تاریخ انتشار : یکشنبه 13 مرداد 1398 - 5:33
کد خبر : 60616

درک حجاب

درک حجاب

آدم باید دلش پاک باشه! چادری‌ها از همه بدترند! به جای این حرف‌ها بروید جلوی اختلاس‌ها را بگیرید! ممکن است هنگام یادآوری رعایت حجاب با چنین جملاتی مواجه شویم و سؤالاتی همچون آیا دل افراد بدحجاب پاک است؟ آیا بانوان محجبه از همه بدتر هستند؟ و… در ذهن‌مان نقش ببندد که نتوان پاسخ آن را

آدم باید دلش پاک باشه! چادری‌ها از همه بدترند! به جای این حرف‌ها بروید جلوی اختلاس‌ها را بگیرید! ممکن است هنگام یادآوری رعایت حجاب با چنین جملاتی مواجه شویم و سؤالاتی همچون آیا دل افراد بدحجاب پاک است؟ آیا بانوان محجبه از همه بدتر هستند؟ و… در ذهن‌مان نقش ببندد که نتوان پاسخ آن را با بله یا خیر داد اما تعریف هر کدام از این دو حالت ما را به پاسخ مشترکی برساند.
*آدم باید دلش پاک باشه! آیا دل افراد بدحجاب پاک است؟ درصورتی‌که تصور کنیم دل افراد بدحجاب پاک نیست پس او ارزش انسانی خود را درک نکرده، دچار انحراف شده و به ماهیت جامعه اسلامی و انسانی آسیب رسانده است. کسی که دل ناپاک و ظاهر بدحجاب دارد، فهم درستی از شأن و شخصیت زن در خانواده و اجتماع نداشته و با حضور گرگ‌گونه در جامعه، باعث خدشه‌دار شدن حیثیت خانواده‌ها شده است؛ اما درصورتی‌که فرض کنیم افراد بدحجاب دل پاکی دارند نیز انتخاب غلط نوع پوشش، نشان‌دهنده عدم آگاهی و درک درست جایگاه یک بانوی پاک‌سرشت است. پوشش نامناسب باعث رعایت نشدن شأن و شخصیت پاک کسی است که فکر می‌کند دل پاکی دارد. بنابراین، فرد بدحجاب هرچند دلش پاک باشد یا نباشد به واسطه جهالت و ناآگاهی خود گرفتار پوشش نامناسب و ترویج آسیب‌های اجتماعی است. *خود چادری‌ها از همه بدترن! آیا بانوان محجبه از همه بدتر هستند؟ پاسخ این سؤال را نیز نمی‌توان با بله یا خیر داد اما تعریف هر کدام از این دو حالت ما را به پاسخ مشترکی می‌رساند: اگر بدانیم که بانویی محجبه و اخلاق‌گر است اما دیگران از سر لجاجت در وصف او بگویند که او از بقیه بدتر است پس آنها گرفتار گناه افترا، خود برتربینی و لجاجت هستند و با این جمله می‌کوشند فرافکنی کرده و گناهان خود را تبرئه کنند. چنین افرادی برای سرپوش گذاشتن بر گناهشان چاره‌ای نداشتند جز اینکه خود را به نادانی بزنند. و اما در صورت دوم اگر فرض کنیم فردی که در ظاهر حجاب کامل خود را رعایت کرده است، واقعاً دچار مشکلات دیگری است و مشکلات اخلاقی او به حدی عمیق است که گویی اگر یک فرد لاابالی با او مقایسه شود سنگینی گناه فردی که تنها حجاب ظاهری خود را رعایت کرده سنگین‌تر به نظر می‌رسد! در این صورت جمع ضدین پیش می‌آید، چراکه حجاب نشانه دین‌مداری و اخلاق‌گرایی است.
چادر پوشش رسمی هر بانوی نمازگزار و اهل ایمان است و در قرآن آیات متعددی به صراحت بانوان مؤمن را با پوشش کامل و به دور از خودآرایی معرفی می‌کند. نتیجه اینکه حجاب گرفتن کسی که مقید به اخلاق نیست یک حرکت غیر منطقی است، اما غیر منطقی‌تر از او کسی است که این موضوع را برای خود حجت و دلیل می‌کند و بسط به تام می‌دهد و می‌گوید: خود چادری‌ها از همه بدترند! بنابراین، چه یک بانوی محجبه از همه بدتر باشد یا نباشد، کسی که این موضوع را برای خود دلیل می‌کند، فردی غیر منطقی بوده که تنها خود را به نادانی زده است.
*به جای این حرف‌ها جلوی اختلاس‌ها را بگیرید! اصل نهی از منکر به معنی جلوگیری کردن از ترویج زشتی‌ها و گناهان است. هر فرد مسلمانی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کند، یک آرمان و آرزو بیشتر ندارد و آن اینکه زشتی‌ها، بدی‌ها، گناهان و ناهنجاری‌ها ریشه‌کن شوند و جای خودشان را به خوبی‌ها، درستکاری‌ها و ایمان و تقوا بدهند. اگر منظور کسی که می گوید: «به جای این حرفها بروید جلوی اختلاس‌ها را بگیرید» این باشد که در زمینه نهی از دیگر منکرات هم تلاش کنید، پس قصد داشته یادآوری وظیفه کند چون که نهی از منکر شامل نهی از تمامی گناهان و زشتی‌هاست و مطمئناً تمام مؤمنانی که قصد امر به معروف و نهی از منکر دارند مخالف اختلاس‌ها و یا دیگر گناهان هستند.
کسی که قصد دلسوزی برای دین دارد و امر به معروف می‌کند برایش فرقی ندارد که جلوی کدامین گناه را می‌گیرد. او تلاش می‌کند دیگران را به راه راست هدایت کند و از گمراهی در امان نگه دارد. پس در این صورت گفتن این جمله به یک آمر به معروف و ناهی از منکر کاربردی ندارد. اما اگر فرض کنیم منظور کسی که می‌گوید «به جای این حرف‌ها بروید جلوی اختلاس‌ها را بگیرید» این است که مؤمنان باید به بهانه نهی از منکر اختلاس، نهی از منکر بدحجابی را فراموش کنند، باید بدانیم که خداوند برای نهی از منکر هیچ استثنایی قائل نیست و تمامی بدی‌ها و گناهان‌ها باید به‌طور یکسان زشت شمرده شده و تقبیح شوند. بنابراین، یک بار دیگر به این نتیجه می‌‌رسیم که استفاده از چنین جمله‌ای برای جلوگیری از نهی از منکر هیچ کاربردی نمی‌تواند داشته باشد.
یادداشت از حنانه سفرگر
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد