تاریخ انتشار : دوشنبه 6 خرداد 1398 - 8:02
کد خبر : 56822

اهمیت توجه انسان به قرآن و معلم آن در شب قدر

اهمیت توجه انسان به قرآن و معلم آن در شب قدر

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، شامگاه گذشته، پنجم خردادماه، در مراسم شب ۲۱ ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: شناخت لیله القدر اولین نکته و مسئله مهمی است که در این شب

اهمیت توجه انسان به قرآن و معلم آن در شب قدربه گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه، شامگاه گذشته، پنجم خردادماه، در مراسم شب ۲۱ ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوی اظهار کرد: شناخت لیله القدر اولین نکته و مسئله مهمی است که در این شب و زمان مقدس باید به آن توجه کرد، قرآن این شب را شب نزول خود بر قلب نبی اسلام معرفی می‌کند. شب نزول کتاب کامل در قلب انسان کامل برای هدایت انسان حقیقت سعادت انسان در پرتو عنایت الهی است.
وی ادامه داد: شیخ مفید در روایتی از امام جواد(ع) نقل می‌کند که ایشان می‌فرمایند به شب قدر ایمان بیاورید و باور کنید شب قدر را، این تصور که شب قدر مخصوص زمان پیامبر(ص) بود و تمام شد، غلط است. هر سال یک شب قدر دارد و در این شب مقدرات سال و خدمت ولی زمان ارائه می‌شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: امام جواد می‌فرماید: «شیعیان به وسیله سوره قدر با کسانی که ولایت را قبول ندارند محاجه کنند.» چرا که این سوره تنزل ملائکه را یادآور می‌شود که دیروز به سوی پیامبر انجام می‌شد و امروز به سوی حضرت ولیعصر(عج) صورت می‌گیرد، امت پیامبر(ص) در یک صبح یا شبانگاه می‌توانند ره یک عمر را بپیمایند و اولین گام این راه معرفت است.
وی گفت: رمز شناخت شب قدر معرفت به مقام فاطمه اطهر است، مقام ولایت حضرت زهرا(ع) را بشناسیم، بدانیم مقام ایشان ملکوتی و دست نیافتنی است، ما مکلفیم ام‌الائمه(س) را بشناسیم، صاحب شب قدر را بشناسیم و بدانیم که صاحب آن ولی الله اعظم است. اینها مواردی است که در شب قدر باید با آن آشنا شویم.
رئیسی اظهار کرد: در شب نزول قرآن توجه به این کتاب و معلم کتاب لازم است حقیقت این شب حقیقت محمدیه است، حالا باید دانست وظیفه ما در شب قدر چیست؟ اگر قرار بود ما در سرنوشت خود دخیل نباشیم، این گونه دعوت نمی‌شدیم اما حالا که دعوت شدیم به ما گفته شده که شب زنده داری کنید، باید در این دعوت یک نگاه به پیشینه خود داشته باشیم، یک نگاه به آنچه انجام داده‌ایم و اینکه چه کاستی‌ها و خطاهایی در اخلاق و اعمال ما وجود داشته است.
وی ادامه داد: ما در این شب باید بدانیم که بنده هستیم و جایگاه خود را بشناسیم که در نزد ستارالعیوب قرار داریم، جایگاه پروردگار را هم ببینیم که همه چیز نزد اوست و او نسبت به همه ما مهربان است، خدا از رگ گردن به ما نزدیکتر اما غفلت‌ها ما را از او جدا کرده است.

شب قدر؛ شب امید
رئیس قوه قضاییه گفت: لیله القدر شب امید است، جوان ما نباید بگوید مگر ممکن است خدا از من بگذرد در چنین شبی باید با امید نزد خدا بیاییم اما باید نسبت به حق الناس و حق الله خود را صاف کنیم در این شب هیچ کس حق ناامیدی ندارد.
وی ادامه داد: نکته سومی که در شب قدر باید به آن توجه کنیم این است که آخرین سخن امیرمومنان(ع) و وصیت ایشان با ما چیست؟ ایشان می فرماید: «شما را توصیه به تقوا و پروای از خداوند می‌کنم و این یعنی خدا پس و پیش و همراه هر چیزی در نظر باشد. حضرت علی می‌فرماید: «اگر دنیا به شما روی آوردن، شما به دنیا روی نیاورید، سخن حق بگویید و برای پاداش آخرت تلاش کنید، نسبت به ظالمان دشمنی داشته باشید، چنانکه ما با استکبار جهانی دشمن هستیم و با او کنار نمی‌آییم، نسبت به مظلوم‌ها یاور باشید و به اصلاح بین خود بپردازید، چرا که این توصیه پیامبر(ص) است.
رئیسی افزود: با وجود این توصیه پیامبر(ص) و امیرمومنان(ع)، چرا این همه پرونده در دادسراهای ماست؟ چرا می‌خواهیم همه چیز را با دادگاه حل کنیم؟ بسیاری از مشکلات و اختلاف‌های ما با کدخدا منشی قابل حل است، بزرگ ترین ریش سفید در فرهنگ ما وجود دارد.
وی گفت: دیگر وصیت امیرمومنان(ع) و فرزندان خود به ما، توصیه به یتیمان است، چرا ما باید نسبت به دیگران بی توجه باشیم، رمضان ماه دیگرخواهی است. در پایان این ماه، زکات دادن تلنگری است. امیرمؤمنان، حضرت علی علی(ع) نماز، حج و جهاد با مال و نفس و زبان را توصیه دیگری برای ما به یادگار می‌گذارد و آنجایی که لازم باشد باید جهاد متناسب با شرایط بپردازیم.

احساس مسئولیت اجتماعی با امر به معروف
وی اظهار کرد: حضرت علی(ع) بر امر به معروف از منکر تأکید می‌کند، در جامعه لازم است احساس مسئولیت کنیم، اجازه اشاعه فساد و رشوه‌خواری ندهیم چرا که این مفاسد با جامعه ولایی ما نسبتی ندارد، در بازار و اداره باید در مقابل تبعیض احساس مسئولیت کنیم، مردم ما در عرصه‌های اجتماعی خوش درخشیدند، در مقابل فساد هم خوش می‌درخشند.
رئیسی در خصوص متکی در مبارزه جدی با منکر در جامعه عنوان کرد: اگر زشتی‌ها رواج پیدا کند، باید به بررسی وضعیت امر به معروف و نهی از منکر در جامعه پرداخت. گاهی می‌گویند اگر ما به کسی نکته‌ای را بگوییم، او می‌گوید به تو چه ربطی دارد، آیا ما نمی‎خواهیم برای اسلام یک حرف سخت را تحمل کنیم و از آبرو مایه بگذاریم؟ برای پاکی جامعه در مقابل پلشتی‌ها باید ایستادگی کرد، تردید نداریم در این شرایط، موفقیت از آن مردم و مبارزه با فساد است، پشتوانه ما در این راه دل‌های سوخته، قلب‌های شکسته و خون شهدا و قرار واقعی از آن حق است و حتماً دشمنی دشمنان علیه ملت ما ناکام می‌ماند.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد