چه ارتباطی بین افسردگی و آبوهوا وجود دارد؟ + پاسخ حکمای طب سنتی
– اخبار اجتماعی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ "افسردگی" تغییر خلق به سمت غم و اندوهگینی است که معضلی رایج و شیوع بالایی دارد و از علل پیشرو در ایجاد ناتوانی در دنیا به شمار میرود به طوری
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ "افسردگی" تغییر خلق به سمت غم و اندوهگینی است که معضلی رایج و شیوع بالایی دارد و از علل پیشرو در ایجاد ناتوانی در دنیا به شمار میرود به طوری که در ۲۰ سال آینده دومین عامل منجر به ناتوانی در جهان خواهد شد.
با وجود درمانهای فعلی، بیش از ۷۵ درصد بیماران، عود افسرگی را تجربه میکنند؛ درمانهای جدید باید نتایج حاد و طولانیمدت را ارتقا بخشیده و دارای کمترین عوارض باشند؛ داروهای ضد افسردگی دارای عوارض گوناگونی از قبیل اقدام به خودکشی، اختلالات جنسی، افزایش وزن و عوارض مربوط به سیستم عصبی مرکزی هستند.
در سال ۱۹۸۴، مؤسسه بینالمللی اختلالات روانی، اعلام کرد که افسردگی قابل پیشگیری نیست اما گزارشهای بعدی این مرکز، به گروهی از مطالعات بالینی اشاره کرده که نشان میدهد میتوان از بروز افسردگی جلوگیری کرد.
در سالهای بعد، مطالعات بالینی اثبات کردند که این بیماری قابل پیشگیری است، به عبارت دیگر، برنامههای پیشگیری، باعث کاهش شیوع افسردگی میشود؛ درمان افسردگی حتی در بهترین شرایط، قادر نیست بیش از ۵۰ درصد بار ناتوانی ایجاد شده توسط این بیماری را باز گرداند.
نظر به این که از یکسو ابتلا به افسردگی به عوامل مختلفی مرتبط است و از سوی دیگر داروهای شیمیایی مورد مصرف دارای عوارض جانبی بالا، درصد اثر پایین و … هستند، به نظر میرسد استفاده از روشهای مکمل میتواند نقش مؤثری در پیشگیری و درمان افسردگی داشته باشد.
غم که یکی از علائم اصلی اختلال افسردگی اساسی است در طب سنتی ایران مورد توجه قرار گرفته و یکی از حالات روحی و روانی است که در این حالت روح به تدریج به درون حرکت میکند.
طب سنتی ایران، توجه و اهمیت بیشتری برای پیشگیری، نسبت به درمان بیماریها قائل است؛ نگاهداشت سلامتی از چنان اهمیتی برخوردار است که طب سنتی ایران، نقش طبیب را حفظ تندرستی در هنگام سلامتی و بازگرداندن آن به هنگام بیماری میداند؛ اصول پیشگیری بر شش اصل مهم استوار است که شامل هوا، خوردن و آشامیدن، ورزش، احتباس و استفراغ، خواب و بیداری و همچنین حالات روحی و روانی است.
بررسیهای انجام شده نشان میدهد طب سنتی ایران نقش "هوا" را در بروز افسردگی، نقش موثری میداند.
هوا
از دیدگاه طب سنتی ایران، هوایی که معتدل و صاف باشد و عنصر خارجی با آن مخلوط نشود، عامل صحت و سلامتی فرد است؛ در صورتی که هوا مخلوط با گرد و غبار و بخار و دود و سایر آلایندهها باشد، مضر سلامتی فرد بوده و بیماریهای مختلفی را ایجاد خواهد کرد.
از دیدگاه حکمای ایران، هوایی که صاف و بدون مواد مضر باشد، تقویتکننده عملکرد اعضایی چون قلب و مغز خواهد بود و یکی از عملکردهای اصلی هوای معتدل و صاف، تقویت و بهبود عملکرد اعضای اصلی از جمله قلب و مغز است؛ در این حالت بدن در بهترین حالت و در اعتدال بوده و میزان غم و اندوه در حداقل ممکن خواهد بود؛ بررسیها نشان میدهد افزایش سطح ازن، دی اکسید نیتروژن و ذرات با قطر کمتر از ۱۰ میکرومتر در هوا، منجر به افزایش علائم اختلالات عاطفی بیماران افسرده میشود همچنین ذرات با قطر کمتر از ۱۰ میکرومتر باعث افزایش پروز علائم جسمانی و خلقی مبتلایان به افسردگی میشود.
تغییرات فصلی
بر اساس اصول مبتنی بر هواشناسی زیستی که اثرات رویدادهای هواشناسی را در زندگی انسان مورد بررسی قرار میدهد، ارتباط فصول سال و بیماری افسردگی مورد توجه قرار میگیرد؛ این در حالی است که حکمای ایران، سالها قبل به ارتباط "اعراض نفسانی" مانند غم و اندوه با فصول مختلف سال تأکید کردهاند؛ به عبارت دیگر بروز غم در فصول سرد سال شدت بیشتری داشته و افراد با مزاج سوداوی بیشتر مستعد ابتلا به غم و افسردگی در این فصول هستند.
هواشناسان زیستی بر این باورند که افزایش بیش از حد یونهای مثبت میتواند منجر به افسردگی شود؛ به لحاظ تئوری این یونها با سروتونین که هورمون مؤثر در افسردگی است، ارتباط دارند؛ تحقیقات نشان میدهد که خلق در وضعیت آب و هوایی مختلف و فصول گوناگون سال متغیر است به عنوان مثال افراد در فصل بهار بیشترین احساس لذت از فعالیت روزمره را دارند که این حالت به تدریج در زمستان و پاییز کمتر میشود.
به طور خلاصه از دیدگاه حکمای طب سنتی ایران، هوایی که ذرات معلق و مواد در آن اندک بوده و صاف باشد، نقش مؤثری در حفظ سلامتی فرد، ایجاد نشاط و افزایش قدرت و انرژی داشته و باعث پیشگیری از خستگی میشود …
پایان بخش نخست …
۹ راهکار و دستور ضروری طب سنتی برای حُسن روزهداریتوجه به طب سنتی سبب پیشرفت سلامت کشور میشودتوجه ویژه رهبر معظم انقلاب به یک منبع مهم طب سنتی + فیلم"طب سنتی" بهجای سرکوب علائم بیماری در پی "درمان ریشهای" است
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰