تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 اردیبهشت 1398 - 9:41
کد خبر : 55661

۲۰ خاصیت معجزه آسای عرق شاتره

۲۰ خاصیت معجزه آسای عرق شاتره

 به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از  گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ گیاه شاتره که از آن با نام‌های بقله‌الملک، شاه‌ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی یاد شده، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع تا ۸۰ سانتی متر و از تیره شاه‌ترگان که در

 به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از  گروه روی خط رسانه های خبرگزاری برنا؛ گیاه شاتره که از آن با نام‌های بقله‌الملک، شاه‌ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی یاد شده، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع تا ۸۰ سانتی متر و از تیره شاه‌ترگان که در طب سنتی ایرانی از آن بیشتر در درمان بیماری‌های کبدی استفاده می‌شده است. لیکن برخی خواص دیگر این گیاه عبارتند از خاصیت صفرابر، اشتهاآور و تصفیه کنده خون، همچنین شاتره سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین است و از اینرو برای درمان بیماری‌های پوستی استفاده از عرق شاتره بسیار مفید می‌باشد. در مورد مصرف شا‌تره در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد.

خواص درمانی عرق شاتره مدر (ادرار آور) تب بر تصفیه کننده خون مفید برای نارسائی های کبد اشتها آور درمان عفونت های پوستی، قارچ های جلدی، اگزما خارش بدن ضد یرقان رفع حرارت درمان جزام مفید برای زخم های دهان رفع صفرا کم کننده غلظت و چسبندگی خون نشاط آور روشن کننده پوست تقویت قوه بینایی و پاکسازی چشم انسداد طحال سودازدگی و بیماری‌های صفراوی ضداسهال ضد تهوع روش مصرف عرق شاتره

قبل از هر وعده غذا یک فنجان میل شود. ترکیب عرق شاه تره و عرق کاسنی به نسبت مساوی مخلوط و به جای آب میل شود که اثری به نسبت بیشتر از عرق شاتره به تنهایی دارد.

مضرات عرق شاتره

۱. این گیاه در دوز های زیاد، میتواند سمی باشد و باعث اسهال شدید، گرفتگی عظلات و تنگی نفس شود.

اگر میخواهید از این گیاه به عنوان درمان استفاده کنید حتما برای میزان مصرفی آن با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت کنید.

۲. استفاده از عرق‌های گیاهی در دوران بارداری بایستی با احتیاط همراه باشد، به طورکلی پزشکان طب سنتی معتقدند، مصرف شاتره در دوران بارداری و شیردهی بایستی بسیار کم بوده، این مسئله به علت وجود ترکیبات آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.

۳. گیاه شاتره با وجود خواص دارویی فراوان، از دسته گیاهان سمی محسوب شده بنابراین بایستی در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت نمود، زیاده‌روی در مصرف این گیاه، باعث فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس میشود.

مقدار مجاز مصرف شاتره ۱۲ تا ۲۰ گرم است و برای تهیه جوشانده آن ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم کافی است.

۴. همچنین مصرف بیش از اندازه این گیاه برای ریه مضر بوده، بهتر است در زمان استفاده همراه با کاسنی که مصلح آن میباشد، مصرف شود.

عرق شاتره در بارداری

در مورد مصرف این گیاه در طول دوران بارداری و شیردهی اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف با پزشک مشورت گردد.

عرق شاتره مفید برای غلظت خون

اگر غلظت خون دارید حتما عرق شاتره بخورید. این عرق گیاهی خونتان را رقیق میکند و آلودگی های ان را پاک می نماید. همچنین روشن کننده پوست است و پوست شما را روشن و شفاف می کند. عرق شاتره برای نشاط و آرامش اعصاب مناسب است. اگر عرق شاتره را با عرق کاسنی ترکیب کنید تاثیر ان دو چندان می شود.

عرق شاتره سرد است و برای درمان گرمی پیشنهاد می شود. همچنین اگر جوش و بیماری های پوستی دارید عرق شاتره میل کنید. اسید فوماریک آن برای التیام اگزما موثر است و آلکالوییدهای آن در بهبود بیماری‌های کبدی و صفراوی نافع است و به کبد در نقش سم‌زدایی کمک کرده وخون را تصفیه می‌کند.

مزیت های شاتره برای کمک به هضم غذا

یکی دیگر از خواص شاتره کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و هضم غذا می باشد. عرق شاتره به ترشح آنزیم های گوارشی کمک می کند و موجب می شود تا غذا به راحتی هضم شود. همچنین برای اینکه بخواهید اشتهای شما باز شود یک لیوان از آن را میل نمایید زیرا این عرق با خواص خوبی که بر روی دستگاه گوارش می گذارد، اشتها آور بسیار خوبی است.

فواید عرق شاتره برای سلامت پوست

یکی از بهترین خواص عرق شاتره کمک به سلامت و روشن شدن سطح پوست می باشد. علاوه بر این عرق شاتره با مزیت های فراوانی که دارد موجب بهبود و درمان آکنه و جوش های چرکی سر سفید می شود. همچنین علاوه بر این به افراد جوانی که جوش های غرور جوانی و زیر پوستی دارند مصرف عرق شاتره بسیار توصیه می شود. بنابراین برای داشتن پوست سالم و درخشان روزی سه لیوان عرق شاتره قبل از مصرف غذا میل نمایید

بهترین زمان خوردن عرق کاسنی و شاتره

اگر می‌خواهید عملکرد کبدتان را تقویت کنید و با پاکسازی کبد به بهبود فرآیند آن کمک کنید، بهتر است عرق شاتره بنوشید.

عرق شاتره برای تصفیه کبد موثر بوده و مکمل عرق کاسنی است

شاتره معتدل است و سردی عرق کاسنی را خنثی می‌کند. به همین دلیل این دو عرق گیاهی همراه با یکدیگر تجویز و مصرف می‌شوند. پس فراموش نکنید که اگر دهان بد بو و تلخ‌مزه‌ای داشته، کک و مک یا لکی روی صورت دارید و رنگ و روی‌تان زرد رنگ است، کبدتان بیمار است و باید نیم ساعت قبل از صرف غذا، نوشیدن یک لیوان از این عرق را در برنامه روزانه خود قرار دهید. فراموش نکنید که مصرف این دارو در طولانی مدت موثر است و باید حداقل ۴۰ روز ترکیبی از این عرقیات را مصرف کنید.

مضرات عرق کاسنی و شاتره

علاوه بر فواید عرق کاسنی، این ماده مضراتی نیز دارد.

مصرف بلندمدت فرآورده‌های کاسنی، موجب تخریب عروق شبکیه می‌شود، علاوه بر این مصرف طولانی مدت فرآورده‌های کاسنی موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می‌شود. 

و با توجه به این که مصرف فرآورده های کاسنی موجب انقباض عضلات رحمی می‌شود، مصرف عرق کاسنی در بارداری احتمال زایمان زودرس را تقویت می‌کند.

مصرف مقدار عادی و دارویی شاتره دارای عوارض جانبی نیست ولی مصرف مقادیر بسیار زیاد به دلیل وجود آلکالوئیدهای ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ شود.

مصرف در بارداری و شیردهی تا کنون این موضوع مطالعه نشده است، بنابراین بهتر است در این دوران مصرف نشود.

تاثیر عرق شاتره برای جوش صورت جوش را درمان، و پوست را پاکسازی میکند و در نتیجه باعث زیبایی و درخشندگی پوست میشود. درمان بثورات پوستی (دانه‌ها و جوش‌های پوستی که خارش دارند). درمان جوش و آکنه و همچنین از بین بردن لک ناشی از آن و ایجاد یک پوست شفاف، صاف و زیبا. درمان کبد چرب با کمک شاتره و عرق شاتره

افرادی که کبد چرب دارند بهتر است ۱۰ گرم تخم کاسنی، ۱۰ گرم تخم خرفه، ۱۵ گرم تخم خربزه به‌اضافه ۱۰ گرم تخم خیار را با هم نیمکوب کرده و کمی از آن را از شب در عرق کاسنی و شاتره خیسانده و صاف کنند و صبح آن را مصرف کنند.

به طور کلی بهتر است افراد مبتلا به کبد چرب روزانه یک لیوان مخلوط عرق کاسنی و شاه‌تره بنوشند و از مصرف غذاهای سرخ‌کرده، غذاهای آماده و غلیظ مانند ماکارونی، سالاد الویه؛ گوشت گاو و گوساله و کله‌پاچه پرهیز کنند.

طبع عرق شاتره

گیاه شاتره و به طبع آن عرق شاتره طبیعت معتدلی دارند. این به این معناست که این عرق گیاهی نه در دسته عرقیجات گرم و نه در دسته عرقیجات خنک قرار نمی گیرد.

روش تهیه دمنوش شاتره

به ۲ تا ۴ گرم خشک شده گیاه (مخلوط برگ، گل و ساقه) یک لیوان آب جوش افزوده و ۱۵ دقیقه می‌گذاریم بماند. سپس آن را صاف نموده و به‌صورت گرم قبل از غذا میل می‌کنیم.

می‌توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) این مقدار را تکرار کرد. جمعاً می‌توان ۶ تا ۱۲ گرم گیاه خشک شده را که سه لیوان محصول صاف شده ایجاد می‌کند، در طول روز مصرف کرد.

عرق شاتره عملکرد کبد را تنظیم میکند و درنتیجه زردی پوست رفع، سموم بدن دفع، هورمون‌ها تنظیم، تب و سرفه ناشی از گرمی‌ها رفع التهاب بدن التیام و آشفتگی‌های روحی کم و سلامتی و ارامش وجود شما را فرا می گیرد

 

جالب است بدانید که دم کرده شاتره نسبت به عرق شاتره خواص بیشتری دارد. اما بدلیل در دسترس بودن میتوانید همان عرق شاتره را استفاده کنید. محققان به این نتیجه رسیده اند که شاتره علاوه بر این خواص درمانی، ضدعفونی‌کننده، آنتی‌هیستامین. ضد اسپاسم، کاهنده تپش قلب، معرق، مسهل، مدر. آرام‌بخش و مقوی معده است و عصاره آن در بهبود بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است. از جوشانده شاتره برای درمان بیماری های مربوط به کبد و صفرا استفاده کنید.

 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد