شفافیت؛ گام اول برای امر به معروف و نهی از منکر/ تشریح موانع نقد مسئولان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا؛ نشست «امر به معروف و نهی از منکر مسئولان» عصر امروز، پنجشنبه ۲ خرداد، با حضور افشین هزاوه، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، و میلاد اصالتی، جانشین سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، در غرفه ستاد امر به
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا؛ نشست «امر به معروف و نهی از منکر مسئولان» عصر امروز، پنجشنبه ۲ خرداد، با حضور افشین هزاوه، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، و میلاد اصالتی، جانشین سابق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، در غرفه ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نمایشگاه بین المللی قران برگزار شد.
هزاوه درباره تغییر رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر به سمت امر به معروف و نهی از منکر مسئولان گفت: این رویکرد نیاز امروز جامعه ماست و باید در میان تمام مردم جاری و ساری شود. چنین رویکردی نه تنها برای جامع جذاب است بلکه مفید و مؤثرتر است و جریان دانشجویی هم از این رویکرد استقبال می کند.
اصالتی در این باره اظهار کرد: رویکرد نظام نسبت به مردم در این ۴۰ سال متفاوت بوده است. از اواسط انقلاب یک رویکرد از بالا به پایین شکل گرفت. الان با وجود اینکه تقریبا ۳ نهاد حاکمیتی برای حل مشکل محرومان وجود دارند اما این مشکلات حل نشده است. در حالی که مردم باید به صحنه بیایند و مسایل را شناسایی کرده و مسئولان سیاستگذاری کنند. البته در ۵، ۶ سال اخیر این جهت گیری تغییر کرده و نمونه آن رونق گرفتن اردوهای جهادی است و این باعث مشارکت مردم در حل مشکل محرومان شده است.
هزاوه درباره مشکلات موجود در مسیر نقد مسئولان گفت: متأسفانه در ساختار حکومتی ما آن چنان که باید و شاید زمینه برای حضور مردم فراهم نیست که این یا ضعف ساختاری و قانونی است یا به مسئولان بر می گردد. یکی از این عوامل برخورد قهری قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه است و این مجموعه ها از موانع مهم طرح مطالبات مردمی از سوی تشکل های دانشجویی بوده است. مهمترین عامل رشد جامعه، آزادی است. در حالی که نشریات دانشجویی و تشکل های دانشجویی در دوره ای رو به تعطیلی رفتند و در دوره دیگری تحت فشار هستند. اما لازمه امر به معروف و نهی از منکر داشتن نهاد است و باید در ساختار این فرصت سازی شکل بگیرد.
اصالتی در این رابطه بیان کرد: بحث مغفول مانده در کشور شفافیت است. گام اول برای امر به معروف و نهی از منکر، شناخت است و شناخت درست در اثر شفافیت حاصل می شود و زمانی که شفافیت نباشد نمی توان به درستی دست به امر به معروف و نهی از منکر زد.
هزاوه درباره مصلحت سنجی های مسئولان به عنوان یکی دیگر از موانع نقد مسئولان گفت: این مسئله به وفور مشاهده می شود و تحت عناوینی مانند برهه حساس یا سوء استفاده دشمن و امثال آن مطرح شده و متأسفانه کار به جایی رسیده که باعث شده اعتماد مردم به نظام تضعیف شود. لذا فارغ از جناح ها امروز نیازمند اصلاحات ساختاری هستیم و باید پاسخگویی و شفافیت از طریق مواد قانونی شکل بگیرد و مسئولان موظف به ارائه گزارش شفاف از عملکرد و پاسخگویی به مردم شوند و از طرفی فضای نقد آزاد انها نیز فراهم شود. متأسفانه پاسخگویی در نظام نهادینه نیست و نمونه آن نبود یک سخنگو در یکسال گذشته در دولت است یا وقتی رئیس قوه قضائیه نشستی با اصحاب رسانه برگزار می کند از آن به عنوان یک اتفاق بی نظیر یاد می شود. لذا باید ساختار شفافیت و پاسخگویی ایجاد شود. از طرفی عدالت در هر جامعه ای محقق نمی شود مگر اینکه یک قوه قضائیه مستقل و مردمی وجود داشته باشد.
اصالتی درباره نیاز امروز جامعه و نسبت تشکل های دانشجویی با نیازهای اصلی جامعه گفت: در هر برهه انقلاب اسلامی یک گفتمان در کشور حاکم بوده در دوره ای گفتمان آزادی و در دوره دیگر گفتمان عدالت. این گفتمان ها ریشه در دغدغه های اصلی مردم داشته است. به اعتقاد من گفتمان امروز حاکم بر کشور گفتمان معیشت و عدالت است و بسیج دانشجویی در طی دو سه سال اخیر کمیته صیانت از حقوق مردم را ایجاد کرده و سعی کرده مطالبات اصلی مردم مانند معیشت و عدالت را پیگیری کند.
هزاوه درباره عدم حضور مسئولان در دانشگاه ها گفت: متأسفانه مسئولان دولتی و حاکمیتی کمتر دعوت دانشجویان را می پذیرند. البته نمایندگان مجلس غالبا به این دعوت پاسخ مثبت می دهند و این ریشه در ضعف ساختاری دارد و به عقیده من قانون باید مسئولان را ملزم به پاسخگویی کند. فرهنگ پاسخگویی باید از دوران مدرسه و از آموزش و پرورش نهادینه شود.
اصالتی درباره اقدامات جریان دانشجویی برای رفع احساس ترس یا بی تفاوتی در جامعه برای امر به معروف و نهی از منکر مسئولان گفت: گام اول این است که انگیزه جنبش دانشجویی برای نقد مسئولان کشته نشود. در مرحله بعد تشکل های دانشجویی باید در خود دانشگاه دانشجویان را نسبت به نقد مسئولان دغدغه مند تر کنند. گام بعدی نهادسازی در دانشگاه در قالب اندیشکده ها و پژوهشکده هاست تا به صورت تخصصی درباره مسائل مبتلابه جامعه از سوی دانشگاه به مسئولان راهکار ارایه شود. اقدام دیگر این است که جریان دانشجویی پژواک صدای مردم شود و مشکلات مردم را در صحنه عملی بیان و پیگیری کند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰