وقوع ۱۱ قتل در نیشابور طی سال ۹۷
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، حجتالاسلام غلامحسین حکمتی پور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل دادگستری عمومی و انقلاب نیشابور گفت: امیدواریم بتوانیم حق شهدای انقلاب ازجمله شهید بهشتی را ادا فرماییم
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، حجتالاسلام غلامحسین حکمتی پور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در محل دادگستری عمومی و انقلاب نیشابور گفت: امیدواریم بتوانیم حق شهدای انقلاب ازجمله شهید بهشتی را ادا فرماییم چون توانستند در برابر همه دسیسهها مقاومت کردند و درنهایت توسط منافقین به شهادت رسیدند.
وی تصریح کرد: این شهدا در برابر خیلی از توطئهها و دسیسهها سینه سپر کردند و از انحراف انقلاب جلوگیری کردند.
رئیس دادگستری شهرستان نیشابور افزود: تریبون نماز جمعه زبان مردم است و در انقلاب، امامجمعههای زیادی را از دست دادیم که توسط منافقین به شهادت رسیدند که جرمشان بیان حرف مردم بود.
حکمتی پور تأکید کرد: از رسانهها میخواهیم اگر برشی از صحبتهای مسئولین قضا را منتقل میکنند انتقالدهنده اصل پیام باشد.
وی افزود: واحد صلح و سازیش در ابتدا بهصورت خیرخواهانه در شورای حل اختلاف ایجاد شد و آن زمان حدود ۱۰ درصد سازش را شاهد بودیم و از سال ۹۵ بر اساس قانون حمایت خانواده بحث صلح و سازش طلاق در مراکز بهزیستی متمرکز شد.
رئیس دادگستری نیشابور ادامه داد: در ۱۳ آبان ۹۵ مرکزی تحت عنوان مرکز مداخله در امور خانواده بهمنظور کاهش طلاق افتتاح شد و پروندههای طلاق را به آنجا میفرستیم و پروندههای سایر دعاوی خانواده به واحد صلح و سازش میرفت و از سال ۹۶ دعاوی تمکین و نفقه نیز به کلینیکهای تحت سرپرستی بهزیستی منتقل شد.
وی خاطرنشان کرد: آمار مرکز صلح و سازش در موضوع طلاق توافقی و طلاقهای یکطرفه از بدو تأسیس در سطح شهرستان در حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد بوده است و عدهای نیز در میانه راه دیگر پیگیری نمیکنند. در مورد سایر دعاوی خانواده شامل نفقه و تمکین بهصورت کلی حدود ۳۵ درصد سازش را شاهد هستیم.
حکمتی پور با اشاره به موضوع ملاقات فرزند طلاق با والدین گفت: مرکز مهر خانواده در مرکز صلح و سازش دادگستری فعال است و خانوادههای طلاق برای دیدار با فرزندانشان بهجای حضور در کلانتریها در این مرکز با همدیگر ملاقات میکنند.
رئیس دادگستری نیشابور تأکید کرد: در ابتدای سال ۹۷ در ۱۵ شعبه دادسرای نیشابور، پنج هزار ۹۸۳ پرونده داشتیم، طی سال ۹۷ نیز ۳۶ هزار و ۴۷۰ پرونده وارد دادسرا شده است که طی همین مدت نیز ۳۶ هزار و ۷۹۲ پرونده را رسیدگی کردهایم و مانده پایان سال ۹۷ پنج هزار و ۶۶۱ بوده است.
وی ادامه داد: در بخش دادگاه شامل حقوقی، خانواده، جزائی و دادگاه انقلاب مانده اول سال ۹۷ سه هزار و ۲۴ مورد بوده است که طی سال ۲۷ هزار و ۵۲۱ فقره پرونده وارد شده است که ۲۷ هزار و ۶۱۲ پرونده خاتمه یافته و در انتهای سال ۹۷ دو هزار و ۹۳۳ پرونده در دادگاهها مانده است.
حکمتی پور خاطرنشان کرد: در سه ماه اول سال ۹۷ در نیشابور و بخش مرکزی سه قتل و در سهماهه اول سال ۹۸ پنج قتل صورت گرفته است و در سال ۹۷ کلاً شاهد ۱۱ قتل بودهایم.
رئیس دادگستری نیشابور ادامه داد: در سال ۹۷ یک قاتل شناسایی نشده است ولی قاتل تمام پروندههای قتل امسال شناسایی و دستگیرشدهاند.
وی خاطرنشان کرد: پرونده جرایم اقتصادی که نیاز به ارسال به استان جهت رسیدگی باشد در شهرستان وجود ندارد همچنین هفته گذشته مزایده صندوق علویه برگزار شد ولی خریدار نداشت و در حال حاضر مدیرعامل این صندوق به دلیل یک پرونده در مشهد و یک پرونده در نیشابور بازداشت است.
حکمتی پور تأکید کرد: در روند رسیدگی به پرونده جایگاه فرد تفاوتی در پیگیری قضایی ایجاد نمیکند، پرونده قتل هیچوقت بهسرعت پیگیری نمیشود مگر در شرایط خاص که اسناد کامل باشد که اندکی سرعت افزایش یابد و درنهایت به علت اینکه امکان اعدام طرف دوم وجود دارد پرونده به علت حساسیت با آرامش رسیدگی میشود.
رئیس دادگستری نیشابور خاطرنشان کرد: از بین ۳۵ قاضی در نیشابور در سنجشهای سال ۹۷ یک قاضی درجه خیلی خوب و ۲۰ نفر درجه خیلی خوب گرفتهاند.
وی افزود: در نیشابور در سال گذشته قاضی تعلیقی و یا اخراجی نداشتهایم و یک مورد در سال ۹۶ بود که رفع ظن شد و در حال حاضر در استان در حال فعالیت است.
حکمتی پور با اشاره به وضعیت دادگاهها در علنی یا غیرعلنی بودن تصریح کرد: اصل بر این است که دادگاههای علنی برگزار شود و اگر قرار است غیرعلنی باشد دادگاه باید قراری برای غیرعلنی صادر شود، ولی این به معنای اطلاعرسانی دادگاه نیست.
وی ادامه داد: اگر دادگاه نظرش به غیرعلنی بودن دادگاه باشد خبرنگاران امکان حضور را ندارد، هرچند شرایط علنی بودن برگزاری دادگاه از نظر فضای فیزیکی را نداریم.
دادستان نیشابور در ادامه با اشاره به حضور کولیها در این شهرستان گفت: دو نوع کولی داریم، عدهای تابعیت ایرانی دارند و از استانهای دیگر وارد میشوند که اینها هم به دو قسمت چادر و منزل نشین تقسیم میشوند. افرادی که خانه دارند باید توسط بهداشت مدیریت شود ولی کسانی که چادر دارند را باید به هدایت به سمت منزل یا کوچ از نیشابور کنیم.
حجتالاسلام غلامرضا اکبری مقدم بیان داشت: افرادی که ایرانی نیستند نیز باید از ایران بروند و دستورات دادهشده است ولی اینکه چه کسی باید این کار را انجام دهد باید از همان سمت پیگیری شود.
وی با اشاره به این مطلب که بهداشت توسط کولیها رعایت نمیشود و مرکز بهداشت باید آنجا بروند تأکید کرد: به بهداشت، آموزشوپرورش، نیروی انتظامی و بخشداری دستورات دادهشده است، حدود سه سال است که گرفتار اینها هستیم و با اعضای شورای تأمین بارها به آنجا رفتهایم ولی الآن چیزی که مهم است در مقام اجرا است، اجرا باید خوب باشد و باید از متصدی اجرا پیگیری کرد.
اکبری مقدم تأکید کرد: پارسال در شهر و بخش مرکزی نیشابور سه پرونده قتل داشتیم و الآن پنج پرونده قتل در شهرستان وجود دارد که قاتلین آنها دستگیرشدهاند.
وی افزود: نزاع فردی و دست جمعی در شهرستان متأسفانه زیاد شده است.
دادستان نیشابور خاطرنشان کرد: حساسیتی که در دادسرا و دادگاه بر روی همه پروندهها وجود دارد در دادگاه عالی نیست.
اکبری مقدم با اشاره به مطرحشدن پرونده یکی از مسئولین اداری شهرستان در مورد توهین به قرآن گفت: نیشابور صلاحیت رسیدگی به این پرونده را نداشته و روسای اداره در مرکز استان پیگیری خواهد شد.
دادستان نیشابور با اشاره به خودروهایی که باعث ایجاد خطر میشوند ادامه داد: توقیف خودروها تا ۶ ماه در قانون آمده است و اگر موارد قانونی دیگری نداشته باشد نهایت همین مدت است.
وی در پایان تصریح کرئ: هیچ پرونده روزه خواری طی امسال در دادگستری ایجاد نشده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰