئیس قوه قضائیه بارقه امید در بین مردم ایجاد شده است، عنوان کرد: رئیس قوه قضائیه اعلام کردند در مبارزه با فساد هیچ خط قرمزی نداریم.

وی گفت: درمجموع ۱۲۵ برنامه در حوزه‌های مختلف ابلاغ شده که ۲۷ برنامه از آن‌ها در حوزه معاونت پیشگیری است و در سه برنامه ما مسئول هستیم.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه با تأکید بر این‌که آسیب‌شناسی در قوه قضائیه انجام شده است، اظهارکرد: در مجموع ۱۳ چالش قوه قضائیه شناسایی شده و ۶ ابرچالش از دل همه این آسیب‌ها بیرون آمده که اولین ابرچالش ما حجم فزاینده پرونده‌های قضایی است.

رفاهی با بیان این‌که دو کار در حوزه پیشگیری باید مدنظر قرار گیرد، افزود: قضات و کارمندان را باید بیشتر درگیر پیشگیری کنیم که این مهم شروع شده و باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.

وی بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی در حوزه پیشگیری تأکید کرد و گفت: اجرای برنامه‌های محله‌محور با استفاده از ظرفیت نیروهای مردمی در حوزه پیشگیری ضروری است.

رفاهی با بیان این‌که تمرکز بر محله‌محوری و استفاده از نیروهای مردمی در راستای مقابله با آسیب‌ها استفاده شود، قوه قضائیه مرکز مشاوره خانواده را ایجاد می‌کند و باید در بحث خانواده هر مطلبی در این راستا نباید قضایی شود بلکه باید به این مراکز ارجاع داده شود.

وی با بیان این‌که باید قوی‌ترین روانشناس، روان‌پزشک، وکیل حقوقی و مذهبی در این مراکز حضور یابند و مشکلات زوجین را حل‌وفصل کنند، گفت: هر کاری که انجام می‌دهید باید خروجی در راستای کاهش آسیب داشته باشید.

مدیرکل پیشگیری‌های مردمی قوه قضائیه با بیان این‌که پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به‌قدری مهم بوده که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند از مسئولین کار جهادی، انقلابی، فوق‌العاده، تحولی و با استفاده از ظرفیت مردمی در راستای برخورد با آسیب‌های اجتماعی می‌خواهیم.

رفاهی با بیان این‌که منویات رهبری در بحث حل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی باید عملیاتی شود، بیان کرد: اجرای برنامه «سجام» با ۱۰ موضوع دارای اولویت از سوی دستگاه قضایی در نظر گرفته شده و این برنامه بهترین بستر برای نظارت مردمی است.

وی گفت: در هر شهرستان لرستان، یک هسته ده نفره بگماریم که چنان‌چه فسادی در اداره‌ای رخ داده است به ما گزارش دهند و باید ریشه‌ها را بخشکانیم و نگذاریم فساد کنند، البته این مهم با همکاری مردم نیز شدنی است.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد