صداوسیما چقدر در اشاعه حجاب موفق بوده؟/ شوراهایی که کارایی لازم را ندارند
علی دارابی، معاون امور استانهای صداوسیما در گفتوگو با ایکنا به شاخصههای پرداختن به خانواده در برنامههای نمایشی سیما پرداخت و اظهار کرد: بخشهای مختلف سازمان صدا و سیما جزایر جدا از هم نیستند. برای همین بهصورت منسجم تمام بخشها در پرداختن به خانواده یک منظومه فکری و یک گفتمان مشخص را دنبال میکند تا
علی دارابی، معاون امور استانهای صداوسیما در گفتوگو با ایکنا به شاخصههای پرداختن به خانواده در برنامههای نمایشی سیما پرداخت و اظهار کرد: بخشهای مختلف سازمان صدا و سیما جزایر جدا از هم نیستند. برای همین بهصورت منسجم تمام بخشها در پرداختن به خانواده یک منظومه فکری و یک گفتمان مشخص را دنبال میکند تا بتواند مروج سبک زندگی موردنظر باشد. در این راستا تکریم والدین و فرزندآوری از مهمترین موضوعات مدنظر است.
وی افزود: در برنامه سیما به روی این نکته تأکید شده تا از نشان دادن خانوادههای کمجمعیت پرهیز شود، زیرا ازدیاد جمعیت جز سیاستهای کلان کشور است. نکته دیگر به تشخص و منزلت زن و مادران در جامعه ایرانی مربوط میشود، هرچند در این میان ممکن است کارهایی وجود داشته باشند که به شکل خوبی به این موضوع نمیپردازند. دوری از تجملگرایی یکی دیگر از موضوعات مورد توجه سیماست، مگر اینکه در قصه نیاز باشد تا این شکل از زندگی مورد مذمت قرار گیرد.
این فیلمساز در پاسخ به این سؤال که آیا پرهیز از تجملگرایی همان رویکرد شعاری دهه شصت است که در آن تمام پولدارها بد بودند، بهنحویکه هر آدم خبیثی باید با کروات ترسیم میشد؟ توضیح داد: چنین رویکردی موردنظر نیست، اما فاصله طبقاتی زیاد شده است. در ضمن آدمهای فقیر هم در کشورمان کم نیستند، پس لازم است در جامعه تعاون و همبستگی رواج داده شود. برای رسیدن به این خواسته هم الزاماً نیازی نیست تا کلیشههای رایج مدنظر قرار گیرد، بلکه میشود با برداشتهای جدید هم به خواست مطلوب دست یافت.
دارابی تأکید کرد: جامعه فعلی متکثر، متنوع و گونه گونه است، برای همین باید بتوانیم تمامی این بخشها را نشان دهیم. برای مثال به بحث حجاب و عفاف اشاره میکنم. چادر بهعنوان حجاب برتر در کشور ما شناختهشده، اما اینکه بخواهیم در تمام برنامهها همه زنان را با چادر نشان دهیم، امری نیست که مدنظر مدیران سیما باشد، برای همین بسیاری از مواقع شاهدیم خیلی از خانمها پوشیده هستند، اما چادر بر سر ندارند. پس ضروری است این شکل از حجاب (پوشیدگی کامل) رواج داده شود، حال اگر این تبلیغ بتواند چادر را در برگیرد بهتر است، اما اشکال مناسب دیگر هم مغفول نیستند.
وی در جواب به این پرسش که پس از چهار دهه که صدا و سیما شکل خاصی از حجاب (چادر) را مدنظر قرار داده، آیا بازخورد مناسبی در خصوص فرهنگسازی این موضوع دریافت و موفقیتی حاصل شده است؟ گفت: اینکه فکر کنیم ترویج فرهنگ حجاب و چادر فقط بر عهده صدا و سیماست اشتباه محض است، چون در بحث جامعهپذیری، اجتماعی شدن و اینکه رفتارها تبدیل به فرهنگ شود باید خانواده، مدارس، دانشگاهها و رسانه دستبهدست هم دهند تا فرهنگ دلخواه تبلیغ شود. شکافهای موجود و ناکارآمد کردن فعالیتها
دارابی تأکید کرد: اینکه رسانه کاری را انجام بدهد که ما به ازای آن در جامعه دیده نمیشود نشانگر شکافهایی است که وجود دارد، چون وقتی رسانه رفتاری را تبلیغ میکند، اما آن رفتار در خانواده یا محیط آموزشی مدنظر قرار نمیگیرد، گرفتاریهایی است که ما با آن روبهرو هستیم. برای همین در شورای عالی آموزشوپرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی انتظار میرود همگراییها برای تبلیغ فرهنگ حجاب صورت گیرد، ولیکن از نظر من شوراهایی که از آنها نام بردم کارایی لازم را نداشتهاند.
این مدیر رسانه ملی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: مطلب بعد که میخواهم به آن اشاره کنم، زمانی است که خانوادهها برای بچههای خود میگذارند؟ متأسفانه عادت کردهایم وظیفه خود را به دیگران بسپاریم. یعنی خانواده منتظر اجتماع است و اجتماع هم به امید رسانه، در صورتیکه اگر هر بخش در جای خود وظیفهاش را بهدرستی انجام دهد مطمئن باشید ارزشها و هنجارها رواج پیدا میکند، والا اگر بخواهیم خوانشهای متفاوت از مسائل فرهنگی از جمله حجاب را داشته باشیم گرفتار آشفتگی فرهنگی خواهیم بود که هماکنون اسیر آن هستیم.
دارابی در پایان تأکید کرد: تلاش صداوسیما در تمامی بخشهایش به روی این امر استوار است که با تکیهبر مقتضیات زمان حرکت کند. امیر المومنین فرمودهاند؛ اگر جامعهای شرایط روزگار خودش را درک نکند به هلاکت خواهد افتاد. برای همین باید دقت کنیم فرزندانی که در جامعه داریم برای امروز و فردا کشور تربیت کنیم، البته این به معنای نادیده گرفتن ارزشهای نسل گذشته نیست، چون آنچه مورد احترام نسل گذشته است به قوت خود باقی است، اما مهم این است نیاز امروز برای نسل جوان بهدرستی مورد توجه قرار گیرد. رسیدن به خواسته هم از طریق دستور و بخشنامه قابلدستیابی نیست. گفتوگو از داود کنشلو انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰