توصیههای طب اسلامی برای وعده سحری و افطار
علیرضا خواجهگیر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با بیان اینکه طب سنتی برای ماه مبارک رمضان یکسری دستورات غذایی با توجه به مزاج افراد در وعده سحر و افطار دارد، گفت: معتقدیم افراد برای بهرهمندی از مباحث عرفانی و اخلاقی در این ماه و مختل نشدن فعالیتهای روزانه، باید توجه ویژهای به
علیرضا خواجهگیر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با بیان اینکه طب سنتی برای ماه مبارک رمضان یکسری دستورات غذایی با توجه به مزاج افراد در وعده سحر و افطار دارد، گفت: معتقدیم افراد برای بهرهمندی از مباحث عرفانی و اخلاقی در این ماه و مختل نشدن فعالیتهای روزانه، باید توجه ویژهای به تغذیه در این ماه مبارک داشته باشند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد ادامه داد: برخی از افراد در ماه مبارک رمضان تحمل گرسنگی و برخی نیز تحمل تشنگی را ندارند که این افراد باید با تنظیم تغذیه در این ماه تحمل خود را در برابر تشنگی و گرسنگی بالا ببرند.
وی با شاره به اینکه افراد در مزاجشناسی طب سنتی به چهار دسته تقسیم میشوند، توضیح داد: انسانها از لحاظ مزاجشناسی به طبع گرم و خشک «صفراوی»، گرم و تَر «دموی»، سرد و خشک «سودایی» و سرد و تَر «بغلمی» تقسیم میشوند.
صفراویها چه غذایی بخورند؟
خواجهگیر اضافه کرد: صفراویها عمدتا تیپ لاغر و گرم هستند که عموما در ماه مبارک رمضان تحمل گرسنگی بالایی دارد اما تحمل تشنگی آنها پایین است؛ به این افراد توصیه میشود در وعده سحری، غذاهای سوپی بخورند که آب بدنشان کمتر دفع شود، همچنین به این افراد توصیه میشود در نوشیدنیها خود لیمو، آبغوره، سکنجبین مخلوط کنند تا تحمل گرسنگی بالا برود.
توصیه غذایی برای دومویها
عضو هیأت علمی دانشگاه شهرکرد افزود: تحمل تشنگی دومویها از گروه قبلی بیشتر است، اما در مقابل گرسنگی تحمل بالایی دارند؛ این افراد باید در وعده سحر غذاهای سوپی و نوشیدنیهای مخلوط با آبلیمو و آبغوره استفاده کنند.
سوداییها در سحری غذای گرم بخورند
وی بیان کرد: سوداییها در ماه مبارک رمضان تحمل گرسنگی و تشنگی را ندارند، این افراد زود گرسنه میشوند و زود سیر میشوند؛ این افراد باید در وعده سحری غذاهای گرم و پختنی مانند خورشت کرفس و قیمه بخورند تا معده آنها در طول روز گرم بماند و بتوانند تشنگی را تحمل کنند.
وعده سحری بلغمیها باید غذای گرم و مقوی باشد
خواجهگیر اضافه کرد: بلغمیها در ماه مبارک رمضان بشدت گرسنه میشوند که برای غلبه بر حس گرسنگی در ماه مبارک باید در وعده سحری غذاهای پختنی و گرم مانند آبگوشت و فسنجون مصرف کنند و همچنین از میوههایی مانند سیب، انبه، خرما و موز نیز استفاده و از مواد سرد مانند ماست پرهیز کنند.
کارشناس طب سنتی در پایان در خصوص وعده افطار اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان بهعلت اینکه معده مدت زمان زیادی خالی است به سمت سردی میرود بنابراین غذا را با آب سرد شروع نکنند؛ باید افطار با آب ولرم همراه با آب و عسل آغاز کرد و بعد از انجام فرایض بتدریج وعده غذایی افطار را آغاز کنند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰