یک نسخه طلایی
مهدی ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه استفاده از زعفران برای دستیابی به اهداف درمانی به دوران روم و یونان باستان برمیگردد، افزود: از زعفران برای درمان مشکلات شکمی، نفخ، سرفه، کولیک، بیخوابی، بیماریهای قلبی و همچنین به عنوان داروی مسکن و آرامبخش و استفاده از خواص قی آور آن استفاده میشده
مهدی ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه استفاده از زعفران برای دستیابی به اهداف درمانی به دوران روم و یونان باستان برمیگردد، افزود: از زعفران برای درمان مشکلات شکمی، نفخ، سرفه، کولیک، بیخوابی، بیماریهای قلبی و همچنین به عنوان داروی مسکن و آرامبخش و استفاده از خواص قی آور آن استفاده میشده است.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: استفاده از زعفران در طب سنتی چین نیز بسیار مرسوم بوده و در کتاب طب سنتی چینی با عنوان “یی-لین-جی-یاو” که در زمان سلسله مینگ (قرن شانزدهم) نوشته شده به این گیاه دارویی اشاره شده است.
ابراهیمی ادامه داد: در این کتاب طب چینی، اثرات زعفران بر بهبود گردش خون به منظور از بین بردن خون ایستایی بطور مشروح توضیح داده شده است.
وی اظهار کرد: در طب اسلامی نیز یکی از مهمترین کتابهای پزشکی، کتاب القانون یا قانون در طب ابوعلی سینا است که در آن به توضیح ۸۰۰ داروی طبیعی پرداخته شده و بخشی مجزا از این کتاب به بیان خواص درمانی زعفران اختصاص داده شده است.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: در طب هندی موسوم به آیور ودا از زعفران به عنوان یک ماده آدابپتوژن نام برده شده و در قانون نامه دارویی انگلیسی به شربت زعفران، گلیسیرین زعفران و عصاره زعفران اشاره شده است.
ابراهیمی با اشاره به اینکه زعفران باعث تسهیل هضم شده و روغنهای فرار آن در درمان بی خوابی اثرات مفیدی دارد، خاطرنشان کرد: در جنوب آسیا از زعفران به طور وسیعی برای بیماریهای کبد، کلیه و مثانه و همچنین درمان وبا استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه تنتور زعفران برای درمان بیماریهای پوستی مانند زرد زخم مفید است، افزود: دانش سنتی استفاده از خواص درمانی زعفران، محققین سراسر جهان را مجذوب خود کرده است و تنها در طی چند دهه اخیر، چندین مولکول از این گیاه جداسازی شدهاند که دارای اهمیت دارویی فوق العادهای هستند.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: این مولکولهای فعال به لحاظ بیولوژیکی همان آپوکاروتنوئیدهای منحصر به فرد زعفران مانند کروستین، کروسین، پیکروکروسین و سافرانال هستند.
ابراهیمی ادامه داد: مشخص شده است که این مولکولها دارای فعالیتهای دارویی متنوعی هستند که طیف وسیعی از بیماریها شامل محافظت عصبی تا اثرات ضد سرطانی را دربرمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: امروزه کشور ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده مرغوبترین زعفران جهان پتانسیل بالقوه عظیمی برای بهره برداری اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از این موهبت بزرگ را دارد.
عضو مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی تصریح کرد: در همین راستا، طی سالهای اخیر انجام پژوهشهای کاربردی در زمینه گیاه دارویی زعفران در قالب فعالیتهای گروه پژوهشی بهینهسازی تولید و فرآوری گیاهان دارویی در دستور کار مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی قرار گرفته است.
ابراهیمی یادآور شد: در حال حاضر استان خراسان جنوبی پس از استان خراسان رضوی، دومین تولیدکننده زعفران کشور است که حدود ۲۰ درصد از کل زعفران کشور را تولید میکند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰