فقر و بیکاری هیچ تأثیری در خودکشیهای کهگیلویه و بویراحمد ندارد
– اخبار استانها – بله گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، نشست آسیبهای اجتماعی طلاق و راهکارهای جلوگیری از رشد طلاق در خانوادههای کهگیلویه و بویراحمدی به همت قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن فارابی شهر یاسوج برگزار شد. این نشست با حضور خانم عظیم زاده اردبیلی مدرس و دانشیار
بله گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، نشست آسیبهای اجتماعی طلاق و راهکارهای جلوگیری از رشد طلاق در خانوادههای کهگیلویه و بویراحمدی به همت قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد در سالن فارابی شهر یاسوج برگزار شد.
این نشست با حضور خانم عظیم زاده اردبیلی مدرس و دانشیار دانشگاه امام صادق (ع)، مهدوی مسئول بسیج دانشجویی استان، نظری معاون سیاسی امنیتی استاندار، مدیرکل آموزشوپرورش، مدیرکل امور بانوان استانداری، فرستادههای ویژه از دادگستری، صداوسیما، نیروی انتظامی ،دانشگاه علوم پزشکی، اداره ارشاد و دانشجویان برگزار شد.
مسئول بسیج دانشجویی استان در ابتدای جلسه با تشکر از هسته علمی بسیج دانشجویی دانشگاه یاسوج و مسئولان شرکتکننده گفت: آسیبهای اجتماعی یک مسئله جدی است و همانند یک مرگ خاموش دارد ارکان جامعه و نظام خانواده را تضعیف میکند.
مهدوی افزود: حل مشکلات اجتماعی از زاویه ساختارهای تعریفشده در سیستمهای اداری و نهادی خیلی مثمر ثمر نیست، اگر بود با صرف بودجههای کلان حداقل باید از رشد چنین مشکلاتی جلوگیری میشد.
وی خاطرنشان کرد: پدیده طلاق در حوزه آسیبهای اجتماعی، خود منشأ آسیبهای دیگری است و خود آسیبهای دیگری تولید میکند ، اگرچه در ارائه آمارها غیر مستند گویی و اغراق زیاد هست ، اما در استانی همانند کهگیلویه و بویراحمد که ازلحاظ شاخص آمار جمعیتی رتبه ۲۹ را در کشور دارد اما از لحاظ طلاق جزء ۱۰ استان بالای جدول است، آمار نگرانکننده و قابلتأملی است .
مهدوی با اشاره به نحوه برخورد و همکاری برخی ادارات و نهادها با دانشجویان و هستههای تخصصی مطالبه گری دانشجویان بسیجی ادامه داد: وقتی نهاد، سازمان و اداراتی که مسئولیت مستقیم در آسیبهای اجتماعی دارد ،جوانان دانشجوی دغدغهمند را درک نمیکند و جدی نمیگیرد ، طبیعی است که در بحث آسیبهای اجتماعی ناموفق خواهد بود ، چرا که وقتی جوان سالم را شما جدی نمیگیرد ،کاملاً بدیهی است که جوانان دچار شده به آسیبهای اجتماعی را اساساً نمیبینید.
این یک نشست کاملاً کارشناسی و تخصصی است و نمونهای از پیوند دانشجویان با جامعه و انشا الله مقدمه برای پیوند دانشگاه و جامعه باشد.
طرح «بانویار» با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی و ایجاد اشتغال در روستاهای گرگان اجرا میشودیاسوج| افزایش نگران کننده آسیبهای اجتماعی؛ با شعار مشکلات برطرف نمیشودآیتالله جنتی: قشر آسیبپذیر از وجود گرانی و رکود در سختی هستند
۲۷ درصد ازدواجهای زوجهای کارمند به جدایی میکشد
کارشناس مسائل اجتماعی در این نشست درباره طلاق گفت: طلاق همانند ترشح محتویات زخم عمل است اگر بماند بیمار با خطر روبهرو است، لذا دو راه پیشنهاد است یا آنتیبیوتیک دهید تا این عفونت را از بین ببرد و اگر نشد باید با شیلنگی وصل کنند و این عفونت را از بدن بیرون بکشند، طلاق این لوله کشنده است که باید در شرایط حاد از آن استفاده شود، طلاق مانند پیچهایی است که باید آن را بهدرستی ببندیم.
شیرعلی خرامین عنوان کرد: بیش از یک هزار و ۵۰۰ تحقیق انجامشده که تفاوت سن، تفاوت تحصیلات، شناخت ناکافی و کمبود مهارتهای زندگی و مهارتهای ارتباطی، عدم شناخت زندگی و مداخله خانوادهها و اعتیاد مهمترین دلایل طلاق در استان است.
وی بیان کرد: استقلال مالی خانم نیز از دیگر دلایل طلاق در استان بوده و طلاق در کارمندان نسبت به خانهداران بیشتر است چون استقلال مالی دارند در تصمیمگیری برای طلاق آنها را بیشتر ترغیب میکند.
خرامین تأکید کرد: همچنین برخلاف باور عموم و آنچه در رسانهها گفته میشود در این تحقیقات ثابت شد که بیکاری و فقر کمترین تأثیر را در طلاقهای استان ما دارد. لذا اگر در طلاق بسته شود اما مهارتهای زناشویی و ارتباطی را بالا نبریم کار خطرناکی است که میتواند تنش در خانواده و خودکشی را بالا ببرد.
اختصاص ۱۴ میلیارد ریال برای کاهش آسیبهای اجتماعی
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به رشد روزافزون طلاق و اهمیت ویژه توجه به آن گفت: تشکر و قدردانی میکنم از دختران و پسران دانشجو قرارگاه شهید احمدی روشن که به آسیبهای ورود تخصصی داشتند و امیدوارم با جدیت و نیروی جوانی خود در کنار کمک و همیاری نهادها وادارات مربوطه اقدامات مؤثری را برای مقابله با پدیده شوم طلاق بردارند.
سید محمدکاظم نظری بیان کرد: زندگیهای اجباری سبب مشکلات همزمان طلاق و خودکشی میشود که در برخی موارد این دو آسیب رابطهی معناداری باهم دارند. اما امروز متأسفانه رشد افراطی طلاق در استان زنگ خطری است که باید جدی گرفته شود.
وی اظهار داشت: زمانی طلاق منفور بود و امروز کار بهجایی رسیده که عین آب خوردن انجام میشود، زیرا بدون شناخت کافی ازدواج میکنند و سریع دنبال طلاق میروند، به همین دلیل سن جامعه مطلقان ما خیلی بالاست.
نظری ادامه داد: زوجین تا قبل از ازدواج ارتباط خوبی دارند و بعد از ازدواج دچار مشکلات جدی میشوند، بیاحترامیها، عدم تعامل و ارتباط زوجین، عدم برخورداری از مهارتهای زندگی از عوامل اصلی این مشکلات است، در این زمینه کارهای فراوانی انجامگرفته بهطوریکه در سال گذشته یک میلیارد و چهارصدمیلیون تومان از بودجه استانی به بحث طلاق و مشکلات اجتماعی اختصاص داده شد، اما جزیرهای کار کردن باعث میشود اقدام ملموس و پایداری را شاهد نباشیم.
وی تاکید کرد: همهی ما باید تلاش کنیم مهارتهای زندگی را آموزش دهیم اگر نشاط در جامعه ایجاد شود میتواند در کاهش آسیبها نیز مؤثر باشد متأسفانه کارها جزیرهای است، در کارگروه اجتماعی نیز این موضوع مطرح شد، گاهی اغراق در آمار نیز وجود دارد و این آمارها باعث میشود قبح طلاق شکسته شود نشر این آمارها هزینه دارد و باعث مأیوس کردن مردم و رشد این آسیبها دارد.
حجت الاسلام مرتضوی نماینده دادستان در ادامه این نشست ضمن تبریک روز دختر گفت: پیامبر اکرم (ص) فرمودند؛ من برای تکمیل مکارم اخلاق مبعوث شدم و همهی فروعات دینی فدای اخلاق میشود. و همچنین نقل است " کافر خوشاخلاق به بهشت نزدیکتر از مسلمان بداخلاق است.
وی ادامه داد: ۱۱ نفر از ائمه معصوم ما را مسلمانان بداخلاق به شهادت رساندند. اگر اخلاق در جامعه حاکم باشد، این آمارها وجود ندارد و اینهمه مشکل نبود. اخلاق وقتی نباشد هیچی وجود ندارد اخلاق که نباشد قتل، اختلاس، سرقت، خودکشی و طلاق است.
مرتضوی خاطرنشان کرد: شمرِ نماز شب خوان چون یک صفت اخلاقی یعنی "رحم" نداشت آن فاجعه را کربلا به وجود آورد، همه مشکلات جامعه ما ریشه در اخلاق دارد و باید به این مقوله بیشتر پرداخته شود، اخلاق آنقدر مهم است که برای آن جبریل نازل میشود.
وی بیان کرد: اگر درست بررسی کنیم همه مشکلات ریشه در بداخلاقی روایت هست که بداخلاقی گناهی است که بخشیده نمیشود، اگر توانستیم اخلاق اسلامی را در جامعه حاکم کنیم این مسئله طلاق، اعتیاد و خیانت زوجین را نداریم.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: در آموزههای دینی ما درزمینهٔ تحکیم بنیاد خانواده تأکید شده است توصیههایی نیز که عاقلانه انتخاب و آگاهانه زندگی کنیم و گاهی توجهی به این موضوعات نمیشود، ترکشهای طلاق به سمت آموزشوپرورش میآید و بیشتر با بچههای طلاق برخورد داریم.
هادی زارع پور تصریح کرد: استان ما اولین استانی بود که اطلسی بانام اطلس آسیبهای دانشآموزی را طراحی و تدوین کرد و به الگویی در سطح کشور تبدیل شد و الآن در استانهای دیگر نیز این اطلس اجرایی شد. همچنین با بررسیهای که انجام شد نقشه مناطق در معرض آسیب استان را طراحی کردیم سعی کردیم برنامهها و راهکارهایی درزمینهٔ کاهش آسیبهای اجتماعی را اجرا کنیم .
وی گفت: من با پنهانکاری مخالف هستم و باید شفافسازی کنیم در آمارهای آسیبهای اجتماعی تا آمارهای نادرست در فضای مجازی منتشر نشود، مهمترین کاری که در مجموعه آموزشوپرورش داریم انجام میدهیم بحث تابآوری است.یکی از ریشههای آسیبهای اجتماعی عدم تابآوری و و کم تحملی و کم طاقتی زوجین است.
بیکاری و فقر کمترین تأثیر را در خودکشی و طلاق استان دارند
مدیرکل اجتماعی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: خدایی ناکرده در حیطه مسائل اجتماعی نباید سیاسیکار شود و چنین دیدی را نسبت به مسئولان و نهادهای مربوطه داشت.
حجت اسلام میرمحمدی ابراز کرد: در بحث مشکلات اجتماعی و عدم برخورد اصولی و پیشگیری از آن، من روحانی و جامعه روحانیت مقصر است، تا دانشگاه، آموزش و پروش و خانواده اما مقصر اصلی دولتها بودند که متأسفانه برنامه مدون و راهبردی برای مقابله با این آسیبها نداشتند و حتی در برههای آن را رها کردند.
وی افزود: در بحث طلاق خوشبختانه کارهای خوبی در استان صورت گرفت، از سه سال قبل کارگروهی متشکل از کارشناسان حوزههای مختلف تشکیل و اقدام به شناسایی کامل عوامل طلاق در استان کردیم. و به این نتیجه رسیدیم که ۵۰ درصد طلاقها به دلیل اختلاف فرهنگی و عقیدتی زوجین و خانوادههای آنان بود.
میرمحمدی عنوان کرد: عدهای از دوستان برای اینکه نظام مقدس جمهوری را زیر سؤال ببرند، اقدام به نشر اکاذیبی با تیترهای چون بیکاری و فقر عامل اصلی طلاقها است. درحالیکه با توجه به آماری که ما در استان به دست آوریدم کمتر از ۳ درصد طلاقها به دلیل بیکاری و فقر است، اما برعکس بیشترین آمار طلاق در بین کارمندان و مهمترین عامل طلاق در استان ما دخالت والدین است که شامل ۲۷ درصد طلاقهای استان میشود .
عظیم زاده اردبیلی دانشیار دانشگاه امام صادق (ع) گفت: همانطور که عزیزان هم اشاره کردند، مسئله تابآوری مهمترین اصل در زندگی زناشویی وزندگی ساده و سالم است و وجود چنین جلساتی ۱۰۰ درصد باعث میشود که مدیران ارشد استانی بهتر در جریان امور قرار گیرند و با اشترک گذاری اقدامات و اطلاعات هر اداره و نهاد هم از موازی کاری جلوگیری میشود و هم بهراحتی میتوان نقاط ضعف کار را پوشش داد.
وی ادامه داد: و باید از شما مدیرانی عزیزی که دعوت شاگردان خودتان در قرارگاه احمدی روشن را لبیک گفتهاید و در جلساتشان شرکت میکند تقدیر کنم، این خود نشانه دغدغه مندی و اعتماد شما به جوانان است.
عظیم زاده اردبیلی ادامه داد: نگاه آمرانه و حاکمانه جوابگو نیست، نه مردسالاری، نه زنسالاری فمینیستها و نه فرزند سالاری جواب خواهد. بلکه شای سه عمل کردن ، توجههای به نیازهای عاطفی و تعامل و تابآوری باعث زندگی شاد و مستحکم است. باید قبل از اینکه زبان گویا باشیم، گوش شنوا باشیم.
این استاد دانشگاه افزود: ما باید محورهای مختلفی رو حول مهارتهای گفتگوی زوجین و تعامل آنها قبل از ازدواج در جامعه پیاده کنیم، بخشی از این راهکارهای افزایش سطح آگاهی تعامل زوجین را با قوه قضائیه تدوین و به دادگستریهای سراسر کشور ابلاغ کردند تا در همهی استانها اجرا شود.
عظیم زاده اردبیلی خاطرنشان کرد: باید در جامعه ما هوش معنوی و بهزیستی معنوی نهادینه و با حمایت اجتماعی توأم شودریال اگر این سه مؤلفه باهم ترکیب شوند موجب آرامش روان و ترغیب در رفتارهای اخلاقی آدمها میشود.
وی گفت: آیینهای مذهبی در شهادتها و بالاخص اعیاد را در سطح شهرها بهصورت کلان ترویج و نظام سازی کنید، کمک به تشکیل هیئات خانوادگی، خانوادهها را با برنامههای متنوع کنار هم جمع کنید تا استرسها و ناراحتیهای خود را در فضایی خارج از خانه تخلیه کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰