دوست دارم ازدواج کنم اما…
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، ازدواج در جامعه کنونی کشور و با توجه به تغییر سبک زندگی مردم رنگ و بوی متفاوتی به خود گرفته و تابوهایی را در جامعه به وجود آورده که تشکیل زندگی را برای جوانان در اولویتهای چندم و یا
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، ازدواج در جامعه کنونی کشور و با توجه به تغییر سبک زندگی مردم رنگ و بوی متفاوتی به خود گرفته و تابوهایی را در جامعه به وجود آورده که تشکیل زندگی را برای جوانان در اولویتهای چندم و یا اصلا غیرمهم جلوه داده است.
آمارهای ارائه شده از ازدواج و طلاق در استان کردستان که جامعه سنتی دارد نگران کننده است؛ این آمارها گویاست که روزانه بیش از هفت طلاق در استان کردستان به ثبت می رسد که قابل تامل است.
جوانان، تا دندان مسلح به پیکار با زندگیشان بروند
اکنون به مناسبت هفته ازدواج پای درد دل و اظهار نظرهای جوانان سنندجی نشستیم تا دلیل مجرد بودنشان را بدانیم؛
پوریا ۲۸ سال دارد و کارشناس ارشد مهندسی مکانیک است، وی منکر ازدواج نیست و تشکیل خانواده را امری توصیه شده از سوی دین اسلام عنوان کرد. وی میگوید ازدواج مقدمات و شرایط خاص خود را میطلبد که در صورت نبود آن، زندگی مشترک به بنبست و سرانجام طلاق می انجامد.
مهمترین دغدغه پوریا داشتن شغلی پایدار برای کسب درآمد است و تا این نیازش مرتفع نشود به دنبال انتخاب فرد مناسب نخواهد رفت. پوریا درآمدی بیشتر از خط فقر را، که با آن بتوان پسانداز کوچکی جمع کرد اولویت اول تشکیل خانواده میداند. وی زیست کردن و زندگی کردن را دو مقوله متفاوت از هم عنوان میکند که ارتباط مستقیم با وضعیت مالی فرد دارد.
پوریا معتقد است، ازدواج باید ماحصل فکر سنجیده باشد زیرا افراد در ابتدای رابطه به اشتباه همه شرایط را بدون تفکر حول آن قضیه و توان مالی و معنوی خود قبول میکنند.
وی وجود اختلاف در ابتدا و در طول زندگی را امری عادی توصیف میکند، زیرا دوقلوها نیز با یکدیگر در برهههایی از زمان اختلاف نظر دارند و این فشار زندگی است که تفاوت در تصمیم گیری و یا بروز رفتارهای جدید در انسان را ثابت میکند.
پوریا به افراد واجد شرایط ازدواج، توصیه کرد حتما جوابی برای سوال پدر زن آیندیشان درخصوص از دست دادن منبع درآمدی فعلیشان بنابه هر دلیل داشته باشند و با شرایط تا دندان مسلح، زندگی مشترک خود را شروع کنند زیرا که زندگی همیشه نقشه دوم، سوم و چهارم را میطلبد.
پوریا معتقد است که ازدواج در سن زیر ۳۰ سال سخت و تا حدودی غیرممکن است زیرا با احتساب دوران دانشگاه، سربازی و مشغول بکار شدن، فرد حداقل سنش به ۳۰ سال رسیده است.
ازدواج در سن ۲۰ سالگی مانع رسیدن به آرزوهایم می شد
رویا ۳۰ ساله و کارشناس اقتصاد است. او می گوید: تاکنون فردی که خصوصیات اخلاقی دلخواه من را داشته باشد را برای ازدواج نیافته ام.
او همچنین اتفاقات ناگواری را که در زندگی دیگران رخ داده عاملی برای به وجود آمدن نوعی بی اعتمادی و بدبینی نسبت به زندگی زناشویی در میان دختران و پسران عنوان میکند و ادامه می دهد: هرچند انتخاب همسر در سن کنونی مقداری برای من سخت شده است اما اگر در سن ۲۰ سالگی هم ازدواج می کردم این مسئله مانعی برای رسیدن به اهداف و آرزوهایم بود و حالا هم پشیمان نیستم که در سن کمتر ازدواج نکرده ام.
فساد اخلاقی در جامعه بدگمانی در جامعه ساختهاست
فرشید ۳١ ساله و کارشناس ارشد مدیریت رسانه است. وی مسئله مالی و مستقل نبودن افرادی که در سن ازدواج هستند را شروع بروز آسیبهای اجتماعی در قبل و بعد از تشکیل خانواده دانست.
فرشید، سختگیریهای رایج همچون رعایت ترتیب سنی برای ازدواج پسران و دختران در خانوادههای سنتی، را عامل دیگر دشواری هرچه بیشتر ازدواج جوانان عنوان کرد. وی دوران گذار از تمدن سنتی و به وجود آمدن آزادیهای اجتماعی بیشتر برای دختران و پسران را دلیلی برای ازدواج نکردن و به نوعی فرار از دردسرهای دوران متاهلی و محدودیتهای آن میداند.
فرشید پایه شکل گیری بیشتر ازدواجها را در دوران دانشگاه ذکر و ازدواج به شرط وجود منبع مالی مناسب و رسیدن به بلوغ فکری در سن حدود ۲١ تا ۲۵ سال را بسیار مناسب مطرح میکند. وی با اشاره به نگاه منفی جوانان به ازدواج و به نوعی بدگمانی به طرف مقابل، وجود فساد اخلاقی در افراد متاهل، مشکل اقتصادی و فقر فرهنگی را سازنده این بد گمانی در جامعه عنوان میکرد.
وی اعتقاد دارد نظر مردانی که به دنبال کیسهای ازدواج با سابقه حضور کمرنگ در جامعه هستند درست نیست و این موضوع خود در آینده به چالشی برای مردان تبدیل خواهد شد.
علاقه به همسر، ایراداتش را کمرنگ تر میکند
نشمین ۳۰ ساله، علاقه و دوست داشتن شوهر آیندهاش را بسیار مهمتر از شرایط مالی وی میداند و این علاقه تا چشمپوشی از یکسری از مشکلات شوهر آیندهاش پیش رفته است. وی خود را بیشتر از خانوادهاش سختگیر میداند و اگر زمان به عقب برگردد، ازدواج در سن ۲۰ تا ۲۵ سالگی را به مجردی در سن ۳۰ سالگی ترجیح میدهد.
شناخت و ارتباط قبل از ازدواج در پایداری زندگی زناشویی نقش بسزایی دارد
عادل،۲۸ ساله از نبود کیس مناسب ازدواج در جامعه اطرافش سخن گفت. وی کسی را مدنظر دارد که از لحاظ سطح اجتماعی، فرهنگی و طرز فکر همانند رفیقهای فابریکش باشد که مدت زیادی است بدون اختلاف جدی با آنها تعامل دارد او رسم و رسومات سنتی درخصوص رابطه بسیار محدود و کوتاه مدت دختر و پسر در دوران پیش از ازدواج را برهانی برای عدم شناخت کافی و در نهایت انتخابی نادرست عنوان کرد.
جدای از نبود کیس مناسب ازدواج، نبود شغل با درآمدی متوسط از دیگر عللی است که وی را از ازدواج تا سن ۲۸ سالگی محروم کرده است. عادل باور دارد باید وقت دوران جوانی را صرف کارهای مهمتر از ازدواج کرد و تشکیل خانواده در سن ۳۰ سالگی بهترین اولویت است.
نگاه بدبینانه عشق را کمرنگ کرده است
کیمیا، ۲۵ ساله، نبود کیس مناسب ازدواج و شاید وجود آزادیهای بیشتر در خانه پدر را دلیلی برای ازدواج نکردن خود عنوان میکند. وی زوجهای اطراف خودش را نمونهای از یک زن و شوهر واقعی نمی داند و به واقع نوعی بدبینی به زندگی متاهلی در گفتارش پیداست.
کیمیا عدم درک متقابل در شروع زندگی مشترک و وعده وعیدهای توخالی دختر و پسر به همدیگر پیش از ازدواج را زمینهساز عدم مسئولیتپذیری در آینده میداند. از نگاه وی عشق را در رابطههای امروزه بیمعنی است و دختر و پسرهایی وجود دارند که تنها جنبه مالی طرف مقابل را در نظر میگیرند که انتظارات از زندگی مشترک را کاملا دگرگون کرده است.
حسینی، مشاور و روانشناس، در رابطه با ازدواج می گوید: ازدواج، سازنده و رشد دهنده است و روح تعاون و احساس مسئولیت را بر می انگیزد و خداوند به اقدام کنندگان به ازدواج، وعده توسعه رزق می دهد .
وی معتقد است: ازدواج، عامل آرامش فکری و روحی جوان و احساس شخصیت و اعتماد به نفس می شود و او را از بی عاری و بیکاری و بی برنامگی و ناامیدی می رهاند و جلوی برخی گناهان را می گیرد و موجب صیانت روحی و اخلاقی جوان می شود.
ازدواج با این همه فواید و آثار مثبت در سال های اخیر در بین جوانان با رغبت کمی روبرو شده است. مهمترین دلایل در بی رغبتی جوانان به امر ازدواج عوامل فردی، خانوادگی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
این مشاور روانشناسی می افزاید: گرایش به جامعهگریزی، تنوعطلبی جوانان، مسئولیتگریزی، ترس از طلاق و شکست در زندگی آینده، ترس از خیانت همسر، رواج مردسالاری و زنسالاری و رقابت بین آنها، مهمترین دلایل اجتماعی هستند که تمایل جوانان را به ازدواج کاهش میدهند .
وی ادامه می دهد: دلایل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و سیاسی در بالا رفتن سن ازدواج جوانان تأثیرگذار است.
حسینی درباره عوامل اقتصادی موثر بر بیمیلی جوانان برای ازدواج می گوید: به مشکلات اقتصادی، مسکن، تهیه وسایل زندگی، مهریه سنگین، بیکاری، رفاه زدگی برخی از جوانان و فقر خانوادگی، از مهمترین دلایل اقتصادی موثر در تأخیر ازدواج جوانان است.
وی فقر مالی خانوادهها را در تأمین امکانات ازدواج فرزندانشان از عوامل موثر در تأخیر ازدواج می داند و هزینههای سنگین عقد و عروسی را در تأخیر ازدواج نیز موثر می داند.
این مشاور روانشناس، معتقد است، ادامه تحصیل به ویژه توسط دختران، مدرن شدن زندگی، الگوپذیری جوانان از غرب و تمایل آنها به زندگی مجردی، تزلزل ارزشهای سنتی و مهاجرت فرهنگی، از مهمترین دلایل فرهنگی برای بالا رفتن سن ازدواج است.
وی می گوید: شکست والدین در زندگی و درگیریهای مداوم آنها موجب عدم تمایل آنها برای ازدواج فرزندانشان میشود . و همچنین گرایش به جامعهگریزی، تنوعطلبی جوانان، مسئولتگریزی، ترس از طلاق و شکست در زندگی آینده، ترس از خیانت همسر، رواج مردسالاری و زنسالاری و رقابت بین آنها، مهمترین دلایل اجتماعی هستند که تمایل جوانان را به ازدواج کاهش میدهند .
حسینی مداخله خانوادهها در زندگی جوانان را یکی دیگر از دلایل بالا رفتن سن ازدواج می داند و یادآوری می کند: اعتیاد برخی از جوانان به مواد مخدر نیز موجب ترس بسیاری از دختران از ازدواج میشود. افسردگی و اضطراب، بیتوجهی به مسایل دینی، ترس از تعهد متقابل را در تأخیر ازدواج نیز موثر است .
وضعیت مالی نامناسب، شکست عشقی، کمبود آزادی های اجتماعی زن و مرد متاهل، جوانان و خانوادههایشان را برای ازدواج محتاط و شاید به نوعی بدبین کرده است. جوانان وضعیت کنونی و زندگی در کنار خانواده خود را به گرفتاری های دوران متاهلی ترجیح داده و تمایلی به ازدواج حتی با وجود گزینههای مناسب هم نشان نمیدهند.
رسیدن به درک متقابل افراد از وضعیت اجتماعی و مالی یکدیگر و قبول شرایط ویژه جامعه میتواند خشت اول زندگی های مشترک نوپا را مستحکم بنا نهد. در این زمینه قطعا راهنماییهای یک نفر مشاور نیز می تواند به زوج های جوان، کمک کند و آنها را از سردرگمی نجات دهد.
عوامل بسیاری در تشکیل یک زندگی مشترک موفق دخیل است که پختگی طرفین را میطلبد، همه پیچیدگی های انتخاب شریک زندگی تنها به نوع تحلیل و نگاه جوانان ما بازمیگردد که می توان این پیچیدگی ها را با نوع نگاه خاص خود سهل و آسان کرد.
گزارش از سعید فریدی خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰