تاریخ انتشار : یکشنبه 17 اردیبهشت 1396 - 10:27
کد خبر : 5775

از ساده زیستی تا نظارت بر اقتصاد و مجازات کارگزاران فاسد

از ساده زیستی تا نظارت بر اقتصاد و مجازات کارگزاران فاسد

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  یونس یوسفی در آناج نوشت:  مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر جنگ دشمن با جمهوری اسلامی را در عرصه اقتصادی تعریف نموده و در نام گذاری‌های نوروزی بر این امر عنایت داشتند. زمانی که مردم به‌سوی خانه امام علی(ع) هجوم آوردند تا ایشان خلافت

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛  یونس یوسفی در آناج نوشت: 

مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر جنگ دشمن با جمهوری اسلامی را در عرصه اقتصادی تعریف نموده و در نام گذاری‌های نوروزی بر این امر عنایت داشتند.

زمانی که مردم به‌سوی خانه امام علی(ع) هجوم آوردند تا ایشان خلافت اسلامی را بپذیرند، امیرمومنین (ع) در یکی از اولین سخنرانی‌های خود فرمودند: «ای مردم آگاه باشید که وضعیت جامعه شما همانند روز مبعث شده و همان انحرافات و ارزش‌های جاهلی در جامعه حاکم شده است.»

 ایشان در توضیح این انحراف در خطبه ۱۲۹ نهج البلاغه اینگونه می‌فرمایند: «به هرکجا که می‌خواهی چشم بگردان و مردم را بنگر آیا جز فقیری که از فقر خود رنج می‌برد یا ثروتمندی که نعمت خدا را کفران می‌کند یا بخیلی که در ادای حق خدا کفر می‌ورزد تا بر ثروتش بیفزاید یا متمردی که گوشش برای شنیدن حرف حق گران شده است چیز دیگری خواهید دید؟»

این یعنی برخی‌ها که در زمان رسول خدا(ص) از جان و مال خویش می‌گذشته‌اند در مدت زمان چند دهه تا این حد تغییر نموده‌اند، این تغییر باعث شده بود جامعه به دو طبقه ثروتمند و فقیر تقسیم شود و ایشان با دو طبقه مواجه شوند که از یک طرف فقرای زیاد و از سوی دیگر برخی متمولین و ثروتمندان پدید آمده بودند که با ایشان درافتادند.

طلحه و زبیر معلول این شرایط بودند. آنها که هنگام رحلت حضرت رسول اکرم(ص) از یاوران درجه یک امیرالمؤمنین(ع) بودند به معاندان ایشان تبدیل شدند و حاضر شدند با ایشان بجنگند و این باعث شد که امیرالمؤمنین در مقابل این انحرافات قاطعانه برخورد کنند.

ایشان در مواجه با این پدیده ابتدا یک الگوی عملی به مردم ارائه دادند که مثلا در نامه به عثمان بن نعمه می‌نویسند: «ای مردم آگاه باشید که امام شما از غذای دنیا به دو قرص نان و یک ردای ساده اکتفا کرده است». اقدام بعدی ایشان این بود که با کسانی‌که اموال بیت‌المال را اندوخته بودند مقابله کردند؛ مثلا فردای خلافت فرمودند: «اگر کسی با اموال بیت‌المال ازداوج کرده باشد یا کنیزی خریده باشد من به بیت‌المال بر می‌گردانم».

کارسوم امام علی(ع) نظارت بر بازار مسلمانان بود، ایشان به شدت و شخصا بر اقتصاد نظارت می‌کردند. امام باقر(ع) می‌فرمایند: «امیرالمؤمنین(ع) هر روز صبح در کوفه بازار به بازار می‌گشتند و یک تازیانه بر دوش ایشان بود که در برابر اهل هر بازاری ایستاده و می‌فرمودند که ای گروه تاجران از خدا بترسید و بازاریان همه فعالیت‌ها را تعطیل کرده و گوش فرا می‌دادند و ایشان آنان را نصیحت می‌کردند که ربا نخورید، کم فروشی نکنید و … و این نشان از نظارت مستقیم ایشان بود کار دیگری که امیرالمومنین(ع) انجام می‌دادند این بود که کارگزاران شایسته‌ای را انتخاب کرده و اگر کارگزاری دچار خطا می‌شد بلافاصله با وی برخورد کرده و وی را عزل می‌کردند.

 مثلا یکی از کارگزاران در خوزستان دچار فساد شده بود، ایشان به یکی از والیان نوشتند که او را روز جمعه سوار بر الاغ برهنه کن و در کوچه‌ها بگردان و آبرویش را ببر و سپس در نماز جمعه به عنوان یک مفسد اقتصادی معرفی کن.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد