پرونده «نظارت جمهور» ۵|نظر نماینده/ کاظمی: طرح را ندیدهام ولی مخالفم! /وحدتی: سوتزنها نظارت را تقویت میکنند
– اخبار سیاسی – گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حرکت بهسمت تحقق حداکثری عدالت یکی از شعارها و آرمانهای اصلی انقلاب اسلامی از ابتدا تاکنون بوده و هست که در این راه موضوع مبارزه با فساد یکی از مهمترین پیشنیازها در تأمین عدالت است. پرونده «نظارت جمهور»/ سوتزنها چگونه مبارزه با فساد را متحول میکنند؟پرونده «نظارت
گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حرکت بهسمت تحقق حداکثری عدالت یکی از شعارها و آرمانهای اصلی انقلاب اسلامی از ابتدا تاکنون بوده و هست که در این راه موضوع مبارزه با فساد یکی از مهمترین پیشنیازها در تأمین عدالت است.
پرونده «نظارت جمهور»/ سوتزنها چگونه مبارزه با فساد را متحول میکنند؟پرونده «نظارت جمهور»-3/ سوتزنی ۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومانی در آمریکاپرونده نظارت جمهور- ۴/ سخنگوی قوه قضائیه: افشاگران فساد تشویق میشوند
برخی از صاحبنظران و کارشناسان بر این عقیده هستند که سازوکارهای مبارزه با فساد در کشور، سازوکارهای دقیق و کاملی نیست و نهادسازی لازم برای مبارزه با فساد شکل نگرفته است. اخیراً جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی با عنوان حمایت و صیانت از کاشفان فساد تلاش کردهاند برخی از خلاهای قانونی موجود در این راه را برطرف و چتر حمایتی با قانونگذاری برای افرادی که مفاسد را افشا میکنند ایجاد شود.
خبرگزاری تسنیم ،در پرونده «نظارت جمهور» با همکاری «اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر»، تلاش دارد به بررسی و ارائه یکی از ایدههایی بپردازد که چند صباحی است بهعنوان یکی از ابتکارعملها برای مبارزه با فساد در کشور مطرح شده است. سوتزنها، که سالهاست در غرب بهعنوان یکی از راهکارها ارائه شده، امر مبارزه با فساد را بیش از آنکه به ساختارهای رسمی و دستگاههای بزرگ دولتی منوط کند، به مردم میسپارد، این ایده اجزایی دارد که میتواند هم نسبت به اصل مبارزه با فساد و هم به تعدیل و اصلاح «احساس فساد» در مردم ایران کمک کند.
**مبارزه با فساد در کشور از پیچیدگی خاصی برخوردار است
یحیی کمالیپور نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی درباره طرح حمایت و صیانت از کاشفان فساد، گفت: بنده این طرح را خواندهام و در این طرح ذکر شده افرادی که هرگونه فساد را در کشور مشاهده میکنند به نهادهای مربوطه گزارش دهند و درپی آن گزارش مشمول یکسری تشویقات شوند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه نحوه شکل گیری فساد در کشور از پیچیدگیهای خاصی برخوردار است ممکن است افرادی که این فساد را گزارش میدهند، بعداً با مشکل مواجه شوند که باید با یک قانون متقن از این افراد حمایت شود.
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه بنده از این طرح در مجلس حمایت خواهم کرد، اظهار داشت:البته باید کارکارشناسی بر روی این طرح انجام شود تا قانون خوبی در این زمینه مصوب شود چون تصویب یک قانون بد ممکن است بعدها تبعاتی را به همراه داشته باشد.
**از طرح حمایت از کاشفان فساد حمایت نمیکنم
محمد کاظمی دیگر عضو کمیسیون قضاییوحقوقی مجلس درباره این طرح به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم گفته است که بنده این طرح را ندیدهام و اطلاعی از آن ندارم.
وی درپاسخ به سئوالی درباره اینکه اگر این طرح در دستور کار مجلس قرار گیرد شما از آن حمایت می کنید یا خیر؟ اظهار داشت: خیر بنده از آن حمایت نمیکنم چون در زمینه مبارزه با فساد هم گزارشات مردمی و هم گزارشات مراجع اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی را داریم.
نماینده ملایر در مجلس تصریح کرده است که البته مجلس در اصلاح قانون اصل ۴۹ (اعاده اموال نامشروع مسئولان) این موضوع را پیشبینی کرده است و نیازی به قانونگذاری جدید در این حوزه نیست.
**سوتزنها نظارت عمومی را تقویت میکنند
محمد وحدتی نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره این طرح به خبرنگار پارلمانی تسنیم گفته است بروز و گسترش فساد اداری و اقتصادی از معضلاتی است که میتواند در هر کشوری سرمایه اجتماعی را با چالش مواجه کند.
به گفته او در واقع هدف از طرح مجلس برای حمایت از افشا کننده فساد، نقشآفرینی آحاد جامعه و رسانهها در مقابله با فساد اداری است تا با ارائه راهکارهای تامینی درباره عدم افشای اطلاعاتدهندگان و تشویق آنها به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از موارد فساد گامی عملی و موثر برای همگانی کردن موضوع مبارزه با فساد اقتصادی و اداری برداشته شود.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی همچنین گفته است که از طرف دیگر در صورت اجرایی شدن این قانون فرد متخلف خود را در برابر نظارت موثر همه افراد جامعه میبیند. در سالهای اخیر و با گسترش رسانههای مجازی شاهد هستیم که تخلفات و مفاسد متعددی شناسایی شده و این امر مانع تکرار آنها شده است.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس با بیان اینکه معتقدم این طرح گامی موثر، مهم و بایسته در جهت مبارزه همهجانبه و همگانی با مفاسد اقتصادی است، اظهار داشته است با تسری موضوع مبارزه با فساد به همه افراد جامعه ضمن کارآمدتر کردن مبارزه با فساد موجبات کاهش جدی هزینههای مالی مبارزه با مفاسد اقتصادی را نیز شاهد خواهیم بود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰