توصیههای سلامتی در فصل بهار
یکی از کارشناسان طب سنتی استان، گفت: در فصل بهار به علت گرمای معتدلی که ایجاد میشود، مواد زائد رقیق شده و در بدن پخش میشود و اگر بدن نتواند آنها را به طور کامل دفع کند، باعث بیماریهای خطرناکی میشود. شادی امیدی در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: مواد زائدی که در زمستان، در
یکی از کارشناسان طب سنتی استان، گفت: در فصل بهار به علت گرمای معتدلی که ایجاد میشود، مواد زائد رقیق شده و در بدن پخش میشود و اگر بدن نتواند آنها را به طور کامل دفع کند، باعث بیماریهای خطرناکی میشود.
شادی امیدی در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: مواد زائدی که در زمستان، در بدن ایجاد میشود، به سوی اندامهای ضعیف مانند کشالههای ران و زیر پوست، بطنهای مغزی، غشاهای مغزی، بینی، مفاصل و … جاری میشوند و بدن را مستعد ابتلاء به بیماریهایی مانند دمل ها و ورم های حلق، زکام، گرفتگی صدا، سرفه، حساسیتهای فصلی “رینیت آلرژیک”، درد و ورم های مفصلی، وسواس سوداوی و حتی صرع و سکتهها میکنند.
وی با بیان اینکه، کسانی که در زمستان به سبب پرخوری و کم حرکتی دچار انباشت مواد زائد در بدن شده اند، در بهار بیشتر بیمار میشوند، ادامه داد: بهترین زمان شروع پاکسازی بهاره، آغاز بهار طبی، یعنی روزهای پایانی زمستان و روزهای نخست فروردین ماه است که آب و هوا بهاری میشود.
وی با اشاره به اینکه، اندامهای هدف در پاکسازی بهاره، کبد، کلیهها و رودهها هستند، اظهار کرد: برای پاکسازی میتوان از روشهای سنتی و مرسوم ایجاد لینت مزاج، مانند خوردن آشهای ملین بهره برد یا در صورت توصیه پزشک متخصص طب ایرانی، از داروی مسهل استفاده کرد.
وی تأکید کرد: افرادی که به هیچ یک از شیوههای پاک سازی اخلاط و سموم بدن عادت ندارند، باید در فصل بهار مقدار غذایشان را نسبت به فصلهای دیگر کمتر کنند تا مواد زائد و سموم کمتری در بدن انباشته شود.
وی با اشاره به این مطلب که پرهیز از نوشیدنیهای گرمی بخش و یا بسیار تری بخش مانند شربتهای بسیار شیرین که از انگور یا خرما تهیه شده باشند شیر و دوغ زیاد و … نیز مؤثر است، افزود: پرهیز از زیاد خوردن غذاهای مولد خون مانند شیرینیها، کیک و خامه زیاد و کم کردن معقول مصرف انواع گوشت باید در برنامه غذایی افراد لحاظ شود.
وی با بیان اینکه، در متون طب ایرانی از غذاهایی مانند آش، بورانی اسفناج، بورانی شبدر و یونجه، کاهو سکنجبین، سمنو، آش شبدر و قره قروت به عنوان بهترین و سبک ترین غذاهای ایرانی برای فصل بهار نام برده شده است، تصریح کرد: مصرف این خوراکها موجب پاکسازی خون، تقویت اعصاب و قوای بدن شده، همچنین مصرف حبوباتی مانند ماش، نخود فرنگی و جو نیز توسط حکمای طب ایرانی توصیه شده است.
وی اظهار کرد: پرهیز از مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی، پرهیز از پرخوری، بر هم خوری و با هم خوری، کاهش مصرف خوراکیهای تلخ و تند و شور و تیز که همگی مزاج گرم دارند، پرهیز از ادویههای تند، پرهیز از خوردن میوههای لطیف و تری بخش مانند خیار و هندوانه، مصرف نوشیدنیهای خنک مانند شربت ریواس و عرقهای گیاهان بهاره چون شاه تره، کاسنی و خرفه، باید در برنامه غذایی بهاره افراد مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه، پرهیز از نوشیدن آب با معده خالی و ناشتا، پرهیز از جنبشهای بیش از حد بدنی و انجام ورزش معتدل، پرهیز از جنبشهای زیاد روانی، چون خشم و اضطراب و پوشیدن لباسهای لطیف و سبک مانند لباسهای کتانی و پنبهای و کم کردن روانداز نیز در فصل بهار باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: پرهیز از حمام یا سونای خیلی گرم، جلوگیری از بروز یبوست و رعایت بهداشت غذایی و پرهیز از مصرف میوه و سبزیجات نشسته به ویژه در طول سفر نیز بسیار حائز اهمیت است.
این کارشناس در خصوص بیماریهای شایع در این فصل، ذکر کرد: حساسیتها و آلرژیهای فصلی، بیماریهای ویروسی کودکان، عطسه بهاره، خارش گلو و پوست از جمله آسیبهای جسمانی در این فصل است.
وی در خصوص راههای درمان آلرژیهای این فصل، توصیه کرد: به مدت سه روز از ماءالشعیر طبی سنتی استفاده کنید و در این مدت غذای دیگری نخورید، در پایان این رژیم غذایی سه روزه فرد باید تا چند روز از سبزیهای پخته، بدون ادویه و کم حجم به عنوان غذا استفاده کند.
امیدی با بیان اینکه برای درمان عطسههای زیاد ناشی از حساسیت فصلی میتوانید روزی دو بار با روغن بنفشه درون حفرههای بینی و روی پیشانی خود را چرب کنید، ذکر کرد: برای درمان خارش گلو نیز میتوانید چند گرم گل بنفشه و شکر تیغال را در دو لیوان آب ریخته و روی حرارت ملایم بجوشانید تا یک لیوان آن باقی بماند، سپس آن را صاف کرده و شب پیش از خواب میل کنید.
وی با بیان اینکه، کودکان در مقایسه با بزرگسالان سیستم ایمنی و مزاج ضعیفتری دارند، توضیح داد: پاکسازی بهاره و رعایت تدابیر طب سنتی، کودکان را از ابتلاء به بیماریهای ویروسی چون آبله مرغان، اوریون، سرخک و سرخجه در امان نگه میدارد.
وی به والدین توصیه کرد: دراین فصل کودکان را از غذاهای پرادویه، ترشیجات، غذاهای محرک و خوراکیهایی که طبیعت سردی دارند دور نگه داشته و از یبوست آنان با مصرف مواد غذایی مانند آلو بخارا جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه، زمینه ژنتیکی ابتلاء به آلرژی باید در فرد وجود داشته باشد، اظهار کرد: علائم ابتلاء به آلرژی از سنین پایین خود را نشان داده و با افزایش سن متفاوت شده و تغییر میکند.
این کارشناس طب سنتی، با بیان اینکه به غیر از حساسیتهای پوستی، کهیر، عفونتهای باکتریایی و ویروسی از جمله بیماریهای این فصل است، یادآور شد: استفاده از اماکن عمومی و عدم رعایت نکتههای بهداشتی باعث شیوع این بیماریها و زگیل و زردزخم میشود.
امیدی در پایان تأکید کرد: در این فصل استفاده از کرمهای ضد آفتاب و مرطوب کننده و مصرف ویتامینهای B و C باید در برنامه روزانه افراد قرار گرفته و در استفاده از آنها تنبلی نکنند.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰