تاریخ انتشار : سه شنبه 4 تیر 1398 - 5:08
کد خبر : 58129

حجاب را سیاسی نکنیم/ بی‌حجابی مجوزی برای فیلم گرفتن نیست

حجاب را سیاسی نکنیم/ بی‌حجابی مجوزی برای فیلم گرفتن نیست

آیت‌الله ابوالقاسم علیدوست، استاد سطح خارج فقه و اصول حوزه علمیه، در گفت‌وگو با ایکنا گفت: مسئله پوشش و حجاب برای زن و مرد جزء ضروریات دین اسلام است و طوری هم نیست که جزء مسائل اختلافی میان فقها باشد. وی افزود: تمامی مجتهدین اسلامی در بحث لزوم رعایت پوشش شرعی برای زنان و مردان

علیدوستآیت‌الله ابوالقاسم علیدوست، استاد سطح خارج فقه و اصول حوزه علمیه، در گفت‌وگو با ایکنا گفت: مسئله پوشش و حجاب برای زن و مرد جزء ضروریات دین اسلام است و طوری هم نیست که جزء مسائل اختلافی میان فقها باشد.

وی افزود: تمامی مجتهدین اسلامی در بحث لزوم رعایت پوشش شرعی برای زنان و مردان متفق‌‎القول هستند و این موضوع جزء ضروریات دین اسلام و مسئله‌ای غیر اختلافی است گرچه در مورد حدود آن ممکن است اختلاف‌نظر باشد.

حجاب را سیاسی نکنیم

علیدوست با بیان اینکه مسئله پوشش موضوعی سیاسی نیست و نباید آن را از این جنبه بحث کرد، اظهار کرد: حجاب و عفاف از موضوعاتی نیست که موافق و مخالف بخواهند آن را سیاسی جلوه دهند، زیرا مسئله‌ای کاملا دینی است که نباید مشمول لوازم سیاسی شود، اگرچه برخی تلاش دارند آن را سیاسی جلوه دهند.

استاد سطح عالی حوزه علمیه با تاکید بر اینکه حجاب نیز باید مانند سایر واجبات انجام شود و از حرام‌های مرتبط با آن پرهیز شود تصریح کرد: بحث حجاب در ایران علاوه بر جنبه دینی آن موضوعی ملی است و در هیچ مقطعی از تاریخ نبوده است که زنان ایرانی با پوشش نامناسب در اجتماع حاضر شوند؛ پدیده بی‌حجابی سوغات رضاخان از غرب برای ملت ایران بود که در همان زمان هم با واکنش تند زنان و مردان با غیرت ایرانی به جایی نرسید.

دبیر علمی همایش فقه هنر در دو دوره برگزار شده با تأکید بر اینکه حجاب تراث اسلامی و ایرانی است، بیان کرد: تاکید بنده بر رعایت حجاب و عفاف هم در زن و هم در مورد مردان است، زیرا نسبت به مرد هم در اسلام دستوراتی وجود دارد و منحصر به زنان نیست گرچه اهمیت آن در زنان بسیار بیشتر است.

معضلات اجتماعی بی‌حجابی

استاد فقه و اصول حوزه علمیه با بیان اینکه هر حرکتی که بر خلاف حجاب و عفاف صورت بگیرد شکسته شدن حریم الهی و ضد حکم خداوند است، بیان کرد: عدم رعایت حجاب و عفاف در درجه اول رعایت نکردن حکم خداست نه صرفاً یک مرجع تقلید و یا قانون حکومتی و اسلام هم اگر دستوری می‌دهد هدفش تأمین منافع خود مردم و مبتنی بر فطرت آنان است وگرنه دستورات الهی برای خداوند سودی ندارد و عدم رعایت آن هم به خدا ضرری نمی‌زند.

علیدوست با بیان اینکه بسیاری از مشکلات جامعه ما ناشی از عدم رعایت همین مسئله حجاب و عفاف است، اظهار کرد: چقدر از طلاق‌های عاطفی و جدایی‌های واقعی و خیانت‌های خانوادگی ریشه در عدم رعایت عفاف و حجاب دارد و متأسفانه در حال افزایش است بنابراین رعایت دستورات دینی کارکرد اجتماعی آرامش‌بخشی برای خانواده و جامعه دارد.

بی‌حجاب مجوزی برای فیلم گرفتن نیست

این استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه در مورد انتشار فیلم برخی بازیگران سینما و یا افراد غیرمشهور که حجاب ندارند، بیان کرد: اگر غیر صاحب عکس و فیلم، آن را بگیرد و منتشر کند عنوان مجرمانه دارد و تجاوز به حریم دیگران محسوب می‌شود و عدم رعایت حجاب از سوی آن فرد هم مجوزی برای گرفتن فیلم و عکس و نشر آن نیست؛ البته اگر فرد خودش عکس و یا فیلمی را از خودش منتشر کند بدون تردید با قصد خودش را در معرض دید دیگران قرار داده است و حکم فرق می‌کند.

اگر شخص شناخته شده باشد حتی بدون نیت سوء و مفسده هم دیدن آن فیم یا عکس جایز نیست؛ به ویژه اگر فرد مسلمانی است که خودش از اینکه دیگران او را با این وضع ببینند ابا و اکراه دارد.

این استاد فقه و اصول حوزه علمیه با بیان اینکه معمولاً این مسائل خالی از عناوین ثانویه مباحث محرم و نامحرم نیست، تصریح کرد: در مورد دیدن این فیلم‌ها و عکس‌ها هم اغراض مختلف در نگاه کردن وجود دارد که می‌تواند در حرمت آن دخیل باشد و نظر مشهور این است که اگر با قصد لذت باشد حرام است.

علیدوست با بیان اینکه گرفتن عکس نامناسب از خود و دیگران و نشر و دامن زدن به آن نمی‌تواند مجوز شرعی داشته باشد، بیان کرد: یکی از مسائلی که باید مورد توجه همگان به ویژه رسانه‌ها و افراد متدینی که در فضای مجازی کار می‌کنند باشد، این است که اگر این موضوعات باعث ترویج بی‌بندوباری و خدشه‌دار شدن عفت عمومی است نباید به آن دامن زده شود.

دیدن عکس فرد مشهور حتی بدون نیت سوء جایز نیست

علیدوست با بیان اینکه در خصوص یک موارد خاصی که اخیراً رخ داده قضاوت نمی‌کنم و خود آن فرد باید اظهارنظر کند، تصریح کرد: اصل قضیه حجاب، شهر و روستا، ایران و غیر ایران ندارد. بر هر زن و مرد مسلمان مانند واجبات دیگر رعایت آن واجب است و عدم رعایت آن ارتکاب حرام است؛ بنابراین اینکه اتفاقی بیرون از ایران رخ دهد حکم را تغییر نمی‌دهد البته متأسفانه در ایران هم شاهد افزایش خدشه به حجاب هستیم.

وی در پایان با اشاره به نظر فقهی مشهور درباره مشاهده این کلیپ‌ها، بیان کرد: نظر مشهور فقهی این است که اگر عکس و فیلمی به قصد و نیت آلوده دیده شود جایز نیست ولو آن فرد شناخته شده باشد یا نباشد. اگر شخص شناخته شده باشد حتی بدون نیت سوء و مفسده هم دیدن آن فیم یا عکس جایز نیست؛ به ویژه اگر فرد مسلمانی است که خودش از اینکه دیگران او را با این وضع ببینند ابا و اکراه دارد.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد