تاریخ انتشار : چهارشنبه 2 مرداد 1398 - 8:45
کد خبر : 59664

ضرورت تصویب "قانون جامع طب سنتی" مستقل از طب مدرن

ضرورت تصویب "قانون جامع طب سنتی" مستقل از طب مدرن

– اخبار اجتماعی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ جمعی از فعلان طب سنتی کشورمان با تنظیم نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن بازخوانی اهمیت و توانمندی‌های گسترده طب سنتی کشورمان در دو حوزه پیشگیری و درمان،

– اخبار اجتماعی –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ جمعی از فعلان طب سنتی کشورمان با تنظیم نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن بازخوانی اهمیت و توانمندی‌های گسترده طب سنتی کشورمان در دو حوزه پیشگیری و درمان، بر لزوم تصویب قانون جامع برای حمایت از طب سنتی و امکان ارائه خدمات طب سنتی به‌صورت منسجم و رسمی و مستقل از طب نوین تاکید کردند.

در ادامه مشرح این نامه آمده است:

"صرف‌نظر از منابع زیر زمینی مثل نفت، گاز، معادنِ سنگها و کانی‌های بسیار باارزشی که خداوند مهربان به ایران زمین عطا کرده است، این کشور دارای منابع علمی و کهن از طب سنتی است؛ طبی که پرچمداران آن  همچون زکریای رازی، ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی و سید اسماعیل جرحانی، قرن هاست که کتب آنها به عنوان الگوی تدریس طب در دانشگاه های علوم پزشکی غرب وشرق عالم مورد توجه، افتخار و مباهات پزشکان و اندیشمندان جهان قرار گرفته است.

چرا که این منابع علمی و طب سنتی با ارزش در ایران، با اضافه شدن منابع وحیانی توسط امامان  معصوم، طبی بسیار معجزه‌آسا و شگفت‌انگیز‌تر ساخته است؛ در این طب سنتی، امامان معصوم با دسترسی به علوم غیبی و ماوراء طبیعه و با آگاهی از رمز و راز گیاهان دارویی، در قالب ثواب، مردم را به استفاده از گیاهان و غذاهای ساده و طبیعی مختلف ترغیب و تشویق کرده‌اند.

بطوریکه وجود چندین هزار سند شیعی اعم از بحار‌الانوار و وسایل الشیعه و…  ضمن آنکه سندی است بر این مدعا، می‌تواند منابع با ارزشی برای تهیه و انتشار دایره‌المعارفی بسیار غنی به نام دانشنامه احادیث پزشکی باشد که با استفاده از این گنج با ارزش می‌توان در درمان بیماری‌های بسیار گسترده امروزی فائق آمد.

بدیهی است با پشتوانه بسیار غنی منبع وحیانی که افتخاری است نصیب یگانه کشور شیعی در کره زمین و با اتکاء به این سرچشمه لایزال الهی که براستی مکاتب جالینوسی، هندی  و چینی از آن بی‌بهره بوده‌اند، می‌توان به نحو احسن از ظرفیت‌ها و توان موجود در طب سنتی ایران در درمان بیماری‌های عصر و نسل جدید بهره گرفت؛ بیماریهایی که حاصل از امتزاج با آلودگی‌های مختلف میکروبی و ویروسی ناشناخته  پدید آمده‌اند و طب مدرن تاکنون در درمان بسیاری از این بیماری‌ها کم‌توان و ناتوان بوده است.

امروزه می‌توان با استفاده از روش‌های علمی و آکادمی و انتشار مقالات مستند  به زبان روز دنیا، استدلال‌های علمی معتبر داشته و جهانیان را در برابر اهمیت این طب الهی به ادب و خضوع واداشت بطوریکه می‌توان با تاسیس پژوهشکده‌ها و آزمایشگاه‌های مجهز، به اثبات و کشف اسرار ناشناخته گیاهان پرداخت و با انجام پژوهش‌های بالینی در بیمارستانهای فوق‌تخصصی کنونی، با روش‌های درمانی کهن ایران اسلامی و استفاده از گیاهان دارویی و داروهای گیاهی آن، بیش از پیش آشنا شد، در حالیکه هم‌اکنون اصلاً شاهد چنین اقداماتی در کشور نیستیم!

به عنوان مثال، شناخت سِرّ خواص معجزه‌آسای دانه حبهالسودا یا همان سیاهدانه است که این گیاه دارویی بسیار معروف در طب سنتی ایران، گیاهی است که خداوند از طریق جبرئیل در مورد آن، در شب معراج به پیامبر بزرگ اسلام امر کرد: "ای محمد به امت‌ات سفارش کن که از خوردن سیاهدانه غفلت نکنند که این دانه به جز مرگ برای هر بیماری درمان  است."

آیا به راستی در مورد این حدیث قدسی که خداوند مهربان با این قاطعیت به آخرین پیامبرش استفاده از این شاهکار خلقت را توسط پیروان تاکید  کرده است، تاکنون در کشورهای اسلامی، تحقیق و تفحصی انجام گرفته است؟! آیا در مورد کشف اسرار این دارو و رمز سلامت و زندگی  حاصل از آن و راز دیرزیستی آن، توسط مسلمانان تحقیقاتی علمی و مطالبی مبتنی بر مشاهدات علمی انجام شده است؟!

آنچه امروزه به روشنی آشکار است، برای نابودی یک ملت و فرهنگ غنی آن، لشکرکشی لازم نیست و فقط کافیست الگوی غذایی آنها را تغییر داد؛ غربی‌ها با مطالعه بر روی ژن و نژاد ایرانی به خوبی دریافته‌اند که رستم و اسفندیار مورد اشاره در شاهنامهِفردوسی،موجودات افسانه‌ای و تخیلات استعاره‌ای ذهن مرحوم فردوسی نبوده‌اند بلکه آنها انسان‌هایی رشید،  قوی‌هیکل، با سینه‌های ستبر و کمر‌های باریک بوده‌‌اند که در جای جای ایران می‌زیسته‌اند.

ایران‌شناسان غربی همچنین دریافتند که غذا و قوت این مردم و این هیکل‌های تنومند و رشید، نان کامل با تخمیر طبیعی به همراه کمی دوغ یا کشک یا ماست و سبزی‌های مختلف و مصرف آبهای طبیعی و چشمه‌سارها بوده است؛ در وعدهناهار غالب مردم ایران، آبگوشت با گوشت گوسفند که طبیعتی گرم داشت به همراه نخود و لوبیا  که عالی‌ترین منبع کلسیم، فسفر و پتاسیم بوده است، به همراه زردچوبه، پیاز و دنبه گوسفندی مصرف می‌کردند همچنین مردم ایران به همراه غذا از داروخانه کاملی به نام "سبزی خوردن"، به جای سالادِ با طبیعت سرد، استفاده می‌کردند.

آنان بعد از غذا با مصرف نوشیدنی سرکه‌شیره و سکنجبین که ترکیب این شربت معجزه‌آسای درمانی، چربی ناشی از گوشت گوسفند را خنثی می‌کرد، به همراه شیره انگور، عالی‌ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن را تامین می‌کردند؛ مردم ایران همچنین سالی یک بار در ایام بهار  و همگام با طبیعت با حجامت به پاکسازی خون می‌پرداختند و بدن خود را از خون غلیظ شده در فصل زمستان که  حاصل از مصرف چربی و قورمه‌های حیوانی بود، سبک کرده و در طی روز با انجام کارهای یدّی و تعریق حاصل از آن، سموم بدن خود را دفع می‌کردند.

 در حالی که امروزه در جامعه ایران به وضوح شاهد مصرف بی‌رویه غذاهای فرنگی و فست فوت‌ها و داورهای شیمایی هستیم همچنین همگی در تمامی ابعاد جامعه مشاهده می‌کنیم که جمله معروف "غذای شما دوای شما و دوای شما غذای شما" از ذهن جامعه پاک ‌شده و با تشویق مردم به الگو‌گیری از غذاهای سرد مزاج غربی بیماری‌های مختلف در جامعه ایران شیوع پیدا کرده است.

مصرف گوشت گاو، کالباس و سوسیس، ماکارانی، سالاد، سس‌های مختلف و کچاب‌های صنعتی و فرآوری شده که به منظور بالا بردن مدت زمان ماندگاری همراه با مواد شیمایی نگهدارنده  هستند همچنین تبلیغ و مصرف نوشابه‌های غربی به همراه شکر صنعتی و طعم‌های مصنوعی و شیمیایی، همه و همه دست به هم داده اند تا نژاد گرم و غیور ایرانی به انسان‌های با طبیعت سرد و بلغمی و سودایی تبدیل شوند؛ نتیجه  این تغییر تغذیه نیز ایجاد بیماری‌های مختلف جسمی، همچون کم‌خونی، ناتوانی جنسی در زن و مرد ایرانی بوده که از  ثمرات‌ آن، افزایش آمارهای بالای طلاق نیز بوده است.

پس می توان گفت" "تو آنی که می‌خوری؛ بگو چه می‌خوری تا بگویم که کیستی!"

هنری کسینجر وزیر خارجه یهودی‌الاصل اسبق آمریکا ۴۵ سال پیش در سخنرانی خویش صریحا اعلام کرد، غذا اسلحه است؛ شاید بسیاری از مردم آن زمان به نیت اصلی سخنان آن صهیونیسم که قصدی جز ویران کردن نسل و نژاد انسان‌ها و ملت‌ها را نداشت توجه نکردند و فقط از بعد سیاسی و ایجاد وابستگی به گندم روس‌ها و تولیدات کشاورزی و گندم آمریکا بود، آن جمله مطرح شد.

از آن زمان تاکنون شرکت‌های صهیونیستی که شبانه‌روز در حال انجام تغییرات ژنتیکی بر روی همه دانه‌ها و سبزیجات و میوه‌ها هستند، لحظه‌ای بی‌کار ننشسته و سموم را از طریق دانه و بذر و غذاهای مصنوعی و فرآوری شده وارد سفره‌های ایرانی کردند؛ به این ترتیب جنگ تمام عیار خویش را بر علیه ملت‌ها، خصوصا جوامع اسلامی آغاز کردند و همواره به پیش می‌برند. ایجاد انواع بیماری‌ها و کشف به ظاهر داروهای شیمایی برای درمان بیماری و نیز ایجاد بیماری‌های جانبی و حاشیه‌ای دیگر بدنبال آن، ره‌آورد‌های شرکت‌های سوداگر مرگ در قالب شرکت‌های غذایی و دارویی است که به‌وفور در عصر جدید، خصوصاً  در کشورهای اسلامی و کشور خویش، شاهد آن هستیم.

جای بسی تأمل است که هر چهار گوشه سرزمین ایران دارای آب و هوا و اقلیم خاص و شگفت‌انگیز است که سبب رشد گیاهان و مواد غذایی منحصر بفرد است؛ به عنوان مثال گندم استان خراسان،  گندمی است که از نظر مواد غذایی و معدنی فوق العاده غنی بوده و با تولید فراوان آن که در هر هکتار ۱۰ تا ۱۱ تن قابلیت برداشت دارد، این گندم که در فرانسه نیز به نام گندم خراسان شهرت  یافته است، متاسفانه در حال حاضر نه تنها نژاد این گندم، بلکه سایر ژنوم های بی نظیر غذایی و گیاهی ایران زمین  با دستانی مرموز و کاملا حساب شده در حال نابودی است…این فاجعه نه تنها در  بذرهای ایرانی اتفاق افتاده است، بلکه هم‌اکنون گوسفند نژاد افشاری، سنگسری، دشت مغانی به‌صورت زنده صادر و در ازایش گوسفند رومانف تلفیق شده با نژاد خوک که هیچگونه طعم و مزه‌ای همچون گوشت گوسفند ایرانی ندارد به اسم  یک نژاد چندقلو زا وارد کشور می‌شود!

غربی‌ها از زمان پادشاهان نالایق قاجار،علی‌رغم وجود دارالفنون و تربیت شاگردان طب ایرانی، خیلی نرم و آرام به مخالفت با طب سنتی پرداختند، به نحوی که با اعمال نفوذ در مراکز و مؤسسات طبی و بهداشتی آن زمان، بهدلیل بهداشتی نبودن برخی مراکز طب سنتی، اعتقادات مردم را به سخره گرفته و با بزرگ نمایی برخی کاستی‌ها، به مبارزه جدی و سرسختانه با طب سنتی پرداختند.

به این ترتیب به افکار عمومی القاء کردند که این طب پیشینه ی علمی و دانشگاهی نداشته و زایده ی تفکرات عده ای بی سواد،سودجو و خرافه گراست،… و بااین شیوه بیشترین لطمه را به طب سنتی ایران وارد ساختند. با پیروزی انقلاب و گرایش مردم و رشادت عده ای از نخبگان و دلسوزان طب سنتی، مجددا تلاش شده است تا زمینه پیدایش این گنجینه مخفی احیا شود.

اما جای بسی تعجب است که در طی این ۴۰ سال هیچگاه نه در مجلس و نه در دولت، تمایلی برای ظهور توان‌های این طب سنتی و استقلال آن از طب مدرن نبوده است! در حالیکه این حق مردم این زمین است تا خود بتوانند با انتخاب یکی از این دو روش درمانی و یا هر دو روش با هم، راه درمان و بهبودی خویش را، خود انتخاب کنند.

بنابراین تصویب طرح یا لایحه‌ای مستقل برای احیاء و استقلال طب سنتی غنی در ایران  ضرورتی است تا این طب ارزشمند از حضانت و سرپرستی طب مدرنی که خود در درمان بسیاری از بیماری‌ها عاجز بوده و داروها و تجویزات آن عوارض  و هزینه‌های بسیار دارد، آزاد شود.

ضرورت این امر بخصوص در شرایطی که شاهد هستیم در کشورهای هند، پاکستان و چین، با تصویب قوانین مستقل این دو مکتب طبی از هم جدا شده‌اند، اهمیتی دو چندان می‌یابد.

سالهاست دلسوختگان و محققان طب سنتی آرزو داشته‌اند که نمایندگان مجلس در اقدامی خداپسندانه و شجاعانه با تقدیم طرحی جامع و الگوگیری از قوانین سایر کشورهای صاحب تجربه در طب سنتی، این فرصت را به طب سنتی ایران که الحق طبی بسیار غنی‌تر و جامع‌تر از سایر مکاتب طبی دنیا است، داده و زمینه رشد و شکوفایی آن را فراهم سازند.

در این طب به‌صورت خاص و منحصر بفرد، توجه به مزاج و طبایع شده و با توجه به این اصل بسیار مهم، اقدام به تشخیص و درمان بیماری ها  می شود.  به عنوان مثال توجه نژاد و ژن ایرانی با توجه به جغرافیای محیط زندگی (آذربایجان سرد و بلوچستان گرم)، توجه به مزاج فصل بر اساس گرمی، سردی، اعتدال (تابستان گرم و زمستان سرد)، توجه به مزاج سن هر انسان و در هر دوره زندگی (کودکی و جوانی ، بهار و تابستان و پاییز و زمستان، میان سالی و پیری ) و نیز توجه به مزاج غذا ها و نوشیدنی ها بر اساس انتخاب و گزینش سه مزاج فوق.

با تصویب قانون مستقل برای طب سنتی به عنوان یک طب مستقل از طب مدرن، اهداف ذیل قابل دستیابی است:

تربیت حکیم و طبیبان طب سنتی  تأسیس مراکز طب سنتی با حداقل امکانات و هزینه ودر عین رعایت کامل اصول بهداشتی، فارغ از ضوابط دست و پاگیر کنونی و. دعوت به کار فارغ التحصیلان در شاخه طب سنتی در مراکز طب سنتی. اعزام حکمای تراز اول طب سنتی ایران به سایر کشور های دارای سوابق طب سنتی، همچون چین و هند. تهیه داروهای مفرد و مرکب گیاهی در واحدهای کوچک بسته بندی با هزینه های کم و مقرون به صرفه ( در مقابل ساخت کارخانجات بزرگدارویی با صرف هزینه های بسیار زیاد و غیر قابل دسترسی برای علاقه مندان) و صدور مجوز عرضه و فروش آنها در داروخانه های گیاهی و نیز صدور آنها به سایر کشورهای علاقمند.ارزآوری و اشتغال زایی در شاخه طب سنتی با تولید، فروش و صادرات داروهای مربوطه.

همچنین با دستیابی به اهداف فوق که تنها بخشی از اهداف قابل پیش‌بینی از استقلال فعالیت این طب خواهد بود، قادر خواهیم بود:

با تاسیس سلامتکده‌های طب سنتی در جای جای این سرزمین پهناور، به طور رسمی و قانونی، اقدام به درمان بیماران سرخورده از طب مدرن پرداخته و در کنار آن فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی را نیز توسعه دهیم. فرهنگی که در طب آن،  درمان ضعفای جامعه به طور رایگان و بدون اخذ هزینه بوده و در مقابل، اخذ هزینه درمان از اغنیا و توانمندان انجام می شده است.

با تأسیس سلامتکده‌های طب سنتی،  می‌توان  ضمن اصلاح الگوی تغذیه و سبک زندگی سالم برای مردم جامعه، در جهت درمان بیماری‌های لاعلاج در طب مدرن اقدام کرد همچون درمان بیماران منتظر در نوبت پیوند کبد، ریه، سرطان‌ها که با اعلان درمان آن‌ها به مراکز غربی  و گرفتن تاییدیه از آنها، می‌توان تبلیغ جهانی گسترده‌ای برای این طب و فرهنگ غنی داشته و شاهد ورود سیل بی‌شمار بیماران مشابه از دیگر نقاط جهان به ایران بود.

تبعا با ورود بیماران لاعلاج سایر کشورهای جهان به ایران و درمان آنها، کشور ایران به قطب درمان بیماری‌های لاعلاج تبدیل خواهد شد و آن وقت است که متوجه خواهیم شد که کتاب قانون بو علی سینا برای ایران بسیار با ارزش‌تر است از وجود چاه‌های نفتی که …؟! به‌عنوان مثال وقتی عنبر نساء را می‌توان به صورت فرآوری شده و صور دارویی در درمان انواع عفونت‌ها و درمان بیماری میگرن و سر درد که دو سوم مردم جهان دچار آنند با کمترین هزینه تولید و به دنیا عرضه کرد چرا اقتصاد‌مان وابسته به چاه‌های نفتی باشد؟!

بدیهی است تنها با حمایت همه جانبه مجلس و تصویب قانون مستقل طب سنتی و اجازه و فرصت دادن به این گنج ناشناخته، کشتی طوفان‌زده انقلاب می‌تواند از این اقتصاد ورشکسته و به شدت بیمار رهایی یافته و به شعار "اقتصاد مقاومتی" مورد تاکید رهبر معظم انقلاب در عمل و نه در شعار، جامعه عمل  پوشاند. … علاوه بر دهها اهداف و اقدام  متعالی که وصف آن گذشت، تنها می توان با تولید گوشت گوسفند و شتر و پرورش طیور و روغن زیتون به خود کفایی دست یافته و زمینه شکوفایی اقتصادی کشور را فراهم ساخت.

از دیدگاه متخصصین و دلسوخته‌گان طب سنتی ایران، این کشور تنها راه نجاتش احیاء طب سنتی است؛ ما می‌توانیم ضمن معرفی منابع طب سنتی و طب شیعی، با معرفی علمی و دانشگاهی احادیث گرانقدر ائمه معصومین علیه السلام، درمان بیماری‌هایی که طب مدرن از درمان آنها عاجز است را به جهانیان عرضه کنیم.

در این صورت به فرموده امام علی (ع)؛ "حکمت سخنان ما را به مردم اعلام کنید آنها خود طرفدار ما خواهند شد." در این صورت شاهد آن خواهیم بود که در این قرن، جهان به سمت تشییع اقبال خواهند کرد و در مقابل اسلام داعشی و طالبانی، شیعه طلوعی دوباره خواهد داشت و مورد استقبال جهانیان قرار خواهد گرفت.

در پایان لازم است یادآور شد که وسایل ارتباط جمعی به خصوص صدا و سیما و سایر رسانه‌ها در انتشار اخبار واقعی در معرفی امکانات طب سنتی ایرانی و ایجاد مناظره‌های بی‌طرفانه و بدون حب و بغض‌های صنفی و سیاسی‌، نقشی اساسی در حمایت از این مهم و بیداری مردم و ایجاد فرهنگ صحیح غذایی و آشنایی با این طب خواهد داشت که امید است مورد تأکید و توجه مجلس محترم قرار گیرد.

"احیای علمی طب سنتی" افزایش اعتماد به نفس ملی را به‌دنبال داردظرفیت پذیرش "دانشکده‌های طب سنتی" پاسخگوی نیاز جامعه نیستناتوانی دانشکده‌های طب سنتی در ارتقای جایگاه طب سنتینتیجه توسعه "طب سنتی" صرفه‌جویی در منابع نظام سلامت استنمکی: وزارت بهداشت نباید بنگاه‌داری کند/طب سنتی را ساماندهی می‌کنیمتوجه ویژه رهبر معظم انقلاب به یک منبع مهم طب سنتی + فیلم

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد